На море в Турция - 24та тема

• 116 185
  • 776
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Моля ви, ако някой знае нещо за хотел Мелике,Кушадасъ да сподели!!! Много ми е важно!!!!

# 466
  • София
Моля ви, ако някой знае нещо за хотел Мелике,Кушадасъ да сподели!!! Много ми е важно!!!!

Не познавам хотела, но ще се опитам да ти помогна в избора. От сайта му не става ясно на какво изхранване е. Не са дали ресторант. Ако разчитате да се храните навън - имайте впредвид, че е доста скъпо. Хотелът е на 50 м. от плажа (според сайта), но има ли собствен плаж с чадъри и шезлонги? Ако хотелът е само на закуска и без собствен плаж, ще ви излезе доста по-скъпо и неудобно (говоря специално за почивка в Кушадасъ, а не по принцип) от организирана почивка, която може да бъде и със собствен транспорт. Ако знаеш параметрите на офертата (изхранване, плаж, транспорт) сподели за да ти помогнем в избора. И без да те разочаровам, но аз не бих избрала за себе си този хотел, защото може да се окаже, че "евтиното ще излезе скъпо", но това е мое мнение.  Peace Сега видях, че се води 2+*, което си е доста малко за Турция.

Последна редакция: сб, 20 юли 2013, 13:55 от Diana_Don

# 467
  • София
Ами пакетът,който ни е закупен от свекървата е за хотел Мелике,Кушадасъ като включва закуска и вечеря на шведска маса,пише още,че има басейн в хотела и се намира близо до Ladies beach. Аз мисля,че на този плаж можем свободно да ходим като си плащаме за чадър и шезлонг .... А за обяда все ще намерим някъде да хапнем.....така смятам.... Споделяйте мнения Simple Smile

# 468
Ами пакетът,който ни е закупен от свекървата е за хотел Мелике,Кушадасъ като включва закуска и вечеря на шведска маса,пише още,че има басейн в хотела и се намира близо до Ladies beach. Аз мисля,че на този плаж можем свободно да ходим като си плащаме за чадър и шезлонг .... А за обяда все ще намерим някъде да хапнем.....така смятам.... Споделяйте мнения Simple Smile

Закуска и вечеря означава полупансион. При тези пакети няма включени напитки, освен на закуска - кафе, чай, мляко, сокчета. Това означава, че през деня и вечерта трябва да си плащате каквото искате да пиете, плюс обяда. Не знам доколко ще ви излезе евтино. И ако се наложи да плащате по 10-ина евро за чадър и шезлонг на плажа..... Звездите на хотела също ме притесняват....

# 469
  • София
Първото ми пътуване в Кушадасъ беше преди 12 години и беше точно в градски тип хотел (Гранд Кордуглу) на закуска и вечеря. Ходехме на плаж с маршрутка (хотелът имаше басейн на покрива, но не го ползвахме). Но тогава си намерихме чидесна компания, ходихме на почти всички предлагани екскурзии и си изкарахме чудесно. Така, че за да бъде една почивка хубава, най-важно е доброто настроение, а после битовата страна. Ако ще ходите на много екскурзии, варианта на закуска и вечеря е по-удачния. Другото преимущество на градския хотел е че може да се ходи на разходка до бар-стриит и до центъра пеша.  Peace

# 470
Свекърва Ви е направила "мечешка услуга" с тази изненада. Хотел Мелике съм го разглеждал миналия април/не вярвам нещата да са се променили радикално/. води се 2+ звезди,което Ви гарантира спартански стаи и съвсем лека закуска и скромна вечеря/2-3 ястия и толкова салати,за плодове ако има викайте ура/.Наистина е на около 50 м. от Лейдис бийч,но там всичко се заплаща-чадъри,шезлонги. Тогава беше по 7 ТЛ на човек. Покрай този плаж/Лейдис Бийч/ има хубава алея със заведения,но също като седнете някъде няма да е евтино. Не зная какво хубаво да Ви кажа,може би само гледката от Мелике и то на стаите към морето,е добра. Ама това за мен не е достатъчно. Драга,Didi Mazganova,защо не писахте по-рано за мнения тук и като видите общата нагласа да се откажете навреме от хотел Мелике. А иначе Кушадасъ е страхотно място за започване на почивките в Турция,но има хотели и ...хотели. Вашият е меко казано доста скромен. Sad

# 471
  • София
Да, определено този вариант с H/B ни устройва, защото ние в Турция досега не сме били и имаме намерение да обиколим всички възможни места Simple Smile Така,че в хотела няма много , много да се задържаме Simple Smile А на този плаж Ladies beach може да се ходи свободно, нали?

# 472
Моля, споделете мнение за Мармарис за хотел Мехтап Бийч и Мехтап Фемили ( Mehtap Beach , Mehtap Fammily ).   
Имам поглед само върху Мехтап Бийч. Това му е втори сезон след пълната реновация. Когато го посетихме,всичко в стаите светеше,защото беше ново. Но...през сезона имаше доста оплаквания от нивото на обслужване,качеството на храната и ...липсата на работещи мини барове в стаите. Наложи се местния представител на една от ТА да компенсира почиващите с някоя и друга екскурзия за оплакванията които валяха. външно погледнато хотела е супер,на много добро място/1 км./ от центъра на Малрмарис,на първа линия,фантастична гледка към залива на голяма част от стаите. Всяка вечер по страхотната пешеходна алея може да си правите разходки към Ичмелер или центъра и да гледате анимациите на други хотели.Това място/Мармарис/ ми е любимо и един ден ще се върна отново/за 5-ти път/  Grinning

# 473
Didi HugПреди години бяхме в "Джанде Фестивал"и х-л" Мелике" ми е по3нат от ра3ходките ни по Лейдис бийч. Liv е прав - хотела е много 3ле. Няма ли някакъв вариант 3а подмяна. Обърнете се към ТА, може да проявят ра3биране. По" Лейдис бийч" има доста 3аведения, но не са чак толкова евтини. Помня , че основно ястие варираше между 10-15 лири. Дори да обикаляте района с екскур3ии, и3хранването си остава основна грижа.Ако трябва да плащате и чадърите и ше3лонгите...почивката става доста скъпа. Наистина терасите на хотела са обърнати към плажа и има красива гледка, но има и стаи, които гледат към х-л" Имбат".Ако всичко това не в притеснява...отдайте се на емоциите, новите и3живявания и се насладете на момента. А 3а другото лято...тук във форума...и и3бора ще е перфектен Peace

# 474
Здравейте и от мен! Съвсем нова съм тук, но от 2 дни чета темата и сайта на Емералд. И освен, че в главата ми стана каша, нищо друго не съм постигнала - да избера идеалната почивка през септември за мен и мъжа ми. Избрали сме Мармарис, бюджетът ни е 800-900 евро за двама възрастни и искаме да пътуваме между 15 и 30 септември със самолет, желателно от Варна. Моля помогнете ми да избера наистина добър хотел с мнооооого добра храна, че мъжа ми държи много на отличния инклузив. Може да ми предложите и различно място от Мармарис - избрахме го заради прочутата крайбрежна алея, по която можем да се разхождаме в опит да поизразходим десертите Simple Smile))))

# 475
Здравейте, най-после се престраших   Rolling Eyes чета от месеци, кроя планове и сега вече ще си кажа какви ги сътворих, не без ваша помощ  Heart Eyes.
Направила съм резервация през Букинг за 7дни в хотел Батихан от 12 октомври. Четох добри отзиви за него, цената ме устройва, така че чакам с нетърпение. Малко се притеснявам за времето, но няма как да отидем по-рано, във Варна през лятото се работи усилено и няма почивки  Simple Smile. Надявам се, че ще можем да ползваме поне вътрешен басейн при лошо време, моля споделете ако сте били в този хотел, има ли такъв. Не се престраших да резервирам през агенция, защото при нас нещата са малко променливи и така ще имам възможност да правя малки /надявам се/ промени. Синът ми ту ще идва с нас, ту няма да идва, ту ще е сам, ту няма да е сам... Та по този начин съм се презастраховала и имам варианти. Ще пътуваме от Варна, решили сме да не бързаме, ще нощуваме в Чанаккале в хотел Едем, моля ако някой има впечатления да сподели. И след Кушадасъ отиваме в Истанбул, аз и синът ми сме ходили, но сега ще заведем нашия тати  Grinning . Много, много се надявам да си осъществя плановете и да излезе нещо непредвидено.
Благодаря на всички за споделените мнения, много са ценни и полезни   bouquet

# 476
  • Пловдив
Здравейте и от мен! Съвсем нова съм тук, но от 2 дни чета темата и сайта на Емералд. И освен, че в главата ми стана каша, нищо друго не съм постигнала - да избера идеалната почивка през септември за мен и мъжа ми. Избрали сме Мармарис, бюджетът ни е 800-900 евро за двама възрастни и искаме да пътуваме между 15 и 30 септември със самолет, желателно от Варна. Моля помогнете ми да избера наистина добър хотел с мнооооого добра храна, че мъжа ми държи много на отличния инклузив. Може да ми предложите и различно място от Мармарис - избрахме го заради прочутата крайбрежна алея, по която можем да се разхождаме в опит да поизразходим десертите Simple Smile))))
Ние заминаваме на 13 септември за Бодрум Холидей Ресорт -СПА 5
На нас много ни хареса хотела и ,че площта е доста голяма има водна пързалка  Laughing
Не ,че сме с деца ,но за нас !Ха ха ние не сме  Naughty много млади ,но си угаждаме и там ни се видя страхотно !!!
Разгледайте го ,но не знам дали има полет .Ние сме с автобус и не пътуваме за първи път .

# 477
хаха Simple Smile)) благодаря за отзива! И ние хич не сме млади - имаме две отгледани деца и от доста време си ходим само двамата. И ние обичаме да си угаждаме и откъм развлечения, и откъм хапване и пийване. За сега съм се спряла на  GOLDEN ROCK BEACH в Мармарис 5* - харесаха ми отзивите в ТРИПАДВАЙЗЪР, и там има пързалка Wink и снимките изглеждат много добре. Просто ми се иска да чуя няколко мнения на хора, които а били там. Пък и цената ми се видя височка, но сега погледнах и вашия хотел. Има го и със самолет и цената е 1:1 с това, което съм избрала, така че...

# 478
  • Пловдив
Здравейте !Може ли някой да сподели какви са цените на екскурзията до остров Кос ?
  bouquet

# 479
  • София
Здравейте !Може ли някой да сподели какви са цените на екскурзията до остров Кос ?
  bouquet

Цената на ферибота отиване и връщане в един ден е около 17 Е. Има фериботи от Бодрум и от Турготрейс. От Турготрейс се стига по-бързо (45 мин.) Организираните екскурзии са с нялоко евро отгоре. Повечето не предлагат екскурзоводско обслужваане на о-в Кос, а само трансфер от хотела до пристанището и ферибот до Кос.

Общи условия

Активация на акаунт