АПРИЛчета - тема 2

• 36 572
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Здр и от мен бяхме на консултация сложиха ни последната от трите ваксини  #2gunfire #2gunfireпоплака си ,сега спинка , тежи 6,900 кг,висок е 63 см .пъпчето се е  прибрало и повече няма да лепим ,каза че всичко било ок и може и пюрета да му давам,но аз се притеснявам ,че той си надава доста добре ,а е само на кърма и сокчета,ако вкарам и пюре на 1,5 ч,няма ли да нададе повече, че и сега си е доста пухкав

# 646
ani27, не толкова случайно, колкото в Пирогов няма как да го срежат без да търсят причината за образуването на този абцес. Най-малкото, което можеха да направят е да изследват гнойта. Аз топченцето/подуването го открих след баня при обичайния ритуал с масажа и мазането на телцето с лосион. Странното е, че трябва много бързо да се е образувало, тъй като мястото е ниско долу в коремчето към едното краче - място, което виждам и пипам непрекъснато покрай смяната на памперса. Беше неделя вечер,както казах след баня. Веднага се обадих на педиатърката, която нямаше как дистанционно да каже какво е, но имаше съмнения за херния и ме посъветва да отида още същата вечер в Пирогов - детска хирургия. Дежурната лекарка не беше много наясно какво е, тя също помисли, че е "защипана херния", пратиха ни на изследвания из различни кабинети - кръвна картина, ехограф,рентген. На листа дори беше записала херния (или съмнения за такава). Каза ни, че във всички случаи трябва да останем и ако се наложи да го оперират да не го храня цялата нощ. Качиха ни на друг етаж,не ни казаха какво му има, там друг лекар го погледна/напипа и каза, че това не е херния,по-скоро лимфен възел възпален. Оставиха ни до сутринта, когато дойде трети лекар, той също каза, че това е абсурдно да е херния,по-скоро е възпаление някакво и каза, че ще го вземат да го режат. Много,много не обясняват,мен това ме плашеше най-много - не знаех какво точно му има и какво следва оттук насетне,вкарвах се в най-различни филми,какви ли варианти не мислех. Та в понеделник на обяд го взеха (до този момент не беше ял доста часове,много глад,горкия) и след 20 минути го върнаха. Това, което са правили е едно малко разрезче,изтекла гнойта. Тогава питах лекаря от какво е,как се получава. Той спомена оше тогава, че вероятно е стафилокок, но без изследване не може да каже със сигурност. Сложиха го на системи - антибиотик широкоспектърен и чакахме резултата от микробиологията, който потвърди, че е стафилокок. В общи линии е това. СЛед няколко дни ни изписаха,друг антибиотик за 5 дни у дома и така. Много четох за този стафилокок, а бях чувала и преди това за тези бактерии  и това, че бебета са податливи, но си мислех, че ако има нещо ще проличи по носле,по гърло, а той си беше много спокоен, никакви сополки,никакви проблеми, Аз бях леко разбутана  и болнава няколко дни преди болничния ни престой и го следях малкия много внимателно да не би от мен да прихване нещо,грип или въобще някакво неразположение. Мерих му температурата по няколко пъти на ден, гледах дали ще почне да кашля,киха,но не - аз си бях леко болна,нищо сериозно,а при него въобще нищо. И това с тази инфекция и по такъв скрит начин да си действа много неприятно ни изненада. Малко се пощурих след това,тръгнах да чета,да се изследваме с таткото,пускахме и ние гърлени секрети, но лекарите още в Пирогов ми обясняваха, че това може да се случи навсякъде и от всеки,дори и ние с таткото да не му го предаваме, може да е баба, може да е от родилното....въобще май няма опазване. И доколкото виждам тази тема за стафилококите няма стихване,постоянно майки коментират,съветват се,обясняват кое детенце с какво се мазало,какви капки,какви лекарста - антибиотични или хомеопатични и няма и няма отърване от тези гадини. Но след болничен престой,а не просто да сме сополиви и да капем капки в нослето наистина много се стреснах и много се притеснявам да не повтори по същия такъв - скрит и коварен начин.

# 647
Днес мина и нашата консултация, отново много плакахме на тези ваксини, иначе за 3ти месец сме с размери- 6,370кг и 62 см.
Педи каза, че около 4 мес и половина може да започваме захранването със зеленчукови пюренца  Wink

# 648
kali_k, благодаря  Hug Захранването реших да е така след като си говорих с една приятелка захранвала след годинка. Четох доста по темата за захранването и реших да се водя от детето. (Нямам нерви и сили да го гоня с лъжицата  Embarassed т.к. моето(голямото) е от тези дето са на мнение че не ги храниш, а ги тровиш  Mr. Green Stop ) Вече не си спомням каква беше разликата между педагогическото захранване и захранване водено от бебето   newsm78 но доколкото си спомням имаше разлика, така че не съм сигурна точно по кое захраних баткото. Четох и за усвояване на кърмата преди да се въведе друга храна и след като се въведе. Четох и как се отразява захранването на организма. За съжаление вече нямам линкове т.к. минаха няколко години и не съм запазила. Споделям лично мнение разбира се Peace Peace Peace Peace Peace

Шаварче, депресия нямам но как ме тресат хормоните не е за разказване  Tired

Бял вълк, стискам палци всичко да е наред  Hug

# 649
И аз не съм имала депресия нито с баткото, нито сега

# 650
Днес моето малко момиче става на 4 месеца, да ми е жива и здрава, хайде да ви почерпя виртуално  Tada
Скрит текст:

Нашите ваксини малко ги отложиха, трябваше да и ги бият сега но личната няма да я има и ще изчакаме до края на месеца, не че бързам за тях де. Тия жеги ще ни уморят, малката вън само мърмори и май през деня вече ще си стоим в нас, а вечер ще излизаме.

Бял вълк дано всичко се оправи с твоето детенце, моята по-голяма дъщеря като малка имаше топче но се оказа херния. За ваксините не се притеснявай, не е чак толкова фатално, важното е да се оправите, а и като четох забавянето ви е с един месец, както при нас.

Все се каня да питам и все забравям, имали някое друго детенце със сърдечен порок, Алекс се роди така и ми се искаше да обменя опит с някой друг, какво ви казват вашите лекари?

# 651
  • Калифорния
Майка ми е родена със сърдечен порок. Сега е на 72 години  Peace

# 652
Благодаря за подкрепата, момичета. Нашите резултати излезнаха. В носния секрет на Калоян няма нищо изолирано, но в гърления има някаква нова гадинка - клебсиела. Стафилококи не. Педиатърката ми не е притеснена,тъй като според резултатите били "оскъдни количества". Каза, че не е притеснително,няма да дава нищо,стига му толкова с антибиотиците. Не бях чувала за тази бактерия,порових се в интернет за нея,останах с впечатление, че е чревна бактерия и се чудя дали от толкова много антибиотици ,които са нарушили чревната микрофлора не са се поразмножили тези бактерии - клебсиела. Разбира се, с педиатърката ще го обсъдим подробно и ще я разпитам нея, но тъй като говорихме по телефона не можехме много надълго да го обсъдим и това ще стане когато отидем на следваща консултация. Ако имате някаква информация за тази бактерия и някое от дечицата ви се е сблъсквало с нея - моля да ми пише.

# 653
Здравейте мили априлки2013! Честити ви прекрасни бебоци, да са живички и здравички, и да ви носят много радост!

Аз съм априлска мама, набор 2012 и влизам в прекрасната темичка, за да ви помоля да създадете тема и предадете щафетата на мамите с термин април 2014! Сигурна съм, че ще успеете да им покажете прекрасната емоция на бременността и срещата с малките човечета, както ние Априлки 2012 се опитахме да направим за вас!

Благодаря и лек ден!

# 654
Аз имам желание да пусна темата за новите априлки. Някоя има ли против или да има желание тя да пусне?  Simple Smile

# 655
Аз имам желание да пусна темата за новите априлки. Някоя има ли против или да има желание тя да пусне?  Simple Smile
Аз нямам нищо против Simple Smile

# 656
Пускай я, Еовин! Simple Smile

# 657
Пускай смело Peace Със сигурност вече има положителни тестове. Моят го видях на 27.07 Heart Eyes

desi dd, за порок не знам, но някои бебета се раждат със шум и знам, че се израства. Дано не ви създава проблеми това! Praynig

Добре дошла на новата мама и без повече подобни перипетии!  bouquet

Аз нещо не се справям с кантара.. Вчера 10 пъти го слагах (преди да пробвам контролното кърмене) и 10 пъти показа различно newsm78 Да не говорим, че преди едното ядене ми показа 7100, а след него- 7030 Shocked Викам си той моя не суче, а връща направо hahaha Днес на няколко пъти успях да поизмеря нещо и ако е верен този кантар, значи наистина мн малко яде- м/у 60 и 80гр, веднъж- 100.

# 658
Ео,супер ще е ако пуснеш темичка за Априлки 2014 Simple Smile
Когато успея да вляза тук,все проверявам дали има нова тема за тях.Понякога ме гони носталгия Laughing,а че има EFP и аз съм сигурна.Моя правих на 29.07 и беше +  Heart Eyes
Колко бързо минава времето.Преди 1 година дечицата ни бяха точици в коремите ни,а сега са шишковци изпълващи кошчетата и раздават усмивки,на ляво и на дясно Simple Smile
Бял вълк,добре дошла и се надявам скоро всичко да е наред с вас  Wink
Аз захранването съм го оставила за 6-ти месец,до тогава само на кърма,сега само събирам инфо.Та да ви пусна едно линкче Simple Smile http://www.purvite7.bg/archive/view/120313135411-01dc6394fced4df … 0479d609ee4c.html
Утре сме на контрола и ще ни бият втори прием на ваксините.Малко със закъснение,но гастрото ги отложи предния път на 3-те месеца и ги оставихме за сега.Онзи ден малката ми шушулка направи 4 месеца Simple Smile,но все още не се обръщаме напълно по корем.Стига до позиция пречи ми ръката и започва да ръмжи Joy

# 659
Много бързо минава годината наистина! Ние вчера празнувахме годинка от бебеправенето, понеже бях с тестове за овулация и си спомням точната  дата - т.е. бебка е официално на годинка откакто е била 1 мм Simple Smile
И на Вики и пречи ръката да се обръща по корем, но аз помагам с като я водя с едната ръка, а тя вече се научи със засилка  да се обръща- аз дори не бих могла така!

Общи условия

Активация на акаунт