Имам дете на 5г. и 9м. Докато следяха бременността в т.ч. на 4Д не откриха никакъв проблем. Роди се напълно здраво дете с отлични показатели, като до 3г. възраст /преди да тръгне на градина/ не беше боледувал от нищо, ако не броим операция на доброкачествено туморно образувание и последваща вътреболнична инфекция когато детето беше бебе на 1г. и 3м. Към днешна дата има няколко диагнози и проблеми с поведението които консултираме с психолог. От 2г. насам ежедневна кашлица, оплаквания в дискомфорт в сърцето от 5м. насам, двустранна сколиоза, повторно появило се туморно образувание което от две години всеки който гледа скенерите /два през 2м./ отпреди 2г. ги разчита по различен начин като допреди няколко месеца по тях се говореше за едно две или три образувания - малки доброкачествени /определени са като такива на око по скенерите/, а на направения през м.02 ЯМР видяха едно голямо, но според сравнение със скенерите нямало промяна и затова пак на око е определено като доброкачествено. Кашлицата, болките в корема и спонтанните повръщания които се появяват на различни периоди от време от няколко дни до няколко месеца /без никакво обяснение от типа на болест или храна/ лекарите обясниха със хипертрофни три сливици. Само че в период на затишие на болки в корема и повръщане кашлицата се засилва, което ме кара да се запитам дали наистина и за трите проблема сливиците носят отговорност. За сколиозата, дюстабана, пролапса на митралната клапа и ротацията на бъбрека, халтави стави които водят до лесна уморяемост, болки в крачета, гръбче, глава, сърце е виновна слабата съединителна тъкан. Според досега консултиралите го лекари всичко е безобидно, но дали е така. След толкова много за мащаба на България случаи на деца починали в училище от сърдечни проблеми къде точно е границата на отговорността на родителя, когато само наблюдаватъй като лекарите това са препоръчали. Медицинската теория е такава, но от личен опит знам, че живия организъм не е учил медицина и не се съобразява с теорията. Търся детски д-р Хаус който да огледа всичко това в пълната му съвкупност, защото някак ми се струва, че има връзка между всички тези проблеми и някой трябва да ги гледа накуп, а не всеки в неговата си област. Сега как да съм сигурна, че в даден момент нещо в системата няма да рухне и всички на пръв поглед /според лекарите/ безобидни проблемчета ще се стоварят върху детето и мен разбира се със страшна сила. И нима е нормално 5г. дете да кашля всеки ден и това да е положение което не следва да се променя. Кардиолога ме посъветва да го заведа на очен лекар, защото най-вероятно вследствие слабата съединителна тъкан и там ще има проблем. Страх ме е от този преглед и ще го отложа за отпуската, но и без него въпросителните и напрежението са много. От сряда насам почти всеки ден детето се оплаква от дискомфорт в сърцето съпроводен с главоболие. В детската градина обикновено търпи когато му е лошо, защото се чувства силно респектиран когато е там, но в сряда ме извикаха защото му е било много лошо и го бяха сложили да легне, бяха притеснени и се чудеха какво да го правят. А аз не знам как да му помогна. Кардиолога каза, че най-вероятно прави аритмия и е напълно безобидно. Но след като на него му е лошо и чувства дискомфорт как да съм спокойна и да не предприемам нищо?