Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 867
  • 720
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Мислила ли си за варианта да запишеш дъщеря си в училището, което харесвате; да запишеш сина в листа на чакащите за същото училище, а за момента той да тръгне в друго училище ( в това което те ви предложат)?
Аз лично не бих искала да си запиша и двете деца в училище, което не харесвам.
Не се притеснявай за присобяването - ще им хареса и няма да има проблеми. Моите бяха на 8 и 10, когато дойдоха миналата година и не е имало големи драми.
Мисля аз всякакви варианти, но няма да успявам да ги водя/без кола ще трябва да се оправяме с децата/. Ако почват по едно и също време трябва да са поне близко училищата. Явно като видим какво ще ни предложат тогава ще мислим варианти, но ще е в последният момент и много мразя така на юруш да са нещата. Но ние сме си виновни, ако бяхме дошли 10-тина дни по рано щяхме да ги хванем работещи училищата и да имаме повече време за реакция  Twisted Evil

# 466
  • Лондон
Борикс, на твое място бих записала едното дете и оставила другото на лист на чакащи, не е нужно да започва училище от ден първи. После когато администрацията се появи, бих им досаждала всяка седмица да питам какво става... С любезно настояване тук много неща се постигат Peace

GI, ние сме в апартамент, и си имам 1 дете, та лагерите са добра опция, но не съм очарована от този специално... Тази седмица Аннабел беше на тенис лагер, много добре й се отрази, още повече че е била с големите деца, 7 до 9 години, а на нея много й харесва сега да е с големи Simple Smile Проблемът е, че е само 3 часа на ден и пак някой трябва да се занимава с нея в останалото време + придвижването от и до...

ivelin123, ако въпросът ти въобще е сериозен, не мисля, че може да му се отговори... Много искам да знам какво ще бъде положението и цените, и безработицата след 2 години, но не мисля, че някой знае да ми каже... В момента има много голям процент безработица сред младите, след 2 години може би нещата ще бъдат различни...

Много хубав дълъг уикенд на всички

# 467
  • Лондон
Борикс, сега се загледах в лентата ти, ако момчето е на 4 г и 4м не трябва ли да бъде в Reception догодина?  newsm78

# 468
  • Лондон
Глупости говоря, извинявай, нещо съм се изморила явно Embarassed разбира се, че е тази година

# 469
От скоро сме в Лондон и не ми е ясно каква е процедурата да си намерим джи пи (пробвах с търсачката ама не намерих инфо), нашия квартал е Walthamstow(давайте препоръки ако има съседки Simple Smile ). Моля ви дайте инфо, линк или на лични ако не искате да се пълни темата. Мерси  Simple Smile

# 470
  • На село (близо до Лондон)
Цитат на:  tzvetak  link=topic=723913.msg25980629#msg25980629 date=1377276002
GI, ние сме в апартамент, и си имам 1 дете, та лагерите са добра опция, но не съм очарована от този специално... Тази седмица Аннабел беше на тенис лагер, много добре й се отрази, още повече че е била с големите деца, 7 до 9 години, а на нея много й харесва сега да е с големи Simple Smile Проблемът е, че е само 3 часа на ден и пак някой трябва да се занимава с нея в останалото време + придвижването от и до...

tzvetak, и аз това имах предвид че тези лагери които си струва са по 3-4 часа и пак си е хамалогия водене/прибиране.

Борикс трудно е ако не са в едно училище, става ако има breakfast club едното да оставаш по-рано и също afterschool за да можеш да се придвижиш следобяд.

# 471
 Grinning

Интересувам се колко лири долу-горе са разходите за наем, храна и т.н. Също така след като завърша там ще мога ли без проблем да си работя по професията или ще трябват разни допълнителни неща ? Знаете ли колко е началната заплата на един счетоводител ? Ще се радвам ако ми помогнете Simple Smile

За разходи, тип режийни, не се наемам да правя разчет, хората са различни, харчат различно,
отделно зависи много и къде живееш, едно е Лондон, друго е в Нотингам, например.

Допълнителното нещо след завършване е...опит.
Знам, как да имаш опит като току-що завършил и тук стигаме до питането за заплатите-
като започнеш къде по стажантски програми, къде от по-ниско ниво.
Стажантите вземат малко пари 10-13К на година, без опит може да се закачиш
на някоя младша позиция за по 16-18К на година.
Изобщо счетоводител е мноооооооого общо.
Конкуренцията е голяма. Пълно е със счетоводители всякакви.
В последните няколко години много компании съкратиха персонал, наред с високо-квалифицирани
и скъпоструващи кадри.
Англичани, завършили тук, с по над 15 години опит на високи позиции, им отнема поне 6 месеца
докато намерят нещо, което да отговаря на образованието и опита им.
За по-ниските и средни позиции-също кандидатстват много хора..
На предишната ми работа в местната Община имаше много млади хора с дипломи от право,
през икономика, политология, изкуства, които работеха на какви ли не младши позиции за не особено добри пари,
само и само да работят нещо и да се издържат. Не е лесно.
От познати в агенции за наемане на персонал, специално за финанси знам, че и по частните фирми е подобно положението.
Така поне е при нас-средно голям град на сред Англия.
Завърши си, кандидатствай, пък нека те приемат, изучи се, търси работа.
Едно по едно. От много сметки, на края-криво всичко  Wink

# 472
Merry, браво на твоето момче  Grinning

deliziq,
тук тук е обяснено как се регистрираш за личен лекар. Има и линк да потърсиш клиники в района, където живееш.

# 473
Да попитам за NHS номера - как се издава първоначално?

И друга чуденка - вие с какви автомобили сте - малки градски, лесни за паркиране, или залагате предимно на сигурността, пък дори да са по- големи? Чудим се каква кола да изберем. Имаме и вариант за тази от България, но е с ляв волан... Ще се радвам да споделите отзиви  Simple Smile

А като гледам какви хубави оценки изкарват вашите деца -браво, браво!

# 474
  • Варна
tzvetak да тази година ще е Reception, ще чакаме да видим какво ще предложат пък ще му мислим може и да го оставя в листа на чакащите малкият. Аз по принцип не бързам да става ученик обаче той нещо се е вдъхновил. Само да не му се изпари вдъхновението докато го вземат, че в БГ с рев ходихме на градина, та тук както и не ги разбира ще е още по весело ако изобщо може да е  Cry

tanzen отидохме в най близката клиника казахме, че сме нови в района и идваме от чужбина дадоха бланки попълнихме и ги оставихме. След седмица   получихме писмо с потвърждение за регистрация в сърджарито и NHS номерата на всеки.

# 475
Grinning

Интересувам се колко лири долу-горе са разходите за наем, храна и т.н. Също така след като завърша там ще мога ли без проблем да си работя по професията или ще трябват разни допълнителни неща ? Знаете ли колко е началната заплата на един счетоводител ? Ще се радвам ако ми помогнете Simple Smile

За разходи, тип режийни, не се наемам да правя разчет, хората са различни, харчат различно,
отделно зависи много и къде живееш, едно е Лондон, друго е в Нотингам, например.

Допълнителното нещо след завършване е...опит.
Знам, как да имаш опит като току-що завършил и тук стигаме до питането за заплатите-
като започнеш къде по стажантски програми, къде от по-ниско ниво.
Стажантите вземат малко пари 10-13К на година, без опит може да се закачиш
на някоя младша позиция за по 16-18К на година.
Изобщо счетоводител е мноооооооого общо.
Конкуренцията е голяма. Пълно е със счетоводители всякакви.
В последните няколко години много компании съкратиха персонал, наред с високо-квалифицирани
и скъпоструващи кадри.
Англичани, завършили тук, с по над 15 години опит на високи позиции, им отнема поне 6 месеца
докато намерят нещо, което да отговаря на образованието и опита им.
За по-ниските и средни позиции-също кандидатстват много хора..
На предишната ми работа в местната Община имаше много млади хора с дипломи от право,
през икономика, политология, изкуства, които работеха на какви ли не младши позиции за не особено добри пари,
само и само да работят нещо и да се издържат. Не е лесно.
От познати в агенции за наемане на персонал, специално за финанси знам, че и по частните фирми е подобно положението.
Така поне е при нас-средно голям град на сред Англия.
Завърши си, кандидатствай, пък нека те приемат, изучи се, търси работа.
Едно по едно. От много сметки, на края-криво всичко  Wink

Мхм, ще си карам сега с училището, а когато му дойде времето е ясно, че пак ще има голямо четене на форуми Grinning Иначе като цяло живота в Англия за българите по-добър ли е от този в България ?

# 476

Наивен въпрос..но и ти си млад много  Peace
За някой българи е по-добър, за други-не. То и за англичаните е така.

# 477
За училището , ако едното дете е вече прието , другото / сестра/брат/ са с приоритет да бъдат приети в същото училище , при мен ще приемат Моник в preschool nursery в същото училище , в което е брат й . Не знам дали това не е определена политика ба всяка общината поотедлно , но защо не питаш както в общината , така и в самото училище. Когато приеха СJ , което не беше посочен в избора ми аз обжалвах и след 2седмици го прехвърлиха в едно от училищата по мой избор. Във връзка с горното мисля че трябва да събереш възможно най -много инфо  и какви са възможностите за обжалване , но съм почти сигурна че трябва да настанят другото дете в същото училище.

# 478
  • Варна
Благодаря axel_chiara2430 всяка информация ще ми е от полза. Ще отида пак до училището на 1-ви. Сега ходихме, но имаше само някаква строителна фирма наета да ремонтира. Ние от училището взехме бланките, но не ни питаха коя година ще бъдат децата, а само дадоха 2 бланки за двете деца и казаха да попълним и изпратим в общината.

# 479
Мисля че , е по -добре да отидеш до общината , защото аз доколкото си спомням попълвах форми април / май и общината решава по критерии разстояние и т.н , мисля че спокойно можеш да ги свалиш от интернет и подадеш дори онлайн , провери в сайта на общината

Общи условия

Активация на акаунт