Третокласници

• 49 421
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • София
А, да, това го имаше и при нас, много смешно се получи. Едвам се излюпих тази сутрин, едвам се придвиждам към хола, мисля си какъв зор ще ми е да го събудя...Гледам - лампата свети. Влизам - Никола измит, почти напълно облечен и свеж като краставичка - Хайде, бе, маме, да идем по-рано, че да имам време да се видя с децата! Викам си - ти ли, бе, дето до вчера ми се вайкаше как не му се ходело на "даскало" Wink Смешко Laughing

Честит имен ден на всички, които празнуват днес и честити празник на всички столичани  bouquet

# 601
Здравейте ЧНУГ, да са ни живи и здрави децата, с много успехи и много усмивки!
Ние ще сме I-ва смяна, започваме и руски език, лошото е че днес чантата нямаше вдигане, защото ще имат 6-часа ...

Но аз влязох ако ми позволите да похваля Госпожата ни (г-жа Георгиева), за поредна година, беше подготвила папки-джоб за децата:  разпечатана програма, списък необходими пособия, имена на учители, но и писмо обръщение - добре дошли за всяко дете...
След безумията които се случват в цялата ни държава, аз мисля че такива хора заслужават да бъдат похвалени( за доброто желание), нещо като бялата лястовица Simple Smile.

Честит празник!

# 602
mivan При нас всяка година така ни посреща госпожата. Затова за мен  това е нормално. Вчера са получили по една химикалка, подарък от госпожата. Програми ще им раздаде ,но по късно. Просто програма ни още не е готова. Tired То не е готова  и на другите класове.
Добре че днес като записвах на плуване се разбрахме с треноьорката ,че евенотално ще променим часа , според програмата в училището.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 13:40 от vela

# 603
Благодаря ви!   bouquet

И честит празник на всички, които празнуват!  Hug

Нас днес ни изненадаха неприятно, входните нива трябва да направени и предадени до края на седмицата. Класната горката се чуди кога и как физически да направи преговора. Ужасна глупост, бясна съм.

# 604
Нас днес ни изненадаха неприятно, входните нива трябва да направени и предадени до края на седмицата. Класната горката се чуди кога и как физически да направи преговора. Ужасна глупост, бясна съм.

Преди дни четох, че по наредба до 3 седмици трябвало да ги направят.
НО, наредили им още първите дни да са готови  Thinking

# 605
  • София
Добре, че се сетих поне от началото на Септември да правим тестове!

# 606
Мойта щерка цяло лято решава един сборник с тестове по български, математика и околен свят, който им беше дала госпожата и се надявам да не й е изхвърчало всичко от главицата Laughing

# 607
  • София
Никола имаше някакъв сборник с текстови задачи по математика за решаване, но без верните отговори, така че реално дали и как се е справил с поддържането на нивото, е трудно да се каже Laughing
Ще се справят децата, сигурна съм, че всичко си помнят. Е. може би не всичко, но тези задължителни минимални нива обикновено са наистина минимални, така че не вярвам да са проблем. А и да не се справи някое дете, какво става? Ще го върнат във втори клас ли Simple Smile

# 608
  • София
Честито на празнуващите ! Да сте живи здрави и благословени !   bouquet
НСЧ, специални блогопожелания за празника на София !
Успешна учебна година на всички деца, мами и татковци ! Grinning
И ние днес станахме в 6.30 и в 6.50 бяха готови. Уте променям ставането на 6.45  Grinning.
Да ви питам вие по колко часа английски еизк ще имате и ЗП ли е или ЗИП и по какви учебници ще учите, че имам казус, а май само на мен ми дреме - другите са пас.  #Cussing out
Ще ви го разкажа, ама сега съм на бач.

# 609
  • София
Честит имен ден на София, НСЧ! Да расте все така лъчезарна!   bouquet

Аз съм във въртележката от понеделник - третокласникът е от 7,20; второкласничката от 8,20. Разпъвам се. Нея днес я записах на частна занималня, че няма да се справи с 30 деца в училище. Той засега е там, заради госпожата по занималня. Много стикован екип с класната, чак им се възхищавам! Учители с голяма буква!
По английски имаме 5 часа, от които 3 ЗИП. Ходим и на ЗИП математика.
Нищо не са ни казвали за входящите, но обикновено не ни и казват.
Отивам да продължа с подвързването, че днес ни дадоха учебниците и помагалата!

# 610
  • В светлината на слънцето
Честит имен ден на празнуващите днес. НСЧ, честит имен ден на хубавата София!   Hug
По обсъжданите въпроси:
- госпожата често ги размества според обстоятелствата. Теди е седяла къде ли не - напред, назад, във всяка от редиците. Ще видим къде ще бъде тази година.
- часовете по език не съм броила, тъй като още нямаме програма. Но нашите са двуезични, така че имат английски и немски. Кажи речи всеки ден имат един от езиците, понякога миналата година се е случвало и двата в един ден.
- нямам идея кога ще са входните нива, но имам лошата идея, че моята девойка ще се омотае с математиката. Thinking
Днес й подвързах тетрадките и учебниците, от утре започват. Днес имаха спортен празник заради деня на София и не учиха. Simple Smile

# 611
При нас миналите години госпожата ги слагаше да сядат момче и момиче на един чин, понякога ги разместваше, ако види проблем между децата, щерката седеше с едно момченце, дето не можаха да си паснат и после ги размести. Сега нямам представа как ще бъде.
За английския и аз не знам, защото имат временна програма за днес само, ще видя като излезе цялата.
И за входните нива никой нищо не е казал, ама то аз и миналата година не разбрах кога са минали Embarassed

# 612
  • София
Здравейте, и моя син е третокласник.Днес имаха 6 часа и ни дадоха учебниците.За входни нива не знам засега,английски ще учат по 4 часа.Успешна учебна година на всички деца!

# 613
Не знам колко часа ще имат англ. език понеже не ни е готова програмата.Дават им я ден за ден, като другата седмица пак ще има разместване на часовете. ooooh!
bibi учат по Helloo  , а ЗИП-а  e на English Adventure.

Прегледах сайта  на училището и видях, че миналата година третокласниците са имали 3 часа АЕ и 1 час АЕ-СИП. Общо 4.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2013, 20:28 от vela

# 614
Благодаря за пожеланията   bouquet

Мина родителската ни среща. от 20до 25 ще са входните, дано са другата седмица.
Събираме по 27 лв. за помагала.
За вода още 3, които аз отказвам да дам, може и да не правилно, не ми е за парите, но не одобрявам наличето на това нещо, което се ползва от всички (а вече от 2 класа, защото 2 смяна са други).

Решение на класната, което ми хареса - ще имат само по 1 тетрадка по предмет. Половината за работа в клас, другата половина за домашна работа. Идеята е да тежи по-малко раницата  Simple Smile

Нещата със закъсненията са затегнати. Понеже учителите не винаги пишеха закъсненията. Вече охраната на училището ще отбелязва закъснелите и след това ще се прави насрещна проверка с дневника. Харесва ми и това.

Английски - 3 часа седмично.

Мисля да я запиша на народни танци. И плуване, което и тя много иска, но още нямаме наемател на басейна (миналата година го ремотнираха основно и още няма желаещи да го стопанисват Tired).

Октомври ще ходят на екскурзия в Пловдив.

Паднаха ни се много прилични учебници, по 3 предмета са чисто нови, другите само по корицата личи, че са ползвани, вътре са без забележки  Simple Smile

Ако се сетя нещо др. ще пиша.
Чака ме яко подвързванеееее  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт