Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 773
  • 720
  •   1
Отговори
# 675
Thinking Нещо много се омотах с тези декларации:ние искаме декември моята майка да доведе децата от Англия до България.Те са на 5 и 13.Имам декларация ,че сина ми може да пътува сам(от бащата),но пък е само на 13,а малката е с двойно гражданство-е кой е най-добрия начин да се пътува тогава newsm78 -да направя декларация и за нея ли? има ли значение с коя авиокомпания( тук е само ИЗИ джет)? или както ми казаха в София последния път-двата паспорта са достатъчни???
  И малко Офф-какво правите ако видите,че някой краде?Викате  и правите панаир или се обръщате на другата стран аи пасс?

Авиокомпаниите нямат общо с декларациите.
Те са необходими и се представят при паспортната проверка.
Всеки непълнолетен български гражданин трябва да има декларация за излизане от България, независимо с колко гражданства е.

# 676
Здравейте Simple Smile имам една питанка по повод посещение на Лондон. Добър вариант ли е London passes and travel card? За няколко дни http://www.londonpass.com/london-pass-prices.php#.Uja539JRD-g

Благодаря ви предварително Simple Smile

# 677
  • UK
ако детето е с два паспорта няма нужда от декларация за пред БГ проверяващите-това е коментирано неведнъж тук, ако се притесняваш, че можеш да попаднеш на неразбрал служител, пиши на гранична полиция-ще ти отговорят писмено и ще го имаш черно на бяло
за другото дете е необходима декларация

# 678
  • ENGLAND
И аз да потвърдя, за деца с двойно граданство пълномощно не е необходимо, само се показват двата паспорта. Досега никога не са ми искали декларация.

И аз да споделя нещо, може да има и други патили като мен.
Деня преди да заминем за България тегля от каш машина не голяма сума пари. Сега като се прибирам виждам в стейтмънта, че съм теглила една и съща сума от две различни каш машини. Разликата между двете тегления е 2 мин. и аз съм абсолютно сигурна, че само веднъж съм теглила пари. Каш машините са на стотина метра една от друга, пред две банки, не вътре. Не възможно е да се изтеглят за толкова кратко време с една карта и от двете каш машини.
Естествено обадих се веднага в банката, от там на техните телефони и един час ме разпитваха кое как е. Казха ми, че ще правят разследване, ще ми се обадят и ще ми върнат парите. На другия ден, след по-малко от 5 работни часа ми се обаждат и ми казват, че са направили разследването и съм била теглила и от двете машини и за тях няма нищо нередно. С госпожата се разправях пак почти час, обяснявам И, че е невъзможно за две минути да изтегля пари от двете машини, тя сама призна, че е необходима минимум минута и половина - две за теглене. Но пък продължи, че е доказано, че е теглено с мойта карта и с моя пин код. Стигна се до там да ми разиграва сценарий, че някой ми е бръкнал в чантата, взел ми е картата, изтеглил е абсолютно същата сума за две минути и накрая ми е върнал картата пак в чантата. След това ме обвини, че не знам какво съм теглила и правила този ден. Щели да ми пратят писмо с решението. Писмо още нямам, но пък ходих до друг клон на банката и от там ми го принтираха, писмото е от 11.09 и имам 21 дни за опровержение. Ще им пиша разбира се.
Та питането ми е, някой по-компетентент да знае как се е появило това второто теглене, хакери някакви, скам или нещо подобно. И на някой случвало ли ми се е подобно нещо?

Извинявам се за дългия пост, ама съм им бясна, толкова време никакви проблеми с тази банка, а от началото на тая година все нещо им има.

# 679
Thinking Нещо много се омотах с тези декларации:ние искаме декември моята майка да доведе децата от Англия до България.Те са на 5 и 13.Имам декларация ,че сина ми може да пътува сам(от бащата),но пък е само на 13,а малката е с двойно гражданство-е кой е най-добрия начин да се пътува тогава newsm78 -да направя декларация и за нея ли? има ли значение с коя авиокомпания( тук е само ИЗИ джет)? или както ми казаха в София последния път-двата паспорта са достатъчни???
  И малко Офф-какво правите ако видите,че някой краде?Викате  и правите панаир или се обръщате на другата стран аи пасс?

Авиокомпаниите нямат общо с декларациите.
Те са необходими и се представят при паспортната проверка.
Всеки непълнолетен български гражданин трябва да има декларация за излизане от България, независимо с колко гражданства е.

Ако не излиза от страната с Бг паспорт не са необходими декларации! Ако имаш за сина си декларация само от баща му пак не те устройва - ще искат и от двамата родители . Затова или с чужд паспорт трябва да напуснат Бг или с декларации от двама родители / ако ги придружава баба им/.

# 680
Дорет, доколкото знам всяка кеш машина има камера. Изискай да видят, ако може и в твое присъствие кой е теглилот двете машини.

# 681
Doret  много неприятно наистина подкрепям мнението на  varnagirl дано се оправиш  Peace

# 682
Имам няколко въпроса:
1. В Англия само с лична карта ли се влиза?
2. Харесали сме една кола там,ще ни дадат ли транзитни номера за да си я докараме?
3. Евентуално колко струва автовоз да ни я докара,ако решим да не я докарваме на ход?

Колата се продава в автокъща и ще дадат фактура,което е по-добрия вариант май.. от колкото да се взима от частно лице..
Нещо по специфично ако има за купуването на кола от УК моля да кажете.

# 683
Здравеите в началото на 9 месец съм по4ти, с мом4енце -терминат ми е на 17.10 .., аз имам от тези проклети гъби плъс още екстри от сорта на брадавички и хпв,които се разрастват и появяват наи ве4е през бременноста.., та знам че не е добре да се райда нормално при таккива условя,но пък тук лекарите гледат едни портоколи и лекуват по тях след като говорих с лекарката тя дори не пойела да погледне  отдоло как седят нещата и съвсем спокоино ми каза изчакаи 2 минути за да про4ета на компутара мойе ли в тяхната болница да се райда нормално в този случаи,после заяви че няма проблем и така си и оставам..,мисля че не е добре за бебето., как мислите вие?? извинете за правописа нямам кирилица тук.

# 684
  • Пазарджик/Лондон
Значи, ако правилно съм разбрала, дъщеря ми няма нужда от декларация , за да тръгне от Англия за България, но може ли да пътува сама на 17 години или е задължително да е придружена от някой?Може би трябва да проверя в авиокомпанията newsm78.

# 685
Аелис ето това пише на страницата на Уиз еър: Пътници на 14 и 15 години могат да пътуват без придружител, но не могат да поемат отговорност за пътници под 14 години. Деца над 14 години могат да пътуват с полети на Wizz Air самостоятелно.

# 686

Та питането ми е, някой по-компетентент да знае как се е появило това второто теглене, хакери някакви, скам или нещо подобно. И на някой случвало ли ми се е подобно нещо?

На мен ми се случи подобно нещо през 2008 г. Не си бях проследявала стейтмънтите от август до декември през същата година поради ред причини. В един момент установих, че имам поне 30 транзакции които не са мои, включително ми бяха теглили суми от Ванкувър и Пекин в брой. Аз направо нахлух в клона на банката и говорих с инспектор, после писах писмо с молба за разследване. На мен ми помогна и факта, че можех да докажа, че не бях пътувала през този период извън граница. Първо се опитаха да ми вменят вина, че не съм си била пазила картата, после, че мъжът ми ми е откраднал парите и накрая се опитаха да ми намекнат, че може и аз да съм си продала данните. Накрая ми върнаха парите до стотинка, нищо, че тогава нямах застраховка на картата, но си беше много голям стрес.
Почти на 100% съм сигурна, че при мен случаят е следният - в България само веднъж ми се наложи да тегля спешно пари от банкомат който не е пред банков клон. Свалили са ми детайлите, пина и така с малки суми са започнали, после като не реагирам са увеличили сумите, докато най-накрая имах купено автомобилно стъкло за 400 паунда...
Не се притеснявай, ще ти ги върнат, но не си губи времето с разговори. Направо си им пиши, че отивате на корт.

# 687
  • ENGLAND
Дорет, доколкото знам всяка кеш машина има камера. Изискай да видят, ако може и в твое присъствие кой е теглилот двете машини.

Според тази от банката, с която говорих по телефона камери имало само на каш машините вътре в банките. Не ми се вярва, гледала съм предавания в които показват как камера засича някой дето тегли пари. Май ще трябва и до полицията да отида, макар че картата ми не е открадната.
Днес по обед получих и писмото им, общи приказки и никакви доказателства, че съм теглила пари втория път. Явно ще си разменяме писма с месеци, но няма да ги оставя.

Аелис питай в авиокомпанията, те се занимават с пътуването на сами деца.

# 688
  • Пазарджик/Лондон
aniji мама на Джозеф и Кейт , благодаря ти - точно с тази компания ще пътува Hug.

Благодаря на всички ,отговорили на запитването ми - знам си аз къде ще получа точна информация Hug Hug Hug.

# 689
  • ENGLAND
Anelia11 , благодаря. Вече каквото и да искаш все говориш по телефона, а в клона на наше сЕло за да видиш някой трябва да си букнеш среща за следващата седмица обикновено. Казах им да ми докажат, че аз или с моята карта е теглено, ама не могат. Това е от 18 юли и досега нищо друго съмнително няма с акаунта ми.  И на мен ми разиграваха какви ли не сценарии.

Общи условия

Активация на акаунт