СЕДМИ КЛАС - 24 тема - Мислят и подреждат.....

• 45 532
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
И ние подадохме в Първо и да ,задължително БЕЗ кодовете.Те си ги пишат сами,а аз само ги проверявах с тези,които бях приготвила.Не разбрах обаче дали ще работят у-щата за записване на 29,30.06(събота и неделя),защото ще пътуваме преди това? newsm78
danien,ще атакувам 1-во.Имаше ли много хора?Колко са обслужващите?Заявлението - разбрах без кодове!А твоето напечатано ли беше?Не искам да ги сърдя,че и без това нали съм без дете! Simple Smile

# 661
gmsvetla  - никой друг не е попълвал града. Не се безпокой. Просто ние бяхме от първите и жените стриктно спазваха указанията.

# 662
За Пловдив, вчера към 17,10ч. подадох в училището на бул.В.Априлов, имаше пет-шест човека пишещи заявления , но за подаване нямаше никой. Благодаря на slon за кодовете , чувствах се много по-сигурна , като си ги попълних аз. Нямаха  забележки за попълването, но дамите изпаднаха в ужас, че заявлението и удостоверението бяха разпечатани/копирани едностранно!! Щяха да звънят да питат дали можело да ги приемат, работя с документи , но не можах да разбера каква е разликата дали е копирано едностранно или двустранно / и те не можаха да дадат обяснение/, предложих им да подпиша и двете страници , за да са по-сигурни. От тук прочетох ,че те заверяват копието на удостоверението , след като видят и сверят с оригинала, но на мен категорично и възмутено ми казаха ,че те вече нищо не заверявали, така че си  вписах вярно с оригинала и си ги подписах сама! Детето не беше необходимо да го разкарвам, само питаха защо е вписал толкова желания , като му бил висок бала , било излишно!
Все пак съм много щастлива ,че мина бързо и без чакане, сега стискам палци да ни приемат там , където искаме , пожелавам същото и на всички деца!!!

# 663
А при нас това - Вярно с оригинала - при удостоверението бе написано от училището на Рая. Тя получи оригинал и копие, копието бе с този надпис.

# 664
  • София
Следващият път питам Дороти и си знам  Joy
Тъкмо похвалих Рио и днес са ми отговорили отново (явно не знаят за първия и определено компетентен отговор) Днес получих сл. отговор :
Здравейте!
Подайте заявления и за двамата близнаци, като в тях подредите избраните паралелки според техните желания. Не е задължително да се възползвате от правото двамата близнаци да се запишат в една паралелка. Ако имате още въпроси, моля, изпратете мобилен телефон, на който да се свържем с Вас.
Успех!
РИО - София-град
София 1303, ул. „Антим I”, № 17,
тел.:9356050, факс:9883937,
www.rio-sofia-grad.com
Изобщо не са ми разбрали въпроса , а майките веднага ме разбраха  #2gunfire

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 14:13 от Boiana

# 665
  • Пловдив
За Пловдив, вчера към 17,10ч. подадох в училището на бул.В.Априлов, имаше пет-шест човека пишещи заявления , но за подаване нямаше никой. Благодаря на slon за кодовете , чувствах се много по-сигурна , като си ги попълних аз. Нямаха  забележки за попълването, но дамите изпаднаха в ужас, че заявлението и удостоверението бяха разпечатани/копирани едностранно!! Щяха да звънят да питат дали можело да ги приемат, работя с документи , но не можах да разбера каква е разликата дали е копирано едностранно или двустранно / и те не можаха да дадат обяснение/, предложих им да подпиша и двете страници , за да са по-сигурни. От тук прочетох ,че те заверяват копието на удостоверението , след като видят и сверят с оригинала, но на мен категорично и възмутено ми казаха ,че те вече нищо не заверявали, така че си  вписах вярно с оригинала и си ги подписах сама! Детето не беше необходимо да го разкарвам, само питаха защо е вписал толкова желания , като му бил висок бала , било излишно!
Все пак съм много щастлива ,че мина бързо и без чакане, сега стискам палци да ни приемат там , където искаме , пожелавам същото и на всички деца!!!

А в Седмочислениците даже не искаха заверка на копието, свериха го с оригинала, забодоха го с телбод към заявлението и толкова.В указанията на РИО Пловдив нищо не се споменава за заверка на копието....
На какво станах свидетел сутринта - дете, без свидетелство за завършен 7-клас /оставено на поправителен по някакъв предмет, любезно било изпратено от училището си да подаде документи, нямало проблем да кандидатства, не му бил балообразуващ предмета. Горката жена, толкова неловко се почувства, когато й обясниха, че няма как да подаде документи сега, евентуално за трето класиране. Хората в Седмочислениците бяха много любезни, още на входа те посреща човек, който ти дава заявление, обяснява в коя стая да отидеш ако си от Пловдив и къде, ако си от друга област. Достатъчно места с образци, на които да седнеш с детето и да попълваш на спокойствие. След това докато чакахме пред стаята, което ни отне не повече от 5 минути, друг преподавател ни провери документите - носехме и копие от сл.бележка с оценките от НВО, за която ни каза, че няма нужда, само оригинал за справка. Изобщо всички бяха усмихнати, любезни. Малко ни поправиха единия код, вместо 01, тръгнаха да пишат първо 1, което поправиха на нула, но мисля, че не е нещо фрапиращо. Нямам поглед върху самото училище като цяло, но от тази организация бях приятно изненадана. Дано и в останалите места да е така.

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 14:16 от gmsvetla

# 666
  • Пловдив
gmsvetla, това училище е "Софроний Врачански" /бившето 60-класно/ в Тракия
не за друго, ама някой чел не дочел, ще хукне към "Св. Седмочисленици" и ще остане неприятно изненадан, че не е училище - гнездо.

# 667
  • Бургас
Ще ми се смеете,но искам да попитам за "далечния" 26.06. Grinning
Къде ще гледаме класиралите се деца?На сайта на РИО или на сайтовете на у-щата,където са кандидатствали,или в гнездата?

# 668
  • Пловдив
Къде ще гледаме класиралите се деца?На сайта на РИО или на сайтовете на у-щата,където са кандидатствали,или в гнездата?

Там, където се проверяваха резултатите в интернет.
Вече ще излиза - Първо класиране - желание еди кое си, и описание на паралелката и училището.

# 669
  • Бургас
Благодаря!  bouquet

# 670
  • София
slavka70, и аз това питах приемащите документите. Резултатите се проверяват на сайта на РИО по входящия номер, с който са се явявали на матурите.

# 671
  • София
Само да вметна,че от РИО-София град ми отговориха на мейла ,че няма да работят на 29,30.06.2013, но може брат й да я запише с ориг.документи.За пълномощно нищо не пишат,макар,че и за това бях ги питала.

# 672
  • София
И ние подадохме в Първо и да ,задължително БЕЗ кодовете.Те си ги пишат сами,а аз само ги проверявах с тези,които бях приготвила.Не разбрах обаче дали ще работят у-щата за записване на 29,30.06(събота и неделя),защото ще пътуваме преди това? newsm78
danien,ще атакувам 1-во.Имаше ли много хора?Колко са обслужващите?Заявлението - разбрах без кодове!А твоето напечатано ли беше?Не искам да ги сърдя,че и без това нали съм без дете! Simple Smile
Да,моето бе напечатано-двустранно.

# 673

Там, където се проверяваха резултатите в интернет.
Вече ще излиза - Първо класиране - желание еди кое си, и описание на паралелката и училището.

Ще пише ли кой с какъв бал е приет? newsm78

# 674
Да,моето бе напечатано-двустранно.
10х

Общи условия

Активация на акаунт