Третокласници

• 49 421
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
  • 1st floor
Моят чете по 20 стр...не знам много ли е, малко ли е...не смея да го натискам, за да не пренавия пружинката  Wink Случи ли се това, после жална ми майка...Не се излиза на глава с него. Пък поне за сега от цялата история с ученето, четенето най-много го влече.

# 76
Моят чете по 20 стр...не знам много ли е, малко ли е...не смея да го натискам, за да не пренавия пружинката  Wink Случи ли се това, после жална ми майка...Не се излиза на глава с него. Пък поне за сега от цялата история с ученето, четенето най-много го влече.
Браво на детето, при нас четенето е ужас... ooooh!
Не иска, пазари се ooooh!

# 77
  • София
Аз не мога да преценя колко чете на ден. Но като прочетени книги от първия ден на ваканцията  досега:
-Господин Фокс...нещо такова беше заглавието
-Пет приказки
-Емил от Льонеберя
-Тошко африкански
-Карлсон, който живее на покрива

# 78
  • Варна
Имам няколко чуденки аз... newsm78
По колко страници е нормално детето да чете на ден? Вашите по колко четат (говоря за нормални книги, с нормален шрифт, не от големите)?

Зависи доколко книгата му е харесала - "Том Сойер" (пълното издание от 300 стр) я прочете точно за седмица, беше толкова вглъбен в историята, а от друга страна - "Приказки на щурчето", която е в пъти по-лесна и с доста по-едър шрифт също я чете цяла седмица и после видях, че в читателския дневник си е отбелязъл по-малко звездички.

# 79
  • София, Младост 2

И моето чете някъде толкова, двайсетина страници. Само че тя не е особено впечатлена от Лукчо (надявах се да й хареса повече, ама...) и го заряза, защото й купих поредния Дръндьо. Така да не ме кефят тези книжки... но пък съм склонна да чете каквото и да е, само да чете и да й е приятно.

В момента четенето принципно не я вълнува, защото е на вълна Лего - умилква се на баща си да й купува все нови и нови лего комплекти и по цял ден си измисля и строи разни неща ooooh! Баща й каза да пишем Строителния техникум за кандидатстването след 7. клас Mr. Green (тя от бебе си обича такива неща, пъзели и строители и има чудесно пространствено мислене).

# 80
Моето също чете средно по 20-25 стр. на ден - средно означава, че има дни, в които прочита 50 и такива, в които не чете  Mr. Green

Том Сойер я прочете за около седмица, също пълното издание. Аз също купих новата на Дръндьото, беше много въодушевен, но това, което ми направи впечатление е, че не остави книгата, която четеше, а си нареди Дръндьото за следваща книга (явно ще е по-следваща, защото след Как да си дресираш дракон хвана Том Сойер).

# 81
  • 1st floor
(тя от бебе си обича такива неща, пъзели и строители и има чудесно пространствено мислене).
Може да сме съученици значи!  Mr. Green Любимото занимание на още непроходилият ми син, беше да реди разни еднородни предмети по големина или по дължина, в една абсолютна права линия! Още тогава реших, че отглеждам гений!  Mr. Green На по-късен етап забелязах, че е и мързелив въпросния гений!  Mr. Green Та нещата ще се получат с ръчкане при нас...Но умерено, защото  пресиля ли нещата - край с мечтите за учене...Някак си с него се получава по-лесно резултат, ако си мисли, че сам иска нещата, не че някой го бута. Тогава се запъва като магаре на мост.
Опитваме се и да решава задачи , по малко и колкото да не ги забрави. Там няма проблеми.

# 82
  • София, Младост 2
Хаха, кой знае - може наистина да опрем до строителния и да е от малкото девойки там (макар че каквото е бяло, русо и красивичко... няма да остане някога само да си ремонтира банята Mr. Green).

За задачите дребното и самичко се сеща да си решава - преди малко довтаса да ми иска да решаваме "от онзи сайт със задачите" (scootpad.com). Той й е любим, защото има по-различни неща от тези, които учат в училище. Има задачи с графики, с монети, трицифрени числа (събиране и изваждане с повече от едно преминаване) и т.н. Лятната програма на въпросното сайтче подготвя за следващата година, т.е. дава не само изученото във втори клас, а полека и материал за трети. Малко е досадно, защото родителя трябва да сменя уроците през собствения си профил (детето има отделен), но си заслужава и тя решава с удоволствие, така че лятото това ни е математиката.

# 83
и вкъщи по цял ден се реди Лего. Онзи ден попаднахме на представянето на болида на Лего в Борисовата градина, и сега тактично ни се намеква, че колата трябва да се зареди с бензин.....на Шел.... Simple Smile

# 84
Търся откъде да изпринтя шаблон за оцветяване на  карта на България. Да е само очертана като граници, за да може вътре да се оцвети като физическа карта и да се нарисуват разни забележителности.  Ако някой е срещал, ще съм много благодарна да ми прати линк.

SZA,   ето такава етажерка  направихме вкъщи, но под нея има и шкаф с чекмеджета.

При нас Емил от Льонеберя много се хареса, само дето все още казва "шапкътъ" и не съм сигурна дали се шегува.

# 85
  • София
И при нас се чете около 20-25 страници. Малко е, но това е положението.
До тук само "Матилда" и "Карлсон", сега е на "Книга за джунглата".

# 86
Аз отново да се включа с молба за съвет за  читава частна занималня за центъра на София - около площад Възраждане или около бул. Витоша. Почвам да се притесняван, че скоро ще дойде септември, а ние още не сме ориентирани.

Досега сме прочели само : Децата от ул. Тряскаджийска, Ние мушмороците и Чудовище в къщи.
Седмиците ни досега са запълнени с целодневно посещение на Арт клуб.

Ще съм много благодарна за съвети за занимални, от които вие сте доволни.

# 87
  • София
Моето дете чете няколко пъти на ден - по време на обедната почивка, преди вечерен сън и по някое време през деня. За дневното четене понякога я подсещам да взима книга от списъка и да чете 4-5 страници или една глава. Един вид, ако чете трудно дадено произведение, я карам да чете по 4-5 страници от него. Сега е така с Алиса, нещо не й е интересна.

Друга особеност от четенето при нея е , че когато нещо не и е интересно чете избрани части. По едно време се чудех дали да не настоявам да чете последователно, но реших да я оставя. Сега така чете Алиса, намира си определени места и случки  от книгата и ги чете. И на мен Алиса не ми беше интересна и въобще не я прочетох, заради нуждата от последователност.

До сега е прочела на хартия "Карлсон", "Господин Фокс" и "Малки жабешки истории" /и двете по 2 пъти с мен и самостоятелно/, "Папагалчето Браво", "Приказчици, приказчици" и още няколко неща е зачела от четеца.

Аз искам да ви питам с какво друго ги занимавате - аз като чели не държа толкова да чете, а да прави други неща. Ние апликираме - правихме римска мозайка, сега искам да направим нещо от бита на траките, шие гоблен, рисува по едни книги за анимирани герои, прави моден дизайн, оцветихме една чанта, от време на време правим сладкиши. Написа една книга, която на мен много ми хареса. Книгата е то 10 страници, но доста смислена според мен. Има доста случки от прочетените до този момент книги, но това показва, че е осмислила дадени моменти. И сега иска да я правим на електронна книга и на сайт. Запазихме името и всеки ден правим по нещо.

Тай, и аз търсех такава карта, но в 2-3 книжарници не намерих. Купих Атлас с карти от книжарница Просвета. За сега ни върши работа. Накарах я да направим и една тетрадка голям формат с тема "Моето лято" и пишем къде сме били и какво сме видели от историята, събираме брошури и други произведения вътре. Мисля да правим и линия на времето там. Снощи се разрових на компютъре и намерих тази игра - http://www.otkrivam.bg/ , не съм имала време да я гледам подробно.

Ако сте попадали на някакви клипчета в интернет свързани с науката, историята и децата, споделете. Аз знам за "Приказки за физиката", пускала съм й ги веднъж, но мисля догодина тях да ги гледаме. Гледахме едно интересно от тубата как от какавидата става пеперуда, търсех и за поповата лъжичка и жабата, но не намерих добро.

Sternenstaub, за занимални Медия съм чувала добри отзиви, мисля да пусна детето с тях на лятна занималня за определен период. Те имат центрове и около Витошка и около Ботев. Ти имаш ли мнение за тях? А вие къде ходите на Арт център?

Последно да ви питам с какво играят децата ви? Леготата разглобявате ли ги и да правят отново. Ние имаме няколко, направила ги е по 2-3 пъти и не ще пак, може да й е омръзнало... Аз имам навика да я водя на 14-20 дни в магазин за играчки, но все по трудно намирам нещо. Последно купихме робофиш, според мен е интересна.

Ей, че дълъг пост написах, но днес е за първи ден на целодневна занималня и явно от нерви Simple Smile Стискайте ми палци всичко да е наред Praynig

# 88
По принцип, ако е вкъщи, освен четенето, задачите и диктовките, рисува, апликира и прави разни нещица, гледани от някакво предаване по Дисни. Иначе навън основно кара колело. Grinning
Сега е болна, с температура е от събота, та не я насилвам, само чете.
Обаче много се притеснявам с тая Т и мисля следобед да я заведа до лекарката, няма други симптоми, но си поддържа 37,1-37,2 ooooh! Купих Тайлол Хот, уж било по-хубаво, ама трудно сваля от него, май пак ще минаваме на Нурофен. Tired

# 89
TanyaMG ние ходим в Арт Клуб Рояна на ул. Самуил. На нас ни харесва и посещавме клуба целогодишно. За жалост те нямат обаче занималня през учебната година, а само курсове по рисуване. Имат само лятна занималня.

Ще чакам отзиви от занимлня Медия. Да видим какви ще са ви впечатленията.

Общи условия

Активация на акаунт