Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 795
  • 720
  •   1
Отговори
# 645
  • Bristol
cool_witch, не се притеснявай шофьорите се сменят, пътниците са ок. Едно време във всяка по-дълга дестинация имаше и стюард, можеше да си купиш нещо за хапване или топла напитка, чай, кафе, топъл шоколад. Но много автобусни компании го отмениха, поради финансови причини.
Толумба, може и от вашите да сме  Mr. Green Да ти пратя малко снимки да рамкираш и окачиш в класната стая Simple Smile
След големия дъжд снощи сега времето е красота. Слънцето препича, аз си събрам кафенцето в двора, зайчето ми се радва и подскача около мен, идилия  Heart Eyes

# 646
cool_witch,
 Аз лично бих избрала да се наместя в автобуса от по-от рано и от по-далечната дестинация.
Бих се качила от Дънди с идеята, че градът е по-малък, по-спокойно ще е от към пътнико-поток,
да си избера място в автобуса, ей-такива дреболии.
На Единбург предполагам, че ще се качат повече пътници, ще е по-голяма лудница.
Отделно, около Единбург движението е много по-натоварено.
Предпочитам да съм в автобуса, към който ще се присъединяват пътници,
от колкото моя да пъпли през трафика, аз да трябва да сменям.

# 647
cool_witch според мен, от скромния ми опит, автобуса е по-спокойно място от влака. Аз съм параноична за себе си, шубе ме е  Mr. Green Колкото пъти съм се возила на влак, все пълно с ненормалници е било+пияни+надрусани/напушени или просто луди тиинове...В автобус си пътуват тихо хората, най-много някое ядене на чипс да ме издразни...Спират достатъчно, даже прекалено според мойте критерии. Единствено в Бирмингам ме е било страх, който живее там, ще се сети защо...Не че някой нещо ми е направил де, аз съм си пъзла, особедно нощем  Crazy

# 648
Благодаря на всички.   bouquet

# 649
  • София
Здравейте, момичета!
Дъщерите ми заминават другата седмица за Лондон, ще учат в The Harefield Academy и ще играят за баскетболния клуб на училището. Молбата ми е, ако случайно имате впечатления от училището, да споделите ...

Благодаря  Hug

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 23:40 от NеDа

# 650
  • ENGLAND
Малко инфо, ако нищо не сте планували за утре. Днес и утре е Нейшънъл труст опен дей, може безплатно да посетите всичко, което е към националния тръст.

# 651
Понеже съм си блейка, при това недоспала, си създадох проблем.
Купих рано тази сутрин Young Persons Coachcard и като приключи плащането, установих, че като адрес за доставка съм написала този в България, а не нa дъщеря ми в Шотландия.
Написах им e-mail с молба да оправят моята грешка и да изпратят картата на нейния адрес, писах и на нея да им звънне на телефон, даден в сайта, но имам чувството, че няма да стане тази смяна Sad

Във FAQs на сайта им има:

My Coachcard will not arrive in time, what should I do?
If you have purchased a Coachcard, but you feel it won't arrive in time for you to travel, please give us a call on 08717 818178 (available 24 hours a day) where an advisor will arrange for you to travel on your first journey without it.

Чудя се сега да купувам ли билет (имам потвърждение с номера на картата и номер на покупката й, които могат да се разпечатат), след като тя и в двете посоки ще е без карта, или да пия една студена вода?

# 652
  • UK
NeDa, момичетата баскетбол ли тренират? Успех им пожелавам,но за училището  нищо не знам.
Покрай мен на много хора децата сега държат 11+ изпитите. Децата са много уверени и спокойни за разлика от родителите  Laughing
Аз си бях набелязала една къща на Нешънъл траст, която е отворена за посещение само два пъти годишно, обаче е голям студ тука и май ще пропусна.

# 653
  • София
maimunka, да, баскетбол. Благодаря за пожеланията  Hug

# 654
  • Пазарджик/Лондон
Момичета, на дъщеря ми й предстои пътуване до България и имам два въпроса:

1. Тя е на 17 - може ли да пътува сама или й трябва придружител?
2.Очевидно е , че ние с баща й сме съгласни да пътува, но трябва ли да носи със себе си документ, че има нашето съгласие да напуска Англия ?

# 655
  • София
Аелис, не знам какво е необходимо за напускане на Англия, но за излизане от България, ако ще се прибира сама, със сигурност ще трябва Декларация за самостоятелно пътуване, нотариално заверена с подписите на двамата родители.

# 656
  • Пазарджик/Лондон
NеDа , благодаря ти - за излизане от България имаме необходимите декларации, не знаем как стои въпроса с тръгването й от Англия.

# 657
  • София
ОК, като разбереш, ако не те затруднява, сподели тук или на лични, че и при нас предстоят самостоятелни пътувания в двете посоки.

# 658
cool_witch според мен няма да пиеш една студена вода. Нека дъщеря ти им се обади по телефона - почти на 100% съм сигурна че ще оправят нещата.

Аелис, дъщеря ти може да пътува сама, но и трябват документи, както вече са ти писали. Препоръката ми е да носи оригинала+ копия - понякога на границата задържат копие от документа.

Тук времето е ужасно - силен вятър и дъжд. Така не ми се излиза, но днес ми е изпита за лилав колан.
Днес се чувствам много виновна  Embarassed изпратих половинката с хлапетата на състезание по шах, а то било вчера  Rolling Eyes в това време да бият път до мястото и обратно за едното нищо ....... Добре че са ми добрички и не ми се сърдят.

Вчера вечерта ходих заедно с момичета от рентгена на sing-a-long прожекция на Брилянтин. Всички  в публиката (към 400 души) бяха облечени като героите, получи се много готино...всички пяхме с цяло гърло. Пак ми се ходи. Минала седмица е имало нещо подобно базирано на песните на Куин.

# 659
  • UK
аз правя декларация при нотариус,когато пътува без нас от Англия , правили сме и в адвокатска кантора няколко пъти, когато не е имало работещ нотариус
това е по съвет на посолството,но май по-скоро за собствено успокоение, понеже досега не са ги искали
някой беше питал веднъж какво се прави,когато родителите са  БГ, а детето ще пътува от Англия само, но не помня как постъпиха

Общи условия

Активация на акаунт