Юни на средата е, ЯНУАРЧЕ под сърцата е! Тема 3

• 23 661
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро и от мен.

Добре дошли на новите мами Simple Smile Леко бременеене...

Ние с Ив снощи добре се позабавлявахме...страхотно преживяване беше. Трябва от сега учим бебоците на хубава музика Simple Smile

Лек и хубав ден от мен  Heart Eyes

# 631
Котке тези доплери, които съм разглеждала пишеше, че може от 12 седмица нататък. Така че май ти е рано... Peace А какъв взе? Някой да препоръча конкретен с онлайн поръчка. Да стигна до 12 седмица мисля и аз да взема...За да не побърквам мойта лекарка.

Аз пак съм лежаща. Снощи няаква странна тежест в кръста и долу и се стреснах. Днес съм ок, но въпреки това днес и утре се надявам да полежа.

На болните и здравите - пазете се ей. Аз свалих температурата на втория ден още, което си е чудо, но още съм с много хрема и кашлица от време на време...

Гледам хормоните ни тресат. При мен също. Засега повече ме избива на рев де. Рева спонтанно, без причина и пак така спонтанно си спирам.  newsm78 Приятелите ми още не знаят така че внимавам много. Но най-близката ми от време на време страда от мойте нерви, но търпи жената. Чисто злато.
Разбира тя какво ми е струвало да стигна до тук. Надявам се само на най-важното - живота в мен. Другото е преодолимо. Който не ми влиза в положението - негов си проблем, все пак и аз се съобарзявам достатъчно...

# 632
Момичета, аз искам да попитам за капките съдържащи ксилометазолин. Те са забранени за бременни, НО след като се тръшнах преди морето  с нищо друго не можех да спя. Капех ги в продължение на цели десет дни. Гледах да ги капя само вечер, а през деня основно ползвах тъпите Виброцил, (чиито ефект трае точно час!) но понякога се случваше и сутрин да ги капя. Мислите ли, че може да съм увредила бебо???  Cry Напоследък тази муха ми е влязла в главата и не ми дава мира. Sad

Бела Барли, добре дошла!   bouquet Пиши ми на лични термин, години, коя бременност ти е и от къде си (къде си).

# 633
Привет от мен! Първо welcome на новите мами и им пожелавам прекрасна бременност и едни сладки бебоци януари. newsm30

♥Пандичка♥ не бива да мислиш лоши неща, малко капки надявам се да не навредят на бебчо. Аз запушения нос го лекувам с капки от лук, лимон или малко мед в ноздрите, тъй като ксиломазолиновите капки ми идват много силни и ми иде  Sick от тях.
В работата имаме още една бременна колежка, тя е вече в 5-6 месец и доктора и казал че нямало проблем да си пие лекарства, не да прекалява разбира се, но обезболяващите като нурофен и аулин казал, че не били проблем.
Аз за себе си съм решила да избягвам доколкото се може хапчета и подобни, но пък ако се наложи... Дори моя лекар ми каза да пия но-шпа 3х1, но пък аз почти нямам болки, така че не съм го почнала.

Elg Благодаря за съвета с климатика, ще гледам да се придържам, аз по-принцип съм издръжлива на жега, но понякога в офиса е просто непоносимо.

Браво на лондончанките за срещата, хайде сега и софиянките да поизмислим нещо, та да се видим и да премерим коремите. preggo

Аз пък сега съм ново 200 с тези шарки тука къде ги коментирате. Моя колежка от работата, която е на 50 г. се разболя от Варицела и в момента е в болнични, за щастие, проверих и се оказа че съм карала Варицела като съм била 3 годишна. Моля някой по-компетентен да ме светне, да се притеснявам ли или не. Гледам да не психясвам на тази тема, но все пак... newsm78.
Между другото, и аз си говоря на моя бебок, даже и говоря в женски род, с името което сме и избрали Mr. Green.

Гушкам ви всички и ви пожелавам един много готин и лежерен уикенд.

# 634
  • Варна
Desita мисля , че след като си я карала, няма място за притеснение, но пък стой все пак по надалеч от малки дечица и аптеки и лекари, места на които може да има болни.
Elg бързо оздравяване, ММ е сега точно така с гърло и температура и се надявам да не ме зарази. Мисля че Панадол е безвреден за бременни при температура но все пак лекар най добре ще каже..

А да ви питам нещо , само аз ли съм така, но апетита ми никакъв го няма  newsm78 Това нормално ли е?

# 635
Най вероятно  ебхероес зостер, което не е заразно и опасно за теб, т.нар вторична варицела Wink

# 636
  • Варна
Най вероятно  ебхероес зостер, което не е заразно и опасно за теб, т.нар вторична варицела Wink

Какво е товА?

# 637
Здравейте, момичета! С радост се присъединявам съм вас  Simple Smile
Инфото за мен:
31 г.
трета бременност, две предишни раждания
чакаме близнаци  Grinning
термин на 20 януари

Да ви попитам, вече правили ли сте си някакви изследвания или още не?

Поздрави на всички ви, лека бременност и здрави бебета  Hug

# 638
Добре дошла и на теб лвка бременост Simple Smile

# 639
Добре дошла, Catherineka! Трета бременност и близнаци - страхотно! Дано всичко е наред и да са ти живи и здрави всичките четири да те радват години наред! Добре дошли и на другите бъдещи мами. Аз още не съм правила никакви изследвания, дори нямам следящ лекар.

Момичета, какво е доплер? Embarassed

Много се радвам за лондонската среща на Сигналки. Заредили сте се положително. Март бях там и много ми хареса. В Лондон де, не на Сигнал. Laughing

Всички болни да оздравяват и да се пазите, макар че и аз за малко да се изтърва, но мисля, че овладях положението. Както отказвам да пия хапчета (това по принцип), имаше да ям лимони до стипцване и да пия чайове до несвяст. Mr. Green

Хубава събота желая на всички! Hug

# 640
И аз вчера бях с 37.5 и ми беше ужасно лошо. Днес съм с мигрена и за първи път повръщане. Иде ми да се хвърля от някъде!

Панди, за капките аз покрай сватбата си пръсках Муконазал. Просто нямаше да оцелея иначе. Между другото в листовката на Виброцила, който също използвах няколко пъти, но не ми помогна също пише, да не се използва по време на бременност. Но не мисля, че от няколко пъти може да се навреди на бебо. Малка част отива надолу в организма. Виж ако всеки месец си капеш по една камара капки тогава вече би било лошо. Аз при миналата бременност едно хапче не съм изпила, но сега с тази болест взех разни хомеопатии, които грам не помогнаха.
А за Марков, в този случай си е било чисто недоглеждане, но от друга страна съм на мнение, че докторите са все пак хора и всеки може да сгреши, колкото и да ни се иска да не е така. Не ми се вярва да може такива аномалии да се появят на по-късен етап, защото тогава би следвало да ни правят и по-късни изследвания.

Ив, Росичка, радвам се, че сте се позабавлявали! Simple Smile

За Варицелата ако майката я е карала не е опасна за плода. Моя позната абортира, защото се зарази от детенце на нейна приятелка от Рубеола, а не я беше карала. И от тогава знам, че ако обаче вече си изкарал дадена шарка не е опасно, защото реално не можеш да се заразиш.

Добре дошли на новите попълнения! Simple Smile

# 641
Не исках да се намесвам, но не можах да се въздържа:
За съжаление, ако си карал варицела може да се заразиш, но е в редки случаи. Не искам да ви плаша, но си е така. В този случай се развива херпес зостер и хич не е леко и безобидно. Просто се пазете Hug

# 642
Искам да ви попитам относно тези шарки до кой месец е опасно ако се заразиш с разновидност на шарка която не си карала??? Аз ще говоря с майка да се подсеща какво съм карала и какво не ,че на моето момиче му предстой започване на детската градинка и там вярвам,че е напълно вероятно да си лепне някоя шарчица..и от нея и аз   #Crazy
Примерно ако бременна жена в 6-7 или  8-ми месец се зарази /недай си боже/ какво се прави тогава???Не съм питала доки по този въпрос,защото не съм се сещала за това като съм ходила при него просто сега като чета с тези шарки ми стана интересно сори ако спамя  newsm78

# 643
Искам да ви попитам относно тези шарки до кой месец е опасно ако се заразиш с разновидност на шарка която не си карала??? Аз ще говоря с майка да се подсеща какво съм карала и какво не ,че на моето момиче му предстой започване на детската градинка и там вярвам,че е напълно вероятно да си лепне някоя шарчица..и от нея и аз   #Crazy
Примерно ако бременна жена в 6-7 или  8-ми месец се зарази /недай си боже/ какво се прави тогава???Не съм питала доки по този въпрос,защото не съм се сещала за това като съм ходила при него просто сега като чета с тези шарки ми стана интересно сори ако спамя  newsm78

Най-добрата  ми приятелка се зарази с шарка точно в 7-ми месец. И то се заразила, докато е ходила  на ЖК в една бургаска болница. Не помня точно каква беше шарката, но са й казали, че тъй като вече бебето се било развило, нищо не може да се направи. Е, то се роди живо и  здраво и вече е на 5 годинки.

Така че може би е по-опасно в началните месеци. Все пак най-точно може само лекар да каже...

# 644
Исках да кажа хероес зостер и с него НЕ можеш да се заразиш. Ако си карал и имаш пресен имунитет, проверява се с просто изследване, не можеш да се заразиш и не е опасно за плода  Wink

Общи условия

Активация на акаунт