АПРИЛчета - тема 2

• 36 564
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
И аз като Мечо, замразих тиквички по същата технология  Wink

# 676
За Нико бях замразявала само тиква - изчистих, рендосах и сложих в пликчета по 50 и 100гр. Не, че я яде..

# 677
# 678
  • Пловдив
това не е капаче, а кутийка Peace Аз имам същата и в нея си държа силиконовите зърна Simple Smile
Мисля, че тя питаше за капаче на самият биберон... Ако е така, освен Авент-ските и тези на Бертони имат (от линковете в горния ми пост не се вижда добре, но мога да снимам и кача снимката) Peace

# 679
[
...И в този ред - за пловдивчанки - в МОЛ Пловдив всяка събота има базар на био продукти. Цените им са повече от чудесни Heart Eyes[/color]
[/quote]

Къде е този базар? И сигурно ли е, че продуктите са био??

# 680
Аз също замразих тиквички, праскови, кайсии. Сега са наред домати, моркови, чушки...
Биба с капаче има и на Канпол и то няколко вида биберони, мисля че има и от този модел на авента, примерно тази: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=9816&cat=103

# 681
tanyaz защо замразяваш моркови, нали ги има на пазара през цялата година? а за другите неща как ги замразяваш?

# 682
И аз да попитам, как замразявате праскови и кайсии примерно? Изобщо не знам как става. Аз се чудя и откъде да купя хубави плодове и зеленчуци

# 683
ами замразявам домашни моркови, че нашия бати е като зайче и изяжда по 2-3 моркова на ден  Laughing
Прасковите и кайсиите ги беля нарязвам на кубчета (парченца), слагам ги във наилонови пликчета и така ги замразявам. После ги вадя, размразявам и и приготвям пюре или често ги пасирах и добавях към приготвено нишесте, грис или направо към готова зърненена каша (бисквитена или зърнин, елда...) Така практикувах с другите две деца. Ако тръгна от сега да приготвям пюрето  -
1 - вариш плода, повечко че ще го правиш на пюре,
2 - пълниш в буркани и пак вариш за да стерилизираш , и то какво остава от плода, било то и домашен.

# 684
А колко замразяваш като количество и колко време могат да бъдат замразени, в смисъл имат ли период на годност, понеже ми е първо дете и не знам при приготвянето на пюре колко плод е необходим.  Rolling Eyes

# 685
  • Виена
Здравейте, момичета Simple Smile

Нещо хич не ми е до писане, но вчера моето котараче стана на 4 месеца, та минавам за отчет. Последният месец даже няма да споменавам колко е качила, а направо мисля да се обаждам на консултантите по кърмене Sad Нещо не ни се получава напоследък... Аз и с каката точно в третия-четвъртия месец претърпех крах и минахме на ам. Все си казвам, че няма да се ядосвам и ако не става - не става. Не знам вече какво да правя, но и 200 грама за месеца не ми се струва ок. Да, на височина е добре, спокойна, усмихната - слънчице, но на килограми е качила за четирите месеца общо 2800 и в момента е 6 кг. И 64см. Другото, което ме притеснява е, че намаляха напишканите памперси.

Иначе пък от около месец спи по корем. Откакто се научи да се обръща, това е единствената поза за спане. В началото я обръщах, тя се събуждаше, мрънкотеше и я оставих. В момента, в който почувства, че е по гръб, веднага се обръща. Така и се придвижва - търкаляйки се Simple Smile)) Мазол на езика получих да напомням на татко й, да не я оставя без заграждения. Страхувам се да спи по корем, но няма какво да направя, освен да я вържа Wink

Вие правите ли масажи и упражнения с бебчетата? Аз масажите по-небрежно ги давам, но топката за скачане на кака й е любима и много я използваме. Не да скача, разбира се, а я слагам по корем върху нея, държа я за крачетата и търкалям топката в различни страни с Елиа отгоре. Правим и разни други, които помня от Кати.

