Третокласници

• 49 422
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
Моя малкия син е доста капризен. Освен ,че не яде закуските ,не яде и в стола. За обяда за сега проблем нямам понеже сме на 3 мин от училището и той се прибира и обядва в нас. Но със закуските ми е проблем. Купила съм си малко тиганче и сутрин правя омлет от едно яйце,шунка и кашкавал. Изкарвам за 5 мин на терасата върху решетка да изтине бързо и после слагам омлета в домашна питка, направена предишната вечер. Или пържа филийки ,пак охлаждам , и после слагам в пликче. Голяма врътня е , ама какво да се прави.
Малката на есен ще учи  далече  от нас и ще го мисля като му дойде времето. Тя по принцип си е всеядна, ама знам ли.

Валенцето , а защо не купите родителите една микровълнова? Сигурно не си единствения родител на който детето му няма да яде от кетъринга. 10 родители като съберете по 10 лв. и сте готови.

# 346
  • 1st floor

Валенцето , а защо не купите родителите една микровълнова? Сигурно не си единствения родител на който детето му няма да яде от кетъринга. 10 родители като съберете по 10 лв. и сте готови.
Звучи чудесно, но кой ще топли яденето и ще чисти микровълновата? Confused Аз лично съм слагала храна за обяд в купички на Таперуеър. Винаги съм слагала студена храна от хладилника, до обяд се загрява до стайна. Търсела съм вариант да се съхрани и да не се развали, вижда ми се множко храна да стои  топла толкова време...ама знам ли?!  newsm78 Иначе купичките на Таперуеър задържат температурата няколко часа, но аз ги ползвам по-скоро, защото са надеждни, не се отварят в раницата, не тече нищичко от тях, лесно се отварят и затварят. Моите са с формата на купички, направо се яде от тях, а капачето се затваря с натиск с палеца по средата на капака. Трябва да се чуе Пук! и това е!!! Няма разсипване, няма мръсни тетрадки! Подариха ми няколко купи, когато щерката беше бебе, вече са на  над 13 години, малко понадраскани, но вършат чудна работа. И всеки път като слагам обяд на малкия, се моля да не ги затрие някъде!  Mr. Green Не мога без тях!!!

Последна редакция: нд, 25 авг 2013, 21:46 от НеПоКоРнА

# 347
  • София
Здравейте банда !
Много ви изпуснах, ама другата седмица  ще наваксам от шезлонга.  Grinning
Днес си прибрахме талибанките - и двете са качили по 2-3 кила при баба си и Цвети вече е яко квадратна  Confused Rolling Eyes Sad.
Плами яко бойкотира преписването на помагалото и е едва на 1/2, но пък за сметка на това е изчела купища книги. Днес отново имахме разговор по темата, ама и аз съм на нейна страна реално.  Rolling Eyes
Баща им ги е оборудвал с въдици и сега се точат за риболов в Гърция.
Ще се включа по повечето теми, но първо трябва да ги изчета.

# 348
  • 1st floor
Моят третокласник преди час се прибра от риба...нейде из другия край на България, на палатка с баща си и негови приятели. Всяка година ходят по мъжки, дребния за първи път го пуснах. Оцеля!  Crazy

# 349
  • София
Еее, ако можеше да се сложи микровълнова.... Party. Не става, момичета, то са изисквания, то са проблеми, не ми се пише чак. Аз самата бих я купила, ама не дават.

# 350
  • В светлината на слънцето
Manzhelka, браво на Ники!   bouquet С пожелание за още успехи по пътя нагоре.  Hug
Бейби, много неприятно. Дано бързо и безпроблемно зарасне ръчичката. Praynig Hug Много добре те разбирам - и Теди е била две поредни години с гипсирана ръка, но лявата и при нея все нещата се случвах преди Коледа. ooooh!
Роси, трябва да поговориш непремено, не е нормално да го ограничават така. Thinking

Риболов а?  Mr. Green Чакам отзиви и снимки от улова. Ние на този етап не смеем да отидем с двете бедствия на риба. Първият и засега последен съвместен опит бе преди 1-2 години и бе като по книжка, писана от Джером Джером: едното заплете такъмите, другото заметна и със замятането метна в езерото и въдицата, първото падна във водата, на второто му се приходи до голяма нужда (а в близките храсти не можела, щели да я видят), първото падна още веднъж във водата (този път до ушите), второто разля водата за пиене, първото ревна, че е щаден, второто заплете отново такъмите (този път фатално)... След още няколко екшъна, баща им просто събра въдиците и заяви, че с тях на риба ще ходи, ама друг път. Mr. Green Иначе през юни за една бройка щеше да ги огрее морски риболов в Гърция, но се отказахме да наемаме лодка, а от брега не е работа.

