Третокласници

• 48 498
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Успешна година на всички ученици!!! Раницата е тежка за училище. ЧП и ЧО са в отделни дни.  Учебниците и учебните тетрадки са на Просвета. В тази връзка на въпроса - "какви забележителности има от Русе на юг към Гърция"?, какво смятате да пишите. Въпроса може и да е глупав, но са оставили малко място в тетрадката. Въпроса е от учебната тетрадка по ЧО

# 646
Успешна година на всички ученици!!! Раницата е тежка за училище. ЧП и ЧО са в отделни дни.  Учебниците и учебните тетрадки са на Просвета. В тази връзка на въпроса - "какви забележителности има от Русе на юг към Гърция"?, какво смятате да пишете. Въпроса може и да е глупав, но са оставили малко място в тетрадката. Въпроса е от учебната тетрадка по ЧО
ЧО ще имаме утре. Та още не съм запозната с материала. Вчера се прибра и каза че госпожата по музика казала да си купим тетрадка. Детето ми обясни ,че била нещо като учебните тетрадки по другите предмети.  newsm78 Вие имате ли такива уч. тетрадки по музика?

Вчера имаха за домашно да четат текст от Читанката-Буковия лес/ май че така беше озаглавен/. Е по гаден разказ не бях чела. Детето нищо не разбираше и постоянно трябваше да обяснявам разни неща. Аз ли нещо не съм в ред? Та ми се струва ,че текста е неподходящ за тази възрастова група. Tired
Нашата класна каза че им е рано още за съчинения, трябвало да имат богат речник и тогава.Та май няма да наблягат много на съчиненията.
Моят юнак снощи повърна в 1часа през нощта. Сутринта нищо му нямаше, но днес няма да ходи на занималня.

# 647
vela,
да не би да е имала в предвид нотна тетрадка? newsm78
Ние имаме да учим стихче за понеделник.

И нямам търпение да дойде РС, че имам бая въпроси. По БЕЛ например имат писане, четене и развитие на речта. Днес има развитие на речта и аз сложих всички тетрадки, учебници и помагала. ooooh!

# 648
  • Варна
Успешна година на всички ученици!!! Раницата е тежка за училище. ЧП и ЧО са в отделни дни.  Учебниците и учебните тетрадки са на Просвета. В тази връзка на въпроса - "какви забележителности има от Русе на юг към Гърция"?, какво смятате да пишите. Въпроса може и да е глупав, но са оставили малко място в тетрадката. Въпроса е от учебната тетрадка по ЧО

Пу, първа да отговоря, че само преди 3 седмици бяхме по тези места: скалните манастири Св. Димитър Бесарбовски и Ивановските скални манастири, средновековния град Червен, пещерата Орлова чука, моста на Колю Фичетов в Бяла,  и оттук на югозапад: старопрестолния Търново, Арбанаси, Къпиновския и Килифаревския манастири, пещерата Бачо Киро, възрожденска Трявна с часовниковата кула и класното училище, Даскалоливницата в Елена, Шипка - паметника и Църквата, долината на тракийските царе в подножието на Шипка (могилите Голямата косматка, Оструша, Шушманец и Светицата) и Казанлък (тракийската гробница, съкровището на Севт, музеят на Чудомир, родната къща на Дечко Узунов); от Бяла на югоизток: крепостта Абритус, Котел с пантеона на възрожденците, музеят по килимарство и природонаучния музей с цели семейства препарирани животни, Боженци и Жеравна с Йовковата къща, с. Медвен с фрака на Захари Стоянов (родната му къща), Карановската могила като най-старото селище в Европа, Сините камъни до Сливен, Ст. загора с уникално големите римски мозайки и цялостно запазената римска улица в новия им исторически музей, наколните жилища от неолита и мемориала на Самарското знаме, старият 17 вековен дъб в с.Гранит, Чирпан с Пейо Яворов и Гео Милев, Асеноград с Асеновата крепост, палентологическия музей със скелета на дейноториум висок 4.5 м и трипръстите коне, Бачковския манастир и източните Родопи, затварящи Хасково, Кърджали и Свиленград с тракийските Белинташ, Перперикон и Татул, българския Стоунхендж - кромлихите до Маджарово и резервата за лешояди, римската вила Армира, старобългарската крепост Мезек и тракийската гробница в селото, другата старобългарска крепост Устра, пещерата Утробата, природните каменни образувания - Гъбите, сватбарите, родния Златоград на Делю Хайдутин. Ами това е на прима виста, със сигурност съм изтървала много неща, но пиша по спомен от обиколеното през последните няколко лета. Ех, че интересни неща имате за домашно, ние защо нямаме  Cry ?!

Вела, бързо оздравяване на малкия юнак!

# 649
Ох, това с чантите и 6-те часа и на мен ми е болка, ...че децата носят щом ходят на плуване, тенис, танци ама защо е необходимо да се товарят тоооолкова много?!?1
Аз очаквам и драми с ЧО и ЧП..., вчера отворихме учебниците и като обясних че речника трябва да се знае, за да могат да се използват думичките(като вещество, плътност, маса...герб) и че урока трябва да може да се разказва, а не само да се отговаря на конкретен въпрос(като колко цвята е българското знаме?), физиономията на чавето беше просто потресаваща, нещо между ужас и отчаяние:))... Вие какво мислите, как трябва да се подхожда към тези предмети?
И още нещо, споделете къде плувате )за София), аз имам наблюдения върху някой басейни, Мадара става но са много деца, Спартак е чист, но много студен, последно плува на Вилхемпик с деца от класа, но сега е в ремонт:)
А и някой беше споделил за индивидуални уроци по тенис, може ли малко повече инфо?

# 650
  • София
По ЧО вчера бяха учили за символите на България и наизустяваха химна.
Имаме нов учител по фзическо. До сега госпожата ги водеше по всичко. Сега се надявам господинът да ги запали по физическите активности. Той ще води и кръжок по катерене и пещерно дело. Имат стена за катерене в салона.
Басейнът в училище е готов, ремонтиран, но няма консеционер. Така че няма занятия.
Тази година са ги подхванали малко по-сериозно за закъснения. Не знам какво им е говорила госпожата, но сутрин кажа ли думата "закъснеем", детето скача директно от лежащо и спящо положение с още затворени очи.
Чантите са тежки, така е, щом моя едър юнак до вкъщи е оплезил език и го болят раменете, си представям как ли е някоя дребна девойка. Но пък и ние сме били така.

# 651
  • София
Ох, това с чантите и 6-те часа и на мен ми е болка, ...че децата носят щом ходят на плуване, тенис, танци ама защо е необходимо да се товарят тоооолкова много?!?1
Аз очаквам и драми с ЧО и ЧП..., вчера отворихме учебниците и като обясних че речника трябва да се знае, за да могат да се използват думичките(като вещество, плътност, маса...герб) и че урока трябва да може да се разказва, а не само да се отговаря на конкретен въпрос(като колко цвята е българското знаме?), физиономията на чавето беше просто потресаваща, нещо между ужас и отчаяние:))... Вие какво мислите, как трябва да се подхожда към тези предмети?
и при нас е мъка - за разказването, те разказваха уроците по Околен свят още миналата година, но за речника... вчера ми обясни, че тяло било маса... обяснявам му, че масата от речника е различно от масата като мебел... лошото е, че и аз си нямам идея, как да му обясня, какво е маса...

# 652
mivan, моите деца ходят в Бояна в хотел Берлин на плуване. Ходиха миналата година, сега пак подновяваме заниманията, много съм доволна и от учителя, и от басейна, и още повече от факта, че не се хлорира, а се почиства с някаква система с озон, което ми беше много важно заради астмата на малкия.

Иначе за ЧО и ЧП съм съгласна с теб, че е добре да се приучват да разказват, ще видим как ще тръгнат нещата, но там ще трябва очевидно повече контрол, защото няма как в занималнята да се подготвят с разказване.

Чантата и на моята щерка е тежка, но тя не я носи, сутрин я водим, следобяд я прибираме и съответният възрастен си изкривява гърба Laughing

# 653
За да им е по-лесно по ЧО на децата ,решихме да купим тези енциклопедии.
http://www.zlatnoto-pate.net/bg/catalog/read/detska_enciklopediq … riq_na_bylgariq_/
Събота и неделя ще четем и разказваме уроците по тези предмети.

Only God can... не е нотна тетрадка. Баш си е учебна тетрадко по музика. Струва 4 лв. Намерих я в нета. Е нали уж всичко им е безплатно. Учебните тетрадки не вървят ли в комплект с учебниците? Госпожата каза ,че учебната тетрадка по литература трябвало да си я купуваме, но тя каза че няма да я взимаме.
Моите деца ще ходят в 144 в Младост на плуване. Сина вече трета година ще е там.Аз съм много доволна.

# 654
Ако някой е близо до Обеля има два басейна,единия е в училището.
Днес имат ЧП,още не знам за тетрадки,класната ще каже днес на родителската.Събират по 26лв за
1.Час на класа.
2.Аз съм в 3 клас.
3.БЕЛ-ЗИП.
4.Атлас 3 и 4 клас.
Ние се върнахме от морето на 15.09,та беше шоу.Нашия стол ще започне от другата седмица,но не се знае дали от Понеделник или от Четвъртък.
Сутрин е някакъв ужас,редиме се на опашка да влезем,родителите не ги пускат.Днес едно от пет годишните изхвърча на вън да търси майка си плачейки,едвам го хванаха.Майка му беше тръгнала вече.Моя за сега е добре,на занималня всичко си е написал,само по англ.ез работим в къщи.

# 655
vela, зариби ме с тази енциклопедия Simple Smile
Ще я предложа и аз, да видим. Видях, че на доста добра цена ще я закупите групово  Peace
Вчера имаха за учене Първият учебен ден на Елисавета Багряна. Голям зор беше, казах, че сутринта ще го пее, да не се притеснява - така и стана  Grinning

Цитат
Иначе за ЧО и ЧП съм съгласна с теб, че е добре да се приучват да разказват

И аз съм на това мнение. Ще трябва да се организираме и да го правим, дори да не го изискват ( но ми е трудно, ако "госпожата не е казала"  Close)

# 656
Да споделя за самозалепващото фолио тази година Simple Smile
Това от Кауфланд се оказа нещо китайско - тънко, залепва само за себе си, шупли, ужаст.
Добре, че взех и от Джъмбо 2 ролки - плътно, не залепва, ако не му кажеш; пишеше, че е испанско, дано има още да взема, по-евтино и повече м2  Peace

# 657
  • София
Ще я пребия моята хубавица!
Вчера вечерта ми изтърси, че те всъщност имали Ваканционна Книжка, която е трябвало да решават през ваканцията! #2gunfire

# 658
L'Agent, сериозно ли? Ние, родителите лично дадохме пари за тези книжки и знаехме.
На финала аз почти вдигнах ръце, щото се напъна последните 5 дни, зор да е попълнена, "че ако я поискат"  Laughing

# 659
  • 1st floor
Ние почти я избутахме до края. Почти, защото има някъде непопълнени неща, но са малко..

Общи условия

Активация на акаунт