Kuzey Güney-Север - Юг ﻉ с участието на Къванч Татлъту - 92

• 36 064
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Хелънче,  Hug  когато става дума за обич, “колко“ и “как“, са само граматически и математически категории !  Peace
Когато обичам някого, не се замислям колко обич той ми дава, че да му дам реципрочното количество, просто го обичам ! Колкото мога и както мога ! / а аз мога много Wink Laughing/.
И Кузей е така- той няма нужда от доказателства, че брат му го обича или дали го обича, той просто обича брат си, независимо от всичко. Ние тук търсим доказателства, че Гюней го обича. Peace
Затова и казах - може да лош, зъл, отвратилен герой, но Гюней обича брат си . По единственият начин, по който умее . Това видях аз в очите му, наред с огромната болка и празнота. Peace
Не убеждавам никого, просто усещане !  Peace

# 646
Лагуни  Heart Eyes съгласна съм с теб, че братята сами трябва да решават проблемите си, без чужда намеса. Ама се чудя ... защо пък решихте, че Али даде тази идея на Кузей  newsm78 Аз мисля, че Али само помогна на Кузей да провери дали брат му наистина мисли това, което говори. Спомнете си кога стана тази мнима катастрофа. Гюней беше изхвърлил брат си от фирмата / отново проява на голяма братска обич / а вечерта в стаята му му наговори такива приказки ... че е готов на всичко за него и бла, бла ... Мисля, че точно в този момент му дойде идеята на Кузей да го провери дали наистина е готов на всичко за него или така само си говори... И какво стана ? Откритието, че Гюней говори само високопарни думи, без покритие го смаза. Буквално! Никога няма да забравя тази сцена, очите на Кузей, пълни с толкова мъка...Ето затова никога няма да простя на Гюней, каквото и да направи отсега нататък, дори и да се жертва за брат си, което пък хич не ми се вярва да направи.

# 647
# 648
Лагуни  Heart Eyes съгласна съм с теб, че братята сами трябва да решават проблемите си, без чужда намеса. Ама се чудя ... защо пък решихте, че Али даде тази идея на Кузей  newsm78 Аз мисля, че Али само помогна на Кузей да провери дали брат му наистина мисли това, което говори.

Фенче,  Heart Eyes прочети ме пак. Никъде не казвам, че Али е инициатора. Казвам, че той му помогна да осъществи плана си. Не трябваше да се намесва по никакъв начин.
 Али беше безкрайно обаятелен образ, обаче и той допусна грешка в случая. Скоро имаше пак обсъждане на обарза му. Споменаваше се от някой, че той никога не притискал Кузей. Аз не мисля така. Той не проускаше случай да припомни на Кузей, че е влюбен в Дж., както вече и тя в него. Кузей му се сърдеше съвсем не на шега. Никой не може да влезе в сърцето на друг човек, за да види как точно стоят нещата там. Али със сигурност е искал само доброто за Кузей и се опитваше да му засвидетелства своята безусловна подкрепа и обич, което е наистина повече от  чудесно. Обаче не биваше да се намесва в сантименталните въпорси, терзаещи сърцето на Кузей. Това си е нещо дълбоко лично и индивидуално и намесата в нещо подобно е доста дързък и отговорен жест. Животът на Кузей няма как да бъде изживян от Али или от някой друг...

