Отговори
# 615
  • Sofia
Здрасти от мен след хиляда години! Simple Smile

Честита бременност на Ичката и Мейдънли! Simple Smile

# 616
Хоп и аз тук. Позамира темата, но то няма как.
Аз почвам да стягам четвъртия рожден ден. Как отлетя времето и идея си нямам.

# 617
  • София
Привет.
Шунче, загуби се наистина, как сте?
Деска, така е, минава си времето. Ние за този РД живот и здраве, по-скромно сме решили. Няма да е в клуб, а в сладкарницата до нас.
Аз вече съм вкъщи, напуснах ужасната си работа, назначиха ме в една приятелска фирма и излязох болничен. Имам амбиции доста неща да правя, но такъв мързел ме налегна, че последните две-три седмици имам чувството, че не ги усетих как се изплъзнаха. Все едно от война съм се върнала, така се чувствам. Сега имам нужда от възстановяване   Simple Smile
Лятото ми се появиха проблеми с щитовидната и сега се следя стриктно при д-р Начев. Като му казах днес, че съм имала гестационен диабет и като скочи тоз човек... скоро май ще правя пак обременяване. Лошото е, че той отрича всякакви лекарства, директно инсулин  Tired

# 618
  • София
Чакай чакай къде инсулин.. ама и Начев е, виж провери дали се е върнала д-р Бояджиева в МД, тя е точния човек за бременни с ГД, а въобще не е гаранция че ще го развиеш пак. Аз при нея ходих, Сигридов ме прати и никакви лекарства не съм взимала нито бола инсулин. Диета и си правех сама профили в нас три пъти седмично. Все пак ако диетата не спаси положението наистина е инсулин.

# 619
  • Sofia
Аз още изобщо не мисля за рождени дни. Simple Smile Но по принцип го правя в детската градина с децата, вкъщи само семейно.

Сравнително сме добре, миналата година беше много тежка във всяко отношение, освен в работата, макар че и там не бях доволна, поне я имаше. Сега лека-полека се оправяме и нещата си идват на мястото. Simple Smile
Дано не стигаш до инсулин, Мейдънли. А щитовидната да се оправя.
На мен са ми малко разбъркани сега хормоните, но съм на диета, от която се надявам да се повлияят. Но тъпча и Дуфастон няколко месеца...

# 620
Шунка, дано ти се подредят нещата така както ти се иска на теб.

Я аз да питам. Кога трябва да почна да се притеснявам, че детето заеква? Не мога да кажа и чак заекване де. Йоана, когато бърза да ми каже нещо почва да провлачва думите, не може да се сети следващата дума и се започва едно ааааа аааааа а а а. Когато си говорим спокойно не съм забелязала този проблем. За сега гледам да я оставя сама да излезе от такава ситуация, но не е ли по-добре да я прекъсна, да й кажа малко да забави темпото и да почне с разказа бавно бавно отначало? Или пък да търся логопед?  Thinking Има ли някой опит?

# 621
  • София
Деска, аз бих те посъветвала да потърсиш логопед. Не за друго, а защото те са специалисти и могат да преценят дали да се притесняваш. Лично аз смятам, че майките имат интуиция. Щом нещо те е бутнало, по-добре иди да го изясниш. Ти не си от хората, които правят от мухата слон, така че направи си една среща с логопед. Според мен заекването не е това провлачване, за което говориш, но пък аз лично нямам опит с това. Аз инстинктивно бих прекъснала детето и бих помолила да помисли и тогава да каже. Един вид да си подреди мислите. Сашето е такава, припряна и немлъкваща. Бълва ужасно много думи и от бързане и емоция не може изобщо да подреди изреченията и скача от едно на друго, ъъъъ, аааа, таковата....  Crazy Ралито е много различна. Тя говори подредено, по-бавничко, понякога със замисляне, но с много точен и стегнат словоред. Обаче това е особеност на характера на едната и на другата  Wink

Кажете, занимавате ли вече малките с някакви по-специални занимания. Аз записах Ралка на балет  Twisted Evil Макар да е едричка с голяма пупа е доста пластична. Интересно й е, радва се на балетните аксесоари, които се оказаха голяма инвестиция. Обожава розово, обожава гримчета и токчета.. изобщо.. завършена КИФЛА... Twisted Evil

# 622
deskatta Косьо е заеквал. Той си ходеше на логопед и един ден се събуди и започна да заеква. На гласни, на съгласни, в началото на думата, в средата.... Логопедката се беше шашнала. Правиха упражнения за дишане и някакви такива.
Каза да не му обръщаме внимание за това, да го изчакваме и да не му правим забележка. За около месец отмина.
При него беше нещо специфично, предполагаме, че се беше стреснал от голямо куче, но никой не знае защо точно стана.
Най-добре говори със специалист. Надявам се да не е сериозен проблем, а да е от бързане и недомисляне какво точно да каже.

# 623
Ваче, Мая, благодаря. Аз забелязах, че това го прави само ако бърза и ако аз в този момент правя нещо - т.е. явно усеща, че не я слушам внимателно и тя бърза да си изстреля всички думи. Вечер като си легнем обикновено преди да заспи си говорим. Тогава е спокойна, говори бавно и осмисля думите преди да ги каже. Ще пробвам ден два да я прекъсвам и да я накарам да поеме въздух и да почне отначало и по-бавно, пък ако не стане, другата седмица сме почивка, ще имам време да намеря читав логопед. Аз като малка си спомням, че говорех много бързо, чак неразбираемо за околните. Когато ме караха да говоря бавно и започвах да заеквам. След години с доста труд от моя страна се научих да говоря бавно и спокойно.

