АПРИЛчета - тема 2

• 36 568
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Сашката все по-упорито се мъчи да пълзи, дори успява да се придвижва по малко като вдига дупето и се отблъсква с крачета  Simple Smile Прилича на гъсеница Party Много бързо се завърта по корем, но и така вече не му е интересно. Бърза да расте  Heart Eyes

Еовин, мерси за темата на април 2014  bouquet

# 661
Барбалетка, точно това гледам сега, по корем е и сякаш се мъчи да пълзи  Shocked Та чак статия за пълзенето си намерих, ама било рано, между 6 месеца и една годинка пропълзявали.

# 662
Ами да, раничко е още. Първо трябва да могат да седят сами и тогава би трябвало да започнат да пълзят Simple Smile Аз затова казвам, че се мъчи- не му се получава, разбира се, но пък има желание  Crazy Откри си и крачетата - хваща си ги с едната ръка Simple Smile

# 663
Ехааа прекрасна темичка Априлки 2014  Party
Искам да питам тези, които хранят с АМ какво ползват, понеже днес бебка беше крива и след като беше яла също, реших да размразя едно мляко, което бях замразила и от 170мл изяде 110 мл и сега спи непробудно  Crazy  явно не й стига кърмата  Tired въпреки че много исках до захранването да си я кърмя, ноо... не всичко става както го искаме, утре мисля да се обадя на педиатърката и да я питам дали да й давам добавка.  newsm22

# 664
barbaletka,Ео,мойто овне одеве пощуря JoyИ то точно,когато трябваше да спи Simple Smile
Както го описваш barbaletka ,ноооооо с разликата,че ръката си остава под нея и почва да ръмжи като мечка Simple Smile Завъртя се с главата на долу в кревата.То беше шугавене,то беше чудо  smile3555
barbaletka ,ми че то вие сте с перфектни мерки,що малко да хапвате.Мойта шушулка до скоро изяждаше 100-110мл,но от тази седмица вдигна на 120-130мл. кърма(аз се цедя и за това виждам с точност Wink ).Утре сме на контролен и ще видим колко е качила иначе преди месец беше 5.300кг. и 60см.
Сега отивам да се пръкна в Априлки 2014 Simple Smile
Лека вечер момичета.

# 665
Барбалетка,  защо теглиш бебо колко яде, не мисля, че при кърмата има значение, защото тя се променя като състав и гъстота всеки ден, т.е. понякога бебето може да изяде повече, друг път по-малко завсиси от колко има нужда.
Мечо, не ти се отваря линка, т.е. отварям го, но само заглавието на статията вижам.
Баткото пропълзя активно, бързо няколко дни преди НГ / и той е априлче/

# 666
Реших да го меря, защото суче кратко и през големи интервали, съответно се притеснявам, че в тези жеги не приема достатъчно течности. И сякаш започна по-малко да пишка.
Краткото сукане само по себе си не ми е проблем, но поне да беше по-честичко. Затова реших да видя горе-долу колко изсуква за тези 2-3-5мин, в които яде. Иначе си изглежда добре, не е слаб, а освен това и дългичък върви за момента, сигурно е към 68см вече..

# 667
vanitka1985, ние ползваме Хип Комбиотик, но Лактана Био също е добро, най-добре се посъветвай с педиатъра. А и всяко дете си има предпочитания и не харесват някой млека.

Да ви питам вашите деца дишат ли вече през устата, знам че като се родят бебетата дишат само през носа, но не знам до кога е това? Днес засякох Алекс да диша през устата за първи път, играеше си и като влязох в стаята беше като запъхтяно кученце  Laughing

# 668
desi dd благодаря за отговора   bouquet преди малко говорих с педиатърката и тя каза, че понякога имало такъв период 3-4 дни, когато лактацията намалява и трябва да я стимулирам като се изцеждам след хранене и да пия повече течности, ако след 3-4 дни продължава да е кисела и плачлива тогава  Simple Smile
а за дишане през устата- не съм забелязала

# 669
Барбалетка, същото наблюдавам и аз: яде сякаш по-малко пъти и по-малко (като минути). Върти се, сякаш се е наяла, и като й предложа след 1,5 или 2 часа - отказва.

Ние сме с кантар за възрастни само, но реших повече да не я меря на него - (заставам първо сама, после с нея), защото дава леко отклонение, а за бебка 100 гр разлика са си голяма разлика.

Не изглежда гладна или слаба, но определено и памперсите са намаляли като бройка с 1-2...
Дано да е моментно, де.

Иначе е ужасно станала врътлива и й се сяда, та трудно я задържам в полу-седнало положение за кърменето, то са едни врътки, едни напъвания да седне  Crazy

# 670
Здравейте момичета,
днес се заговорих с една мама и тя ми каза, че е почнала да замразява зеленчуци за бебето си през зимата. Замислих се, че имам възможност да замразявам домашни зеленчуци, но до сега не сам го правила. Вие мислите ли да замразявате, какви и по какъв начин?  bouquet

# 671
Ами аз нямах такива намерения, но сега един приятел ми донесе домашни тиквички и реших и аз да замразя, ама идея си нямам как  Laughing

# 672
Оп, и още нещо, понеже е Световната седмица на кърменето, показвам ви програмите на Ла Лече Лига и НАПК Simple Smile http://www.podkrepazakarmene.com/world-breastfeeding-week-2013-709.html http://lalechebg.com/2013/07/aug2013/

# 673
И аз тъкмо вчера тиквички замразих Simple Smile Изми ги,обелих,нарязах на кубчета и баааам във фризера Simple Smile
Замразих и малко круши,че комшията ме викна да си набера Simple Smile
Ние днес от консултация.Биха ни ваксините и много плакахме.Сега спи от 13ч,че и на сън се хранихме.Тежи 5.900кг(предишни 5.300) и е пораснала на дължина 63см(предишни 60см).Педи йи похвали,че добре си вървим (малко финни) и каз да почвам пюре от зеленчук(картоф,морков) след 2 седмици.Казах и,че гастрото ми е казал да захранвам на 6ти месец и до тогава само на кърма.Тя каза,че няма проблем и може да изчакам,но някои деца правили желязо-дефицитна анемия Tired
Та се пооцъклих малко,че и без друго преди 2 месеца ни беше нисък хемоглобина.Сега чета из нета и ще видим,но преди 5ти месец няма да започна.
Момичета,знаете ли освен на Авент,биберони-залъгалки с капаче,кои други марки имат?

# 674
  • Пловдив
Бертони Mr. Green
Мъжкият вариант им е кола, а женският - корона на принцеса Laughing Laughing Laughing
Анемията е един от козовете, с които педиатрите плашат младите майки, но ако човек се поинтересува на правилното място, ще разбере, че всъщност най-добре в такъв случай е приемането на кърма Peace

Зеленчуци и плодове замразявам усилено, тези които не подлежат на замразяване - консервирам hahaha За беба няма да стават, но пък баткото ще намаже Joy
...И в този ред - за пловдивчанки - в МОЛ Пловдив всяка събота има базар на био продукти. Цените им са повече от чудесни Heart Eyes

Последна редакция: чт, 01 авг 2013, 15:57 от sweet_maniche

Общи условия

Активация на акаунт