Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 865
  • 720
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Да има ги формите на сайта на общината намерих ги после, но вече бяхме изпратили. И сега от общината ни отговориха, че за голямата има място, но за малкият не. Все пак на 1-ви ще отида до училището да видим и те какво ще кажат. Току виж се появи някой отказал се, въпреки че не им знам листа на чакащите как е, едва ли ние ще сме единствените  Confused

# 481
Zlatnata tolumba , благодаря за линка  Heart Eyes

# 482
здравейте мамчета и от мен от скоро сме в лондон с дъщеря ми има ли някой от вас живеещи близо около стратфорд ще ми е приятно да се запознаем Simple Smile

# 483
  • Пазарджик/Лондон
nikol4e08 , предишната ни квартира беше до Стратфорд, сега съм ти далече Sad.Но много харесвам шопинг центъра и честичко го посещавам - можем да пием кафенце там следващият път Hug.

# 484
Здравейте момичета ,
и на нас ни предстои да заминем  другият месец към Уелската част на острова , може ли да ви попитам  актовете за раждане с преведени и с специален печат ли трябва да са ? за училище и личен лекар, и според вас има ли смисъл да си превеждам БГ дипломите за висше - педагогика и изобразително изкуство....в началото само мъжа ми ще работи аз имам деца за гледане .....може ли детето да започне училище по късно към октомври например
........ох , че много въпроси ...

# 485
Ако може и да попитам , майките които си гледат децата вкъщи , а само таткото работи с какъв статут са след 3 ят месец там?

# 486
   soel не се притеснявай за статута. То нали уж се очаква да се отвори пазара след нова година и ще си имаш право да си седиш колкото си пожелаеш, не че сега някой ще тръгне да те гони...Бащата с какви документи ще работи тука, хубаво е и ти да си изкараш покрай неговите, за да имаш право да работиш, ако решиш. Ще си имате право на лекар и тн. За личен лекар на нас са ни искали само паспорти, ако въобще ги искат и евентуално доказателство за адрес някъде искат. За училище незнам. За дипломите по скоро се поинтересувай за приравняване и тн, само с превод трудно ще почнеш работа. За училище ще може да започне, но ще ви дадат място където има свободно, не е сигурно, че ще е в най-близкото до вашата къща. Къде в Уелс ще идвате?

# 487
Miss Fine благодаря ти за отговора, къде ли да проверя за това преравняване на дипломите...ще живеем в Суонзи и мисля да се запиша на колеж ,  но още не знам точно кога ще имам време ...

# 488
Пак благодаря проверих и за приравняване на дипломата има начин ...NARIC UK....

# 489
Soel, аз съм от новодошлите в УК. За актовете за раждане- няма нужда да ги апостилираш, излишни пари са, а и тук не ти трябва, на мен дори превод не ми искаха, но за всеки случай ги преведи. За лекар ти трябват само паспорти, а за училището- трябва да попълниш формуляр и да го пратиш и вероятно ще се наложи да изчакате докато излезе разпределението, тук нали има райониране и децата ходят в училището в съответния район , в който живеят. За дипломите- не мога да дам точен съвет, но като превеждах дипломата на съпруга ми от преводаческата агенция ми казаха следното- актовете за раждане с апостил са задължителни в Германия и Холандия, в Англия никога досега не сме имали случаи да искат акт с апостил, за дипломите- ако ще продължаваш обучението си в чуждата страна тогава трябва да има печат , доказателство , че тази диплома е оригнална, за работа в повечето случаи е достатъчно дипломата да е преведена. Тук има много опитни момичета, те ще ти дадат по-точни съвети, ако нещо греша в това, което съм писала, моля да ме поправите   bouquet
Да споделя и моя случай- Миналата седмица ходих на интервю за НИН карта, мъжът ми е Селф емплойд, с реален бизнес, платени данъци,  и т.н. Получих отказ с обяснението, че тъй като той е SE, аз имам пълни права на работа(,което е много добре за мен) и трябва да кандидатствам, първо за блу карта и след това за НИН. Да, четохме в наредбите, че тъй като той е селф емплойд , аз имам пълни права на работа, но предположихме, че първо е редно да кандидатствам за НИН???? Имах предложение за работа от работодател и още куп документи,дори не ги погледнаха.... Така де, за мен е по-добре да си изкарам синя карта, но това мотане и чакане Crazy А и ако сте се сблъсквали с такава ситуация ,моля да споделите bouquetТази седмица ще кандидатствам за синя карта, стискайте ми палци Hug ХУбав ден момичета, ето и  едно кафе от мен  Simple Smile

Никол4е, добре дошла на английска територия и успех във всички начинания Hug

# 490
  • Оптимист по принуда
Здравейте и от мен...Т е р и, ах, този НИН... Една въртележка е,почти като лотария... Не разбирам защо са ти отказали НИН, ти какви документи им показа? Това,че имаш и други права, не само като селф, не е причина да ти откажат НИН.. Просто те забавят..Синята карта отнема време, а НИН-ът ти отваря врати към системата им,затова по-скоро е отказът. Просто спънка...Ако имаш адекватните документи и си настоятелна, трябва да те одобрят за НИН преди картата. Желая ти успех и бързо да вземеш синя карта, не че след няколко месеца няма да е ненужна,но все пак ще ти много по-лесно с нея. Simple Smile

# 491
  • Оптимист по принуда
...ммм,страхотно кафенце....,благодаря  bouquet

# 492
  • Bristol
Привет и от мен Simple Smile По средата на нищото съм в една гора, чакаме нови инструкции с колегата. Добре, че има нет Wink Много снимки на жп линиите направих, много мили извървях и дъжд ме валя и слънце ме пече, срещнах се и работих с различни екипи. Утре ми е последната смяна, от 3 смени станаха 6! Но все още ми харесва и ми е невероятно интересно! В петък моите си пристигат, от хотела директно планирам към летището да отида и да ги посрещна и заедно ще се прибираме в къщи. На синът съм казала къщата да е подредена, чиста и да има нещо поне за вечеря, не като последния път  Crazy Да видим как се е справил.

Готови ли сте за началото на учебната година?

# 493
  • Варна
...

Абсолютно не  Mr. Green Освен че чакаме да разберем в кое училище сме, и нищо не сме купували  Embarassed А нещо носи ли се за първият учебен ден, ние сме свикнали с букет да ходим на 15-ти септември Wink

# 494

Уф, готови сме  Crazy
Още не сме почнали и вече ми се повдига от бумащина...

Общи условия

Активация на акаунт