Ваче, Йоана също е немлъкваща. Пресипвала е от говорене. Винаги има какво да каже. Ама няма какво да се чудя, като аз съм същата. Взела е моя характер и познай колко ни е "лесно" да живеем двете заедно. Като два остри камъка сме. А пък като решим да си мерим рогата, ей тогава става оле мале. Иначе и тя е кокона. До магазина без 2-3 гердана не се ходи. Преоблича се по сто пъти на ден, ама всичко трябва да й е комплект. Не може една блуза с друг клин да сложи. Не ме питай как смогвам с прането, че да са й нагласени всичките й комплекти  ooooh! А пък от лилаво и розово вече ми се повдига. Друг цвят не се признава.

Не съм я записвала на допълнителни занимания. В градината ни посъветваха да не бързаме още в първа група да ги записваме, за да могат да се адаптират. Догодина може би, стига да иска.

# 624
  • София
Догодина може би, стига да иска.

Ааа,  у нас няма такива филми... иска и още как.. Щом аз искам, значи и те искат! Crossing Arms Twisted Evil Така е било със Саша, същото и за Рали. Ей го.. човек стана, на 12 г. заради моя гърч  Mr. Green
Това е в кръга на шегата разбира се, но във всяка шега има доза истина. Който може ще я изкопчи между редовете  Twisted Evil

Иначе за балет на 3-4 г. по принцип е рано, но и не съвсем. Нашата учителка е много готина. Те всички са на 4-5 г. в групата. Доста добре се справят щом я разбират като им говори на френски  Wink На края на всеки час сядат и тя им показва от една книжка балетните дрехи, обувки, разказва им за композитори, балети, големи балерини. Интересно е, че после Рали всичко помни и разказва за Чайковски, как се нарича човека, който прави балета - хореограф, знае за Калина Богоева... Shocked Разпознава класическата пачка... Shocked Изобщо попива яко и й харесва. А учителката е много търпелива и иска децата да са спокойни и всяко се справя според възможностите си. Освен това е много красива и те се увличат.  Grinning

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 11:27 от Vache

# 625
Деси, племенника ми така заеква ааааа ааа и казва думата. Водиха го при специалист, посъветваха го да се занимава със по спокойни игри, рисуването много помагало. Ама той си е щурав на едно место не стои. И като почне да заеква го прекъсват , да каже по бавно думата. Специалиста каза, че заекването се  е появило от преживян стрес.

Аз Ники още не съм го записала на нищо извънкласно Simple Smile, но вече ми се иска. Иска ми се да го запиша на салса, че като порасне да си имам салса партньор, но ако види че групите са само от момиченца и може да не иска да ходи.
От следващата учебна година ще го пробвам с това което предложат от детската градина, за да видя какви са му интересите.

# 626
в детската градина все още нямат нещо "извън класно". от догодина чак.
за заекването си спомням мн бегло, че ме водиха на логопед като малка. заекването се получаваше и засилваше от непрекъснатото прекъсване докато говоря от брат ми и сестра ми. оправих се Simple Smile
моето дете пък още не говори правилно. аз всичко му разбирам, но съм свикнала. казва думи неправилно, или не цели. та, се замислям за логопед.

# 627
Ха ха, Ани, хитра си. Дано си осигуриш салса партньор  Grinning

Иначе за преживяния стрес и аз го четох. Ама тя Йоана е толкова страхлива, че не знам вече кое е това, което не я стряска. Цял ден на градината се тревожела за мен, защото ме няма. Все й е мъчно за мен и за баща й. Общо взето разделите са ни много трудни. Може пък да оказва влияние, от къде да знам. Поне за физическите изяви има някакъв напредък тази година. Оня ден за пръв път се качи сама на люлка и се люля с още едно момиченце, има ролери с които почна да ходи доста смело, а за рождения ден ще получи колело, което уж няма търпение да кара.

m-g, братовчед ми беше започнал да заеква по този начин, защото вуйчо и вуйна не го изчакваха да се изкаже и той все бързаше да се включи в разговорите. С мен, когато говореше не заекваше примерно, защото го изчаквах, но започнеше ли да говори с тях и се започваше аааа кането.

А пък Йоана да ви кажа какви ми ги говори. Ние на нея никога не сме й обяснявали за раждането й, че е стояла в болницата и такива неща, защото не смятам, че в момента я вълнуват. Да обаче, моя приятелка роди на скоро. Вечерта си говорим за бебето, което се е родило и т.н., при което тя започва плачейки да нарежда - Аз, когато се родих, бях в болницата сама, в стаята на лекарите, теб те нямаше, аз те търсех и рев. Да се чуди човек спомени ли има или фантазията й работи много здраво  Thinking

# 628
  • София
Ама, чакай малко... Деска, все още никой не е казал, че Йоана заеква  Wink Значи всеки човек, който не може да си събере мислите докато говори и вика ааа заеква... не е така  Naughty Според мен смисъла на посещението на логопед при вас е да определи първо има ли изобщо заекване и съответно какво да правите ако има.

# 629
аз за подарък за р.д съм намислила такава люлка, но шита по поръчка с по- мек памучен плат, та дано се хареса. http://m.ikea.bg/childrens-ikea/children-3-7/Childrens-Toys/Phys … play/48789/50811/
За малката пък съм харесала кукла. и общ подарък за децата батут с мрежа. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт