Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 831
  • 720
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте и от мен!
И аз съм на мнение, че е добре да се изчака за училището с идеята да се намери най-добрия вариант. Ние и без това сме си закъснели, де. Не знам какво те притеснява католическото училище, хиляда пъти бих го предпочела ако имам да избирам между двете, които си посочила Wink

Аз стягам багаж и леко съм изнервена... То щото в Англия нищо няма от къде да се купи ( според моята рода, хаха), но се притеснявам да не забравя някой важен документ, че този път сме а по-дълго.

Благодаря за съветите за актовете за раждане, сега ще пробвам без легализиране, да видим Simple Smile

Хайде със здраве (че се предполага да действам, не да пиша из форума )  Laughing

Последна редакция: пт, 06 сеп 2013, 16:36 от 100dollarstable

# 541
Здравейте Hug Благодаря на всички момичета, които споделиха радостта ми за НИНо Hug  bouquet Hug
Борикс, честито, много се радвам за училището,знам каква емоция е  Hug
Жулето18,  Hug, стискам палци всичко да се нареди при вас, мудна е системата им на тази англичани,което аз не харесвам, но пък като стане нещата се подреждат Hug Да кажа за училището - тук подценяват много училищата,които са в районите на общинските жилища,тъй като това,че родителите на тези деца са на помощи и са примерно от друга националност,различна от английската , ги прави един вид втора ръка хора, поне такива са предразсъдъците на местните, но далеч не е така според мен. Аз докато избирах училище за сина ми обиколих няколко и изобщо не стоят така нещата, поне според мен. Ходих и в католическо, много силни в математиката, тук поне при нас обръщат внимание на цялостната оценка,която се дава ежегодно на училищата,ако имаш или намериш отнякъде такава статистика на училищата във вашия район ще бъде най-добре.Успех Hug
Искам да попитам майчетата на ученици- имате ли представа дали има строго определена система по,която се обучават децата в училищата.? Примерно в нашето училище почти всичко е по системата Монтесори, система ,която аз обожавам. И мисълта ми е - във всички училища ли е така или всяко едно си има определен подход и система на възпитание и обучение?
В заключение да споделя и емоциите около първия учебен ден на моя първокласник:) За първи път видях ученици без букети,а и сигурно и те за първи път ученик с букет в първия учебен ден Laughing
НО това на страна, синът ми изведнъж порасна в очите ми, плаках от радост, от тъга, че малкото ми момченце вече е голямо и ще става още по-голямо. Оставихме го вътре и тъй като и други родители влизаха ,излизаха ,реших да вляза и аз. Беше седнал на земята до едно дете с една книжка в ръка,погледна ме и ми каза- Ти за какво дойде,мамо....? И аз  Shocked  ShockedИсках да проверя как е, но разбрах,че детенцето ми вече може да се справя самичко ... Така де, много му харесва поне засега, връща се с много емоции, истории и нови думи Laughing Ще се справим, вярвам в него  Hug

# 542
Училищата следват т.нар.  National Curriculum, който се прилага в цялата страна.
Католическите училища, частните училища и Академиите в последно време,
не са задължени да го прилагат стриктно, но все пак, ако имат оценка от офстед,
то трябва да покриват определени критерии.

И като стана дума за училища, националната стачка на учителите се планира за 1 октомври,
да си имате на идея и подготвите с вариант за гледане на децата, ако трябва.

# 543

Да се похваля-днес дойде и моя НиН:)Сега по принцип,ако искам да започна работа трябва ли ми друг документ или това ще е достатъчно?(превела съм си и дипломите) И къде да отида-в джоб център или в агенция?
  "Монтесори" се казваше и училището,където бяха племеници ми,но в Америка.До миналата година бяха много доволни,децата се чувстваха прекрасно,но после едната госпожа напусна и започна една смяна,на която те не можаха да свикнат.Но доколкото знам,там системата в това училище беше по-различна от стандартните училища,но се обръща голямо внимание на индивидуалността на всяко дете и на интересите му.Мисля,че затова и снаха ми толкова настояваше децата да ходят там.
  И пак да отбележа-репорта се прави на всеки две години,а за това време нещата могат доста да се влошат,особено и при промяна в екипа.И другото,което забелязах(щото нали от една седмица сме новодомци,отново Whistling)-тази къща е много близо до един от каунсъл естейт,където като цяло живеят англичани,или поне на мен ми приличат на такива-белички ,с лунички и бирени шкембета.Как си крещят тези хора и как се нареждат-ми то все едно съм в някоя от махалите  в  България...То майките на децата,то децата,то възрастните-ехеее,немат спирка.И доколкото знам тук е и по-свободно,по-лесно и с наркотиците и ето тук започвам да се плаша Sick
  Сега чакам понеделник,тогава ще има един лист за католическото училище.
А вашите деца можеха ли да четат и пишат преди да идат на училище? И до колко добре говореха английски?Моята бубка е многоо,много зле-едва връзва две думи и с 300 зора разпознава буквите и цифрите до 10 ooooh!,но за спорт и танци е първа писта и прави всякакви маймунджулъци.

# 544
  • UK
Близнаците изобщо не могат да четат или пишат, не разпознават и цифрите. Могат да броят до десет, и после става... Илевънти, форти, ейтийн... Няколко пъти се опитах да им покажа как да си пишат буквата - не проявиха почти никакъв интерес. Кейдън съединява точки на няколко пъти, дори му се получаваше, а Кийра се занимаваше да рисува кръгчета около нейните точки - никакъв успех. И двамата рисуват по бебешки - драсканици, тук-там някое странно цвете, ако им се покаже, или въпросните кръгчета.

# 545
  • Лондон
Госпожица Мърморана, на колко години са тези деца?Пропуснала съм, ако си споменала...

Council estates за Лондон, а предполагам и другаде, са ужасно място, и най-кофти са ми точно русите и белите, с по 5 деца средно, най-често самотни майки с приходящи бащи... Ние си имаме доста от тях в квартала, и затова пътуваме всеки ден 5 спирки с влак, няма как просто да ходя на родителски срещи с тези хора Confused

# 546
  • UK
Миналата седмица станаха на четири.

# 547

Не са престаряли, ще се научат  Simple Smile хубаво, че ги занимаваш. В Крокотак има много неща за правене http://krokotak.com/, само време да има човек! Води ги в библиотеката; в нашата напоследък има една купчина организирани артистични събития за по-малки деца. Гледат ми се мъници пак, моите много бързо пораснаха.

========================================
Ако не сте видяли, Ъпсурт в Лондон през октомври:
http://www.claphamgrand.com/Club/whats-on.php?month=10

# 548
  • UK
Мда, днес играхме с онези пъзели за под с цифри, дано са запомнили нещо, броим разни неща, почти свикнаха с моята идея за това как се случват нещата - например че няма да им прибирам играчките, или че не ми се занимава с тръшкане и рев за глупости - вече не се и опитват. Играчките си прибират, понеже мислят (и баща им потвърди), че иначе ще ги изхвърля. Аз помагам, но не правя всичко сама. Например като им чистим стаята, те прибират играчките, аз оправям леглата и слагам кутиите с играчки на местата, които те не достигат. Носят си чиниите след ядене в мивката, изхвърлят си остатъците в коша, големите си мият лицето и ръцете сами в банята след хранене, вместо да ги гоня да ги трия с хавлия, както са свикнали. Общо взето вече знаят, че съм тук да им помагам, а не да им слугувам, и дори са доволни, че правят тези неща сами. Малкия досега не проявяваше интерес, обаче вече няколко дни също си носи чинията в мивката. Simple Smile Така ми създават повече грижи, разсипани неща по пода и така нататък, но според мен е важно да се научат да ги правят сами тези неща, а и те са доволни от себе си. Simple Smile

# 549
  • Варна
На нас учителката на голямата ни препоръча да намерим картинен речник хем да учи думите хем явно другите деца да и помагат с произношението или аз поне така си мисля. И двата дни в които ходи на училище и прикрепяли по едно детенце да чете с нея т.е. тя чете то я корегира Wink Засега имаме напредък с четенето, но го прави по усет просто запомни определени словосъчетания как се четат. Пък и думички които се повтарят по често ги научи Wink) Това след месец опити с моя помощ, но не много интензивно четене/гледах да не я пресирам много/. Но изобщо не разбира какво чете. Днес ще идем до библиотеката да търсим речник, ако няма трябва да търся да купя от някъде Wink
Малката Госпожица Мърморана ще се научат децата моят малкият първият ден така се тръшкаше не искал да пише, ама майка му упорита бях решила, че трябва да може да си пише името. Измислихме една игра неговата буква на единият дядо буквата на другият на тати на приятелят му и така за всяка буква от името. Точно за 30 мин се научи да го пише без да изпуска букви. Сега му е кеф да си го пише и сам си намира буквите на клавиатурата на детският компютър. Друг е въпроса, че един ден седнал на моят компютър и решил да напише на баба си. Написал си името и като погледнал нещо друго се появило и ме вика да видя. Като отидох аз съм била на кирилица и то съответно си написал името на кирилица ама на него нищо не му говори. Стана ми тъжно, че първо ще научи латинската азбука  Sad Ама си мисля, че ако го занимавам паралелно с двете ще го объркам повече.  Децата много бързо учат въпроса е да решат че искат Wink))

# 550
Здравейте, в момента съм PHD student в британски университет и очаквам първото си дете през март 2014 г. Разрешителното ми за работа би трябвало да излезе чак през ноември т.г. и бих искала да попитам българските мами в UK, които евентуално са били в подобно положение, дали ще имам право на някакви помощи и детски добавки, ако не успея да започна работа преди раждането (все пак едва ли някой би взел на почасова работа студентка в напреднала бременност).

Другият ми въпрос е свързан със статута ми на самотна майка. Приятелят ми живее в България; тъй като планирам да родя в UK, той трябва ли да дойде тук, за да припознае бебето и да го впишат като баща в акта за раждане на детето?

Предварително ви благодаря за отговорите !

# 551
Аз имам картинен речник ,мога да ти го изпратя ако желаеш.

# 552
В училището , където ходи сина ми ги учат да произнасят буквите както се чуват , а не както са в азбуката и това му помогна много , сега пише и чете почти без проблеми - аз го занимавах по този начин и много помогнаха едни малки книжки , в които има около 5-8 думи мах и ги четат като ги запомнят . Аз ги открих в eBay на нормална цена инче нови са над £50  цялата поредица и ще ги поръчам, за да го занимавам вкъщи.

# 553
Издателството е Oxford reading tree stage 1 , но има много помогнала за четене в home bargains

# 554
  • Варна
axel_chiara2430 благодаря за предложението, ако не намеря ще ти пиша. Явно взаимноучителната метода помага защото на децата им е интересно да работят заедно та си мисля, че и с речника ще и помагат Wink

ПП На Oxford reading tree stage 1 ги изнамерихме в библиотеката и главно от тях четяхме наистина са много хубави.

Общи условия

Активация на акаунт