Нисък хемоглобин...

• 877
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте дами,
Преди 6 месеца си правих кръвни изследвания,при което се оказа,че ми е нисък хемоглобина 91 g/l ..на 24 години съм,не съм бременна.Лекарят ми изписа Малтофер таблетки и капки и Фолиева киселина..След като ги приемах 2-3 месеца се покачи на 102 g/l.Последните 2 месеца спря да се покачва и лекарят ми преписа 10 инжекции витамин Б12..Сега отново си пуснах изследвания и се оказа,че хемоглобина ми се понижил пак на 95g/l.Ако някой е запознат с темата моля да ми даде съвет

# 1
Направи си изследвания в Националния център по Трансфузиология и хематология.Не трябва да приемаш желязо при недоказана Желязо-дефицитна анемия.най-добре е да посетиш хематолог ,който ще те насочи.

# 2
  • Северо=Западналия край
Здравейте дами,
Преди 6 месеца си правих кръвни изследвания,при което се оказа,че ми е нисък хемоглобина 91 g/l ..на 24 години съм,не съм бременна.Лекарят ми изписа Малтофер таблетки и капки и Фолиева киселина..След като ги приемах 2-3 месеца се покачи на 102 g/l.Последните 2 месеца спря да се покачва и лекарят ми преписа 10 инжекции витамин Б12..Сега отново си пуснах изследвания и се оказа,че хемоглобина ми се понижил пак на 95g/l.Ако някой е запознат с темата моля да ми даде съвет
Най-вероятно е желязо дефицитна анемия, но това ще го каже само хематолог, потърси такъв непременно. Аз бях с хемоглобин 80 и се чуствах ужасно, зморявах се от елементарни движения, имах сърцебиене, прилошаваше ми. Иначе, може да пробваш и бабешките рецепти - да пиеш чай от коприва, мед с орехи, но задължително посети и хематолог.

# 3
При желязо-дефицитна анемия, стойностите на желязото в кръвта са ниски, под нормата.
Но не бива ей така да се пие желязо без да е доказано, че е желязодефицитна анемията.
Има и др.видове, от типа на таласемиите. Успех с лечението! Peace В `Рискова бременност`има такава тема за таласемия.

Общи условия

Активация на акаунт