Отговори
# 90
Didolinka,стискам и аз!
Ваче,съболезнования! :/
Августа,Цвети  Hug

Зверче,другаде прочетох,но не ми се пишеше там,та да те питам тук.Как успяваш да не купуваш сладолед на Крисчо?Ако види друго дете не си ли иска?Аз не мога да го разсея и купувам понякога.Като яде приятелчето и той да реве с пълно гърло,че няма ми е смотано.:/ Знам,че ще яде боклуци,обаче още ми се струва малък,много ме е яд,но не намирам начин да му обясня.

Мами,които сте изгледали вече по едно човече,кажете този номер с "мамо гуши" навън период ли е?През няколко дена съм с мускулна треска на ръцете от носене.Друг път не мога да го надтичам,сега нещо взе да се изхитрява.Не е от умора,защото го прави буквално 2-5мин. след като сме тръгнали.Сега на морето ми разказа играта,хубав мускул заформих  Mr. Green ,но все пак...

Вчера се прибрахме и ми е много хубаво,че сме си вкъщи,много ми залипсва мм,добре се отразяват такива кратки раздели. hug А като се видяха с малчо беше голяма емоция. : )

За финал една почерпка,че майка ми е рожденничка. Simple Smile

# 91
PaO, да ти е живо и здраво майчето!  Hug

Периода с гушкането няма да отмине,и дано никога не отминава  Heart Eyes Вярно,за нас е тежко и изморително да ги носим сега... но ето,каката ми е на 11 почти и още иска да я гушкам!Дпбре ,че не ме кара да я нося,че вече ме стига на кг  Crazy

Сладолед аз давам ,даже днес яде... ама и колко яде де... не е кой знае колко ,лошо ли е?  Rolling Eyes

Моят час за ЯМР е запазен за другиия четвъртък,дано всичко е ОК! Иначе аз съм по-добре с кръста вече,сега нещо дясната тазобедрена става ме боли.. какво става,бабичка ли съм вече,не знам...  Confused

# 92
Здравейте, момичета. Нико отиде с баща си да играе футбол, Борис спи и аз успях да ви прочета.

Августа, Цвети... много съжалявам за загубените близки. Дано почиват в мир...    bouquet   bouquet

ПаО, явно е период това с гушкането, защото Никола постоянно иска да се гушка. Особено ако нещо го ядоса...
Да е жива и здрава майка ти.
п.п. Сладолед не купувам, само кофички Simple Smile

Цвети, не се притеснявай, щом Тони е там, ще се справят.

Бюти, аз бибата я махнах от раз... Беше тежко, но ти знаеш, че той по принцип не е от най-лесните, та  го издържах. Бъди упорита, когато се роди и другото човече, ще е по-трудно да я махнеш. Нико още посяга към бибата на Борис- онзи ден дори му я дадох да го видя какво ще направи, но вече му е неестествено и само я държи Simple Smile

Зверче, за конюктивит знам, че промивки с лозова вода много помагат.

Дидолинке, стиснати палци от мен...

За гърнето- 3 дни пишка само в гърнето. Слагам памперс на обяд и вечер, но иначе ми казва... Лошото е, че не е акал 3 дни и днес искаше да му слагам пампи. Реших да склоня и да му сложа, но след малко сам си го махна и нищо не свърши. Голямата работа ще дойде по-трудна май  Rolling Eyes Отделно, че навън не знам какво да го правя. Веднъж вече се напишка. Приятелче му показа как стават нещата, аз го уговарям да ходим да напишка някое дръвче, че да порасне голямо...  Embarassed но не... не желае!

Аз тази зима ще си имам нова комшийка... ей така.. през вход ще сме... та кипят някакви ремонтни дейности, с които уж нямаше да се занимаваме. За капак свекърва ми се разболя... Диагнозата за сега е склеродермия и не звучи никак добре.  ooooh!
Няма да казвам колко съм изморена.... можете да си представите. Към 21 ще отида малко при мама.... не се надявам там да си почина, но поне да разнообразя.
В този ред на мисли-хайде да правим среща, когато се върне и Ивето от море.. Simple Smile

# 93
Привет.
Най-накрая да се докопам до форума. Не ми стигат тези 24 часа в денонощието, искам повече  Laughing

Аз да се похваля малко. От седмица и нещо Йоана е без памперс. Тъкмо бях решила, че скоро няма да го маха и хоп стана изведнъж. Само нощния остана. На вън не искаше по едно време да пиша, но сега напишва мравките и е щастлива.
От вчера пък ходи на детска зумба. Голяма радост е за нея. Тя по принцип си обича да танцува, но там с децата е по-друго. Тъкмо се надявам да й помогне при тръгването на яслата - малко да свиква с непознати хора, да слуша като й казват какво да прави и да изпълнява. Далеч съм от мисълта, че на този етап ще танцува, но там ги подреждат в редичка, в кръгче и да свикне да изпълнява ей такива елементарни нещица.
Гледам всеки мисли за почивка, а аз не мога да я планувам. Работата така ме е затиснала, че май няма да има море за мен тази година. Надявам, се че Йоана ще бъде така добра поне за седмица да постои във Варна без нас, че поне да се наспя. В момента е на вълна да ходи на гости без нас, да излиза с други хора, та си мисля, че сега ми е шанса да я пробвам да отиде сама там. Дано да се сработи с баба и дядо.
Пао, да е жива и здрава майка ти. А за периода с гушкането - и аз искам уж да престане, но после ще ми липсва сигурно. Обаче са си тежки вече и за дълго носене е оле мале.

Иначе нищо ново около нас, освен, че дребната е лепнала някакавъ вирус и има една гадна храчеща кашлица, дано да мине бързо.

Лека вечер от мен и се извинявам, че съм толкова нередовна.

# 94
  • София
Привет и от мен!

ПаО, честит празник, да е жива и здрава майка ти!
И моят брат днес е рожденик Heart Eyes

Браво на Нико и Йо за памперсите. 
За мен това продължава да е мираж.  Но определено ми е интересно какво се прави когато детето иска да пишка, а сте на непододящо място.  Днес например се чудех какво става, ако на плажа ми каже, че и се пишка или ака.  Къде да я водя да клечи newsm78

Но пък за бибата не пита вече няколко дни и заспива по-спокойно...  Не смея да се радвам, но си е напредък.

Сладолед си хапва (не че яде кой знае какви количества).  Да ви кажа от всички не особено полезни храни ми се струва най-безобидното...  Че тя иначе всякакви сладки неща яде вече (за мое огромно съжаление) Confused

деска, направо ме изуми с тази детска зумба.  Не знаех, че има такова нещо, но звучи много интересно, а и аз смятам, че ще е полезно преживяване преди започването на яслата.

чинче, много ми е домъчняло за вас и с удоволствие ще ви видя, но ние планираме да останем тук още 2 седмици.  ММ си тръгва тази неделя, но брат ми идва и ще постои с нас...  Може да се видите без нас, а пък живот и здраве през август съм на линия.
Пък аз те съветвам да не се колебаеш и да си отидеш при мама за колкото може по-дълго.  Определено имаш нужда от почивка Hug

Мен днес бебето ме натиска на разни места и хич не ми е комфортно...  Ще взема да си легна по-навреме, че Лора утре пак ще ме вдигне в 7 Tired

# 95
Благодаря,момичета.

Бюти,честит рожденник и на теб,жив и здрав да е! : )
За пишкането-ние на плажа гледахме да сме близо до заведение и ходихме в тоалетната.И аз преди го  мислех,но се оказва,че няма неподходящо място.Винаги ще се намери вц или храстче/дърво : ).Ако съвсем се очаква да няма къде,го изпишквам предварително,но в повечето случай намираш вариянт.
Качи ни една снимка в групата с коремче. Simple Smile

Деска,браво за зумбата!Ти гледаш,докато тя "тренира" ли?  Grinning Сигурно са много сладки.

