Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 52 301
  • 720
  •   1
Отговори
# 285
  • UK
Само английския наин за миене на съдове ме притеснява, как си ги мият в сапунената вода и ги оставят на сушилника целите в пяна... Ама ще свикна. Simple Smile

# 286
Ха-ха, аз не мога да им свикна, карам се и в къщи и на работа  Laughing

# 287
Малката Госпожица Мърморана, радвам се че вече си тук  Hug  а пък за миенето на чинии и аз ги мия в сапунена вода, но после ги изплаквам

# 288
  • UK
Тук изобщо не ги плакнат, ама никой не е умрял, та сигурно е ок така... Аз няма как да се карам, нали съм им в къщата все пак. Simple Smile Иначе бих. Simple Smile

# 289
  МГМ успех и много весело да си изкараш. За чиниите по притеснително става и ти като почнеш да миеш така и у вас иначе сега си свиркай, поне е по-лесно  Joy

# 290
  • Bristol
future74, уж винаги е хубаво да се целиш в по-доброто, но пък от моя лична гледна точка, голяма разлика и то особено в началните училища, няма. Отиди и ги виж двете лично, говори с директорките, учителки, други родители.
Мърморанке, миалната машина решава това културно различие  Mr. Green Късмет!

# 291
  • UK
Аа, абсурд, няма да започна така да ги мия... Simple Smile

Те имат, ама я ползват само вечер. Всичко през деня се мие на ръка. Simple Smile

# 292
  Гледай да не те виждат как ги миеш, че може да мрънкат, че ползваш вода. На мен на работа още ме гледат на кръв, като ги плакна и за това напускам, че ми омръзна от глупости  Mr. Green Иначе ми беше забавно, че в БГ се счита, че миалните не мият чинии хубаво и е едно плакнене, едно чудо, а тук като ги пускат в миялната му викат  хубавото миене  Simple Smile
  Утре съм на интервю, нали ми е късметлииско тук, ви осведомявам  Mr. Green
  Шу честита работа, много да се забавляваш   Simple Smile

# 293
Ох, момичета, ще отида да говоря, ама какво да говоря newsm78. Те всички са любезни, всичко е прекрасно и тн. Аз като нямам опит с тукашната система, даже и не знам какво конкретно да питам??? Някакви идеи?
Вие на базата на какво избирахте училище, щом не е по офстед. Говоря за primary school.

# 294
Ох, момичета, ще отида да говоря, ама какво да говоря newsm78. Те всички са любезни, всичко е прекрасно и тн. Аз като нямам опит с тукашната система, даже и не знам какво конкретно да питам??? Някакви идеи?
Вие на базата на какво избирахте училище, щом не е по офстед. Говоря за primary school.
  На вътрешно усещане. Как се чувстваш, как те приемат, какво ти казват и тн.

# 295
МГМ  успех.

За училищата, аз освен оценките гледам колко деца имат право на безплатен обяд и какви клубове има (преди и след училище). Базата е важна, но не винаги. Нашето е старо и ужасно, но тази година ще го ремонтират. За мен най важното е как се учат децата. Дали тези, които са напреднали ги бутат да учат още и да напредват още или ги оставят и обръщат повече внимание на тези, които са под средното очаквано ниво за страната. Аз затова си го харесвам нашето,  много силни деца има и с тях се работи много, а не са оставени да скучаят. Например средното за страната за 4ти клас мисля че беше 3В а Боян работи на ниво 4А (4 степени над очакваното) и изобщо не е най добрия в класа.

# 296
  • ENGLAND

За мен е важно и  какви са родителите. Иди сутрин като ги водят на училище или следобед като ги чакат да ги вземат. Позаслушай се какво си говорят родителите, как изглеждат те и децата, какви са им взаимоотношенията. Такава хубава картинка дава едно такова наблюдение.

# 297
Doret това за родителите е много вярно.

Mery74 мислих си за твоята дъщеря. Не мисля че има смисъл да го изпращаш детето тук. Да, ще научи още по-добре езика, но... Имам много приятели, които с бакалавърски дипломи от БГ правят магистратури а после и докторантури. Не им е проблем, че не са завършили училище тук само са спестили бая средства.

# 298
Мерси за съветите:) Ще отида да поговоря и ще се поогледам. А в колко започват и в колко свършват децата?

# 299
  • Bristol
Репортите и статистиките ориентират, но и усещането, като отидеш на място ще ти помогне да вземеш правилното за вас решение. От 9ам до 3:30пм обикновено +/- 15 мин са на училище.

Да бе мирно сдедяло, не би чудо видяло, има една приказка, която напълно важи за мен. Все си търся емоции. Ще работя няколко седмици в любимия ми Кройдън  Confused Сега ще видите кака ви провинциалистка, как ще се оправя в метрото по време на пиковия час  Crazy Кройдън е ок през деня, лайвли, както му викат тук, с много магазинчета, но вечер нещо не ми хареса въобще, дано да греша.

Общи условия

Активация на акаунт