Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 787
  • 720
  •   1
Отговори
# 660
  • Пазарджик/Лондон
Значи трябва да си направим декларация при нотариус? Ние имаме декларации, които направихме в Бг, че може да пътува с един от родителите и другият е съгласен, но сега трябва да направим такава, че може да пътува сама?Ако единият от нас реши да я придружи, ще важи ли декларацията , направена в БГ?

# 661
На детето му трябва декларация от двамата родители, че са съгласни да напуска България, непридружена от тях.
Ако декларацията, която има е, че родителят е съгласен тя да напуска страната, придружена от другия родител, то ако се яви сама (без изрично упоменатия родител), няма да я пуснат да излезе от България.
Каквото пише в декларацията, това важи на границата.
Не знам какво съветва посолството и колко взима за нотариална заверка, но няма никакви изисквания за родителско съгласие при излизане от коя да е чужда страна.

# 662
  • UK
аз говорех за излизане от Англия, но съм съгласна,че в случая може би не е релевантно,защото моята декларация е необходима, ако детето Е английски гражданин и е непълнолетно.
декларацията,която правим не се прави в посолството
Аелис,може би е най-добре да провериш на сайта/тел на авиокомпанията,която ще ползвате

# 663
аз говорех за излизане от Англия, но съм съгласна,че в случая може би не е релевантно,защото моята декларация е необходима, ако детето Е английски гражданин и е непълнолетно.
декларацията,която правим не се прави в посолството
Никога на излизане от Англия не са ме питали или искали декларация за децата сега от теб за първи път чувам че првят. Аз съм патувала поне 5-6 пъти сама с децата. Peace

# 664
И аз това се опитах да кажа, ама... В България е законово изискване, другаде го няма.

Моята девойка се е разбрала с National Express още сутринта, намерили са заявката, сменили са адреса и сега ще си чака картата. Трупа опит детето, майка й като е блейка.

# 665
  • UK
става въпрос за случай,когато нито един от родителите не е с детето

# 666
  • София
И тук привет на всички!
По съвет на една мама - поствам и тук

"Имам нужда от съдействие и помощ!
Не съм влизала от 100 години и дано съм на правилното място ...

Дъщеря ми е трета година в университета в Бат, но ще е там само 4 месеца.
После има задължителен стаж около 6 - 8 месеца и не се знае в кой край на Англия или на света ще е?!

Някой може ли да съдейства, че Уекинко се паникьосваме вече ...
Ще пътуваме на 30.09. и трябва да намерим нещо до 03.10.,
че нямам идея как ще се прибера изобщо ....

Благодаря сърдечно за всеки съвет, идея и помощ!!!
 bouquet bouquet bouquet"

# 667
  • Манчестър
става въпрос за случай,когато нито един от родителите не е с детето

Моя син всяка година някои го води от Англия към БГ и никога досега не са ни питали какъв е този човек или пък са искали документ.

# 668
  • UK
да,аз нали казах, че и на нас не са искали (т.е. на който пътува с нея)
посъветваха ни да си направим и си правим, понеже това че не искат не значи,че нямат право да поискат (на мен 4-5 години никой не ми беше искал пълномощно на бг границата, а до преди 2 години акт за раждане на англ. граница, та знам ли в кой момент ще се присетят)
но в случая на Аелис, най-вероятно от авио компанията ще и дадат най-точна информация

# 669
  • София
Здравейте  Hug

Имам нужда от помощ, май. Четох, четох и тотално се обърках Sad

На 28.09 пътуваме до Лондон (кацаме на Хийтроу, Терминал 5). Целта ни е University of Surrey - Guidford. Ще сме с багаж, понеже дъюеря ми отива да учи там. Моля за съвети какъв начин на продвижване да изберем. "Групата" сме аз и 2-те ми дъщери - на 19 - 15 години.

Смятам на 29 и 30 да пообиколим Лондон, така че някаква карта за транспорт ще ни трябва.
Връщаме се в понеделник, 30.09 следобед, пак от Хийтроу, но този път от Терминал 4.

Първата вечер ще спим в Гилфорд, втората може би в Лондон.

Предварително ви благодаря за помощта!   bouquet

# 670
  • Лондон
Ваня, от Хийтроу, терминал 5 трябва да отидете на автогарата, там от Stop 9 тръгва автобус Rail Air до Woking, оттам се взима влак за 10 минути до Guildford. Автобусът пътува около час. Като се има в предвид, че това е една от най-натоварените магистрали, може и повече. Като гледам цените, и в предвид, че ще взимате 3 билета, аз бих си взела такси, което да ви вземе от терминала и да ви закара директно където сте тръгнали, би струвало около 50 паунда, което е не е много повече от споменатите билети.
От Guildford до London Waterloo, което си е в центъра на Лондон, има влак за около 40 минути, на връщане може да вземете метро до летището и със сигурност ще ви струва по-малко.
Да уточня, че на летището такси не се взима с махване на ръка, трябва да се запази предварително...

# 671
  • София
tzvetak, сърдечно ти благодаря  Hug

# 672
  • Манчестър
да,аз нали казах, че и на нас не са искали (т.е. на който пътува с нея)
посъветваха ни да си направим и си правим, понеже това че не искат не значи,че нямат право да поискат (на мен 4-5 години никой не ми беше искал пълномощно на бг границата, а до преди 2 години акт за раждане на англ. граница, та знам ли в кой момент ще се присетят)
но в случая на Аелис, най-вероятно от авио компанията ще и дадат най-точна информация

аха..аз нещо не съм доразбрала...Simple SmileSimple Smile

# 673
 Thinking Нещо много се омотах с тези декларации:ние искаме декември моята майка да доведе децата от Англия до България.Те са на 5 и 13.Имам декларация ,че сина ми може да пътува сам(от бащата),но пък е само на 13,а малката е с двойно гражданство-е кой е най-добрия начин да се пътува тогава newsm78 -да направя декларация и за нея ли? има ли значение с коя авиокомпания( тук е само ИЗИ джет)? или както ми казаха в София последния път-двата паспорта са достатъчни???
  И малко Офф-какво правите ако видите,че някой краде?Викате  и правите панаир или се обръщате на другата стран аи пасс?

# 674
Моите деца са с двойно гражданство, баща ми ги води до Бг , не са му искали документ за придружаване на излизане и влизане тук , но в Бг са поискали - бях му извадила специално пълномощно и с това беше ОК . Ако искаш пиши на лични , за да ти изпратя текста пълномощното защото за да направиш е над £120- поне на мен толкова искаха.

Общи условия

Активация на акаунт