Последна редакция: нд, 16 юни 2013, 19:35 от sinq laguna

# 649
Зейнепки, думи нямам! Да знаете!

# 650
Ето и сега ... когато Сами попита Гюней защо ползва парите на Фърат, Гюней каза, че нищо не дължи на Фърат. Тогава Кузей каза : Ето, това е истината. Аз съм този, който е длъжник, аз. А Гюней му каза, че и той не му дължи нищо, че заради Фърат бил прекарал 4 години в затвора  Joy Joy Joy Представяте ли си ? Пак някой друг е виновен, само не и той... А Кузей му каза, че заради тези пари се е наложило да  се преклони пред онова нищожество, заради бизнеса му. Тогава Гюней му каза, че ще го направи инвеститор в новата фирма. А Кузей прие заради баща си,за да не продаде пекарната и да отиде да се предаде за пожара. Ето как се наложи Гюней да приеме при себе си Кузей в Макара. Бях го забравила това.
Лагуни  Heart Eyes аз не казвам, че ти си твърдяла това. Но по какъв начин трябваше да не участва Али в това? Ти виждаш ли го Али, Кузей да го помоли за нещо и той да му откаже? Помниш сигурно с какво уважение се обръщаше Али към Гюней преди да разбере истината за него. И колко беше разочарован от него след това. Мисля, че Али вършеше всичко това, което си изброила единствено и само защото много обичаше Кузей и искаше той да е щастлив, в което и ти не се съмняваш. Явно той познаваше "брат " си по-добре и от самия него, затова го подтикваше да не се съобразява с Гюней , който не заслужава тази жертва и да живее така, както той иска. Но когато Кузей една вечер в кръчмата му разкри напълно сърцето си за Джемре, и причините поради които не може да бъде с нея -  Али го разбра и никога повече не засегна тази тема, до преди да умре. Той беше невероятен човек, даде шанс дори и на Симай, а това не е малко.

# 651

Heart Eyes Hug Heart Eyes Това да го видя, не мога да го повярвам ! Wink  Peace Hug
Прекрасни са, благодаря ти !   bouquet

# 652
  • Варна
Терзи Heart Eyes Hug Много хубав гиф newsm51

# 653

Но както и да го погледна не виждам защо мнимата катастрофа да е минус за Кузей?

Хелен,  Hug ще се повторя вече за не знам кой път, но ти дойде по-късно в темата и сигурно не си ме чела. Бях ужасно разочарована от тази постановка. Изградила си бях една представа за Кузей на добро момче с принципи, достойнство и морал, който изключваше подобни постъпки. Смятах, че той е човек, който стои над нещата и няма нужда да си доказва каквото и да е. Беше не само грозно за мен, но много нечестно. Има доста детайли, които ме провокират да мисля така и които съм засягала в случая. Смятам, че добрите хора с честни сърца не постъпват по този начин. С това не казвам, че Кузей е лош. Не! Просто се поддаде на емоцията, Али му помогна, а не трябваше. Защото те с Гюней са братя и сами трябва да решават проблемите си. Али изгни в земята, но Гюней и Кузей са си все още братя и по всичко личи, че не са си безразлични. Затова винаги съм твърдяла, че експанзивинят характер на Кузей, навика му да действа преди да помисли, не са му в услуга. Трупа само проблеми. Така мисля аз.

Hug Мерси за отговора. Разбирам и уважавам мнението ти, но не го споделям. От тази мнима катастрофа не произлезе нищо фатално за живота на Гюней, той си продължи сам да се прецаква. Единствено Кузей разбра що за брат има. За Али няма какво да кажа, защото той за мен е най-положителния образ във филма...

Зашо Ферат избра Али за жертва, защо не избра Гюней? над тоя въпрос разсъждавали ли сте? Ако да - сори за въпроса  Embarassed

За мен отговора е много, много прост - защото Али беше повече брат на Кузей, от Гюней  Peace Да, и Гюней беше извикан на срещата, но защо Ферат избра Али?! Защото Кузей обичаше повече Али  Crossing Arms

Госпожа  Hug не казвам, че любовта се мери в някои от случаите, просто Кузей с такъв брат наистина трябва да се мъчи доста, че да прозре обичта на Гюней  Peace Гюней толкова можел - ами според мен може и да го обича, но не знае как да се държи с него  Rolling Eyes Аз лично на  сестра си не бих причинила всичките тия беди, именно защото я обичам  Hug

# 654
Тинтири,  Hug нищо подобно не прозира в цитата, който си дала ! Сега, на мен ми е ясно, че моите постове, а и не само, се четат и тълкуват като дявола Евангелието, ама чак пък толкоз..... Laughing
Hug Разбира се, че няма нищо подобно. Знаем в кой момент се вадят тия техники.
 Гледам на балкона и специалистката по изказите, по езиковите, стилистични и правописни грешки, тафтологии, лапсуси  и прочее  . Сега мен ще ме подкара. Joy Joy Joy Joy

