На море в Турция - 24та тема

• 116 170
  • 776
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте пътешественици!

Дали знаете случайно цените за вход на Троя, Ефес и къщата на Дева Мария? Със собствен транспорт сме и ми се иска да ги разгледаме на път за Дидим.
А ако има почивали тази година в Маджести Клуб Тархан, имам няколко питанки. Какъв е пясъка на плажа? Става ли за игра - правене на фигурки, кофички... От хотела осигуряват ли хавлии за плаж, или трябва от БГ да си носим? Колко далеч е хотела от града? Има ли къде се разхождаме вечер  около хотела? Водата в морето топла ли е?
15 лири Къщата на Дева Мария, 25 лири Ефес, 20 лири Пмуккале, за Троя не знам.

# 331
Уф, само аз пиша тук, но
ето официалният сайт на музеите с цени и работно време
http://www.muze.gov.tr/museums
а не като мен да изгледате в гръб последния лифт към Пергамон.

.......как мога да си осигуря транспорт до аквапарка на Аква фантази, може да се закупят билети по Интернет, но транпортът? Отговориха ми ,че аквапарка работи до 30.10.2013.
Ето тези ги гледах, преди да замина, но така и не ги ползвах, защото прецених, че детето ми е малко, освен 20 % отстъпка, предлагат и трансфер. Ако някой ги ползва да пише, моля.
http://www.kusadasi.net/yellow/aquafantasy/reserv.htm

ПС За Пергамон, има едно издание на NatGeo, посветено на Пергамон, ще ви излъжа от миналата или по-миналата година е, но при желание може да се намери в библиотека. Четох го в един зъболекарски кабинет, докато водех детето пролетта. Много е интересно Peace

# 332
  • София (Възраждане)
Евхен, кажи с две думи за Пергамон, какво има да се види. Кафевите табелки по панорамния път са доста, освен време си трябва и инфо дали си струва Peace

# 333
Аз не се качих на Пергамон, но много исках, защото от дете съм запленена от преместването на това
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%B … D1%82%D0%B0%D1%80

Сега ровя да открия кое беше списанието, май не е NatGeo, не намирам в теченията брой посветен на Пергамон, кажете някое друго списание, подобно. Най-накрая, ще отида до зъболекарския кабинет и ще ви кажа точно, дано си стои още там.

# 334
  • София (Възраждане)
Geo, зелена корица Peace

# 335

Даа, открих го, бр. 3/2012, купувайте го и тръгвайте. Само да няма разочаровани после, че да не ме биете, нали ви казах,  аз не се качих.
Но поне потърсете и
http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Basilica
невероятно внушителна,  намира се от другата страна на хълма, където е подхода към Пергамон, аз случайно се озовах там, но човек като знае какво търси, ще следи за табелки Peace

# 336
Здравейте,
В неделя се върнахме от нашата най-хубава почивка досега, в Paloma Club Sultan, Йоздере, Кушадасъ. До края на седмицата ще споделя впечатления и ще кача снимки.  Hug

# 337
  • София
Здравейте пътешественици!
Дали знаете случайно цените за вход на Троя, Ефес и къщата на Дева Мария? Със собствен транспорт сме и ми се иска да ги разгледаме на път за Дидим.
Троя 15 тл за възрастен. Къщата  на Дева Мария - също.
Ефес - 25 тл за възрастен. Децата навсякъде за без пари. Не зная до колко години - нашите са на 8, 8 и 3 г.

Страшни сте по повод забележителностите - ще мъдрим маршрут  Grinning София - Анталия.

По повод горивото в туби - аз не бих поела този риск. Спестените пари не си заслужават риска според мен.  Naughty

Последна редакция: ср, 03 юли 2013, 16:53 от bibi

# 338
По повод горивото в туби - аз не бих поела този риск. Спестените пари не си заслужават риска според мен.  Naughty

bibi,
за какъв риск говориш - да ти го излеят на границата или друг, да не дава Господ Praynig,  иначе, вярно, на фона на 550-те лири който дадохме за бензин в Турция, да, икономията е нищожна, но аз гледам на тях като 250  допълнителни километри за шматкане насам-натам.

# 339
Здравейте,
В неделя се върнахме от нашата най-хубава почивка досега, в Paloma Club Sultan, Йоздере, Кушадасъ. До края на седмицата ще споделя впечатления и ще кача снимки.  Hug
Добре дошла!
Този пост чаках! И следващия ти най-вече!
Към Паломата са насочени плановете ми за догодина, тъй като тази година не успях да се преборя с домашния началник и почивката ни бе на о-в Тасос (голямо разочарование - напълно очаквано за мен...). Тъй че, чакам инфото ти с нетърпение!

# 340
  • София
Evhen, не e за изливането. Мен ме е страх за сигурността на пътуващите, все пак е лято, жега за мен мястото на бензина е в  резервоара.  Grinning
Преди 5- 6 г. когато беше стачката на бензиностанциите в Гърция, пътувахме служебно да Атина с 2 туби бензин в багажника, е осмърдя ми се душата, а колата беше седан и ползвахме специални туби за бензин. Нашите и двете са комби и смадта ще е още по-голяма.

Последна редакция: ср, 03 юли 2013, 16:53 от bibi

# 341
  • sf
Ние през 2010г два  пъти пътувахме за Кушадасъ и двата пъти носехме две туби с бензин. Първия път нямаше проблем, не ги и видяха, на втория обаче се заядоха, трябваше да ги излеем. Резервоара пълен. Добре,че един турчин ни чу,та сипахме всичко в неговата кола, а той ни го плати. Сега вече не носим, но като зареждаме там сърцето ме боли  Joy

# 342
Здравейте, и нашата почивка в Турция за съжаление вчера приключи. Десет чудесни дни в Miracle resort Antalia. Нямам нито една забележка към хотела. Почистване превъзходно, храна изобилна и вкусна. Много близка до българската кухня и вкус. Детска анимация - без забележки. Страхотен басейн.  Единствено плажа не ми хареса особено, затова по цял ден бяхме на басейните. Самият пясък е по- едър и груб. Почти черен на цвят. Иначе плажа е много красив. Ако имате въпроси ще отговарям. Силно препоръчвам хотела. Просто Чудесен Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 343
Здравейте!
Доста изчетох, прегледах и мненията за хотелите на първата страница, но никъде не открих коментари за хотел Арора, Кушадасъ - http://www.arorahotel.com/index_eng.html ,  на който сме се спрели засега.
Посещавал ли го е някой и с какви впечатления сте останали?

Също така ме интересува как вървят цените на турската баня и подобните глезотии в Кушадасъ конкретно (за екскурзиите прочетох)?

Благодаря за отговорите предварително!!! Hug

# 344
Качих снимките от много хубавата миналогодишна почивка в Батихан, Кушадасъ в албума на първа страница. Enjoy.  Peace
http://turkey.snimka.bg/travel/batihan-13-22-07-2012-larisa.762646

Днес и утре - снимки и впечатления от чудесната тазгодишна почивка в Палома Клуб Султан, Йоздере, Кушадасъ.  Grinning

Последна редакция: пт, 05 юли 2013, 01:38 от Лариса

Общи условия

Активация на акаунт