Да питам Simple Smile Често ли снимате бебоците? Ние с Елиа си правим доста фотосесии Wink Мисля, че съм пристрастена към снимките. Даже от утре, дошла не дошла в София, се записах на курс по фотография, но честно казано не толкова заради курса, колкото имам нужда да направя нещо, което не е пряко свързано с бебета, захранване, кърмене и т.н. Wink

Днес тръгваме за България и съм тоооооолкова щастлива Simple Smile Не сме се прибирали от февруари и направо нямам търпение.
Ух, пак стана дълго... Извинете ме Simple Smile
Много слънчева и усмихната седмица от нас!   bouquet

# 686
elitsa77, не мисля, че има нужда да се отказваш от кърменето според това, което си написала Peace И при нас е драма от доста време, може би 2 месеца, но съм инат Twisted Evil Нашата педиатърка винаги ми се кара, че грамовете не са важни, а е важен тонусът и видът на детето. Още повече вече са доста шавливи, спят по-малко, нормално е да изразходват повече енергия и да наддават по-малко. Пък и е лято. И на тях им е топло Peace Нашите памперси също доста намаляха, и на мен ми се иска повече да суче, но това е положението, гледам да не го насилвам. Дори кърмата ми намаля доста последните дни, но се опитвам да я увелича с много течности, жито, сурови бадеми и лактогонен чай. Свържи се с консултант, ще ти помогне със сигурност. Също така лятото не е добре да се отбива Peace

Аз от понеделник съм изключила всички млечни храни от менюто си и освен намалялата кърма друг ефект не виждам Rolling Eyes Пак си има слуз, ужасни колики, а започна и трудно да се изхожда, което пък изобщо не съм предполагала, че може да се случи, предвид това, че имахме поне по 3-4 наакани памперса на ден. Още седмица поне няма да консумирам млечни, да видим какво ще стане.

# 687

Аз от понеделник съм изключила всички млечни храни от менюто си и освен намалялата кърма друг ефект не виждам Rolling Eyes Пак си има слуз, ужасни колики, а започна и трудно да се изхожда, което пък изобщо не съм предполагала, че може да се случи, предвид това, че имахме поне по 3-4 наакани памперса на ден. Още седмица поне няма да консумирам млечни, да видим какво ще стане.
При нас с баткото диетата ми също не помагна. Заради теб се поразрових за да видя кога захраних Ивко. Замисли се вече за захранване. при нас нещата се пооправиха след въвеждането на пюре и  разреждането на кърменето. Каши вначалото без млечни , после с  хипоалергенно мляко или фризопеп. А замислила ли си се дали е НБКМ или е лактозна непоносимост. Моя позната баткото я получи на 6 м. възраст и се наложи отбиване, а бебката им на 40 ден и пак я отбиха.
може да пробваш с без лактозно мляко . 1- да редуваш 1 кърмене с 1 шише. Двете неща трудно се различават. При нас НБКМ беше съпроводена и с обрив и затруднено дишане(по-скоро като хъркане от запушено носле) Щом не ти помага диета се замислих за лактозата. Аз не съм специалист и не искам на никой да натрапвам мнението си. Просто споделям моят опит.

Зеленчуците и плодовете по - принцип замразени им дават 6 м., но аз ги използвам от сезон до сезон и досега не съм имал проблеми. Ако се интересува някои като имам време, ще напиша какви пюрета и кащи съм и приготвела на големите им деца, спрямо възрастта.

Последна редакция: нд, 04 авг 2013, 16:47 от tanyaz

# 688
Правя му фотосесии, майка ми се бъзика, че ако не съм с фотоапарат или телефон пред лицето, няма да ме познае бебето.  Mr. Green Но ужасно мразя онези с нагънати бебета в кошница и плетени шапки  Rolling Eyes и се опитвам да измислям други неща. Или просто щракам някакви тъпотии. В интерес на истината, въобще не обичам да снимам деца, друга ми е страстта във фотографията, ама не може майка му да е фотограф, а той 5 свестни снимки да няма. Та снимам.  Crazy
Ей го:
Скрит текст:

# 689
Еовин, много яки снимки!

Общи условия

Активация на акаунт