# 655

Heart Eyes Hug Heart Eyes Това да го видя, не мога да го повярвам ! Wink  Peace Hug
Прекрасни са, благодаря ти !   bouquet

И аз благодаря, Дафне!  newsm51 newsm51 newsm51

# 656
Ето и сега ... когато Сами попита Гюней защо ползва парите на Фърат, Гюней каза, че нищо не дължи на Фърат. Тогава Кузей каза : Ето, това е истината. Аз съм този, който е длъжник, аз. А Гюней му каза, че и той не му дължи нищо, че заради Фърат бил прекарал 4 години в затвора  Joy Joy Joy Представяте ли си ? Пак някой друг е виновен, само не и той... А Кузей му каза, че заради тези пари се е наложило да  се преклони пред онова нищожество, заради бизнеса му. Тогава Гюней му каза, че ще го направи инвеститор в новата фирма. А Кузей прие заради баща си,за да не продаде пекарната и да отиде да се предаде за пожара. Ето как се наложи Гюней да приеме при себе си Кузей в Макара. Бях го забравила това.
Лагуни  Heart Eyes аз не казвам, че ти си твърдяла това. Но по какъв начин трябваше да не участва Али в това? Ти виждаш ли го Али, Кузей да го помоли за нещо и той да му откаже? Помниш сигурно с какво уважение се обръщаше Али към Гюней преди да разбере истината за него. И колко беше разочарован от него след това. Мисля, че Али вършеше всичко това, което си изброила единствено и само защото много обичаше Кузей и искаше той да е щастлив, в което и ти не се съмняваш. Явно той познаваше "брат " си по-добре и от самия него, затова го подтикваше да не се съобразява с Гюней , който не заслужава тази жертва и да живее така, както той иска. Но когато Кузей една вечер в кръчмата му разкри напълно сърцето си за Джемре, и причините поради които не може да бъде с нея -  Али го разбра и никога повече не засегна тази тема, до преди да умре. Той беше невероятен човек, даде шанс дори и на Симай, а това не е малко.

Фенче, точно, мило  Heart Eyes  smile3501

# 657
Аз лично смятам, че Кузей обичаше повече Али от Гюней  Peace

# 658
Фенче,  Heart Eyes нима Кузей не е казвал, че заради Фърат, в частност заради  характера си, е лежал 4 години в затвора? Казвал е, че ако беше Гюней на негово място, нямало да си създава сам пробеми и щял да си излежи само годината.

Хелън, Hug не си ме разбрала. Не казвам, че исцинировката има последствия за Гюней. Казвам, че от този момент нататък, започнах да гледам на образите по малко по - различен начин. Просто за себе си открих, че съм имала погрешна представа за Кузей.

# 659

Госпожа  Hug не казвам, че любовта се мери в някои от случаите, просто Кузей с такъв брат наистина трябва да се мъчи доста, че да прозре обичта на Гюней  Peace Гюней толкова можел - ами според мен може и да го обича, но не знае как да се държи с него  Rolling Eyes Аз лично на  сестра си не бих причинила всичките тия беди, именно защото я обичам  Hug

Хелънче,  Hug ти имаш ли нужда от доказателства, за да прозреш, че сестра ти или пък любимият ти, те обичат ?  
Аз лично нямам нужда да ми се доказва, то е въпрос на усещане !
Това и казвам - това, че Гюней е такъв или онакъв, не пречи на Кузей да го обича и той няма нужда от доказателства за това . По незнайни причини, ние имаме нужда от подобни доказателства, ще речеш, че ни е важно Гюней да ни обича. Laughing
И дълбоко в себе си, Кузей знае, че брат му също го обича ! Затова и беше тази борба със себе си .
Аз не споря, фактите са си факти и аз никога не съм ги отричала, напротив- идвало ми е да му извадя очите на Гюней.
Но сега виждам това, затова и го споделям !  Peace

Общи условия

Активация на акаунт