Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 910
  • 720
  •   1
Отговори
# 315
  • ENGLAND
 cool_witch благодаря, писах ти на лични.

zlatnata tolumba още търся наоколо, даже и при вас ако има, но повечето информация е за Лондон.

# 316
  Борикс   огледай се за турски, индииски или полски магазизини около вас. При нас има само полски и лятото гледам почти само от там да купувам поне домати, краставици и чушки. Много са хубави, не като домашни, но поне като от БГ пазара. И зеле хубаво имат. Ходихме на гости в Престън и там имаше индииски магазин и имаше огромно разнообразие на зеленчуци и плодове на смешни цени и с вкус. За турските магазини само слушам легенди, не съм пападала на такъв тука. Ще свикнеш  Mr. Green

# 317
След като пуснах google map, видях, че има 4 училища около нас. Едно е с оценка outstanding, другото - good и две са satisfact.
Не искам да я записвам в последните две, и остават само две. Но, доколкото знам трябва във формата (която я нямам, може ли някой да ми прати линк за онлайн кандидатстване) да напиша 3 избора. Как когато има само 2 добри, да напиша трето. От къде да го взема третото?

И правилен ли ми е начина да търся училища през гугъл?

# 318
  • Варна
Благодаря за съветите за зеленчуците, ще се огледам за такива местенца и ще пробваме, надявам се да намерим при нас някъде където да ни допаднат.

future74 аз писах само едно училище ако няма места ще му мисля  Mr. Green ама все се надявам да стане защото бланката ни я дадох от училището и казаха да попълним и да я пратим на училищна администрация имаше адрес в самата бланка.

и ето линка където търсих училище
 http://home.rm.com/schoolfinder/

# 319
Момичета, влизам с летяща питанка и моля за отговор ASAP : в 21 седмица от бремеността ще пътувам с Ryan air, трябва ли ми писмо от джи пито, потвърждаващо седмиците?

В сайта им намерих това : Once an uncomplicated pregnancy enters its 28th week, expectant mothers are required to carry a 'fit to fly' letter completed by their midwife/doctor click here to download the template letter.  This completed letter should be dated within 2 weeks of your booked flight and presented at either the bag drop desk and/or the boarding gate.

Аз обаче викам чакай да си вържа гащите и за всеки случай да взема писмото, обадих се в поликлиниката да поискам-няма проблеми, струва £25 . Мале много се ядосах!!!! Викам защо ме чарджите толкова? Всеки месец имам платени осигуровки, а и нали съм бременна всичко уж е безплатно! Това не било обикновена среща с GP! Да им таковам таковото! За едно изречение да искат толкова пари!  #2gunfire

Моля, кажете ми търсиха ли ви такова писмо Ryanair ? И ако да в кои седмици ?

Благодаря   bouquet

# 320
kremena  най добре попитай Ryan air Peace

# 321
Борикс, мерси за инфото!

# 322
Аз съм пътувала в 7 месец (не помня точно коя седмица), но с wizz air и никой никъде не ме попита в коя седмица съм.

За търсене на училища и репортите им http://www.ofsted.gov.uk/schools/for-schools/find-school-inspection-report.

future74 пишеш на 3 място това което най не ти харесва. Така или иначе ако няма места в първите две, ще запишат детето в най близкото до вас където има места. И аз бях много затруднена и не харесвах нито едно от училищата които ходих да гледам. Накрая харесах това в което е сина ми от първия момент и срещата с директорката и учителките. Също и гледах самите деца, много добро впечатление ми направи как самите деца разказваха с любов за училището. Усеща се някак си атмосферата когато,  се разходиш и поговориш с учителките.

Ако някой е купувал скоро детски легла моля да споделите интересни сайтове, по различни от стандартните, моля. Леглото което много харесах се оказа че е с 3 см. по голямо от предназначеното място и сега не мога да харесам друго.
Това е което харесах, но не става:(http://www.very.co.uk/ladybird-novara-trio-solid-pine-bunk-bed/1 … fb%2f2565%2fo%2f3

# 323
Trollipen, мерси!

Аз ли не гледам правилно, не попадам на точният сайт ли не знам- след като видях, че др.април е Великден, реших, просто да позяпам офертите  и да се ориентирам. Ами.....където и да отворих - средно по 500 паунда на човек, малката е броят за цял човек = 1500 паунда за 1 седмица!!!!! Ами не ми се струва нормално: 1. как е възможно за малката да няма намаление (моите приятели в Германия и Австрия, постоянно пътуват и винаги има за децата им намаление), в Бг винаги има също 50 % намаление за децата; 2. доста по-рано гледам за оферти за др. април и ми се струва невероятно да платя 1500 #2gunfire от сега и 3. не си представям как англичаните, които имат средно по 3 деца изваждат 2500 паунда за една седмица, извън сезон.

Проверих: expedia, thomas cook, first choice, гледах за Португалия.

Ако имате идеи-казвайте.

# 324
  • Bristol
future74, по време на ваканции цените скачат много Sad Някои англичани букват холидей година предварително и всеки месец плащат по малко. Имам няколко колеги, които членуват в някакви схеми, където плащаш всеки месец определена сума и можеш да избираш акомодейшън, обикновено апартаменти или къщички,  в различни места по света, само самолетните билети трябва да покриеш. Испания и Португалия наистина са най-евтините дестинации май  Thinking Двама от колегите ми са единия с 4 деца другия с 5  Shocked Няма да ти казвам каква беше реакцията ми като ми казаха, колкото и да се старая да не показвам емоции и отношение  Embarassed Този с 4-те го дава по-кротко, но този с петте доста пътува и аз точно това си мислех, как успява финансово, но ме успокоиха да не го мисля, защото бил на добра заплата  Money Честно, дори не мога да си представя колко добра заплата трябва да имаш, за да издържаш 5 деца.

# 325
И аз съм чувала за схеми. Друго, което забелязвам е че по-заможните пътуват а тези, които не са толкова, често дори не са водили децата извън страната. Някои дори нямат паспорти на децата. Една приятелка е с три, преди да се ожени много са пътували, но след децата никъде. Чак тази година - 12 -13 години по-късно излизат от страната и се беше шашнала, защото децата не са се качвали на самолет.
Но наистина и аз не знам каква заплата трябва да имаш за да си позволиш 5 деца, а и нерви Mr. Green

# 326
  • UK
моя приятелка италианка също е с 5 на възраст от 1 до 13 години Mr. Green
пътуват всяка ваканция, много активно семейство са
аз не съм наясно с цените на организираните пътувания, защото съм по само-организацията, но някой път виждам добри оферти на holidaypirates (само че ласт минит)

# 327
Ами не знам какво да кажа, защото на мъжът ми в болницата, медицинските сестри, постоянно му казват къде са били, какво са правили и т.н. Напр. в Испания. И как не било скъпо.

# 328
  То си е въпрос на гледна точка, за едни 1500 може да са много пари, за други да не са нищо. Мой приятели ходиха на Тенерифе скоро за 700 паунда трима човека, ще ги попитам от къде. Наскоро ми хвалиха този сайт http://www.ownersdirect.co.uk/ Това са имоти от собственика, подходящо е за големи компании и семейства, защото има вили с много спални и тн. Трябва само да се дебне за изгодни самолетни билети, а оферти винаги изпадат, особедно от Лондон и през учебно време. Мой познати англичани масово ходят по вили с приятели в чужбина.

# 329
Miss Fine, ето точно за това става въпрос - как така отиват 3 ма човека за 700 паунда, а аз все попадам за 1500. Точно това се чудя: те ли не казват цялата истина (напр. 700 паунда, без самолетните билети) или аз не знам кога и къде да търся. Напр. днеска ми каза една позната как била в Португалия (наистина беше) и как супер евтини сам билети от Райан еър, били по 30-40 паунда!!!!! Ами ок-веднага днеска проверих-ами за април за тримата ми излезна 270!!!!!!

Не знам как хората си намират евтини самолетни билети и почивки.

Общи условия

Активация на акаунт