Лято, може би - Франция 35

• 35 417
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Ееее, много дълъг този уикенд бе Иве!  Laughing Браво! Много хубаво да си изкарате!
Ми то и аз значи не деля правилно боклука. Добре споделяш.

Ние най-после сме здрави уж, след като се изредиха и двамата. радостната новина е, че Мелина от 21/10 тръгва на ясла. По принцип започват на 14-ти, но тъй като аз не работя за нас ще е по-късно  Wink  Иначе яслата ни е на 50 метра и е съвсем нова сграда. Много е хубава и на Мелина е хареса, пробва каквото можа.Дано да и хареса и като тръгне без мама. Изненадах се , че имам право да избера колко дни ще ходи и от колко до колко часа!

Мария и твоята работа никък не е лесна работата! Дано поне в къщи да са ти леки седмиците!
Ариел, дано да нямате вече проблеми с ушичките на Андрей! Той как е, кротва ли се?

ChicMad , а ти каква козметика от БГ ползваш? Аз това лято останах много доволна от едни кремове на Билка, особенно за околоочния контур, не ми прави алергия и го понасям доста добре, както и един био с някъкво грозде за лицето

# 676
И аз така хвърлях боклука преди. Един ден милото ходи до дешетрито и там му казаха кое за къде е, та вече сме по-изрядни.
Калин от вчера ходи на гимнастика за бебета, хихи, с баща си. Жалко, че е един от два понеделника, защото вчера явно още от превъзбудата направи 1-те си 4-5 крачки сам.  Simple Smile
По принцип Франция е скъпа в много отношения и е добре винаги да се проверяват и други възможности. Аз дори мислех количка от БГ да купувам, с пращането пак щеше да ми излезе почти два пъти по-евтино.

# 677
verinka, поздравления за яслата ! Страхотен късмет си изкарала  Grinning

Ивенце, че с кофата не са ли ви дали и иснтрукции  newsm78 
По принцип, или имаш кофа, или специални рециклиращи се чували, които се оставят на улицата в определен ден.
В Нанси и по кофите и на самият чувал са отпечатани инструкциите какво се слага вътре. Ама това не пречи на някои да изхварлят каква да е обемиста пластмаса  Rolling Eyes

la vie est belle, честито ви прохождане  nuts Сега ще видите какво ви чака  Wink

# 678
Като гледам и аз се престаравам в сортирането на боклука! Пусти японски навици!
На Андрей не му е заложено да е кротък, но се успкоявам като гледам другите майки. Едната има хиперкинетично дете, дето още не се знае какво му е, но не го искат в училищ, а другата има дъщеря, която разговаря избирателно и съответно не говори в училище. Аз само беснях миналата седмица от любопитната лапа! Имам едно кутийка, в която държа иностранна валута. Андрей намерил хърватските куни и ги нарязал, за да си направи фунийки. Сумата не е голяма - около 2 евро, но много се ядосах. Зер не знае какво е това пари и за какво служат! Вчера докато простирах от джоба му изпаднаха сръбски динари, а в джоба на суитчера намерих 20 лева. Имахме си разговор на въпреки!
Тази седмица в нашия град има панаир с всичките му салтанати и утре смятам да си убием деня там.

# 679
Ох за пазаруването...аз редовно преравям всички сайтове,но наистина във Франция за всичко,което не е дрехи...е по-скъпо.Ние нали сме между Франция и Германия,ходим нон стоп у Немско на пазар.И гледаме колелета...начи същото колело с цена 300 евро във Франция,150 в Германия...
Да не говорим за цените на колите(че ни е наболяла тема) - разликата е към 2000 евро...
Какво толкова им е скъпото на нашите Французи newsm78

# 680
ЛФ, ако купиш в Германия ще имаш точно около 2000е разход по писания и гранични карти, щото предполагам искаш да продължиш да живееш в Страсбург, нали? Ние преди 3 години така всички оферти погледнахме и в крайна сметка пак по-евтино се оказа да купим от тук.
Германия съвсем не е за всички неща по-евтина, само за някои, което единствено показва на какво блажено място живеем - кеф ти тук, кеф ти там, право на голям избор.
В Германия можеш да купиш много боклуци за без пари, да. Обаче качественото е в пъти по-скъпо от същото тукашно.

Иве, шашна ме с тези разделения, ти да не се мислиш нещо още в Германия?
Аз незнам да има повече от два контейнера - един за картон/хартия и друг за останалото.
Освен това при всички случаи боклукът после се разделя, това с мъченето на хората е абсолютно безмислено.
Гледах преди година един док. филм по немската. В Германия са три цвята сак пубел, мъки големи, отделно бутилки и т.н. И какво излезе? След като се вземе така наречения разделен боклук, той се подлага на абсолютно същото, на което и когато не е разделен. И пак се разделя.
Това разделение е илюстрация на тъпотиите, с които се мъчат да ни запълнят времето, всичко само псевдо бла бла.

# 681

Иве, шашна ме с тези разделения, ти да не се мислиш нещо още в Германия?
Аз незнам да има повече от два контейнера - един за картон/хартия и друг за останалото.
Освен това при всички случаи боклукът после се разделя, това с мъченето на хората е абсолютно безмислено.
Гледах преди година един док. филм по немската. В Германия са три цвята сак пубел, мъки големи, отделно бутилки и т.н. И какво излезе? След като се вземе така наречения разделен боклук, той се подлага на абсолютно същото, на което и когато не е разделен. И пак се разделя.
Това разделение е илюстрация на тъпотиите, с които се мъчат да ни запълнят времето, всичко само псевдо бла бла.
Вярно е това, че има хора работещи това, да разделят боклука за рециклиране по един ленти. Най-вероятно е, за да ги улесним, предствям си ако работех такова нещо колко щеше да ми е гдно да бутам и боклуци , които хич не са за там. А съм сигурна, че има хора, гадняри, които изхвърлят гадостите си нарочно.

# 682
Момент, то и аз разделям, събирам и бутилките, които хвърлям надалеч в специален контейнер.
Ми доколкото аз разбрах, то е че няма никаква разлика, кофите се преразделят в пъти още и пак хора с две ръце го правят.
Но е хубаво да се дресира нородът, няма лошо. Иначе не е важно дали някой мърси природата, хвърля извън къщата си, обаче домашната кофа трябва да е правилно разделена.

# 683
Здрайте, момичета  Grinning
Ние сме вече от почти 3 седмици във Франция  Mr. Green

Тъй като споменавате за цени и пазаруване искам да ви попитам от кои френски или други сайтове пазарувате дрехи за дечицата си (ако го правите де  Blush)? Аз попаднах на един с временни намаления но е с беден асортимент (или аз нещо не се справям с френския  Crazy)...
И ние живеем на границата с Германия и също ходихме няколко пъти там на пазар, но в местата които са близо да нас ненамерих каквото търсех... - търся поло-блузки за малката и няма  Shocked . В H&M не бяха останали размери  Confused . И магазини за бельо не видях  Blush Blush
 Но определено всички твърдят че в Германия е по-евтино.

Искам да ви питам и още нещо вие къде ходите зимата на ски с децата? Търсим местенце където да има добри писти и хотела да има и детски клуб или нещо такова. Съответно и ресторант, че неможе за всяко ядене да излизаме  Laughing Намерихме някой хотелчета, но те предлагаха само закуска. Заради малката искам всичко да ми е в хотела  Wink. А и много хотели са вече букнати целите за Коледните празници.
Търсим не само във Франция, но и в Германия и Швейцария. Ще съм ви благодарна да споделите  Hug

И още нещо да питам  Blush Blush Blush (Сигурно новачките са ви много досадни  Mr. Green )
Кои мобилни оператори ползвате, имали някой изгодни карти и тарифи?

Хубав ден на всички, въпрки че при нас е едно мръчкаво и бозаво...  Wink

# 684
ааа, Мистик, въобще не те визирам.  Stop  Simple Smile
Зомбирането по тази тема не ми е проблем, защото в крайна сметка го правя за природата.
The Faith мога само за мобилните да ти отговоря. На Free i SFR има добри оферти за малко пари, но то май и другите вече ги имат. 1-ят за 2 евро имаш определен брой смс и 2 часа рзговори, а на 2-ят имаш различни оферти от 5 евро нагоре. Серията РУЖ на СФР е хубава, защото е без договор и можеш да си променяш офертата, когато ти скимне http://www.sfr.fr/telephonie-mobile/red-de-sfr.html#sfrintid=V_n … d=V_nav_serie-red.

# 685
la vie est belle , мерси много   bouquet
Погледнах ги, но дори с гугъл преводача неразбрах за другите две оферти  Embarassed Колко часа има  разговори за 4.99Е и 19.99Е, и те безплатни ли са?  И 2 евро е цената на нови 50МБ интернет, така ли?
Ох извинявай че те занимавам ама нещо не го разбирам   Confused

# 686
Това е за 5 евро
Sans engagement
2h d'appels
2 heures d'appels par mois vers tous les opérateurs mobiles et fixes en France métropolitaine (hors N° spéciaux et certains services).
Prix de la minute au-delà : 0,10€/min (Appels) ; 0,50€/min (Visio)
SMS, MMS illimités   vers tous les opérateurs en France métropolitaine.
Limités à 200 destinataires différents par 24 heures.
Internet : 20 Mo
Rechargement automatique :
Pour continuer à surfer une fois les 20 Mo de votre forfait atteints, une recharge de 20 Mo d'un montant de 1€ est automatiquement déclenchée. Vous n’aurez rien à faire et pourrez continuer à surfer en toute tranquillité. Une alerte SMS vous est envoyée avant le déclenchement de la recharge. Dans la limite de 4 rechargements de 20 Mo maximum par mois.
SFR WiFi inclus

Options incluses :

Alerte Conso
Facturation à la seconde dès la 1ère seconde
Présentation du numéro
Facture sur Internet

Между 12 и 20 евро разликата е само в интернет дебита на месец. За тях обажданията са безплатни към всички френски мрежи + домашен, и домашен  за 41 страни

# 687
the Faith, погледни за дрешки в la Redoute, по това време обикновенно има намаления на якенца, пола, пуловери.  Виж и в Kiabi, там също има на добри цени с прилично качество.

# 688
la vie est belle, вече ми е ясно, благодаря  Hug   bouquet

Лелееее, verinka, как ме подсети за Ларедут   bouquet благодаря!   Бях забравила за този френски сайт  Blush  Ще ги погледна и двата  Grinning

# 689
Здравейте, момичета!
Вчера бях в Tape a l'oeil и имаше много хубави дрешки, намалени от 20 до 50 %. Беше пълно с майки, които пазаруваха на поразия. Ние се вместихме в последния размер - за 14 годишни. Моето отнесе дънки, блузка и пижама.  Laughing Също в Tom Tailor на детския щанд, всичко беше намалено и отгоре имаше допълнителни -30%. В  C&A намаленията са от 30-50% и имаше хубави неща. Gemo също не е зле. И там има много хубав детски щанд, но си признавам, че не съм влизала скоро. Не знам дали защото имаме юзина или просто си правят намаления по принцип - току извадят големите надписи за разпродажби. От две седмици вече и в Адидас върви намаление на 50%, а ако имаш дете , което спортува, ти правят още намаление срещу представяне на лиценза.
Вчера бяхме при нотариус, за да заверим декларацята за Марина за пътуването и този човек ни каза, че не му дължим нищо?!! Още не мога да повярвам, при положение, че той не го направи механично, а ни отдели 30 мин., провери буква по буква и цифра по цифра всички документи. Направи ни и два оригинални екземпляра - единия да е с нашите приятели, а другия да изпратим за превод в Бг, защото около нас се оказа, че няма лицензирани преводачи.
Намерих рецептата на моя кюстендилски Боден Дедо и по-точно две от момичетата от кюстендилската група и още две от един друг сайт. Просто ще направя една сборна, защото се различават по съвсем малко неща.

Общи условия

Активация на акаунт