Деца с очни пpоблеми - тема 7

• 72 247
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • ГОре на черешата...
Милена, стискам палци Praynig!

# 661
Milena___, на нас месец преди операцията ни дадоха списък с изследванията, които трябва да направим най-много 15 дни преди операцията. В деня на операцията анестезиолог дойде и прегледа основно дечицата и изследванията. Даваха ми 100 % гаранция, че оченцето ще се изправи. Ние дадохме 680 лв. плюс направление. Парите са за избор на екип, а в деня на операцията даже не разбрах кои са опериращите лекари.

# 662
  • планетата Земя
Милена, най най - искрено ще стискам палци всичко да бъде наред !!!!
Ако не е неудобно би ли споделила какъв е случаят при вас- години на детето, диоптри и т.н

Детете е на 5 г и нещо.Още от раждането кривеше едното око.До 6 я месец не се оправи.Кривенето навън в някои моменти остана.На 1 г и нещо първо посещение при очен.Диоптри няма,но криви на еди колко си градуса.Терапията-закриване на здравото око.Така 1 г.Подобрение за кривенето нямаше.Като попорасна вече направиха и тест за зрителна острота /с буквичката Ш/.Добра зрителна острота.Няма мързеливо око,но си криви.От 1 г моментите на кривине се увеличиха.Заключение-няма да се оправи без операция.Затова сме на операция.

Сега със съпруга ми се чудим дали и с второто ни дете ще има такъв проблем.Но това ще се разбере като се роди  Grinning .И двамата нямаме страбизъм.Явно не е наследствено.Често ме питат дали е роден нормално,защото можело да се случи при нормалното раждане еди какво си да се притисне и да стане така.Но е роден секцио

Кристал,предполагам някакви кръвни изследвания сте правили?Като ми кажат на мен ще ги напиша,за следващите които се интересуват.Няма много инфо за такива операции в нета.Иначе ние си знаем,че  гаранция 100 проценти при тези операции няма и този ,който я е дал на вас е много смел.Странно е че не си избрала и знаела кои са опериращите.Ние държим да е д-р Константинов и затова ходим при него,и ще ни оперират в клиника Ден

mari_eta  Hug

# 663
Милена , мерси за изчерпателния отговор!  
Ние сме с кривене на вътре- ту едното , ту другото. Имаме диоптер + 1,5  и + 2 , но сме само на 1 г и тепърва и много се надявам да израснат диоптрите, но кАто чета мненията явно става многооо рядко. И мен ме питат дали е протекла нормално бремеността, раждането и т.н. Аз също съм раждала с планирано секцио, но си имаме кривогледство.  Иначе преди варианта с операцията ни изписаха очила за 3 месеца експериментално - да видим дали ще ги поизправи.
Иначе като съм мислила За операция за мен вариантите са два или др КОнстантинов или Галя Димитрова от МА.
А сме толкова малки....  Cry
Стискам палци за вас всичко да мине наред  Hug Praynig

# 664
Изследванията бяха пълна кръвна картина, урина, документ от педиатър, че детето няма алергии и други заболявания. При необходимост искаха и документ от невролог.
Май това беше newsm78

# 665
  • планетата Земя
Аз мисля да направя и тест за упойки в Кожния диспансер.Ще искам да ми напише точно за какво да го тествам.Пълната упойка доста ни претеснява,но няма как иначе.

Kaki36 ,пред вас нещата са динамични,защото детето е мъничко още.Много неща могат да се променят.Дано и да са само за добро.

# 666
Самата дума операция е много стряскаща, но искам да те успокоя, че не е толкова страшно, колкото си го мислиш сега. Цялата процедура е за около 30 минути.  Hug

# 667
  • Юпитер- Сатурн
Самата дума операция е много стряскаща, но искам да те успокоя, че не е толкова страшно, колкото си го мислиш сега. Цялата процедура е за около 30 минути.  Hug
Ясно защо имате проблем. Операцията на синът ми продължи два часа, но опериращия лекар беше друг. При прегледа при д-р Алексиева ми беше заявено, че след операцията буквално на другия ден може да кара колело. Щяла да оперира всички мускули, не само тези, които причиняват страбизма. Въобще не ми обясни, че има голяма вероятност отново да се оперират очите. Нещата при тях ми се сториха малко търговски.

Д-р Лили Тодорова и следващия месец ще приема платено. Поне това ми казаха сега по телефона.

Milena___ стискам палци и за двете мероприятия да минат леко. Операцията определено е голям стрес.

# 668
  • Русе
Милена, не се притеснявай, че и другото дете ще има страбизъм. При мене само едното е със страбизъм, нищо че и двете са родени със секцио. Познавам още две семейства с по две деца, само едното от двете е със страбизъм. Така че вероятността и второто да има е малка.
Освен това откакто дъщеря ми криви очите, забелязах че имам четирима познати на 40+ години, които имат кривогледство. Явно преди години хората не са обръщали внимание на този проблем или не е имзало толкава доктори, които да установят проблема. Трима от възрастните ми познати са учители, тоест интелигентни хора.

# 669
  • ГОре на черешата...
Големият ми син е с перфектно зрение.
Малкият е роден нормално, доносен, почти на термин, 4100 г. Не съм се замисляла за притискането, но не вярвам - при него си е от диоптрите, а те няма как да са родова травма.
Така че не го мисли сега, всичко ще е наред, и с двете деца Peace!

# 670
Мами, ПОМОЩ!
От тази вечер малкият започна да си клати главата ту на ляво, ту надясно- като тик. Направи го 5-6 пъти. Наскоро преди 2 дни сложихме очила с диоптри + 1,5  понеже имаме кривене. Реалните диоптри на очите са + 1,5 и + 2. При тези тикове беше без очилата , защото тъко щяхме да влизаме в банята и после в леглото ...
Утре като му сложа очилата ще го наблюдавам , но ако имате някакви мнения, наблюдения и друга информация ще са ми полезни... В интернет не намирам нищо...
Само  заради тези очила да не съм направила тик на детето. На 1 г е.  Очилата ни бяха изписани при преглед в МА от др Оскар.  Cry Cry Cry

# 671
 Kaki36,
как сте? Не съм се сблъсквала с подобно нещо. Дано и при вас да е било нещо еднократно.

# 672
Sunny76,
Прави го 1-2 пъти на ден, но за съжаление не мога да преценя дали е от очилата. Досега такова нещо не е правил никога. Започна да го прави няколко дни след като сложи очилата. Но винаги като е правил този тик е бил без очила. Сега в момента не ги носи , защото преди няколко дни си удари ухото в таблата на леглото и сега има раничка на ухото. И сега като му поставим очилата раничката се възпалява. Чакам да зарасне и да видим тогава... Много ми е притеснено... Как едни очила могат да провокират тези тикове... Другото безумно странно е, че не иска вече да се люлее в парка. Преди обичаше люлките, а сега като го качиш започва да плаче....

# 673
  • ГОре на черешата...
 Thinking

Това с люлеенето няма общо с очилата според мен. Търси другаде причината за тиковете, не отлагай. Като за начало - идете при джипито, той ще ви насочи - УНГ, невролог, това се сещам на първо четене Thinking.

# 674
Аз минавам само да се отчета, че при нас мина годишния преглед (с астигматизъм е). Без промяна, всичко е наред, само разстоянието е по-голямо, защото все пак минаха 2 г. и половина и е пораснала, затова ще сменяме стъклата и рамката (от което е на седмото небе, защото за нея са си аксесоар Mr. Green).

Thinking

Това с люлеенето няма общо с очилата според мен. Търси другаде причината за тиковете, не отлагай. Като за начало - идете при джипито, той ще ви насочи - УНГ, невролог, това се сещам на първо четене Thinking.

Peace
И според мен няма връзка.

Milena___, не се притеснявай от пълната упойка, съвременните са леки, ще е все едно заспива и се събужда. Стискам палци  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт