АПРИЛчета - тема 2

• 36 591
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • Калифорния

Чисто гол ли да го меря преди и след кърмене, или може както си е с дрехите?

Хехе, barbaletka, как ще го мериш гол преди и след кърмене  Laughing . Ще се побъркаш от обличане и събличане. Освен това, за да видиш колко е изял не трябва да сменяш памперса между меренията, защото така ще махнеш от изядените грамове без да знаеш колко точно е изпишкал и колко е изял. Просто мериш точно преди да почнете, кърмите се и пак го мериш. Разликата е изяденото.  Peace

# 586
Благодаря за честитките Simple Smile Другата седмица, като мине сделката, ще ви почерпя (виртуално) Simple Smile

barbaletka, пожелавам ти и на теб скоро мечтаната придобивка Wink  bouquet

На моят бебок все още са му червени крачетата на мястото на ваксините...едното даже е леко твърдо...дали е реакция от ваксината? Не дава признаци да го боли или да го дразни. Ще изчакам до утре и ако не мине ще звъня на педи да питам...  Thinking

# 587
И нашите крачета са още зачервени и твърди. Но пък иначе си е весел. Сега го изкъпахме. Може и аз да звънна на педиатъра.

# 588
Често се случва след ваксините Peace
На Никола много му се подуваха и му давах беладона. Иначе може да правите компреси с риванол или куул пач лепанки да слагате.
barbaletka, пожелавам ти и на теб скоро мечтаната придобивка Wink  bouquet
От твоята уста - в Божиите уши, както се казва  Wink

Хехе, barbaletka, как ще го мериш гол преди и след кърмене  Laughing . Ще се побъркаш от обличане и събличане. Освен това, за да видиш колко е изял не трябва да сменяш памперса между меренията, защото така ще махнеш от изядените грамове без да знаеш колко точно е изпишкал и колко е изял.
И аз така си го представям, ама знам ли newsm78 Казва ли са ми, че тр да е без памперс, затова се допитвам Peace

# 589
     Здравейте и от мен!!
Честито на animal i tanyaz за придобивките!
Гледам коментирате почивките- ние сме си на морето,водила съм малката на плаж за по един час и то след 5 следобяд и на сянка под чадър,така препоръча педи.Веднъж и топнах крачетата в морето, иначе повечко педи каза септември.
За ваксините- преди три дни сложихме пневмококовата, поду и се крачето и вдигна 38,5  Sad.Другия месец е наред минингитната - дано мине по леко Praynig
 Мами относно захранването и тук се препоръчва да става от 6 месеца, но със оризова каша Peace
Сокчета може но пак от тогава.
 Нас пък ни предстои прибиране в Русе и ми е много притеснено как ще се държи бебка в колата ,все пак са си близо 700 км,но пък много ми се иска да си видя роднините и приятелите

# 590
Днес и моят мъник мина консултация, пораснал е с 1 кг и 3 см.  Flutter За ваксините каза, че е нормално да е зачервено и да се подуе  Crazy, даже да продължи да е подутичко известно време. Да давам панадол, ако вдигне над 38. Миналия път му се размина температурата, дано и сега е ок. Също каза днес и утре да не го разхождам, щяло да е много горещо, а след ваксината не било добре да го подлагам на такива температури. Та ще си седим вкъщи. Прати ни пак на ортопед във вторник. Каза, че според нея се развива прекрасно двигателно, но така и така му влизало в консултацията, да идем за всеки случай.
Аз ви казах, че се опасявам, че ще ме юрне да захранвам заради това, че има нисък хемоглобин и му даваме допълнително железни капки, но тя въобще не спомена  Mr. Green, каза, че коремчето му трябва да е свикнало с малтофера и да му давам една капка повече на ден. То, да чукна на дърво, това бебе яде всичко, каквото му подадеш и не направи проблем от малтофера. Според педиатърката, можело да го боли корем и да се запече, но засега му се разминава тоя ефект.

# 591
Здравейте!
От 2 седмици малчо си пийва повечко вода. Вече не се притеснявам.
Мале колко топло било в града.  ooooh!

Термометъра си го взех от един магазин за стоки от Англия, избрах го с 1 година гаранция е. Проучих го внимателно, на такива магазини вяра да нямаш, все нещо ще е счупено.
Испанска марка е http://www.minilandbaby.com/en/productos/thermotalk-plus/  оригиналната му цена е 35 евро, аз го взех за 45лв. Това беше и решаващо за покупката.
Иначе другия ми избор беше http://www.amazon.co.uk/Braun-ThermoScan-IRT4520-Ear-Thermometer/dp/B0001D0LMS. Сега е на добра цена.

Peace Peace Peace

# 592
Има ли мами, които не дават вода, а са само на кърма?

Да се похваля, малката от вчера си се обръща като палачинка в леглото, от гръб на корем. Много е смешна, голямо усилие и звуци от рода на "кхъ-кхъ" и "ъх-ъх". Ама си се справя и явно това ново откритие много й харесва, защото от 45 минути само това прави  Laughing

# 593
Момичета, ето ви нещо за захранването, аз мисля да се водя по него:
http://-spam070-/2010/11/22/%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD … 2-1/#.UfOr0NLWPWi

http://-spam070-/2010/11/23/%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD … 2-2/#.UfOr59LWPWg

Ние не пием вода - 1,2 пъти пробвах да му дам, но отказа и даже му се повдигна от нея. Затова като е много горещо му давам да сукне малко от предното мляко: http://-spam070-/2010/11/09/%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0 … %B0/#.UfOs4dLWPWg

Последна редакция: сб, 27 юли 2013, 14:26 от tanyaz

# 594
незнам, защо ми дава така линковето. статиите за захранването и водата са от  -spam070-

# 595
Пробвай да маркираш самия линк, и да избереш от форматирането "вмъкни връзка".

# 596
Има ли мами, които не дават вода, а са само на кърма?
Има Peace

tanyaz, ако статиите са от бейбислинг, аз тях следвах като захранвах големия Peace Малкия пак така ще захранвам, но има още време Simple Smile

# 597
 Изглежда моята кукла е най финната мадама в групата 5,300кг -62см.  Grinning Grinning Роди се 3,100 и си наддава средно по 700гр на месец , само на кърма, за вода или чай не иска въобще да чуе,но педи каза че си върви добре и не се притеснявам, явно ще става манекенка Laughing

# 598
tonito_76,  нашата бебка също наддава по около 600-700 гр месечно, в сряда сме на консултация, но преди седмица и отгоре я премерих, беше 5020гр.Роди 3310, педи каза, че е супер и да продължаваме така.И ние все си повтаряме, че маненкенски расте засега  Grinning

# 599
     Мамите които кърмят- да ви попитам приемате ли допълнително витамини, калций и желязо? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт