Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 914
  • 720
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Момичета,моля за малко съвети!Много искаме да посетим Роял Балет Театър в Лондон и с нетърпение чаках да пуснат онлайн билетите за есенно-зимния сезон,и сега съм си избрала една постановка на 27ми декември.Но се сблъсквам с въпроси
-Като се опитвам да поръчам билет онлайн ми искат кредитна карта,а аз нямам такава-знаете ли дали може да се плаща по банков път например,и ако изобщо нямам кредитна карта ще мога ли да прекарам спокойно 3 дни в Лондон,или там се налага непременно да се разплащат с такава карта?
-Как да изберем самолет-мъжът ми предлага за по-евтино да търсим полети от София до някой друг град и после с влак до Лондон.И дали двупосочен билет отсега е по-добре или сега еднопосочен и от Лондон да търсим билет за обратно?Никога не сме летяли със самолет и ми е доста объркано,а и цената се увеличава от разни такси и застраховки...И този билет пак ли с кредиткард се плаща само?
-И последно за нощувки-чудим се дали да търсим квартира за 2 нощувки или хотел с 3 звезди например,който да е близо до Ковънт Гардън или да търсим хотел  по-далече/заради по-малката цена на нощувката/,а да пътуваме с друг транспорт до театъра?

# 301
Ники и Кати ако имаш банкова сметка не ми се вярва да е проблем са изкараш дебитна карта, с която да плащаш.
По добре си купете билет за двете посоки  до Лондон още от бг. Може и от туристическо бюро. И за да резервирате хотел ще ти трябва карта.
Има доста сайтове за хотели, поразрови се и се ориентирай, кои ви допадат като цена.
 Ако  не можеш да си извадиш карта най добре отиди до туристическо  бюро и виж дали не могат те да ти организират всичко.

# 302
  • София
Шая,благодаря за идеята,наистина ще питам някой туроператор.
А колко е нормално да струва самолетен билет отиване и връщане софия-лондон?Аз намерих оферта за 450 евро за двама.

# 303
  • UK
ако офертата е по Коледа е много добра според мен

# 304
  • Лондон
Ники и Кати, според мен кредитна карта не е абсолютно задължителна, хубаво е да я имаш, за да не даваш дебитна насам натам, но с пари в кеш всичко се постига Wink дори в Лондон...

Билети може да видиш според вашите дати в Skyscanner, тъй като железопътният транспорт е най-скъпият в Европа, почти е невъзможно да излезе по-евтино, ако летите до летище извън Лондон (считай Гетуик, Лутън, Станстед и Хийтроу най-вече, че са в Лондон).
За плащане с кредитна всички авиокомпании вече взимат доста висока такса, така че дори е желателно да платиш с дебитна...

За билетите за балета няма да можеш да вземеш без дебитна или кредитна карта, малко е вероятно да работят с Pay PAl, но може да провериш... Напиши ми, ако имаш нужда от помощ в това отношение... Ние ще гледаме Лешникотрошачката на 21.12 Heart Eyes

София през лятото е много кофти Confused досега не бях идвала през лятото, но "оправда очакванията" ми, тотално занемаряване... Добре, че трябва да работя и съм се скрила в къщи, пускам климатик и щори и така се понася.

Чакам с нетърпение уикенда, ще ходим до Боровец, сигурна съм, че в планината положението ще бъде различно Grinning

# 305
Здравеите ! Аз съм баба, ама само на внучето, и сега помагам на дъщерята. Малко момченце прави 1 месец  и е време да се качвам на самолета. Та, все пак - ако има мами в Хароу - обадете се. Нашият татко работи почти целия ден, а мама и момченце - самички. Всякъкъв контакт ще е за добре- било да се видите в парка  или на кафенце. Ще съм ви благодарна ! А като се има предвид, че идва и есен-зима !!!!
 Ще очаквам отговор !

# 306
Шая благодаря,но просто в тази държава нещата "стават все по-розови и по-розови" и искам да и помогна да замине час по-скоро,но щом това е по-добрият вариант ... Тя и без това от 3 години мечтае да отиде в САЩ в "Комюнити Колидж".Не е голяма "фенка" на Великобритания,но пък тя е по-близо.В крайна сметка,аз мога само да питам,разпитвам и да помагам със средства до където мога.От там нататък - решенията са нейни !

Благодаря отново на всички отзовали се на молбите ми за помощ!   bouquet

# 307
  • ENGLAND
Момичета, имам нужда от съвет, помощ или някъква информация.
В момента сме в България и за втора поредна година моята зъболекарка и на дъщеря ми констатира ,че детето има нужда от телчета за коригиране на захапката и разстоянието на зъбките. Казва, че сега е момента, но тук зъболекарите не се наемат да слагат телчета, иска се наблюдение. В Англия съм изпоразпитала поне няколко зъболекари, там такова нещо нямало, като станела на 11-12 години ще и сложели брекети, а за захапката вообще си била добре. И не знам какво да правя. Има ли някой с подобен проблем с детето и какво направихте? Искам да направя възможно най-доброто за детето си, но съм в шах.
А ако знаете някой български зъболекар в Централна Англия ще съм ви благодарна.

Надявам се някой да сподели, че вече се чудя какви варианти да измисля. Вярвам на моята българска зъболекарка, а за английските просто не искам да ги коментирам.

# 308
  • UK
Дорет, моето дете също ходи на зъболекар в Бг в момента,но и зъболекаря и детския ортодонт съветват да изчакаме да излязат всички зъбки. Разбира се, всеки случай е индивидуален.
Аз за съжаление не познавам БГзъболекари тук, за да препоръчам, но на първо четене от LinkedIn
ми излезе ето този: http://www.linkedin.com/pub/iliyan-bogolyubov/26/b29/b24
Потърси из сайта и може би, ако се свържеш с някого от тях ще може да ти препоръча колега, който да ти е близо.

# 309
Doret , aко ми позволиш да се вмъкна в питането ти.
Ако някой твърди, че "подрежда" зъби и "оправя" захапка на 8 годишно дете, на което не са изникнали всички зъби, да знаеш, че те лъже и целта му е само да ти вземе парите.
Аз помъкнах дъщеря си от 8 годишна по ортодонти, много зор видяхме, много излишни пари и нерви, докато не попаднахме при правилния човек.
Та, ако искаш, мога да ти дам координатите на ортодонта, който оправи зъбите на дъщеря ми - в София е, цените са смешни, съветите - най-правилните. Подписвам се с две ръце.
Ако не друго, ще ти каже как точно стоят нещата и какъв е точния начин за корекции.

# 310
  • Варна
Doret и ние отложихме ортодонта заради това, че няма да има кой да наблюдава детето в UK, но въпроса и при нас си стои. Ще ми е интересно как са се развили при вас нещата.

Момичета от 10 дни сме в UK и да ви кажа, нещо не мога да им харесам зеленчуците. Ужасни ми се виждат или аз все попадам на такива. Пазаруваме от големите вериги. Дали и на пазара са същите? Ние в БГ сме свикнали на домашни и разликата е огромна. Тук все едно ям пластмаса нямат ни вкус ни мирис  Sad Не съм пробвала органик и от тях ще взема да пробвам. Вие от къде купувате зеленчуци???

ПП Вече се загубих един път сама с децата търсихме Консила, вече без карта не тръгвам никъде извън квартала  Mr. Green

# 311
Борикс, органик шморганик, все ми приличат на пластмаса, кои повече кои по-малко Mr. Green Понякога "попадам" на нещо наистина много хубаво, но е по-скоро тото и късмет.. Да Tesco Organic доматите са осезаемо по-хубави от Tesco value да кажем, но не са като домашни. Като цяло съм свикнал с леко безвкусния вкус... Най-хубави плодове и зеленчуци съм яла от локални малки магазини тип old school плод зеленчук. Последно ядох върховни праскови от Banstead Fruiterers. Така че моят съвет е да търсиш такива локални магазини на производители, но имай предвид, че цените са малко по-високи.

# 312
  • ENGLAND
Благодаря за отговорите, не очаквах толкова бързо отговори.
maimunka мерси, надявам се да намеря някой, а линка ще ми е от помощ.
 cool_witch, а кога, на каква възраст и как оправи зъбките на детето?

Моята зъболекарка е била детска преди години, интересува се от всичко ново и И вярвам безрезервно. Тя не е специалист ортодонт. Според нея още миналата година с тези телчета проблема се решава, тя лекува така непрекъснато деца, но ние не сме там, а се иска наблюдение. Корекциите са на предните зъбки, всичко е изникнало на тази възраст и точно сега е момента. Впрочем и аз съм носила телчета почти на тази възраст. Досега зъболекарката ми не е взела и стотинка от мен за детето, та не е и да ми вземе парите, приятелка ми е.
Ще ходим и на консултация в Пловдив, но след 15 август, но аз не искам да изпусна момента.

cool_witch пиши ми на лични за твоя ортодонт, а и вообще как процедирахте, може и до София да отидем, ще направя всичко да не носи брекети след няколко години.
В интерес на истината някои от изкривяванията на зъбките ги получи, че чаках млечния да падне, пък другия беше вече напълно пораснал, а английските зъболекари млечни зъби не вадели, чакали да паднат.

Борикс ще пиша какво е станало.
За плодовете и зеленчуците обикновено ходя по пазарите или Лидл и Алди, много по-различен вкус дори и от органика.

# 313
Doret,

А да ходите до Лондон не е ли вариант?
Има повече български зъболекари там, няма да е толкова удобно като да ви е в райна,
но в случая може и да успеете да организирате някакъв график.

# 314
...
cool_witch, а кога, на каква възраст и как оправи зъбките на детето?

Моята зъболекарка е била детска преди години, интересува се от всичко ново и И вярвам безрезервно. Тя не е специалист ортодонт. Според нея още миналата година с тези телчета проблема се решава, тя лекува така непрекъснато деца, но ние не сме там, а се иска наблюдение. Корекциите са на предните зъбки, всичко е изникнало на тази възраст и точно сега е момента. Впрочем и аз съм носила телчета почти на тази възраст. Досега зъболекарката ми не е взела и стотинка от мен за детето, та не е и да ми вземе парите, приятелка ми е.
Ще ходим и на консултация в Пловдив, но след 15 август, но аз не искам да изпусна момента.

cool_witch пиши ми на лични за твоя ортодонт, а и вообще как процедирахте, може и до София да отидем, ще направя всичко да не носи брекети след няколко години.
...

Е, аз нямах предвид твоята зъболекарка, защото тя не е ортодонт и само те съветва.
Та и ние почнахме по съвет на зъболекар.
Отидохме само за консултация, попаднахме на точната печалбарка и се почна с шини - няколко години без никакъв успех.
Дори не си спомням как стигнахме до д-р Иванова. След 5-минутен преглед ми обясни с най-малките подробности какъв е проблема, къде сме сбъркали и как ще се оправи - само с брекети.
Тук вече аз проявих глупав магарешки инат и казах НЕ за брекети и заради мен детето се мъчи с шини още една година, с минимален, почти никакъв ефект.
Като узрях, сложихме брекети. Проблемът се реши за 6 месеца, тя ги носи още година и половина, защото ако се махнат веднага, зъбите се връщат на изходното положение.
Бях ужасена какво ще видя като ги махнат, после ми идеше да се напляскам - зъбите й бяха, и са равни и бели. Всъщност всичко опира в хигиената, независимо дали са шини или брекети.
Та така. Ще ти пратя телефон на ЛС, но се сещам, че тя май излиза в отпуск през август.
Ако ти вдигне сестрата, ще чуеш "няма часове". Наистина всичко е пълно за месеци напред. Решението е да отидеш без час и да говориш направо с докторката - от две думи разбира и ще я погледне.

Общи условия

Активация на акаунт