Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 848
  • 720
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте,момичета!След краткия престой в България,пак се опитвам да свиквам тук..,но като цяло нещата много се объркаха Sad И сега съм без никаква мотивация,щото всичко е нагоре с краката:
1.Не мога да намеря училище за малката,а даже днес по радиото казаха,че тук в Дидсбъри за 1 място се борят 2 дечица.Какво означава това?Че няма да я приемат,че ще е някъде из Манчестър или частно училище?
2.Преместихме се в друга къща,с по-голям двор и гараж,но с УЖАСНА кухня.Собственикът отказава да направи какъвто и да е ремонт,т.е. ако искам нова кухня,да си я платя.А ако примерно след година ми каже да си ходя,да остане тук...На всичкото отгоре предишните наематели са били пакистанци-ей,разкачиха ми се ръцете да търкам и жуля Sick,да боядисаме всичко,да изперем килими и дивани.
3.За втори път успях да си изпусна часа при доктора за новозаписали се пациенти...
4.Бях на интервю и за НиН,ама като гледам,едва ли ще да ми го дадат.
 Само за информация-от Изиджет не ми таксуваха по-големия ръчен багаж.Натам -никакви проблеми,насам-момичето в София предложи да го мине безплатно в багажите и аз се съгласих.Без бординг пас,само си го бех свалила на телефона и така си го сканирах.
Благородно завиждам за фестивала на хвърчилата в Бристол и благодаря за видеото  bouquet
А иначе за кори -взимам от един ливански магазин,дето продават и турски неща,и бг овче сирене.Тънките кори са по-добри тук,но бутер тестото-Теско,Асда.А,само да питам,щото аз още се уча на английски-как е чубрица,ама не savory,a по-конкретно?

# 526
Когато изпратих сина ми reception и сега първа година ми казаха да не нося никакви моливи , химикали и тетрадки , чанта също ми дадоха от училището с/у£5. За шишетата с вода държат много и тези от Асда са ОК или b&m. Провери дали имат стол в училище , защото аз трябва да запазвам седмица преди това , за да се храни на стол - менюто при мен е невероятно, много разнообразна и полезна храна. Ако е пет -годишно детето може да има право на безплатна карта за автобус и влак и на безплатна храна- трябва да провериш , но в училището не могат да ти кажат.

# 527
За чубрица търси thyme. Двете растения са от едно и също семейство и въпреки че има малка разлика в аромата, като цяло са много сходни.
Определено не могат да ви задължат до ходите в частно училище. Също така няма вариант да не тръгне на училище.
Имате ли официален отговор от общината?

# 528
За кори аз съм най-доволна от mark&spencer I sainsburys -оттам купувам козе и фета сирене / но от деликатесния щанд / абсолютно същия вкус на българските и по -добре , а са и на много изгодни цени. За чубрица отвори първа страница на темата и там са всички подправки.

# 529
За чубрица търси thyme. Двете растения са от едно и също семейство и въпреки че има малка разлика в аромата, като цяло са много сходни.
Определено не могат да ви задължат до ходите в частно училище. Също така няма вариант да не тръгне на училище.
Имате ли официален отговор от общината?

В никакъв случай няма да оставят без училище , може временно да ви настанят в такова , което не ти е в избора , но ако се освободи место ще го преместят , където желаеш , но трябва да го уведомиш

# 530
Благодаря! Сега чакам баща им да се прибере и да почнем да звъним,че с това местене от Скай ще ми пуснат телефона след 11.09 ooooh!И още един въпрос-баткото си беше харесал едно училище(по принцип за него има места),но ми казах,че там ходят деца от каунсъл къщите и като цяло са повече индийчета и пакистанчета.Това ще окаже ли влияние  на обучението? Другия вариант е да иде в католическо училище Thinking.А,и това,което той харесва е само за момчета-кое е по-добрия избор?!?!?!?!?!?

А сега малко да се похваля-от днес имам колело и така ще се опитвам да се включа в английския трафик,ама голям опит ще е ,след като не съм карала повече от 20г. Joy Joy

Последна редакция: ср, 04 сеп 2013, 15:45 от juleto18

# 531
  • в света на илюзиите
Здравей момичета   bouquet Някоя да живее в Норич или наблизо??

# 532
Момичета, може ли да ми кажете хубав прах за пране, който ползвате?
Има възможност да ми изпращат от Англия течен или на прах, но не знам коя марка там е хубава, освен Ариел и Персил.

# 533
  • Нотингам/Пловдив
Относно баничките с бутер тесто снощи- тестото беше от ТЕСКО, квадратно. Когато го отворих.....не беше на листове, разточено, само да го режа и да слагам плънка. Просто дебел квадрат. Е, просто ...Не стига, че нямам нормална фурна, ами и някакво незнайно за мен тесто.
В крайна сметка, сама си го рязах този дебел квадрат на тънко, като блат за торта и така. За печенето на грила-стана, нямаше проблем, не изгоряха, нито имаше пушек.
И сега се чудя как тогава изглежда бутер тестото в теско, което да е на листове?
За корите аз купувам ето тези от Теско.
      Честито на мамите поличили НИН. 
   У нас е настъпила предучилищна треска. Каката започва утре, а малката даже е разочарована, защото тя започва в понеделник.
 Добре дошли на всички завърнали се от почивка Simple Smile
  Ние решихме че след като нямахме холидей тази година, може да се поглезим и да си купим нови дивани. Чакам да ги докарат след 11 септември и дано излезнат стока  Simple Smile Малко ми се получава след дъжд качулка, но ако някой има впечатления от мебелите на DFS да сподели, че като им чета отзивите в интернет нямат много доволни клиенти.
 На всички дечица пожелавам успешна учебна година Simple Smile   bouquet

# 534
Благодаря! Сега чакам баща им да се прибере и да почнем да звъним,че с това местене от Скай ще ми пуснат телефона след 11.09 ooooh!И още един въпрос-баткото си беше харесал едно училище(по принцип за него има места),но ми казах,че там ходят деца от каунсъл къщите и като цяло са повече индийчета и пакистанчета.Това ще окаже ли влияние  на обучението? Другия вариант е да иде в католическо училище Thinking.А,и това,което той харесва е само за момчета-кое е по-добрия избор?!?!?!?!?!?

А сега малко да се похваля-от днес имам колело и така ще се опитвам да се включа в английския трафик,ама голям опит ще е ,след като не съм карала повече от 20г. Joy Joy
Какви бяха причините да харесате това училище? Погледнах те ли какви са резултатите от проверките ( има линк на първа страница)?
Това че има индийчета само по себе си не би ме впечатлило много, но информацията за децата от council estate би ме притеснило. При това положение бих избрала католическото училище.
Звучиш ми малко припряно ( казвам го с най-добро чувство). Успокой се, проучете още малко, не бързайте. По- добре децата да закъснеят с една седмица, но да започнат в добро училище.

# 535
За резултати гледах,но Ofsted reports са през две години и като ти се отвори предпоследния-станаха 4-5 години.И затова много-много не вервам.А че момчешкото училище не е добре(макар по оценка да е 2)чух от няколко различни места,но все от преподаватели-бивша комшийка;жената,от която си взехме кола;библиотекарка...И аз затова взех да се опъвам на този избор.Хубавото е,че за сега и двамата ходят на едни курсове-Кumon,а те са в католическото училище и той взе да го приема като идея.Остава да видим адмишъна Praynig

Сега,понеже пак си мислех за НиН-а,се сетих,че питах как сина ми ще получи този номер след 2 години. И жената там ми каза,че е автоматично,след като съм подала документи за детски .Веднъж,каза,щом е в системата-ще получи НиН на 16г.
  Прах за пране-Персил,течен-нишо общо с бг варианта.Сега съм на Сърф,ама не е така миризлив.А за Норич мисля е на ...около 30-35 мин до Манчестер.Знам,че има и влак,но не знам за колко време стига до там.. И до там не стигнахме,но Уинсфорд е красиво място bowuuМога ли да помогна с нещо?

# 536
  • Манчестър
Норич е на около 230-250 мили от Манчестър (източна посока) ,графство Норфолк.

# 537
  • Оптимист по принуда
Т е р и, поздравления за НИН-а! Прекрасна новина, всичко най-добро занапред!

# 538
 BlushОпс,аз съм се отнесла за Nortwich и благодаря за информацията,щото една приятелка е там и все си мислех,че сме близо,а то....

# 539
Здравей момичета   bouquet Някоя да живее в Норич или наблизо??

здравеи , ние сме в НОРИЧ ,  6те се  радвам  да  се  4уем... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт