Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 52 165
  • 720
  •   1
Отговори
# 135
  • Лондон
Анита, времето ти е много малко, може и да успееш, но ако ти забавят багажа или има опашка на паспортите... Ако билетът за влака не ти е купен, помисли за по-късен влак... Според мен не ти трябва да ходиш до Виктория въобще, направо вземи влак от Гатуик до St Pancras, има на половин час, пътува 44 минути и струва 10 паунда. Не се лъжи да взимаш никакви рейсове, по-евтини sa, но никога не можеш да кажеш колко време ще пътуваш. Не знам дали друго ти е необходимо като информация... Ако искаш да гледаш алтернативи за влакове, ползвай www.nationalrail.co.uk...

# 136
Zlatnata Tolumba, да ти дам и аз моето мнение относно помощта. За мен лично помощта на мама беше неотменна първия месец, но не да гледа бебето, бях категорична, че аз ще си я гледам, а да домакинства. Не знам другите мами как са били, но аз докато се нагодя на нерегулярно спане бях като труп. Общо взето щом Вики беше будна аз се суетях около нея и щом спеше спях и аз. За домакинство нито време нито желание ми оставаше. Но това при условие, че с майка ти се разбирате много добре, защото дори и малко да те подразни ще стане буря, хормоните избухват страшно много след раждането Simple Smile Друго интересно явление при мен беше ревността. Щом мама искаше да се погрижи все пак за бебето, че да почина ме избиваше луда ревност и сън не ме хващаше. С времето отминава, но в началото собственическото чувство е много силно Simple Smile

nana_cool, поздравеления за повешението на мъжа, завършването на първата година и вземането на книжката, много имаш да черпиш Simple Smile

Аз благодарение на този форум си намерих много добри дружки в Съри, където живеехме досега. Август се местя в Newton Le Willows WA12, градче на запад от Манчестър и много ще се радвам, ако пак си намеря дружки, особено ако са с дечица близки до възрастта на Вики, но не е задължително. Не държа да са от същото градче, обичам да се разхождам, а и с шофирането нямам проблем, те и сегашните ми приятелки живеят на 20 мин. с кола или два часа пеша Simple Smile но ще ми е много приятно ако има с кой да си кажа нещо на български, както и да обхождаме региона заедно. Малко за мен откак съм бременна съм stay at home mum и се надявам да съм такава докато Вики не стане на 3, че ако може даже и на 4. Искам да си я гледам докато не тръгне на училище. Вики е едно изключително кротко дете, което поради липса на баби е винаги с мен, където и да ходя. Интересите ми в момента като на повечето майки с деца на тази възраст са именно детето. Обичам да ходя по разни детски мероприятия от типа на Baby Sensory, бебшко плуване и други подобни, зависи какво намеря в новия регион, както и много да се разхождам. Обичам да вървя, а доколкото виждам на Google Maps там е много по-зелено отколкото в Съри, което предоставя възможност за хубави разходки. Надявам се с някого ще си допаднем Simple Smile

# 137
Благодаря на всички за мненията  Grinning
В началото като и казвах на майка, че май не искам да идва веднага, ми се разсърди като при  Ave.
Но сега се разбрахме за по-късно, пък ако нещо се случи и я искам по-рано, ще дойде.

nana_cool,
Покрай вас все хубави раздвижвания, така да ви върви..
Аз нямах предпочитания какво да е бебето, но аланглето май предпочиташе момче.
И то не за друго, но момичетата му се виждат като същества от друга планета.
Общуването с някои съфорумски щерки, съвсем го уплаши  Mr. Green  Whistling
Ние ще продължаваме с ремонтите през лятото, после идва ред на младежа и веселбата.

varnagirl,
Пожелавам ти да си намериш компания и да ви е добре на новото място..

# 138
  • Манчестър
Zlatnata Tolumba, да ти дам и аз моето мнение относно помощта. За мен лично помощта на мама беше неотменна първия месец, но не да гледа бебето, бях категорична, че аз ще си я гледам, а да домакинства. Не знам другите мами как са били, но аз докато се нагодя на нерегулярно спане бях като труп. Общо взето щом Вики беше будна аз се суетях около нея и щом спеше спях и аз. За домакинство нито време нито желание ми оставаше. Но това при условие, че с майка ти се разбирате много добре, защото дори и малко да те подразни ще стане буря, хормоните избухват страшно много след раждането Simple Smile Друго интересно явление при мен беше ревността. Щом мама искаше да се погрижи все пак за бебето, че да почина ме избиваше луда ревност и сън не ме хващаше. С времето отминава, но в началото собственическото чувство е много силно Simple Smile

nana_cool, поздравеления за повешението на мъжа, завършването на първата година и вземането на книжката, много имаш да черпиш Simple Smile

Аз благодарение на този форум си намерих много добри дружки в Съри, където живеехме досега. Август се местя в Newton Le Willows WA12, градче на запад от Манчестър и много ще се радвам, ако пак си намеря дружки, особено ако са с дечица близки до възрастта на Вики, но не е задължително. Не държа да са от същото градче, обичам да се разхождам, а и с шофирането нямам проблем, те и сегашните ми приятелки живеят на 20 мин. с кола или два часа пеша Simple Smile но ще ми е много приятно ако има с кой да си кажа нещо на български, както и да обхождаме региона заедно. Малко за мен откак съм бременна съм stay at home mum и се надявам да съм такава докато Вики не стане на 3, че ако може даже и на 4. Искам да си я гледам докато не тръгне на училище. Вики е едно изключително кротко дете, което поради липса на баби е винаги с мен, където и да ходя. Интересите ми в момента като на повечето майки с деца на тази възраст са именно детето. Обичам да ходя по разни детски мероприятия от типа на Baby Sensory, бебшко плуване и други подобни, зависи какво намеря в новия регион, както и много да се разхождам. Обичам да вървя, а доколкото виждам на Google Maps там е много по-зелено отколкото в Съри, което предоставя възможност за хубави разходки. Надявам се с някого ще си допаднем Simple Smile

Ша та поемем тук, не се притеснявай.....аз живея наблизо то NLW.....сега го погледнах на картата,10 мили са точно и е близо до М6 магистралата.

# 139
Ave, мерси за бързия отклик. Края на Август ще се свържа с теб да се видим на кафе или каквото те влече Simple Smile

# 140
 Joy изглежда съм изпуснала цяла тема докато намеря нещо позитивно за писане и малко свободно време Simple Smile

Ние преди седмица си дойдохме от БГ - изкарахме си прекрасно с мнооого малко стрес и МНОГО позитиви Simple Smile Малко ми се поразвали камерата (или поне така си мислех докато се прибрахме тук), но за мое голямо щастие се оказа, че е само прах попаднал на неправилното място и тук ми я почистиха набързо (а в БГ ме посъветваха да си купя нова  Money ).

Точно преди да заминем ми беше до рев, понеже бях поканена на интервю за фотографска работа, а интервюто беше в същия ден, в който летяхме за БГ и не можеше да се смени датата и от едно на друго - та се бях примирила, че не ми било писано. Уви точно като си дойдохме ми звъннаха да ме поканят отново на интервю и бях на 7мото небе. В Четвъртък отидох, изкарах и една пробна 3 часова смяна и ми казаха, че ще ми се обадят за дата за 2ро интервю. Представете си какво ми беше вчера като звъннаха да ми кажат, че ако съм съгласна мога да почна на 8ми Юли Simple Smile
Става дума за PixiFoto и позиция на Studio Team Member. В началото ще съм на промоции и продажби и след около 6 месеца ще мога да почна и аз да снимам. На 23ти заминавам за 3 дни до Northampton на обучение, а Август/Септември за 2 седмици в Bristol. Не кой знае какво, но е в насоката, в която искам да се развивам занапред и съм безкрайно щастлива Simple Smile

Малкия бандит и той ме изненадва всеки ден: в къщи упорито се мъчи да говори и да повтаря всяка наша дума, а в яслата си е наумил и им се обяснява само с Макатон знаци, всеки ден го забелязвам, че си е добавил някой нов знак/думичка в речника и на всички (нас и него) ни е вече много по лесно. Вместо рапорти за хапане, тази седмица получава само стикери за послушание и огромно желание да помага на учителките Simple Smile

Иначе сме живи, здрави, позитивно заети и спокойни Simple Smile

Ще седна да почета назад докато имам време Simple Smile

Лек и приятен уикенд на всички ви Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 141
ev:) ние също това лято си изкарваме много добре в БГ, даже сега се връщаме от плаж и моята маймунка най-после не само, че се престраши да влезе във водата, а не и се излизаше. Честито и за новата работа, най-хубаво е да работиш това, което ти доставя удоволствие. А за Макатон да те питам в градината ли го учат или вие го учите, или от телевизията? Ние също уж учим езика на знаците, но не съм много постоянна, засега само прави знакът за мляко, да ми каже когато и се цока, гледам и като пие вода го прави, но не мога да разбера дали си мисли, че е същият знак за вода или по този начин се опитва да ми каже да не я баламосвам ами да си и давам млякото Simple Smile

# 142
ev:),

Поздравления за новата работа!
Радвам се, че напредвате с комуникацията и виждаш положителните промени.

Ох, това Макатон жестикулиране, вече сме се сраснали, щом и на продавачките говоря така
или на някого по телефона, нищо че не ме вижда  Crazy

# 143
Nana Cool  много се радвам за всичките ви успехи. Все така да имате поводи да се хвалите!
Ние това лято няма да ходим до БГ. Решили сме да обиколим Европа с палатка.

Ев:) поздравления за работата! Да не забравиш да се обадиш като дойдеш в Бристол! Браво и на малкия юнак.

Толумби да не би това малко дяволче  да е взело страха на любимия ти хахахахха. Плашещо си е Mr. Green Честито за сините гащи!

Ние сме добре. Дано и аз да се похваля с добри новини другата седмица Praynig. Половинката официално го направиха мениджър, но за негово щастие сега има три изпита и ходи нервно, защото хич не му се сяда да учи. Онзи ден се смяхме, че са дошли накрайниците за парцалите и служителките са ги взели и са му се правили на мажоретки викайки, че бил най-добрия мениджър.
Днес до нас бяха разпънали едни въртележки, батути и какво ли не, та децата ни завлякоха натам. За моя най- голямо учудване абсолютно всичко беше безплатно и въпреки че отидохме към 4 часа, до 5 и половина добре се позабавляваха. В срядата Боян имаше инсет ден и организирах още две девойки да си направим пикник в парка. Много беше хубаво, играхме тенис (там има и кортове), федербал, футбол и тн.

Дано и другата седмица ви донесе много поводи за радост и да е много слънчева!

Последна редакция: нд, 30 юни 2013, 04:05 от Шая

# 144
  • UK
Много хубави новини в темата
 Честит юнак на Толумбата. За помощта в началото...еми зависи от бебето. Кой беше казал, че спяли бебетата 90% от времето? Дай боже всекиму, ама нашият през първата година или ядеше или ревеше. Не само свекърва ми, но и майка ми се включи да се въртим на смени. Аз обаче и по изпити ходех, така че този период не си го спомням с умиление, ама хич  #Cussing out
Честита книжка на Nana Значи сега трябва за известно време да отбягваме Шотландия като дестинация  Whistling  Joy
ev:) много хубави новини и от теб, чудесно е да започнеш по специалността си, както се казва I know the feeling  Laughing

# 145
Свидничке, вие се завъртете на сам, пък обещавам да ползвам градския транспорт.  Laughing  Hug

Ев:), честито мила  Hug

# 146
Привет на всички  Party

След почти година пак се мятаме на самолета към Бристол, август ще сме там. Нямам търпение!
Посъветвайте ме къде да водя етърва ми - бебчо е на 5 месеца, но по-рядко излизат, а аз съм се заела със задачата да го социализирам ( че моят син е такава хаймана...) Мисля, че ще е хубаво да я запозная с други майки (форумски или пък не). Те са в Саутмийд.
Има ли интересни събития през август, които не бива да пропускаме с 5 годишния батко?

# 147
Мерси ви момичета Simple Smile

Толумби, честито ти момченце Simple Smile дано ти мине леко остатъка от бременността и да сте живи и здрави и двамата Simple Smile

Нана, честито книжка Simple Smile с кеф да си я ползваш Simple Smile

Шая, само да стигна до Бристъл и ще пиша Simple Smile

Варнагърл: Макатон и в яслата и вкъщи учим, и при логопедката Simple Smile гледам аз да съм постоянна, а в доста от ситуациите и той сам си измисля знаци, за да ни обясни какво иска и е интересно. Само дето моя е на почти 3, а твоето мъниче е мъничко още - има време да се учи Simple Smile

Аз да продължа да си се хваля (така или иначе съм почнала): имам вече и 3 букинга да снимам на сватби и една частна фотосесия (на позната на позната) Simple Smile Доволна съм, но до Септември (когато е първата сватба) трябва да се стегна и да се посамообуча на тема сватбена фотография Simple Smile Към курса, който го карах сега има и допълнителен модул за сватбена фотография и се чудя дали да не си го платя и да го изкарам и него, но не съм особено сигурна, че сватбена фотография is my calling (е това последното не мога да се сетя как да го изразя на Български  newsm78 ). Така или иначе вече се съгласих и за 3те сватби, пък да става каквото има да става (ако не отрежа главите на булките във снимките всичко ще е наред).

Та с 2 думи: при нас или нищо няма да се случва, или ще се случва всичко и то на куп (независимо дали е положително или негативно) Simple Smile надявам се само всичко да е за добро Simple Smile

# 148
  • Bristol
Има ли интересни събития през август, които не бива да пропускаме с 5 годишния батко?
Bristol International Baloon Fiesta е в началото на август. И Red Arrows били поканени и потвърдили участие, за сега. Така че ако имаме късмет с времето шоуто ще е невероятно. Другото е Gromit Unleashed, a public art exhibition in which giant sculptures of Gromit, decorated by invited artists, have been unleashed on the streets of Bristol and the surrounding area. На уеб сайта им има карта къде са разположени. Хем търсите скулптурите, хем забележителностите на града ще видите Wink
Ev, enjoy Simple Smile
Лятото аз ще съм предимно в Бристол. Планирам два уикенда само с приятели, без деца Wink да избягам от града, но ще видим дали ще се получи. По-скоро сме се замислили за семейна почивка през октомврийската ваканция.
Ние уикенда ошетахме Лондон. Голяма жега беше! Синът пък си прави парти, не знам колко тинове е бил поканил, но като се прибрахме всичко беше буквално излизано! Само едно пукнато огледало има и той стратегически ни предупреди за този проблем още докато бяхме в Лондон Simple Smile

# 149

Bristol International Baloon Fiesta е в началото на август. И Red Arrows били поканени и потвърдили участие, за сега. Така че ако имаме късмет с времето шоуто ще е невероятно. Другото е Gromit Unleashed, a public art exhibition in which giant sculptures of Gromit, decorated by invited artists, have been unleashed on the streets of Bristol and the surrounding area. На уеб сайта им има карта къде са разположени. Хем търсите скулптурите, хем забележителностите на града ще видите Wink
Ev, enjoy Simple Smile
Лятото аз ще съм предимно в Бристол. Планирам два уикенда само с приятели, без деца Wink да избягам от града, но ще видим дали ще се получи. По-скоро сме се замислили за семейна почивка през октомврийската ваканция.
Ние уикенда ошетахме Лондон. Голяма жега беше! Синът пък си прави парти, не знам колко тинове е бил поканил, но като се прибрахме всичко беше буквално излизано! Само едно пукнато огледало има и той стратегически ни предупреди за този проблем още докато бяхме в Лондон Simple Smile
Здравейте мили момичета! Ето едно много интересно предложение. Балетът на софийската опера е на гастрол в Англия http://www.raymondgubbay.co.uk/whatson/sofia-ballet/
LIVERPOOL Empire Theatre    0844 871 3017
READING Hexagon Theatre     0118 960 6060
AYLESBURY Waterside Theatre    0844 871 7607
GLASGOW King's Theatre    0844 871 7648
EDINBURGH Playhouse   0844 871 3014
BRISTOL Hippodrome   0844 871 3012
MANCHESTER Palace Theatre  0844 871 7627
WOKING New Victoria Theatre   0844 871 7645
MILTON KEYNES Theatre  0844 871 7652
Ние ще се наслаждаваме тази вечер на Лебедово езеро. Вчера случайно се запознах с две момичета от трупата, много се вълнуваха, защото това е първото им турне тук. Успещен ден на всички ви!

Общи условия

Активация на акаунт