Юни на средата е, ЯНУАРЧЕ под сърцата е! Тема 3

• 23 704
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
780 паунда е в момента до януари ще падне до 700, а може и по-надолу ..  Mr. Green

Гледах и Чиполино хареса ми Максима 2013, но е 14 кила ... мисля, че е 639лв.
Гледам всичкоо  Laughing Laughing но като се сетя моите кучета как бъркаха на племенника в количката  Laughing и му крадяха играчките и ако се е събул чорапчетата  Laughing Laughing Мисля, че по-високото ще ме предпази от този дерт  Shocked

# 121
Ъъъъ, 780 паунда не са ли към 2100+ лв.? Или курсът вече не е 1:3?

Калкулатор ми го дава
780 GBP = 1786.57 BGN

Пак ми е много. Ние сме в категорията количка 400-600 лв., и то ако няма кой да ни даде.

И аз си мислех нещо подобно- но пък  количката на Мартин не е това зле, може би ще спестим и за това ...

# 122

Освен това като кърмиш се съобразяваш и какво ядеш. Някак ми е странно до снощи да си пила вино, а на сутринта да боднеш цица и да ми се хвалиш как кърмиш.

Така е, съобразяваш се с много неща, но пък и предимствата не са малко - в моя случай нито колики разбрахме какво са, нито зъбоникнене и т.н. Имаш ли желание да кърмиш, в 95% от случаите няма причини да не можеш да го правиш. Аз се върнах на работа, когато бебчо беше на 7 месеца и пак продължихме. Трябва просто желание и дисциплина, малките дискомфорти в началото бързо се преодоляват.
За статистиката - нито алкохол, в това число вино и бира, нито кафе съм пила от четири години, откакто започнахме да бебеправим първото ми дете. Привърженик съм и на здравословното хранене, така че съм сигурна, че давам на детето си най-доброто. За мен пък като майка е неприемливо да пъхна в устата на детето си цялата Менделеева таблица под формата на АМ. Моето дете не знае какво е нито биберон, нито залъгалка, изключително кърмен е 6 месеца и е доста здрав. Но всеки сам си преценява как ще се чувства най-добре. В крайна сметка е важно мама и бебе да са спокойни, кърменето не е панацея, както и даването на АМ.
Този спор за и против кърменето си остава вечен, както и дали да се прави секцио по желание на майката или не.  Laughing

За количките, момичета, бих гледала най-вече комфорта и удобството на летния кош, както и лекотата на конструкцията и маневреността. Живот и здраве ще раждаме зимни бебчета, кошовете за новородено се ползват доста за кратко (при нас първия път точно 2 месеца, че бебето беше много голямо), пък и докато се адаптираме за разходки колко ли дни ще минат, бог знае и времето какво ще е. Много фактори трябва да се обмислят. На stokke например летният кош е доста малък и дечицата, които съм виждала да се возят в него, все са с прегънати колене, какво остава за спане в количката. Най-икономичен вариант ми се вижда, при възможност, да се вземе количка със зимен кош от познати и след това да си купиш само лятна количка - тип "чадър" с напълно легнало положение.

# 123
780 паунда е в момента до януари ще падне до 700, а може и по-надолу ..  Mr. Green

Гледах и Чиполино хареса ми Максима 2013, но е 14 кила ... мисля, че е 639лв.
Гледам всичкоо  Laughing Laughing но като се сетя моите кучета как бъркаха на племенника в количката  Laughing и му крадяха играчките и ако се е събул чорапчетата  Laughing Laughing Мисля, че по-високото ще ме предпази от този дерт  Shocked

Това са безумно много пари за Чиполино, които са си най-нисък клас колички.
Момичета, не забравяйте, че ще има и много коледни и новогодишни намаления за количките, не само в България, но и в чужбина Simple Smile Ще се чистят модели и цветове, така че може и да има нещо по-изгодно Wink

# 124
Ъъъъ, 780 паунда не са ли към 2100+ лв.? Или курсът вече не е 1:3?

Калкулатор ми го дава
780 GBP = 1786.57 BGN

Пак ми е много. Ние сме в категорията количка 400-600 лв., и то ако няма кой да ни даде.

Котката Марта, ако изкарваш парите в Англия и ги харчиш в Англия 750 паунда са все едно да дам 750лв в Бг, т.е. за стандарта е допустима и всеки може да си я позволи.
Друг е въпроса в България, където 2400лв са си 2400лв на базата на 310лв минимална, това имам предвид  Hug

# 125
Курса паунд-лев е около 2.25 в момента, обменях преди три дни, т.е е по-скоро 1 към 2.
Лятната количка тип "чадър" е ок, но за лятото. Ще се ползва и когато детето е на 1г., следователно за мен не е удобна.

Малката току що сложила бонбони с опаковката /от ония лъвските/ в  микровълновата. Докато стигна до кухнята се бяха подпалили.Като ги извадих за да ги метна в мивката едно парче падна върху стола и го стопи на едно място с диаметър 2см. Поне микровълновата работи.
"Защо ги сложи, мамо, в микровълновата?" "Ми бяха в хладилника и много студени" smile3511

# 126
Кайлис, на теб кога ти е термина и в коя г.с.си. Просто искам да се ориантирам. Аз също днес бях на преглед бебето е голямо 1.6, 1.7 или 1.8 см, не запомних точно, защото бях много притеснена. Само като ми каза, че е добре и се развива нормално нищо друго не ме интересувоше вече. Абе, направо блокирах от щастие. И отговарям на 8 г.с. и 3 дена. 1 ден разлика имам.

# 127
Цветно, те сега растат много бързо-аз ходих преди шест дни -1.29 размер, вчера пак-2.08 , т.е почти двойно за пет дни.

# 128
Котката Марта, ако изкарваш парите в Англия и ги харчиш в Англия 750 паунда са все едно да дам 750лв в Бг, т.е. за стандарта е допустима и всеки може да си я позволи.
Друг е въпроса в България, където 2400лв са си 2400лв на базата на 310лв минимална, това имам предвид  Hug

Еми да де. Моята лекарска заплата няма да ви я казвам, че ми е неудобно.

# 129
Здравейте момичета,

да разконспирирам един от гостите  Mr. Green  Чакам второто си слънчице с термин 24-ти Януари. Днес бях на лекар за втори път и пак се видя сърчицето и бебчо е пораснал 1.24см. Бях си казала, още един път да видя пък тогава ще се радвам..Но си ви чета от две седмици и чаках да се престраша да се включа.

Иначе съм в Германия. Май не видях други бъдещи Януарки в Германия?? Ще се радвам да помагам и аз с каквото мога, ако не с друго поне с добро настроение   bouquet

Гледам, че говорите за кърменето. Ние се кърмехме две години и за мен това беше много щастлив период. Май и за малката, защото и сега като ми види гърдите се ухилва до уши  Embarassed

# 130
Здравей, barabanjio, добре дошла Simple Smile
Има още мами от Германия, едната е Възкресителница с Перо, другата е Шанта, ама не са се записвали от известно време.

Лека бременност и много пухено човече  newsm30 на финал

# 131
mima_r  welcome barabanjio   welcome   bouquet

Момичета както се разписахте,дали ще дочакаме  Пандичка да се върне за новата тема  Mr. Green

Аз днес съм добре,няма  Sick  Ходих на разходка и случайно просто така влязох в един магазин за колички,сякаш знаех,че днес това ще обсъждате  Laughing  При първата количка,която се спрях ми настръхнаха косите и излязох беше с цена 1750лв  #Crazy  Аз мисля да си взема нещо много по-евтино и аз около 400-600 като Котката Марта
За кърменето съм с две ръце и два крака ЗА  thumbsup Дано имам кърма и да е за дълго  Simple Smile

# 132
Аз влизах в магазин на Чиполино, такъв имаме на две крачки от нас. Повече няма и да ида. Продавачката се беше лепнала за нас и докато говорих на моя мъж и тя само се намесваше. Казах и, че нямаме нужда от помощ и искаме просто да разгледаме, но тя така и не ни остави.  Thinking Накрая се изнервих и излезнах  Crossing Arms

# 133
  • UK
Ехоооо как сте Hug Още ли сте на вълна бебешки неща Mr. Green
barabanjioдобре дошла   bouquet
Аз нали съм с две, та всичко ще ми е двойно hahaha А за количките няма кой знае, какъв избор newsm78 ама аз съм се спряла на влак Heart Eyes
Мимозка Hug нещо се позагуби newsm78

# 134
barabanjio Добре дошла! И аз съм в Германия и с твоя термин за 24 януари. Също имам син на възрастта на дъщерята ти  Flutter
Аз още  Praynig всичко при мен да е наред. На преглед съм чак началото на другия месец.

Ив Минчева ама как да се разпишем, то гледам всичко вече сте обсъдили освен самото раждане - т.е секцио или нормално и къде..Та викам остана само утре да се събудим и да е вече януари...Ех, летни мечти... Mr. Green

Иначе грабнахте вниманието ми с многократно използващите се пелени...Да стигнем до там де.
Аз лежа. И върша малки полезни неща. Лошото е че утре имат празник в градината, а аз съм с забрана да мърдам до петък...Така че ви чета тихичко, а като има какво да кажа ще се включа.
Лека вечер от мен.

Общи условия

Активация на акаунт