АПРИЛчета - тема 2

• 36 560
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
desi dd днес нашата педиатърка ни препоръча Hipp combiotic Simple Smile надявам се бебка да се чувства добре с него, макар че то ще ни е само добавка понякога когато видя че кърмата не й стига.
Ами дано и на вас да повлияе добре както и на нас, ние бяхме спечени в началото докато свикнем, но от както спряхме и капките за колики сме супер, акаме си всеки ден, вечер си спи спокойно.

А да ви питам гладите ли още дрехите на бебетата, че мен започна да ме домързява вече. До кой месец трябва да се гладят?

Аз още гладя, но често ми се случва да обличам неогладени дрехи.

# 706
И аз като Еовин не съм гладила изобщо Rolling Eyes Моят вече отказа и бибероните, та не се налага и да изварявам, а и не виждам смисъл повече - така и така всичко вече се вкарва в устата... Grinning

# 707
.. с второто вече не се престараваш толкова...
И аз така си мислих, но хич не съм по-малко внимателна и бдителна Crazy
Лично при мен голямата драма идва от големия, който още е в бебешки пубертет (имам чувството, че е в тази фаза от раждането си Crossing Arms ). Малкият до скоро беше бебе-мечта, но с това кошмарно кърмене и мрънкане, взе доста да ме изнервя Twisted Evil

Гладя още, някак ми е съвестно Crazy На Нико гладих до 7мия месец. Реално обаче като се замислиш, той спи повече в нашите неизгладени чаршафи, отколкото е неговото легло, а също и доста време прекарва опрян в неизгладените ми дрехи, така че не мисля, че има кой знае какво значение Peace

# 708
Аз продължавам съвестно да глада и на баткото дрехите.
Преди да прибера изпраните дрехи в гардероба се гладят, това за децата, нашите не. Чаршафите, на които спим ние, както и домашните ни дрехи ги пера с бебешки прах.

# 709
Всяко дете си е различно. С първото имах бебе- мечта - спи, гука, яде, спи и така до годинката. И после беше и още си е кротка (за тинейджър де). С второто беше истински кошмар. рев, кърмене, ръце. рев, рев и пак рев до 3 години и сега реве повече от бебето и се буди посред нощите с рев, буди и бебето горкото. Сега е малко по добре положението, поне вече него нося и отива при баба за цели 2-4 часа  Mr. Green Бебока е кротък дявал, ту си е ангелче, ама като му хрумне да ревне или да суче на 1 отива ми съвсем съня. Да са ми живи и здрави , другото се оправя, Вече се нагодих и се справям сама и с трите, тати ни помага и така. Аз гладя още всичко, заради алергиите на големите, не пропускам. Малкият го пера с бебешки прах, а нас с един чешки от пени-маркет, не само че е евтин,  но и от него не кашлят и него сменям за нищо, че толкова трудно го открих.

# 710
О, организацията много лесно може да пострада. Аз бебе само на снимка бях виждала. Раждането ми започна чудесно и приключи много сложно. Нямаше кръв, други глупости, после храна - прахчета и антибиотици. За кърмене и дума не можеше да става, а изкуственото мялко от първия ден може да си представите какви колики докара на бебчето ми. Sad Една седмица ми трябваше докато започнем да се кърмим - 24 часа с бебето пробване на какви ли не техники, тя не беше слагана изобщо на гърда. Мъжът ми на работа, майка ми заради уплахата близо месец не беше на линия. Сега ако се връщах от родилния дом нещата щяха да са много по-различни, но първото дете си е първо - трябва да се натрупа някакъв опит, няма как. Та всеки се справя, в крайна сметка организацията се създава, как да е уморен човек като си види усмихнатите очички на бебчето  Heart Eyes

Иначе и аз гладя бебешките дрешки още - и докато гладя се чудя защо след като сега и тя всичко слага в устата  Shocked

# 711
  • София
Организацията много бързо си я създадох благодарение на една мама, която ми каза тя как се справя с домакинската работа ( пране, чистене, миене ). Та така и аз започнах и времето ми стига за всичко, освен за готвенето, но ММ ми помага и всичко е ОК. Той като се прибере - започва да готви - нещо на бързо, а аз през това време правя салата, докато малката се занимава на шезлонга. А понякога правя салата тя докато спи преди да си е дошъл ММ.
За лично време - ами почти не ми остава, а и не смятам, че ми е чак толкова необходимо. Предпочитам това време да си го прекарвам с моето детенце - в момента доста неща започва да прави и искам да съм до нея да не изпускам нищо от това, което прави и научава.

# 712
и аз постепенно отказвам гладенето. дрешките се сушат на адското слънце, каква по-добра дезинфекция?
може би само пеленките, с които го завивам ще гладя, че те много се намачкват и са грознички така смачкани. иначе аз всичко пера с бебешкия прах - Сано.

# 713
Здравейте, все не ми остава време да пиша напоследък.
Ние успяхме да направим няколко неща тези седмици, като първи поход и първа палатка на мъника.
Всичко мина успешно, пък и той е много спокоен на път.  Wink

Утре сме на консултация и смятам сериозно да говоря с докторката за акането. последния месец не сме акали без свещичка. по 5-6 дни чакам и накрая му пъхам, че започва да става кисел, пръцка много миризливо. След свещичката 1-2 дни ака нормално и после пак. няма запек в памперса като се изака, нормално е. изпива по 120мл вода на ден.

За хапването , хапва си, но по-умерено, този месец е качил 500гр. когато е гладен изсуква и двете гърди, обикновено след нощната пауза. иначе хапва по-малко и се хили на гърдата като някакъв пияница.  но не се притеснявам.

Зъбите ни морят яко, хапем всичко, кисели сме, понякога и плаче от тях.  Tired Rolling Eyes Много ме е жал.

Иначе голям смях пада на огледалото, а днес така се забвляваше докато баща му бършеше пода.  newsm78

Мисля да захранвам от 5-тия месец. Но първо ще говоря с педиатърката.

За справянето с куп деца, вярно въпрос на организация е, но си е до човек. някои могат, някои не.  Всеки си мисли, че неговото е най-трудно, ама на... Кой както може се спасява.  smile3538

По въпроса със снимките съм решила да правя бебешки албум, та разглеждам за идеи за корица тези дни.Та тези креативности си ги оставям и като лично време.
Хубава вечер1  Hug

Последна редакция: пн, 05 авг 2013, 23:55 от Шаварче

# 714
За акането и ние сме така от 4 я месец някъде ,само се кърмим ,от днес захранвам вече ,та дано нещата се нормализират ,аз давах дуфалак като станат повече дни без акане ,но е ужасно ,той се мъчи и в двата случая,за зъбките и нас ни мъчат ,от многото слюнчето  и лапане постоянно на ръце по брадичката му избиват ситни пъпчици.Иначе и аз гладя , Laughingно вече само от вътре ,преди гладих от двете страни ,изгорях дрехите от гледене Laughing Laughing

# 715
И аз гладя, не съм решила още до кога.
Относно акането, което е много странно за мен сега нещата се нормализираха, даже прекалено по 3-4 пъти на ден  Flutter както я чаках по 3-4 дни, сега не знам какво стана, дали е бил някакъв период... понеже не съм си променила храната.
За снимките, правя почти всеки ден, днес беше първата ни снимка от магазин Simple Smile докато си купувахме АМ от ДМ  smile3509
Хайде лека вечер от мен, отивам да стерилизирам и да преварявам вода...  newsm46

# 716
Според мен всяка една дрешка трябва да се глади  поне до две годинки.... newsm78

# 717
Да, да, да си прекарвам живота в гладене, къде-къде по-интересни неща има за правене  Laughing
Миналата година гладих веднъж, че ходихме на сватба. Тая година не са ме канили и още не съм гладила  Twisted Evil
Миналата година на тая дата видях положителния тест  Heart Eyes

# 718
Бяхме на консултация, сложихме само пентаксима. Иначе дългунчето ми е вече 69см. На кг е наддал 500гр. и е 6 990гр. Очакванията ми бяха да не е наддал, та половин килце е ок при това неядене.

# 719
гладенето ми е една от най-омразните дейности, спрях да гладя още щом навърши 3м., а и щом прибирам дрехите горещи от простора не виждам смисъл да го правя

ползвам само шише за вода и него го изварявам от дъжд на вятър... нека да си изгражда имунитет  Flutter

за захранването мисля че септември е добре а и педи каза да не бързам щом му стига кърмата

Общи условия

Активация на акаунт