Външна изолация (саниране)

• 992
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте,

не открих такава тема, затова си позволявам да пусна. Извинете ме, ако все пак има такава.
Става въпрос за външна изолация. Искам да направя това лято на панелен външен апартамент, но не знам на коя фирма да се спра. Ще съм много благодарна да ми препоръчате изпълнители, а също така и ако имате впечатления от типа изолация EPS (Стиропор) или XPS (Fibran)? Не съм наясно много и с цените, каква е нормалната цена на кв.м?

Благодаря на всички, които ще се включат   bouquet

Сега прочетох статия, която отрича и двата типа стереопори и съвсем се обърках с какъв точно материал е удачно да се направи санирането... http://sanirane.dir.bg/_wm/library/?df=757232

Последна редакция: пн, 10 юни 2013, 17:24 от jalana

# 1
  • Sofia
Най-удачно е с минерална вата, но и цената е по-висока.
Ватата не старее като полистиролите, има вече и системи, които позволяват нанасяне на мазилка върху нея. Въпреки че вентилируемата фасада е най-добрия вариант, мазилката също върши работа, важното е да е минерална.

# 2
Здравейте, занимавам се професионално с топлоизолации по алпииски способ.
За информация най-добре да се чуеме по тела и да направиме един оглед, ще ви кажа за разликите на матерялите и цените им, ще ви посъветвам кое да изберете и ще ви покажа много снимки на наши обекти. В момента пиша от тела иначе щях да пусна снимки направо в темата. За повече информация 0887-77-42-53 Мартин се казвам.

# 3

Сега прочетох статия, която отрича и двата типа стереопори и съвсем се обърках с какъв точно материал е удачно да се направи санирането... http://sanirane.dir.bg/_wm/library/?df=757232

Здравейте jalana ,
в момента в интернет пространството има хиляди статии за това как се правят торлоизолации и какви видове съществуват. Вие за съжаление сте попаднала на страница на хора които нямат никаква представа какво работят! Внимавайте с кого се захващате и преди това съберете информация от други строителни форуми, има такива и други от типа " Направи си сам" които могат да отговорят на вашите въпроси по професионално. Препоръчвам ви фирма АЛПИНА+ .

# 4
Благодаря на тези, които са се включили в темата, искаше ми се повече клиенти, да се бяха включили, отколкото изпълнители Simple Smile. Факт е, че има страшно много теми, които си противоречат, което е страшно изнервящо за клиента, защото всяка фирма или подизпълнител дава акъл за това как останалите видиш ли не са наясно.

Diogen,  след като от страницата, *фирма, която съм дала не са наясно, щеше да бъде хубаво да кажете точно с какво не са наясно, иначе празни приказки бол....

Явно ще продължа да се самоубочавам по темата. Насочиха ми вниманието към американският тип изолация, което е добър вариант, след като става въпрос за апартамент, който е на партер и отдолу EPS може би?

Благодарности, ако все пак някоя мама реши да се включи и да сподели какъв тип изолация са използвали и дали са доволни...   bouquet

# 5
  • Sofia
jalana,
трудно ще намериш някой с изолация, положена преди десетина години, за да си наясно как се държи във времето. А трайността е един от основните проблеми на полистиролите, повече при EPS и по-малко при XPS.

# 6
Tari точно заради траиноста на EPS-а към него се добавя графит, който спира стареенето му.

# 7
  • Sofia
Възможно е да забавя стареенето, но пак казвам, че това се доказва с времето, така че след десетина години ще сме наясно.. Peace

Общи условия

Активация на акаунт