АПРИЛчета - тема 2

• 36 591
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Не, не приемам витамини допълнително.

# 601
И аз  нищо допълнително не приемам.

# 602
Нищо не ми  се отвори от линковете за захранване.
Малката е само и единствено на кърма, без вода, без АМ, без сок и т.н. Яде по....... не знам колко пъти на ден, честичко и давам. На последната консултация / за 3 м./ беше 6290 и 59 см, с 300гр по-малко и 3 см по-къса в сравнение с брат си/ по същото време/, но все пак е жена, а и брат и пиеше по 30-40мл АМ на ден.
Мислех да захранвам по схемата на баткото, но след статията за пюретата, едва ли........всъщност обмислям захранване, според бебето /където си хапват каквото си харесат от масата, малко ме притеснява това/, или да и приготвям сама храните.
Пия витамини за бременни, забравя ли ги, ме заболяват зъбите.
jos, ми се изгуби, някой да знае нещо, как е?

Последна редакция: нд, 28 юли 2013, 17:46 от ani27

# 603
Аз пия витамини както през бременността, но не съм много редовна, вторя опаковка от 30 таблетки започнах за общо 3+ месеца след раждането.
Вода не давам, tonito_76, Адриана, ако кърмите, давате ли вода? Ако ви се струва малко наддаването, вместо вода по-добре да поема калории от кърмата. Но според мен са си ОК бебчетата - 5-6 кг е идеално тегло за тремесечните ни априлчета. Сега разглеждах снимки на баткото от същия период - ами личи си, че е бил дундьо, изглежда си шишкав направо в сравнение с брат си сега.
Не се обръща Цецко сам все още, но и реално няма кога да тренира - или е на ръце, или суче за приспиване или е в количката. На активната гимнастика се придвижва по гръб вследстие на ритане и чупки в кръста. Прави бррр в съчетание със слюнка, мост в кръста и разбира се, се бори всячески да го вдигна, ако случайно е в полегнало положение.

# 604
Привет, момичета  Hug
Не съм се включвала от месеци  Embarassed Embarassed Embarassed
Моята госпожичка Линда се роди на 15 април  Heart Eyes Храня я само с кърма. Основно се цедя, но се опитвам и да кърмя. Да видим този път как ще я караме  newsm78 С баткото се цедих три години и два месеца  Crazy ooooh!
Захранването ще е след годинка и ще е водено от бебето. Това са плановете, но дали ще се случи времето ще покаже.  Peace
Вода не предлагам  Peace ще пие като успее да си вземе.  Mr. Green  Баткото започна да пие като стана на година и половина ако си спомням добре newsm78
Витамини не пия, не съм им фен  Whistling
Споделям личен опит и лично мнение  Peace Peace Peace Peace

Последна редакция: нд, 28 юли 2013, 19:12 от Yuliya2013

# 605
И аз не пия витамини, по време на бременността пиех Hipp mama, и съм много доволна от тях, понеже не ми се гадеше  Laughing
А за вода, аз давам между кърменията.
Утре сме на консултация, дано и този път да понесе добре имунизацията, че е ужасно горещо...  ooooh!

# 606
     Мамите които кърмят- да ви попитам приемате ли допълнително витамини, калций и желязо? newsm78
Не Peace

Ние чак на 6ти сме на консултация, но едва ли ще има и 500гр+. Иначе на дължина доста дърпа. Притесняват ме силните колики в комбинация със слуз в акото. Чудя се дали е възможно да е АБКМ? Дано не е Praynig

Юлия, 3 години как имаше нерви за цедене? И не ти ли намаляваше кърмата? Аз имам чувството, че само с цедене ще ми спре за дни, хич не се справям с помпата.

# 607
  • Sofia, Bulgaria
Може ли да попитам защо половината мами и бебета са изчезнали от 1-ва страница?????

# 608
Момичета, кой прави тази тема и на какво основание си позволи да ме премахне от първа страница, нещо май много си превишавате правата ми се струва!!!!!!!!!!!!!

# 609
витамини не съм пила през бременността, не пия и не мисля да пия и сега; вода опитвах да давам, но резултатът беше плюене и мръщене и повече няма да пробвам Grinning

# 610
# 611
   Момичета помощ !!!!!!
Днес в памперса на бебка имаше кървави жилки и слуз, а акото беше зелено с бели топчета Shocked
Естетствено звъннах веднага на педи и той ми каза да я наблюдавам два дни, но аз ще се побъркам от притеснение Cry . Има ли мами с подобни премеждия, моля споделете ...... Бебка е само на кърма,дори вода не пие,не съм и давала нищо друго освен кърма......

# 612
Здравейте,

вода не предлагам, витамини не пия.
tonito_76, дaно не е нищо сериозно. .
bаrbaletka, при нас е същото положението и аз вече съм на диета - безмлечна. Има резултат, ще ходим на лекар..... Но на моето момче са му много силни от първите няколко дни. Може просто да са си обикновените колики при вас и дано Peace .
Юлия, ти си герой ! Но според мен имаш шансове с това бебче да махнеш цеденето. Нали са още малки. Моето в началото не искаше въобще. Успях със силиконови зърна. Моите бяха плоски. Като мина малко време  и много рев се научи милият.

П.С.  Расте ни зъбче долу. Напипах твърдичко. Нямаше го доскоро. Като че ли се е подул малко също - не виждам добре. Много е нервен. Колко месеца да го чакаме да израсте  Mr. Green Сега е на 4...

# 613
barbaletka, нямах особен избор трябваше да си изхраня бозайника  Mr. Green Кърмата намаляваше по време на цикъл и на овулация, но с подходяща помпа, много стимулация и без здравословни проблеми можех и до 5-ти клас да имам кърмаче  Crazy С помпа може по-лесно да спре кърмата т.к. по-трудно се задейства рефлекса на потичане  ooooh! Сега съм с електрическа и ръчна помпа на Авент, но не съм очарована.  Tired ooooh! Да не говорим че ръчната на Авент(новият модел)  за нищо не става  #Cussing out #Cussing out #Cussing out няма нищо общо с ръчната помпа от преди 4 години  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Това разбира се е личното ми мнение от моята гледна точка  Peace Peace

tonito_76
за зелен цвят аз знам че причината може да е ако на бебето му е било студено, а за топчетата когато не е обработило добре храната.

r0se аз не съм сигурна какво искам  Embarassed да цедя или да кърмя. Бебето си суче, но то някой трябва да го сложи на гърда  Mr. Green Хубаво е да кърмя но имам здравословни проблеми и ми е трудно  Sad. Има време ще реша  Crazy Hug

# 614
Юлия, разбирам... Аз останах с грешно впечатление, защото ми се вижда много трудоемко. Но и това е до навик. Разбира се, че кърменето не трябва да е на всяка цена.
 Аз имам ръчна на медела и ми е много трудно. Буквално трябва да прекарам 1 час и пак не успявам да се изцедя. На ръка имам много по-голям успех и пак .... не събирам достатъчно. Отказах се да правя запаси, невъзможно ми е в момента ooooh!.

Общи условия

Активация на акаунт