# 351
  • София
Много см доволна от пазара за обувки, който направихме миналата седмица.
След като се установи, че всичките и налични обувко-сандало-маратонки и пр. са умалели Crazy, отидохме дружно всички в мола и от Дайхман взехме 2 чифта маратонки, единият от които естествен велур за 17,65лв.!! Mr. Green -намалени и сандали от намаленията в Пауло Ботичели, та повече не ща да чуя-малки или тесни обувки! Naughty

Най-щастлива е обаче, че най-накрая се сдоби с така мечтаните мини хамстерчета, обещани и още за РД, който мина на 29.07. Но, нали на море, после при баба в провинцията и все отлагахме покупката. Сега е горда собственичка на Хенри и Криси. Така ги е решила. Joy Grinning Голяма радост, голямо щастие! Hug Simple Smile

# 352
  • В светлината на слънцето
kopche, честити придобивки. Едните да си ги ползва със здраве, а на другите - дълголетие и много да я радват. Hug

# 353
Риболов а?  Mr. Green Чакам отзиви и снимки от улова. Ние на този етап не смеем да отидем с двете бедствия на риба. Първият и засега последен съвместен опит бе преди 1-2 години и бе като по книжка, писана от Джером Джером: едното заплете такъмите, другото заметна и със замятането метна в езерото и въдицата, първото падна във водата, на второто му се приходи до голяма нужда (а в близките храсти не можела, щели да я видят), първото падна още веднъж във водата (този път до ушите), второто разля водата за пиене, първото ревна, че е щаден, второто заплете отново такъмите (този път фатално)... След още няколко екшъна, баща им просто събра въдиците и заяви, че с тях на риба ще ходи, ама друг път. Mr. Green
Ох, така ме разсмя.  Joy

# 354

А, не ви ли е страх че 4 -5 часа храната като стои затоплена в тези кутии ще се разивият бактерии? newsm78 Уф, в какви размисли се вкарвам.

Точно това ме притеснява, не знам, в чудо се видях от мисли!
Иначе имам малка хладилна чантичка с хладилен пакет и храната може да си дстои студена, безвкусна, ама поне неразвалена. Rolling Eyes

Нищо няма да й стане на храната, ако я слагате в специалните за целта съдове от типа на Термос. Нали това е идеята им - да запазят храната топла и годна за ядене. Говорим за няколко часа, не за дни.
Аз пакетирам обяд четвърта година, живеем на топло и влажно време, почти през цялата година. Държа кутиите цяла нощ в хладилника, дори не слагам сух лед в чантите.

# 355
  • София
kopche, честити придобивки. Едните да си ги ползва със здраве, а на другите - дълголетие и много да я радват. Hug

Благодаря! Hug
Това е подсещане и за вас, за намаленията, имам предвид. Има попадения. Е, то винаги ги има, но исках да споделя с вас. Peace

# 356
Здравейте днес се върнахме.За телефона имаме доста безплатни минути към него,не може да ги изговорим,иначе ние плащаме,нашите и неговия телефон.Хората са на по 72 години и си мислят,че е много вредно дългото говорене,ходи ги убеди в обратното не става.Иначе и с тях се чуваме,ама трудно ги задържаме по дълго на телефона.Иначе хората не са лоши и много го обичат.Като ги чувам какви ми ги приказват за него,чак започвам да си мисля,че става въпрос за друго дете Shocked
От това което видях си е много добре малкия,позагладил косъм както се казва,стегнал мусколчетата на лоста.Като цяло изглежда много добре,малко му е скучно от време на време,ама то и тук щеше да е така,за това решихме,да се обажда когато те спят,пък баща му ще се обажда вечер,така хем няма да ги претесняваме,че ще му се пръсне мозъка,хем ще си говорим спокойно.Поне разбрахме,че го правят защото се претесняват за здравето му,а не поради някаква друга причина.

# 357
Manzhelka, поздравления за Ники за нивото.
Бейби, стискам палци за бързо и безпроблемно заздравяване
Биби,  какво мога да кажа...само "на слука". Знаеш какви любимки са ми момичетата.
За термо кутиите - проявявам силен интерес. Моето дете изкара миналата година на сандвич за обяд и много плодове. За вечеря - супа. 
В някои дни съм изпращала картофено пюре и риба, или макаронена салата, или пък грах и царевица, но не са били затоплени, просто със стайна температура.
Добрата новина за мен - никакви тетрадки с квадратчета повече, само широки редове. Разгеле.
Гледах в Кауфланд цветни найлонови подвързии по 10 бр. в пакет, видя ми се добра идея.

# 358
  • София
аз пък днес поръчах 3 сборника по математика за 3-ти клас и един буквар, че малкото искало да се научи да чете... защо ли изхвърлих учебиците на големия да ме пита човек,но при тази хронична липса на място в къщи... да видим като дойдат, дали ще вършат някаква работа. В неделя се препитвахме на таблицата за умножение - освен 7х8 и 8х8, всичко останало го помни. От понеделник отново е на частна занималня, където обещаха че започват сериозна подготовка за новата учебна година, сега са на Боровец с баба си и дядо си и си изкарват чудесно... не могат да се оплачат от почивки тази година децат, за съжаление морето мина и замина, което е много тъжно, но догодина - с нави сили Peace

# 359
  • София
На нас Букварчето на кака върши много добра работа за малкото. За месец, като не сме били въобще сериозни научи азбуката, пише думички. От утре мисля да му давам да преписва текстовете в буквара. Ченгелчета и лулички мнооооого го мъчат, но пък нека все нещо да остане за учителката.  Crossing Arms
Никол чете, решава сборника, мисля че няма да има проблем с входните тестове.
Дайте някакви предложения за сборници за 3-ти клас, а и ако имате някакви линкове от първи клас, изпробвани, помагала, сборници, че аз с Никол бях купила само сборника на Просвета по математика.  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт