Деца с очни пpоблеми - тема 7

• 72 252
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Хати,
и аз се притеснявах как ще носи очилата и лепенка на окото по 6 часа на ден (момче на 4 г.). Очилата веднага почна сам да си ги търси, защото явно с тях вижда значително по-добре (реални диоптри на очите +5.75 и +2,75). Закриваме окото заради мързеливо око. Учудващо още веднага успяхме да спазваме предписаните 6 ч. на ден. В началото през тези часове му обръщахме доста допълнително внимание. Измисляхме разни игри и го развличахме, за да не мисли за лепенката. Предварително обяснявахме и говорихме, колко е важно да стои с нея, за да му оздравее очето. Условието да гледа клипчета на компютъра е да е с лепенка (което според лекаря ни е добре, защото така мързеливото око има по-силна стимулация). За момента мога само да кажа, че усилията и търпението му се възнаграждават, защото от декември до до момента мързеливото око има доста подобрение. Зрението му от 10% се е вдигнало до 60%.
Успех при справянето с проблема! Но второто мнение никога не е излишно. Дори да не е в чужбина.

# 646
Здравейте, имам момиченце на годинка и 9 месеца. Роди се с вродена птоза на дясното око. Обиколихме доктори естествено, спряла съм се на проф. Юрий Анастасов гр.Пловдив. Там ще и правим операция когато навърши 4 годинки. Това е от нас Simple Smile

# 647
  • ГОре на черешата...
Здравей и добре дошли при нас Hug! Стискам палци операцията да е напълно успешна и да забравите за проблема Praynig!

# 648
  • София
Здравейте,може ли някой да ми разкаже как се прави изследване на очните дъна?Синът ми е почти на 8 и утре ще му правят такова при д-р Оскар в Александровска болница,днес му го насрочиха за утре и нямам много верме да чета в нета и съм доста притеснена,казаха ми че може да се наложи и пълна упойка.Благодаря ви предварително Hug

# 649
Здравейте, доколкото знам изследване на очните дъна представлява разширяване на зениците и след това чрез фенерче и др такива подобни уреди се оглеждат дъната. Така е поне при възрастен. И ние днес бяхме при   д-р Оскар и заради кривенето ни записа очила + 1,5. Ние сме едва на 1г и 1м и днес като отидохме в оптиката малкият въобще не пожела даже да му се сложат очилата пък камо ли да ги носи постоянно. Ако някое детенце е носило очила от малко ще съм благодарна от някакви практични съвети за това как да го накарам да носи очилата.
Имам въпрос към мамите с дечица със страбизъм, който се е коригирал само чрез очила- не мислите ли , че + 1,5 е много малък диоптер, за да се повлияе кривогледството от очилата ?

# 650
  • ГОре на черешата...
Здравей, Каки!
Нашият по-малък син сложи очила на 1 г и 2 мес - отначало ги бяхме привързали с ластиче отзад, за да не ги сваля,  показвах му нещо ново, занимавах го повече, за да отвличам вниманието му. Бързо свикна да ги носи, защото явно е виждал по-добре с тях - диоптрите са му +6.
Аз не разбрах - стъклата ли са +1,5 или реалните диоптри на очите, защото в началото винаги изписват по-ниски диоптри от реалните, за да видят как ще се приемат очилата.

# 651
Здравей Мариета,
Реалните диоптри са +1,5 и стъклата ще са такива. Според мен няма да му се оправи кривогледство от очилата, защото сме ходили и на други офталмолози и са ми казвали , че основание да се смята, че заради диоптрите има кривене е тогава когато диоптрите са над +4. Но сме длъжни преди една евентуална бъдеща операция да пробваме и очила.... Sad

# 652
  • планетата Земя
Но сме длъжни преди една евентуална бъдеща операция да пробваме и очила.... Sad

Да,добре е да пробвате и да видите как ще се повлияе страбизма

Тази седмица сме на редовния си преглед при д-р Константинов.Трябва да обсъдим операцията за страбизма.Уж така се разбрахме ноември като ходихме.Ако се насрочи след раждането ми,не знам как ще се оправяме с бебето и оперираното човече докато е в болница.Ще разпитаме подобно как протичат нещата

# 653
Здравейте на всички.
Дъщеря ми е на 5 години, а преди около 6 месеца правихме операция за коригиране на мързеливото око. Операцията уж успешна, обаче продължава да си криви оченцето. Е, не е така фрапантно ,както преди операцията, но определено го има.
Кажете ми нормално ли е това? Колко време след операцията, то трябва да заеме нормалното си положение? Да отбележа, че когато носи очилата, които са + 3 диоптъра на двете очи, не го криви, но нали в крайна сметка операцията беше козметична и не би следвало да го има това кривене?
Другото , което искам да попитам е, кога започна да спада диоптър при вас? Ние вече 3-та година сме с едни и същи и това също ме смачква допълнително и ме кара да мисля ,че тъпчем на едно място.

# 654
  • планетата Земя
Кристал,това което съм чела е,че понякоа се налага повече от една операция.Нормално е.Какво казва опериращият лекар?

# 655
  • ГОре на черешата...
Кристал, операцията е била за коригиране на кривенето, не за мързеливо око. То се лекува само със закриване.
Кой и къде ви оперира? Какви бяха аргументите му за операция?
Не чакай диоптърът да спада, при нас ще станат скоро 6 години и не е мръднал, а като чета и при повечето деца в темата...

# 656
Милена, стискам палци всичко при вас да се нареди както искаш ти! Ще чакаме хубави новини - надявам се !  Praynig
Кристал, и на мен лекар ми е казвал, че понякога може да се наложат повече от 1 операция.

# 657
Kaki36, mari_eta,  Milena___,
 Операцията е правена в МЦ Визус- София, при Доц. Алексиева. Тя казва, че било нормално кривенето. Преди операцията ни каза, че било редно тя да се направи , защото няма да го израсте в никакъв случай.

# 658
  • планетата Земя
Тя казва, че било нормално кривенето

Кривенето е нормално дори след операцията  newsm78

Нас също ще ни оперират,защото до момента няма подобрение,напротив влошава се.Насрочиха ни за юни в клиника Ден,д-р Константинов.За децата се вика анестизиолог от Пирогов,с който ще се чуем да каже какви изследвания да направим и кога ще се видим за консултация.В деня на операцията се явяваме сутринта и към 14 часа ще си тръгнем.На следващия ден отново в клиниката за преглед.Не сме от София та ще си попътуваме,но няма как.Цената е 1300 лв

Милена, стискам палци всичко при вас да се нареди както искаш ти! Ще чакаме хубави новини - надявам се !  Praynig

Hug

# 659
Милена, най най - искрено ще стискам палци всичко да бъде наред !!!!
Ако не е неудобно би ли споделила какъв е случаят при вас- години на детето, диоптри и т.н

П. С. Ние вече сме с очила, но съм недоволна от kid optics. Във вторник отидохме в оптиката и след като малкият пробва няколко рамки , предложени от консултантката , избрахме едни като разчитахме на нейното мнение. Очилата станаха и като ги сложихме пак след няколко дни се оказа , че самите рамки са му дълги, очилата леко му "хлопат " като ходи и му прищипват  леко ушите . Отидохме в оптиката и разбира се след като ние разгледахме всички рамки и ние избирахме намерихме " нашите рамки". Разбира се стъклата не можеха да се използват и трябваше да ги заплатим за 2 път. Така, че , мами, не разчитаите на специалистите - консултанти, а на себе си!!!

Общи условия

Активация на акаунт