Търся електронна книга - тема 3

• 128 140
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
Аз в моето мнение визирах само себе си. Никой не съм обиждала и е много лесно като имаш висока заплата да казваш,защо не си купувате книги и колко голяма библиотека си имала!
 Ако някой е отивал в библиотека ще види,че или има главно любовни романи или детски книги и разкази,всичко друго е нещо издадено под 2000 година,овехтяло и разпадащо се в ръката ти.
 За книгите във библиотеките е виновна и държавата,защото тя отпуска минимални средства за закупуването на книги и то се купуват книги , не които ще са с плюс на читателите,а книги ,които са избрани от библиотекарите.Нови заглавия рядко се купуват,защото са скъпи,а се наблягат на стари  книги издадени пред 1950-1960 година със старата цена,които в момента на пазара са вехтории!
 Държавата трябва да насърчава младите читатели  като зарежда всички градски библиотеки със заглавия излезли след 2008-2010 година,които ще са в полза за развитието на учащите или като предоставя на всеки ученик до 12 клас с оценки над 5 ново излязла препоръчителна литература всяка година. По-добре е да се предоставят книги,отколкото пари,защото не се знае как ще бъдат използвани те. Главни виновници са съответните институции,защото не всеки родител може да отдели пари за 2-3 книги месечно,защото само с 5-6 книги годишно няма защо само да се напъват учениците,те или ще имат страст,или всичко ще е насилствено!   Това е моето становище за това,защо младежите не четат.

# 331
И според мен наистина само търсените книги се сканират много бързо. Ето и един пример:
-Никой не се  нае да сканира книгата С.Е.К.Р.Е.Т от Аделин Л. Мари,също и само 2 книги на Елиф Шафак от общо 5 са сканирани.

# 332
Allexiss, явно четеш отгоре отгоре. Не съм обидена от коментара ти, не знам защо реши, че толкова си ме трогнала. Издразних се, защото налагаш някакви рамки, които не са реални, според мен. Само не разбрах от къде знаеш колко ми е заплатата, та я определи за висока. И в случай, че е такава (нямам намерение да си разказвам цялата автобиография), то би било в следствие на факта, че съм си изкарала образованието и съм си намерила добра позиция, например. Пожелавам ти го. Но не това е въпросът. Заплата получавам от около половин година, а книги си купувам от 13 години. Надявам се този път да направиш сметката. Родителите ми нямат висше образование и престижни професии, да отбележа, защото като нищо ще кажеш, че семейството ми се къпе в пари, та затова с тяхна издръжка съм накупила толкова книги. Не, просто оценям книгата и мога да си преценя разходите така, че да си купя това, което желая. Ако пък съм нямала на момента, съм изчаквала докато събера. 50 ст. да отделя човек на ден може да си позволи по една книга на месец. Това са 12 книги за една година, което не е чак толкова по-малко от посочената от теб бройка прочетени произведения годишно.

# 333
Не мисля ,че сегашното поколение ще отдели каквато и да е сума от храната си дневно за книги! Трябва държавата да направи нещо по въпроса:да обогати библиотеките,да предоставя книги на отличните ученици или прочие,важно е да се измисли нещо,защото децата родени след 2000 година са доста с развалена граматика и при най-прост разговор те имат много малко думи в речника си! Simple Smile

# 334
Не мисля ,че сегашното поколение ще отдели каквато и да е сума от храната си дневно за книги! Трябва държавата да направи нещо по въпроса:да обогати библиотеките,да предоставя книги на отличните ученици или прочие,важно е да се измисли нещо,защото децата родени след 2000 година са доста с развалена граматика и при най-прост разговор те имат много малко думи в речника си! Simple Smile

Абсолютно си права,но се съмнявам,че нещо ще се промени.

# 335
  • Варна
Алексис, провокирахте ме с поста си да попитам, наистина ли сте на 17 години? Защото с тези искания, държавата... държавата... повече ми приличате да сте ми наборка. Моето поколение бяхме свикнали да чакаме от държавата. Сега времето е друго. Вярно, че говорим си за книги, но и книгата е стока, както всичко останало, както храната, дрехите, дори билетите за градския транспорт... Имаш пари - получаваш, обратното е ясно.
Горката държава България, всеки иска и иска, всеки гледа в паничката на другия.
И не пиша простотии в полза на издателствата, а пиша разсъжденията си за моята полза, а тя е: искам повече книги, които, ако не мога да прочета сега, защото нямам възможност, да мога да прочета след 1 година, евентуално... Няма да имам аз полза, ако някои издателства пуснат кепенците или спрат издаването на любима поредица.

# 336
Добре, държавата не е виновна.Нямаме пари,нямаме и книги,тоест нека си останем неграмотни,а депутатите да крадат от данъкоплатците! Simple Smile И да на 17 години съм.

# 337
Няма да имам аз полза, ако някои издателства пуснат кепенците или спрат издаването на любима поредица.

На някого направило ли му е впечатление, че доста отдавна стоят в Читанка "Бялата крепост" и "Сняг" на Орхан Памук. В момента са свалени, защото издателството прави трето издание на едната и второ на другата. Значи първите два/един тираж са се разпродали и щом са се решили на следващи, очевидно търсенето на тези две книги в хартиен вариант продължава, въпреки че са се разпространявали в нета.

# 338
  • Варна
Не, мила. Не говорим да нямаме книги, а да не се сканират книги скоро след издаването им. Защото дали ще се прочете сега или след примерно година, май няма значение за художествената литература.
Всъщност, вие ме връщате много години назад, когато при заплатата ми от 155 лева на млад инженер, хубавите книги от поредицата Световна класика струваха 4-5 лева. Ами не бяха малко пари за времето. Лошото беше, че много трудно стигаха до мен. Нямах време да вися с часове по опашки пред книжарниците.
А ако си спомня времето още по-назад, когато бях на вашите години... Наистина спестявах от закуски и автобусни билети, за да си купя новоизлязла книжка от поредицата Галактика.
Както и да е, разчувствах се.
Всеки си прави избора, както писах по-горе. Но искам избора да бъде мой, а не на някой друг, който, за да спести парички, ограничава моя избор.
И ме извинете, ама то тез` капиталисти на друго няма да ме научат. Laughing

# 339
В подкрепа на мненията, че когато една книга е харесвана се продава независимо от пиратското разпространение - Нюансите са най-търсената и предлагана поредица в тази тема и независимо от това, цяла година след издаването и продължава да е топ продавана (според самото издателство).

# 340
Ако някой има "Опиянена от теб" на бг моля да ми я прати apsara@abv.bg

# 341
Ако някой има "Опиянена от теб" на бг моля да ми я прати apsara@abv.bg
Браво, apsara! Laughing
Присъединявам се към молбата ти, но да бъде добавена в Чети ме. Simple Smile

# 342
  • Единбург
  Laughing Е  най-накрая да си дойдем на темата,че то май много нещо се изписа...предлагам нова тема да се направи та на дълго и широко да се дискутира 

# 343
Здравейте,
"Дворецът на бълхите" на Елиф Шафак някой да е откривал в електронен вариант?

# 344
Бихте ли помогнали и на мен за "50 нюанса по-тъмно"? anaili_1987@abv.bg

Общи условия

Активация на акаунт