Чин,хитро с фунийката,но при Мартин мина този номер едва 3-4 пъти.:/
Ще се стигне до пишкането навън,един път да се реши и това е.Дръвчета,мравки,тревички всичко ще порастне  Laughing
Дано все пак успееш да починеш  при вашите.

Дидолинка,ако до 11годишен ще го нося,мале мале  Shocked Сладък ми е,гуша го какво да правя,но като го понося повече от 10мин + вечния багаж и направо без ръце оставам.Затова ще си използвам количката още като съм сама с него.Тя ни остана от бебешките неща,но засега няма да я махам.
Сладоледа-еми да беше сладолед да не ми е гузно.Тия химий ужасни за себе си не купувам,пък той ги яде :/ .

# 96
Бюти, като си дойдете пак... Кой знае колко много ти е пораснало коремчето...  Crazy

ПаО, свекърва ми от някакъв пазар му беше взела само фунийки и аз му ги пълня с кисело мляко и малко мед Simple Smile За навън не знам дали ще мине номера, но му казвам, че като се приберем ще яде вкъщи сладолед Simple Smile

Имаме напредък- започна да пишка и навън. Много му е забавно, не казва, но го подсещам и почти винаги се изпишква. Общо взето го подсещам през половин час... Акането обаче е проблем, ака си в памперса, сутрин се крие преди да го махна.. Sad
А как става махането на нощния памперс?

За гушкането не знам, но понякога ми се иска да се клонирам. Днес например в един парк, Никола падна и дойде да се гушкаме. През това време Борис огладня и почна да реве... Моля Нико да отиде в баща си- не иска... и двамата отгоре ми, направо ми иде да си скубя косите. Сега разбирам какво са имали предвид хората като са казвали: "Едно дете не е дете! Simple Smile "

# 97
Здравейте и от нас.

Позагубихме се, но с мм бяхме на море - във Варна, при сестра ми, за 4 дни. Алекс също е без памперс от 2 седмици някъде, казва понякога, че му се пишка, но само ако е вкъщи. Навън не иска, какво ли не показвах и обяснявах - тц, не ще...

Другото е, че докато ни е нямало беше с баба си и... е паднал по едни стълби и си е набил навътре предните зъби  Cry, т.е единия преден и съседния му... Направо са влезли до половината  ooooh! ooooh! ooooh! Устната му е подута, ударена, брадата е ожулена, рева всеки път като ме погледне  Cry Като се усмихне и само единия зъб се вижда, направооооо  newsm45 Майка ми го водила при някакъв специалист по лицево-черепна хирургия и той я успокоил, че зъбите са здрави, даже с порастването на челюстта щели да се намесят, ама... аз това не го вярвам - как ще стане, наново ли ще поникват?  ooooh! newsm78

Криси, май при вас имаше подобен инцидент... Какво се случи със зъбчето?

# 98
  • София
Зверче,другаде прочетох,но не ми се пишеше там,та да те питам тук.Как успяваш да не купуваш сладолед на Крисчо?Ако види друго дете не си ли иска?Аз не мога да го разсея и купувам понякога.Като яде приятелчето и той да реве с пълно гърло,че няма ми е смотано.:/ Знам,че ще яде боклуци,обаче още ми се струва малък,много ме е яд,но не намирам начин да му обясня.

Че Ралито яде всеки ден сладолед  Wink аз не виждам проблем, в него има същите боклуци каквито и във всички храни с голяма трайност. Т.е така предполагам, защото не съм проверявала какво съдържа.  Wink Цялото семейство ядем зиме и лете сладолед.

За носенето навън. Ралито и вътре и навън много обича да се вози на "такси"  Wink Навън сме обикновено с количка, защото не ми се разнася дете на ръце. Така че и тази година не пенсионирам лятната количка. Иначе и тя не се уморява, търчи яко с братовчедите си и прави бели.

Чин, дано се оправи свекърва ти.. много е гадно да е болен близък  Tired
А ти при мама ще си починеш наистина  Wink

Хелънче, как така ще влязат навътре тия зъби бре? Да не би да се е подул венеца и те да не се виждат и да изглежда като да са навътре? Много неприятен инцидент!

# 99
  • София
Здравейте,

Хелън, много неприятно, милия той, всъщност той вече е забравил, ама притесненията са за вас. Според мен ще се оправи, щом и доктор ви го е казал, а и на тях това са им млечни зъбки, ще поникнат нови.

Много морски палавници имаме, радвам се, че се забавлявате добре  Simple Smile Пао, гледах снимки, страхотни сте  Simple Smile
Ние както се очертава, тази година морето ще го пропуснем, но здраве да е, не съм се затъжила много, че и без това Виктор недолюбва водата в началото и му трябва адаптация.

Деска
, видях, че планирате да оставите Йоанка без вас. И на мен взеха такива мисли да ми се въртят - да закараме Виктор при баба му и дядо му един уикенд, да стои там през седмицата и да го вземем на следващия. Чудя се ще му смогнат ли физически, имат желание, но сега пак е труден през нощта, че отново взеха да го мъчат последните кътници, абе притеснявам се. Притеснявам се и, че  ще се притеснявам и ще го мисля  Crazy Пиши как е минало при вас, аз за август евентуално се чудя.

Честити рожденици на патерица на Пао и Бюти  Hug

Чин, каква комшийка, свекърва ти ли? Видях, че се е разболяла жената, бързо да се оправя. Честито дипломиране  Hug

Дидолинке, стискам палци резултатите от ЯМР да са добри.

Цвети, Августа
, много неприятно, съжалявам  Confused

Ире
, бързо оздравяване на Ивко, дано да е добре вече. Виктор също така зимата изкара две ангини една след друга и мнението беше, че първия антибиотик не е бил точния.

Ичка, и на вас бързо оздравяване и приятно изкарване на моренцето.

Ваче, значи с Ралка не ви е скучно  Simple Smile. Вашата ясла почива ли? Нашата целите юли и август (ремонт), до 15 септември сборни групи и чак на 15 ще заработи нормално  ooooh!

Аз да кажа за работата набързо. Интересна е, разнообразна и мноооого  отговорна. Момичето, което е бременно, е нещо като дясна ръка на ръководството във всяко отношение и освен с логистиката, се занимава с още много неща. Трудно ми е, защото ми е ново почти всичко, но се надявам да се справя. Чувствам се добре от това, че започнах работа като цяло, но много се изморявам  Blush Вечер често заспивам с Виктор. Колегите изглеждат свестни, поне засега, и така.
Майка ми беше тук миналата седмица и бях по-добре, защото сутрин го вземаше и ние си доспивахме с мъжа ми, вечер го забавлява, приспива и т.н. А той милия как плака като си тръгна, направо ми скъса сърцето... Тя направи чудото - за два-три дни го научи да си казва и вече сме без памперс, направо още не вярвам. Но му слагам когато спи.
И аз се чудя как се маха нощен памперс? На първо време се сещам, че детето не трябва да поема никакви течности преди и по време на нощта   Thinking
Също така се чудя какво ще го правя, когато му се доака навън. Той ака само в гърне и ако няма - прав, сещате се къде.

Забравих да ви кажа, че не съм бременна  Simple Smile В неделя вечерта, преди първия ми работен ден, се сетих, че мога да разбера на момента каква е работата и търчах в Токуда да си правя кръвен тест. Това тресене се оказа възпаление на пътищата по отделителната система най-общо, но не много точно и трябва да отида на уролог. Подозирам, че е от стрес цялата работа, защото промяната ми дойде много внезапно. Същата седмица трябваше да сме на почивка, не да почвам работа  Laughing

И честито на Магнет и Цвета  Hug

Сега прочетох за сладоледа. Ние там нямаме драма, защото яде, но ако някой му предложи, иначе сам не се сеща. Обаче Данонито - много се ядосвам, че баба му и дядо му го научиха, вече сам си го взема  в магазина и като има Данонино нищо друго не иска да яде. Решение за момента не намирам  Tired

Ау, какъв ферман съм сътворила  Laughing

Целувки на всички.

