Безплатна Лятна академия на Заедно в час

• 6 174
  • 21
  •   1
Отговори
Здравейте!
Ако си задавате въпроса "Какво да правят децата през лятото?" - Фондация Заедно в час има решение за Вас.
За трета поредна година Заедно в час организира безплатна Лятна академия за успех и забавления, предназначена за ученици от 5-ти до 12-ти клас. Целта на академията е не само да подобри подготовката на учениците по изучаваните предмети, но и да повиши мотивацията им за учене. Часовете ще бъдат водени от млади и мотивирани учители, специалисти по различни учебни дисциплини, които могат да покажат на децата, че ученето може да бъде инетресно и забавно. Всички учители по програмата Заедно в час са обучени по международен модел с фокус върху успеха на всеки ученик.

Тази година академията ще се проведе в 90 СОУ "Ген. Хосе де Сан Мартин" в Люлин (http://sou90.org/images/stories/map_bgm.jpg) от 29-ти юли до 15-ти август, всеки работен ден без петък, от 8:30 до 12:30 ч. Заедно в час осигурява:
- безплатно обучение и учебни материали;
- индивидуални занимания с учениците;
- специални забавни събития - игри и забавления;
- безплатни закуски и вода;
- сертификат за успешно участвалите ученици в края на Лятната академия.
Повече информация можете да намерите на www.zaednovchas.bg. Ако имате въпроси можете да се свържете със Заедно в час на academy@zaednovchas.bg или на телефон 02/9880688. Също така аз съм готова да отговарям на въпроси тук Simple Smile

Всеки, който иска да запише детето си, трябва да попълни онлайн формуляра тук. Всеки ученик трябва да носи в първия ден на академията деклрация на хартиен носител, подписана от родител/настойник. Декларацията можете да изтеглите от тук. Срок за записване - 30-ти юни. Местата са ограничени!
Осигурете на децата си едно различно лято Simple Smile

# 1
  • Пловдив
Чудесна инициатива! Само в София ли се провежда и планувате ли подобно нещо и в други градове, Пловдив например Simple Smile

# 2
  • Germany
Децата на групи по възраст ли ще бъдат разделени? По какви учебни материали ще се работи?

# 3
Чудесна инициатива! Само в София ли се провежда и планувате ли подобно нещо и в други градове, Пловдив например Simple Smile
Лятната академия се провежда само в София, в сградата на 90 СОУ близо до метростанция Люлин. Надявам се с разрастването на организацията да имаме капацитет да организираме подобна академия и в други градове Simple Smile Разбира се, ако има деца, които не са от София, но има на кого да гостуват тук, са добре дошли да се запишат.

Децата на групи по възраст ли ще бъдат разделени? По какви учебни материали ще се работи?
Децата ще бъдат разделени по класове (5-ти, 6-ти, 7-ми и т.н.), като ако има повече деца от едан вързастова група, се сформират няколко класа. Ще имат всеки ден 4 учебни часа групова работа и по 1 час индивидуални занимания, насочени към конкретните нужди на всеки ученик. Програмата по всеки от предметите ще бъде разработена на база учебните програми по конкретния предмет за съответния клас. Учебните материали ще са базирани на тази програма и на учебниците, но ще се изработват от самите учители, т.е. от децата не се изисква да носят никакви учебници/помагала и др. подобни. Материалът се поднася по интересен и различен начин и за учителите е важно учениицте да знаят защо учат точно това. Разбира се, ако се видят конкретни нужди на учниците, предварително планираните уроци могат да бъдат променени.

Насреща съм и за други въпроси Simple Smile Снимки от предишните две издания на Академията можете да видите тук.

# 4
  • София
Желая ви успех.
Дано има все повече ентусиасти в българското образованието.... още помня репортажа на БиТВто за вашите учители.
Малки са ми децата още, но пък живот и здраве на есен ще разкажа в нашето училище (с Настоятелството, ако има такава инициатива в бъдеще ... и при нас се провеждат интересни инициативи).

# 5
Желая ви успех.
Дано има все повече ентусиасти в българското образованието.... още помня репортажа на БиТВто за вашите учители.
Малки са ми децата още, но пък живот и здраве на есен ще разкажа в нашето училище (с Настоятелството, ако има такава инициатива в бъдеще ... и при нас се провеждат интересни инициативи).

Благодаря! Със сигурност ще продължим да правим лятна академия. Надявам се в бъдеще да включим и началните класове. Интересното е, че много родители не вярват, че е безплатна и въпреки, че е обявена по този начин, звънят и питат: "Каква е таксата?" Simple Smile

# 6
Страхотна инициатива, поздравления!
А какво включват груповите занимания, като учебни часове ли са, или игри?

# 7
Страхотна инициатива, поздравления!
А какво включват груповите занимания, като учебни часове ли са, или игри?

Да, Жаси, всеки ден има 4 учебни часа работа в клас и 1 час индивидуална работа. Надявам се нямаш против да отговоря тук и на въпроса, който ми изпрати на лични Simple Smile За да, ако и други родители си го задават, да получат отговор.
Целта на това всеки да отбележи по какви предмети иска да напредне детето му е след като приключи записването и правим разпределението и програмата по класове, да можем максимално да се съобразим с желанията на родителите за това кои предмети да изучава детето. Могат да се отбележат и всички , но надали детето ще има възможност да изучава всички предмети от списъка. Самата програма ще бъде готова около средата на юли и най-вероятно ще бъде оповестена на родителската среща, която ще се проведе в седмицата преди академията.

Ако имаш още въпроси - не се притеснявай да пишеш - тук или на лични.

# 8
  • София
gertrudka, а не е ли трудно да се накарат големите деца да учат вместо да играят ?
Разполагам с баба учителка и ако не ги контролирам и двамата с ученика  никой няма да се сети, че има книжки за четене или да се упражнят с таблицата...

# 9
Desem, всъщност има много деца, които по цяло лято са в София и явно им липсва разнообразие Simple Smile Разбира се, има и родители, които държат децата им да посещават подобни летни училища. Най-важното за мен обаче е, че (почти) всяко дете, дошло на лятното ни училище през последните две години, не само остава доволно и заинтригувано от това, коеот му се случва и научава там, но дори има такива, които довеждат и приятелчета Simple Smile При контактите ни с родоители на деца, посещавали предишните две лета Академията, получаваме много положителна обратна връзка, което ни показва, че работим в правилната посока.
Може би за децата привлекателен е и социалният елемнт, тъй като по време на лятното училище са заобиколени от други деца, завързват нови приятелства.

# 10
Здравейте,

Записването за Лятната академия все още продължава. Също така вече имаме сформирана група 1-4 клас, така че приемаме и деца под 5-ти клас.

Всеки, който иска да запише детето си, трябва да попълни онлайн формуляра тук. Всеки ученик трябва да носи в първия ден на академията деклрация на хартиен носител, подписана от родител/настойник. Декларацията можете да изтеглите от тук.

# 11
Здравейте и се радвам, че вече има и за 1-4 кл. Записахме се on-line, но нещо не намирам:
1. Разпределение на времето (от-до ч.)
2. Необходими материали (да се носят ли, какви?
3. Храна?
4. Това че групата е 1-4 кл. означава ли, че всички са заедни или ги разделяте?
5. Има ли немски език за 1-вокласника ми?
Благодаря Ви!

# 12
Здравейте и се радвам, че вече има и за 1-4 кл. Записахме се on-line, но нещо не намирам:
1. Разпределение на времето (от-до ч.)
2. Необходими материали (да се носят ли, какви?
3. Храна?
4. Това че групата е 1-4 кл. означава ли, че всички са заедни или ги разделяте?
5. Има ли немски език за 1-вокласника ми?
Благодаря Ви!

Здравейте,

Ето и отговорите на въпросите Ви:

1. Лятната академия се провежда в дните от понеделник до четвъртък, от 8:30 ч. до 12:30 ч.
2. Не е необходимо децата да носят никакви материали.
3. За децата са осигурени закуски
4. Децата 1-4 клас ще бъдат заедно, няма да бъдат разделени по възраст, но с децата ще се работи според нивото им.
5. Най-вероятно няма да има група по немски език за най-малките.

Ако имате допълнителни въпроси - насреща съм. Също така в седмицата 22-26 юли ще има родителска среща, на която ще получите детайлан информация относно протичането на академията.

# 13
Имам въпроси:
Регистрирах децата в сайта, но по тел. ми казаха, че записването вече е приключило - т.е. не могат да ги приемат, но все пак, да си оставя тел. за допълнителна информация. Все още никой не се е обадил.
Кога точно ще е родителската среща, ден, час?
Има още едно дете 1 кл., приятел на сина ми, което иска да се включи. Може ли? Има ли места всъщност?
Благодаря Ви! Добре е да има и тел., на който да разговаряме.

Последна редакция: вт, 16 юли 2013, 16:31 от kassii

# 14
Имам въпроси:
Регистрирах децата в сайта, но по тел. ми казаха, че записването вече е приключило - т.е. не могат да ги приемат, но все пак, да си оставя тел. за допълнителна информация. Все още никой не се е обадил.
Кога точно ще е родителската среща, ден, час?
Има още едно дете 1 кл., приятел на сина ми, което иска да се включи. Може ли? Има ли места всъщност?
Благодаря Ви! Добре е да има и тел., на който да разговаряме.

Здравейте Simple Smile Днес с Вас говорихме по телефона, но да кажа и тук - все още е възможно да се записват деца за Лятната академия.
Родителската среща ще бъде на 23 юли, часът ще бдъе уточнен утре, но при всички положения - след 18:00 ч.

Общи условия

Активация на акаунт