Търся електронна книга - тема 3

• 128 015
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
  • София
И аз моля за "Вода за слонове" на Сара Груън и "Като гореща вода за шоколад" на Лаура Ескивел.
Скрит текст:

# 511
  • София
Търся "Вода за слонове" на Сара Груън, "Като гореща вода за шоколад" на Лаура Ескивел  и "Слугинята" на Катрин Сокет- всички на български. Ако някой ги има ще е супер!  Hug
Аз също бих била благодарна,ако някой ги има и е така добър да ми ги изпрати!
Скрит текст:
Ако може и за мен! Благодаря!
Скрит текст:

# 512
някой  има ли книги от поредицата Новите видове на Лорън Донър?

# 513
Здравейте, момичета!

Ако не ме помните - аз съм този, който преди 7-8 дни предложи FTP-сървъра си за обмен на книги. Спешно трябваше да изчезна от България за седмица. Прибрах се снощи, а тази вечер реших да видя какво става в темата. Леле-е-е-е, буря и лют дебат. Но-о-о, нека карам поред...

Първо, докато ме нямаше госпожата изчела първия том на "50 нюанса сиво", който успях да намеря преди да изчезна. Сега иска да ѝ намеря и другите 2 части - желателно във формат fb2 или epub, защото това чете четецът ѝ. Удряйте едно рамо, защото ще остана без топки... Мейл: panjoro@retcom.net

Сега - за споделянето на книги (и особено на съвсем нови книги). Изчетох много внимателно какво сте написали. Разбирам и двете позиции - и във всяка има достатъчно логика. Преди няколко години Стивън Кинг направи един експеримент - пусна безплатен електронен роман, като имаше възможност, ако някой реши - да даде някой долар директно от сайта (donate). Авторът си призна, че е получил приходи, каквито въобще не е очаквал. Защо ли? Ами просто американците са достатъчно прагматични и мислят по следния начин: ако никой не приведе пари, Кинг никога няма да повтори опита; ако получи достатъчно приходи - ще опита пак; ако приведа 5$, при положение, че реално романчето струва примерно 20$, ще спестя 15$, но пък вероятно ще имам възможност да си купя и следващия роман на Кинг за 5$.

От друга страна, борбата срещу разпространението и споделянето на електронни книги е като борбата срещу допинга в спорта - обречена е на тотален неуспех. За филмите в къщи има желязно правило - всички нови БЪЛГАРСКИ филми задължително се гледат в кино, дори да има възможност да бъдат изтеглени от някъде. За съжаление, това не се отнася за книгите (поне засега)...

Имам приятел, адвокат по авторски права, но е в Германия за още 2 седмици, и няма как да се консултирам с него за FTP-сървъра. Но като виждам какво стана с читанката, а сега и с Чети.ме, мисля че споделянето чрез български сайтове и сървъри не е за препоръчване. В тази посока има едно наистина елегантно решение - руските библиотеки, като Флибуста, Рулит, пък има и други. Там няма кой да ни трие книгите и ще са достъпни поне докато библиотеките работят. Торент-тракерите не са решение, защото сийдърите бързо намаляват и торента става недостъпен за теглене.

В смисъла на гореказаното трябва да се измисли такава организация, че книгите да се качват на библиотеката, която ще изберем и всеки да може да си ги тегли оттам. Вероятно ще трябва да определим няколко разбиращи дами, които да се наемат с качването на книгите, макар че аз ще проиграя процеса и ще изготвя подробна инструкция как точно трябва да бъдат подготвяни и качвани книгите, която ще публикувам в темата. Така всеки с нормални компютърни познания ще може да качва книги в избраната библиотека и безкрайната размяна на мейли ще престане.

Що се отнася до техническата подготовка на книгите, имам известен опит в това направление, пък и разполагам с някои програми. За съжаление не разполагам с достатъчно свободно време, за да редактирам книги (миналата година един приятел ми даде сканиран "Орелиен" на Луи Арагон и загубих доста време докато го докарах в приемлив fb2 вид). Но където и когато мога съм склонен да помогна.

Като за начало, дайте да изберем една руска библиотека, в която качването да не е голям проблем - както казах, ще проиграя процеса и ще ви информирам.

Ако считате, че е необходимо да се отвори нова тема, касаеща подготовката и качването на книги - нека някое от по-опитните момичета го направи, аз съм новак...

Очаквам предложения за руска библиотека!

# 514
Някой да е попадал на "Ръкописът намерен в Акра" на Коелю?  Rolling Eyes
Заповядай http://dox.bg/files/dw?a=ab484a76e5

# 515
PanJoro, позволявам си да копирам отговора на catty m
"Тук ги има и трите в ПДФ и конвертирани, не знам дали ще ти послужат:
Линкът е валиден до : 05.07.2013 Файл : Freed, Fifty Shades.rar Линк за сваляне : http://dox.bg/files/dw?a=bff1221a6a Файл : 50 shades of grey.zip Линк за сваляне : http://dox.bg/files/dw?a=e7595d028e "

# 516
PanJoro,много ми хареса това което си написал,логиката ти относно качването в руски сайтове за книги е желязна.Аз много харесвам подредбата в руската библиотека Lib.Ru за нея казват:
"най-известната руска електронна библиотека; и може би най-пълната".Нека и другите кажат и предложат.Аз съм за.

# 517
kremi173, жената чете на Pocket Book 360 Plus и PDF-ите излизат с много ситен шрифт. Ако увеличиш размера, губи се страницата в рамките на екрана и става голяма еквилибристика. Всъщност аз имам 3-те книги в PDF, но стават за четене само на компютър. Пробвах на моя таблет - и на него не става. Затова търся формат FB2 или EPUB - просто обичам да си чета в леглото...

manage6, чета руския като матерен и съм теглил книги от Lib.ru. Въпросът е, че не съм качвал - идеята е някой, който е качвал книги в руска библиотека да каже, че няма проблеми...

# 518
Ами...,ще попитаме тук,там и все някой ще каже.

# 519
kremi173, жената чете на Pocket Book 360 Plus и PDF-ите излизат с много ситен шрифт. Ако увеличиш размера, губи се страницата в рамките на екрана и става голяма еквилибристика. Всъщност аз имам 3-те книги в PDF, но стават за четене само на компютър. Пробвах на моя таблет - и на него не става. Затова търся формат FB2 или EPUB - просто обичам да си чета в леглото...

Освен че са PDF,пише и че са конвертирани, просто дръпни единия файл за да видиш дали  е така  Wink ако не са утре ще мина моите PDF-ове през ABBY-то и ще ги кача в докса

# 520
  • София

manage6, чета руския като матерен и съм теглил книги от Lib.ru. Въпросът е, че не съм качвал - идеята е някой, който е качвал книги в руска библиотека да каже, че няма проблеми...
В първия линк е в MOBI, не знам дали не  може да се конвертира в EPUB. Не съм пробвала, защото не сами интересни книгите.

# 521

Както вече писах, качвала съм във Флибуста и гледам, че не съм единствена. Няма проблеми с качването. Прави ми впечатление, че каквото се качи там, отива почти веднага и в Рулит, който не иска регистрация.
Особеността на Флибуста обаче - както при качването на книги, така и при търсенето им на български или друг език освен руски  - е, че се изисква регистрация, която се прави елементарно.

# 522
kremi173, забравих да ти благодаря за линковете в предния пост. Нямам идея какво ще рече файловете да са конвертирани - изглеждат си като нормални PDF-и. Ако няма готови реализации на 2-ри и 3-ти том във FB2 или EPUB, аз също мога да ги прекарам през ABBY-то, да ги обърна в DOC, а оттам във FB2. Просто си мислех, че някой вече го е направил, след като намерих първия том във FB2. А пък ако решиш да го направиш, ще ти бъда много благодарен, щото днес има Формула 1, Уимбълдън и прочие спорт за гледане, при което рискувам да бъда лишен от едни топчести анатомични особености в по-късните часове на деня...  Grinning

catty m, по принцип избягвам ползването на други формати, освен FB2, и не съм пробвал конвертиране от MOBI къв EPUB. Всъщност имам 3-те тома на "50 нюанса сиво" и в MOBI-формат, но във файловете наред с текста вървят и сканираните изображения на страниците. Не съм запознат с този формат и не знам дали това е нормално. На компютъра си ползвам Cool Reader и с него MOBI-варианта на томчетата излиза така, както го описах...

# 523
Vapor, прочел съм ти предишния коментар за Флибуста и почти на 100% се ориентирам към тази библиотека. Регистрацията не е проблем, но имам някакъв блед спомен, че тя се изискваше само за качване, т.е. тегленето е без регистриране. Не съм сигурен, но ще проверя... Ако е така - това е нашата библиотека. Ако пък наистина се изисква регистрация за всичко, какво толкова - всеки може да си я направи, както е и в този сайт, всъщност...

# 524
Vapor, прочел съм ти предишния коментар за Флибуста и почти на 100% се ориентирам към тази библиотека. Регистрацията не е проблем, но имам някакъв блед спомен, че тя се изискваше само за качване, т.е. тегленето е без регистриране. Не съм сигурен, но ще проверя... Ако е така - това е нашата библиотека. Ако пък наистина се изисква регистрация за всичко, какво толкова - всеки може да си я направи, както е и в този сайт, всъщност...

Без регистрация ти се показват само книгите на руски. С регистрация - и на всички останали езици.

Общи условия

Активация на акаунт