# 100
  • София
Здравейте и от мен Hug

Мейдънли, честито за работата, дано ти върви по вода, ще се справиш щом имаш желание, Успех Hug

И ние все още си ползваме количка, даже събота и неделя си спи в нея, докато се мотаме по паркове/центъра Mr. Green

За памперса, и аз не сме да се похваля, но и ние го махнахме, не си казва винаги сам, по-често го подсещаме, но от 3 дни изобщо не се е изпускал. Навън, в смисъл извън нас, за сега не иска...Странното е, че ние все пак живеем в къща и така или иначе пишка по храстчетата в двора, или на гърнето, където дойде. Но навън не иска...Вчера следобед го оставих без памперс да спи и беше сух. Забелязвам, че и нощния памперс вече е сух, а да ви кажа, не е като да не пие нищо, педи да заспи задължително пие вода, + нали все още се приспива с кърмене Mr. Green Та по скоро се научават явно да стискат, ще видим, за сега през нощта го оставям с памперс. Навън, по центъра като ходим, за сега също му слагам, но май не трябва, в събота като се излизахме за около 4ри часа му бях сложила, и след това беше абсолютно сух и се изпишка в нас на гърнето.
За сега бибата и кърменето остават....Мисля август месец да го пратя с баба му и дядо му на Банско за 1 седмица без биба, и съответно без Цица и да приключим и с тези два въпроса Mr. Green Защото докато си е до мен и заспива с мен и съответно с кърмене, не знам как да го отбия Rolling Eyes newsm78

За сладоледа, ПаО, ами повечето ми познати с които излизаме не купуват сладолед на децата си също(главно защото са доста по-малки). А тези, които купуват, той понеже не е ял такова нещо, не знае какво е, и съответно и не иска, защото не знае какво изпуска Mr. Green
Прави сте иначе, че от всички боклуци които човек може да яде, сладоледа изобщо не е най-голямата драма, но за момента, като можем и без това, не виждам защо насила да го уча да го яде Laughing
Вчера правихме в нас чийзкейк и той пак понеже не знае какво е, дори не искаше да пробва, накрая и аз не знам защо успях да му набутам една лъжица, но не беше впечатлен и не се върна за още.
Ама той в момента е в период на неядене, яде само бели субстанции, сирене, крема сирене и кисело мляко, друго не разрешава да му се доближи дори до устата Shocked Не знам и аз вече защо така, или от конюнктивита или от зъби newsm78

Ауу какъв ферман изписах, спирам се!
Лек ден Hug

# 101
  • софия
Здравейте и от мен.
Деска представих си я Йо как върти дупе на зумбата Heart Eyes
Иве и аз си представям колко ти е пораснало коремчето, голямо море ще изкарате, дано се закали Лори и да не боледува в яслата.
Чин ти си майка герой,  Hugтолкова си спокойна чак съм ти се чудила откъде тези нерви вадиш, така че не предавай фронта. И аз съм се чувствала като теб и двамата искат нещо от мен и в един момент ме хваща нещо като коустрофиобия.
Майденли, радвам се че ти харесва новата работа.
Хелан, милия Алекс, проблема е че може като смени зъбките към 6г. да са накриво новите, но и това са оправя.
Количка не ползвам откакто Мони е на 1 г. , не я нося, защото просто не мога, казвам че ме болят ръцете  и толкова, но баща си изнудва от време на време.
Сладолед много обича, ядем го двете, като гледам да не ближе по много, страх ме е да не я заболи гърлото.
Аз вече трета седмица съм на работа, друго си е сред хора, много ми бяха омръзнали тези градинки. Мони я гледат майка ми, баща и и свеки, при свеки плаче, при баща си се лигави, та дисциплината съвсем са я развалили, как може за две седмици, да стане такава лигла, но ми е жал за нея,сърди ми се че я оставям, като си дойда от работа ми казва" Не бичам те, не цункай ме , не пипай ме и почва да плаче и да ме гушка, определено е стресирана. Sad. Отделно Дани беше на лагер на морето, там всички пламнали с повръщане и си го прибрахме в събота, той кашля, но се моля поне повръщането да не е хванал. PraynigПазете се че пак е пламнал вирус.
Стана дълго Hug

# 102
Ваче, ми така... Вдлъбнати са навътре, все едно сега растат  ooooh! Cry Оххх, направо се побърках 2 дена тука... Sad Чета мнения, сега търся зъболекар къде да го заведа, поне снимка да направим, да се види колко са навътре, дано на зародишите отдолу всичко да им е наред....  Cry

Съжалявам, нямам настроение никак...

Деси, браво на Йо за зумбата.
ПаО, Алекс не яде сладолед, опитвал е, харесва му, но около нас децата не купуват и съответно поне от тоя боклук сме се спасили. Аз сега се опитвам да го спася от глупавите царевични пръчици - бъкано е с тях на площадките, та сега си играем пред блока малко, да ги позабрави... Че и солети много ядат там, а той, милия, не може да отхапва в момента, боли го....  Cry Tired

# 103
  • София
Хелън, представям си какъв шок е за теб Confused  Около нас на няколко деца се случи подобно нещо, но не съм разпитвала за подробности.  Консултирай се със зъболекар за твое упокоение Hug

Царевичните пръчици май са по-голяма гадост от сладоледа...

Барво и на Крисчо за памперса Peace

Мейдънли, успех на новата работа!

Аз няма да ви изненадам особено и да ме видите с корем, нищо по-различно от предния път Mr. Green  Мисля, че нямам повече от 2 снимки до момента, но обещавам да избера по-приличната и да кача във ФБ.

# 104
Здравейте.

Хелънче  Hug ,звучи ми  ужасно как така са се набили навътре   Rolling Eyes,дано няма последствия за постоянните зъбки.
Краси малко си беше откъртил от зъбчето при едно падане, но почти не се забелязва,а брат му си го изкърти барабар с корена,сега му пречи на говора и се лигави много понеже има огромна дупка отпред,но тогава хирурга ми каза, че няма да има последствия за постоянния зъб,трябва скоро да го заведа аз една снимка да му направят.
Браво на всички успели да махнат памперсите!Ние се мъчим,но в яслата е с памперс,не иска да казва диването и все се опикава,иначе като го сложа и пишка на гърнето,а даже "като мъж" в тоалетната върши работата,надявам се до края на лятото и ние да се похвалим  Grinning

За гушкането не знам, но понякога ми се иска да се клонирам. Днес например в един парк, Никола падна и дойде да се гушкаме. През това време Борис огладня и почна да реве... Моля Нико да отиде в баща си- не иска... и двамата отгоре ми, направо ми иде да си скубя косите. Сега разбирам какво са имали предвид хората като са казвали: "Едно дете не е дете! Simple Smile "

Чин,толкова ми е познато, като гербови марки са залепени и двамата за мен,не е лесно да си мъжка майка явно Simple SmileКато ме няма слушат и татко си и баба си,ако съм заедно с тях само мен търсят и са все отгоре ми и се бутат кой да се гушка и ми иде понякога да хвана пътя  Twisted Evil .Отивай при мама и гледай колкото можеш да си отпочинеш.Забравих, честито дипломиране!
Цвети,милата Мона,за дечицата,а и за нас си е стрес такава промяна,но няма как трябва да свикват.Пу с тия летни вируси,дано се разминете у вас.
Сладолед още не съм давала,но ядат едни десерти с шоколадов пълнеж във фунийка направени като сладолед,бяха им донесли като ни идваха приятели на гости,та си мислят, че това е сладолед  Grinning,не че е по-полезно даже напротив,ама какво да се прави,като виждат и другите деца  Rolling Eyes
Количка отдавна не ползваме.И с двамата не съм имала грижи да се носим дълго/пупупу/.Даже Краси като го питаш и отказва да го носят.
При нас нищо кой знае какво интересно.В къщи и двамата изкараха някакви ангини с висока темп. през седмица бях болнични  ooooh!Бях и малко при мама,че в апартамента с две деца затворена толкова дълго не ми се мислеше как ще изкарам....

Общи условия

Активация на акаунт