На море в Турция - 24та тема

• 116 195
  • 776
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Здравейте !Може ли някой да сподели какви са цените на екскурзията до остров Кос ?
  bouquet

Цената на ферибота отиване и връщане в един ден е около 17 Е. Има фериботи от Бодрум и от Турготрейс. От Турготрейс се стига по-бързо (45 мин.) Организираните екскурзии са с нялоко евро отгоре. Повечето не предлагат екскурзоводско обслужваане на о-в Кос, а само трансфер от хотела до пристанището и ферибот до Кос.
Благодаря ти за бързият отговор   bouquet

# 481
Здравейте, най-после се престраших   Rolling Eyes чета от месеци, кроя планове и сега вече ще си кажа какви ги сътворих, не без ваша помощ  Heart Eyes.
Направила съм резервация през Букинг за 7дни в хотел Батихан от 12 октомври. Четох добри отзиви за него, цената ме устройва, така че чакам с нетърпение. Малко се притеснявам за времето, но няма как да отидем по-рано, във Варна през лятото се работи усилено и няма почивки  Simple Smile. Надявам се, че ще можем да ползваме поне вътрешен басейн при лошо време, моля споделете ако сте били в този хотел, има ли такъв. Не се престраших да резервирам през агенция, защото при нас нещата са малко променливи и така ще имам възможност да правя малки /надявам се/ промени. Синът ми ту ще идва с нас, ту няма да идва, ту ще е сам, ту няма да е сам... Та по този начин съм се презастраховала и имам варианти. Ще пътуваме от Варна, решили сме да не бързаме, ще нощуваме в Чанаккале в хотел Едем, моля ако някой има впечатления да сподели. И след Кушадасъ отиваме в Истанбул, аз и синът ми сме ходили, но сега ще заведем нашия тати  Grinning . Много, много се надявам да си осъществя плановете и да излезе нещо непредвидено.
Благодаря на всички за споделените мнения, много са ценни и полезни   bouquet

Здравейте! Изказвам лично мнение.За този период за който смятате да почивате много ваши съграждани избират района на Антания.Времето е прекрасно,водата е като чай в морето и не се ограничаваш само с басейн.На връщане отново може да разгледате Истанбул.За този космополитен град си отделете поне три пълни дни.
Препоръчително е в Кушадасъ да се ходи до края на септември след това времето се променя и започват дъждове.

# 482
Здравейте,
Някой може ли да каже как са цените по ресторантите и заведенията в Кушадасъ?

# 483
Здравейте,

Ще бъдем в Кушадасъ от 17.08.2013, за 10 дни.
Бихме искали да посетим следните забележителности:

1. Ефес, Храмът на Артемида, Къщата на Дева Мария – Може ли да се видят в един ден/една екскурзия или е твърде оптимистично?
2. Остров Кос (гръцки о-в) – Далече ли е/колко време отнема да се стигне и дали си заслужава?
3. Троя– Далече ли е и дали си заслужава?

Става дума за 2ма възрастни и 1 дете на 5г. и 6 месеца

Моля дайте ми актуални цени  за горните екскурзии (т.к. в постовете виждам големи разлики: от 15 лири до 55 Евро за Къщата на Дева Мария например) и съвети как да организираме визитите: сами да търсим превоз и отделно да плащаме входовете или да търсим пакет включващ път/вход..т.н.. Ако това е препоръчителния вариант, от къде да търсим агенция, която предлага такава организирана екскурзия?: от хотела, от улицата или…???

Също, моля уточнете за дете на 5г6м плаща ли се?...т.к. виждам постове където се казва че деца на тази възраст са безплатно и други че се плаща

Благодаря предварително.

# 484
  • Димитровград
Юни месец бяхме на екскурзия до Ефес, дома на Дева Мария и храма на Артемида. Екскурзията е еднодневна, ние ползвахме Anea Trawel - посрещащата фирма в Кушадасъ. Цената бешс 38 евро на човек - за децата до 12 години е безплатно! Sunglasses

# 485
Здравейте  Hug,

Плануваме да посетим хотел Кушадасъ ADAKULE HOTEL - 5 * от 4-ти октомври за една седмица с автобус.
Имам няколко въпроса ако някой е бил там и може да помогне.

1. Хубав ли е хотела като цяло?
2. По това време как са температурите и климатът там? Какви дрехи да носим?
2. Пътували ли сте с Лъки холидейс и какви са ви впечатленията? Какви са автобусите им? Има ли ограничение в багажа?
3. Подходящо ли е мястото за дете на 4 год, вкл. и пътя с автобус 16 часа?
4. Има ли плаж и ако да какъв? Трябват ли аква обувки?
5. Кои допълнителни екскурзии си заслужават и кои не?
6. Има ли нещо, което трябва да знаем за това място и не предполагаме /за първи път сме на почивка в Турция/?

Предварително благодаря!

# 486
Tania1234,
и 15 лири и 55 евро са верни цени, първото са официалните цени за входните билети, това е ако си със собствен превоз, ето тук можеш да ги видиш http://www.muze.gov.tr/museums.
Meryem ana/The House of the Virgin Mary се стопанисва от община Селчук, ето тук можиш да видш повече http://www.selcuk.bel.tr/eng/index.php
38 до към 50 евро е цената, когато те организират от местната фирма с автобус.
Има и друг вариант, само съм го виждала, не съм пробвала, в Кушадасъ, ама ще ви излъжа къде е точно, на една улица, която отива към общината имаше стоянка на таксита и табло, на което бяха описани всичките видове турове, нещо от рода на 140 лири ми се върти в главата, предполагам цената е на кола, но дали включва входните билети, не знам.

# 487
  • София
2. По това време как са температурите и климатът там? Какви дрехи да носим?
Предварително благодаря!

Ходила съм преди 7 години в Кушадасъ от 29.09. В морето изобщо водата не ставаше за къпане - беше студена. Около обяд и следобяд басейните се стопляха и можеше да се къпеш в тях, но пак с една идея по-студено, околкото ми харесва. Иначе времето вероятно ще е хубаво, около 27-28 градуса в обедните часове. Вечер задължително връхни дрехи.
Дано да се включи някой с по-пресни от моите впечатления.

# 488
Palm Wing Kusadasi или Didim Beach Elegance ?
Били сме два пъти Кушадъсъ ,но се изкушавам заради този хотел,а и  сме били в северната част на курорта в "Сурмели "ОТ друга страна се чудя за Дидим .Какво бихте ме посъветвали ? По скоро на този "Лонг Бийч" има ли място за разходка,  дълга плажна алея ? Дата ще да е или от 20 -ти Септември или от 27-ми Септември.

# 489
Моля, споделете мнение за Мармарис за хотел Мехтап Бийч и Мехтап Фемили ( Mehtap Beach , Mehtap Fammily ).  
За много малко повечко пари,има доста по-добри хотели в Мармарис.

Последна редакция: пн, 22 юли 2013, 16:08 от bgtiger

# 490
Здравейте и от мен! Съвсем нова съм тук, но от 2 дни чета темата и сайта на Емералд. И освен, че в главата ми стана каша, нищо друго не съм постигнала - да избера идеалната почивка през септември за мен и мъжа ми. Избрали сме Мармарис, бюджетът ни е 800-900 евро за двама възрастни и искаме да пътуваме между 15 и 30 септември със самолет, желателно от Варна. Моля помогнете ми да избера наистина добър хотел с мнооооого добра храна, че мъжа ми държи много на отличния инклузив. Може да ми предложите и различно място от Мармарис - избрахме го заради прочутата крайбрежна алея, по която можем да се разхождаме в опит да поизразходим десертите Simple Smile))))

Ideal Prime Beach ,ако искате да сте на първа линия.Ако не ,тогава Grand Pasha и Green Nature са вашите хотели. Може и BLue Bays,като краен избор.Страхотна храна и доста добър инклузив Simple Smile В идеала храната и напитките са 24/7 .

# 491
Били сме два пъти Кушадъсъ ,но се изкушавам заради този хотел,а и  сме били в северната част на курорта в "Сурмели "ОТ друга страна се чудя за Дидим .Какво бихте ме посъветвали ? По скоро на този "Лонг Бийч" има ли място за разходка,  дълга плажна алея ? Дата ще да е или от 20 -ти Септември или от 27-ми Септември.
Бяхме средата на юни в Дидим Бийч,всичко беше перфектно Peace

# 492
Бяхме средата на юни в Дидим Бийч,всичко беше перфектно Peace

А самият град как е ? Имали плажна алея и места за разходки.Свикнахме на Мармарис и сега все това ни е в главите Simple Smile

# 493
Градчето е много хубаво,крайбрежната улица е на пешеходно разстояние от хотела Simple SmileХората са страшно любезни и усмихнати и с удоволствие бих се върнала там.

# 494
Здравейте! Кажете ми за лейдис бийч , плажът в Кушадасъ, хубав ли е? Има ли места? Широка ли е ивицата? Какви са цените на чадърите и шезлонгите? Има ли безплатна зона? Благодаря ви предварително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт