Търся електронна книга - тема 3

• 127 665
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
   Здравейте, моля някой да ми изпрати трилогията Кросфайър. Във Флибуста откривам само една от книгите. Нямам представа защо. Благодаря предварително Simple Smile bisaeva@abv.bg

# 601
  • Бургас
Поредицата БЧК съм я събирала от различни хора и беше в различни формати някои от които PDF. Тях ги прекараха през ABBYто обаче резултатите не са отлични, в смисъл четат се но има на места номера на страници, името на автора и други такива. За момента имам свободно време та, ако PanJoro направи инструкции за работа /по-елементарни/ ще се включа с редакция и дооправяне на книги. Дано обаче инструкциите наистина да са написани разбираемо за хора без опит с текстообработващи програми, защото опитах да помагам в читанката, но изобщо не успях да разбера какво и с каква програма трябва да се прави.

# 602
Vapor, права си! Когато преди няколко часа изтеглих книжката, в списъка с езиците отсъстваше български (bg). Сега вече го има!!! Явно трябва известно време за рефреш на сайта... Пази боже, някой да не си помисли, че упреквам за нещо kremi173 - тя се опитва да направи нещо общополезно. Само искам да уточним общовалидни правила за качване, за да нямаме проблеми със свалянето и четенето.

blaze88, ако видиш предния ми пост, ще разбереш, че съм се заел сериозно с трилогията. Ще редактирам всеки том, започвайки от първия. Отговорът към теб ме накара да се замисля и да стигна до следното заключение - в списъка с качените книги на Флибуста (в новата тема) трябва да има информация и какво е състоянието на книгата - нередактирана, оправена донякъде, напълно готова за четене. В този смисъл в следващите дни (вероятно утре) ще кача първите два тома на трилогията в състояние "нередактиран" - който не може да трае - да ги чете така. Когато завърша редактирането, ще кача окончотелния вариант на книгата - за тези, които могат да потраят и не искат да им се разваля удоволствието от четенето.

# 603
ataklena, имам изключително богат опит с word-процесори като MS Word, издателски системи като Page Maker, а напоследък напредвам и в електронните книги... Понеже съм програмист по професия, налага се да пиша "Ръководство на потребителя" - като за първолаци. Така че, бъди спокойна - всичко ще е разбираемо, дори и за неопитните...

За всички. На FTP-акаунта ще има папки - например "Електронни четци на книги". За всички в България името на папката ще си излезе на български. Не знам дали има българи в чужбина, които да не са включили поддръжка на български език. Ако има такива - за тях наименованието на въпросната папка ще е неразбираемо. Следва резонният въпрос - на български или английски да се изписват имената на папки и файлове? Надявам се да отговорите по-бързо, защото утре вечер започвам организацията на сървъра...

# 604
  • Varna
Леле чудесно.Ще те черпим.
Аз с един  лаишки въпрос-има ли някаква лесна програма за конвертиране от PDF в TXT?
На киндъла пдф е ужас.дребен и затормозяващ.
От скоро съм с киндъл и не ми е много ясно.Кой е най-добрият формат за четене,Винаги дърпам в тхт,но ако кажете ще се пробвам и с други

# 605
beki81, никога не ползвай .TXT - това е възможно най-тъпия формат за четене на книги, защото няма форматиране на текста. Аз лично съм привърженик на FB2 - руска разработка (по-скоро украинска), която все повече се налага като световен формат за електронни книги. Още повече, че с този формат няма никакви проблеми с кирилицата. За да се види каква е разликата, ще спомена, че книгите от Читанката в EPUB формат в някои читалки извеждат само въпросителни. За PDF писах и по рано - това не е формат за електронни книги. По чисто комерсиални съображения много от скенерите предлагат за запис единствено PDF - става дума за многостраничен запис, т.е. много страници в един файл. По тази причина голяма част от сканиращите предпочитат PDF - просто им е по-лесно. Но, както и ти пишеш, този фомат не става за четене на Киндъл, пък и на какъвто и да е друг четец - става само за десктоп машини. Това налага PDF да се конвертира в друг, по-удобен за четене формат. Точно това правя в момента - търся най-правилния и най-лесния начин за това конвертиране. Мисля, че до 2-3 дена ще съм готов с подробна инструкция...

# 606
Поредицата БЧК съм я събирала от различни хора и беше в различни формати някои от които PDF. Тях ги прекараха през ABBYто обаче резултатите не са отлични, в смисъл четат се но има на места номера на страници, името на автора и други такива. За момента имам свободно време та, ако PanJoro направи инструкции за работа /по-елементарни/ ще се включа с редакция и дооправяне на книги. Дано обаче инструкциите наистина да са написани разбираемо за хора без опит с текстообработващи програми, защото опитах да помагам в читанката, но изобщо не успях да разбера какво и с каква програма трябва да се прави.

аз си качих ей тази програма http://fb2edit.lintest.ru/. Лесно се работи, но аз минах текста отгоре-отгоре и като гледам, пак съм пропуснала доста тиренца при пренос на думи. Хубавото е, че старите версии лесно се заменят с нови.

# 607
Търся "Мой до полунощ" на Лайза Клейпас. Имам я на флашка, но явно тя се е прецакала и не мога да я отворя. Писах до няколко потребители в chetime,  но вече два дни нямам отговор.
Скрит текст:

# 608
Здравейте,имам въпрос,много от книгите  ми са с лошо качество,при конвертиране от PDF в
ТХТ,впоследствие  не стават за четене,същото ли е положението при конвертиране на  PDF  в FB2,само с хубаво качество ли трябва да бъдат?

# 609
  • Велико Търново
Може ли и аз да помоля за Кросфайър?  Embarassed

# 610
  • Плевен / София
Търся "Мой до полунощ" на Лайза Клейпас. Имам я на флашка, но явно тя се е прецакала и не мога да я отворя. Писах до няколко потребители в chetime,  но вече два дни нямам отговор.
Скрит текст:
имаш поща

# 611
  • Плевен / София
Може ли и аз да помоля за Кросфайър?  Embarassed
изтеглих 3 част във fb2.Ако я искаш дай ел.поща

# 612
Търся "Работата, за която сме родени" на Ник Уилямс. Някой има ли я?

# 613
Здравейте!
Търся "Мъжете са от Марс, жените - от Венера" на Джон Грей!
Откривам само част в "Читанката", а бих искала да я намеря цялата. Ще се радвам някой да ми я изпрати ако я има или да сподели къде я е виждал.
Благодаря Ви!! Лека вечер от мен!

# 614
  • София
Здравейте!
Търся "Мъжете са от Марс, жените - от Венера" на Джон Грей!
Откривам само част в "Читанката", а бих искала да я намеря цялата. Ще се радвам някой да ми я изпрати ако я има или да сподели къде я е виждал.
Благодаря Ви!! Лека вечер от мен!

Мисля, че я мернах тук: http://www.rulit.net/books/bg/ , но не знам на коя страница беше.

Общи условия

Активация на акаунт