Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 985
  • 720
  •   1
Отговори
# 705
juleto18,

Малко ми е трудно да си кажа, защото все едно сипвам сол в раната, но си питала за мнения..

Не бих водила 13 годишен да си избира сам училището.
Бих взела предвид интереси разни, ако става въпрос за тип музикално, изкуства и прочие.
Драматични сценки и коментари не биха ме трогнали, аз самата бях царица на подобни като дете.
Как точно си ги харесва сина ти тези училища?
Това малко не ми е яно-децата там, обстановка в стаите, двор, какво точно му хареса/не хареса в двете училища?

# 706
  • ENGLAND

juleto18,

Малко ми е трудно да си кажа, защото все едно сипвам сол в раната, но си питала за мнения..

Не бих водила 13 годишен да си избира сам училището.
Бих взела предвид интереси разни, ако става въпрос за тип музикално, изкуства и прочие.
Драматични сценки и коментари не биха ме трогнали, аз самата бях царица на подобни като дете.
Как точно си ги харесва сина ти тези училища?
Това малко не ми е яно-децата там, обстановка в стаите, двор, какво точно му хареса/не хареса в двете училища?

Аз пък с чиста съвест мога да ти кажа, че училище не се избира по дали ми харесва или не, а по децата, които ги посещават. Преди години бях на практика в едно такова, еко супер сграда, като влезеш вътре направо ти спира дъха. Но никак не бях възхитена от децата, а от там и от персонала, в такива училища има по-голямо текучество на учители, не че е важно за децата. А резултатите никак не бяха добри.

# 707
На мен точно това ми е интересно-какво му хареса сина на juleto18 на училището и какво не в другото.
Точно защото едната лъскава сграда, ако е това, не прави едно училище хубаво.
Или пък младежите в двора, които изглеждат кул или смотани.
Интересни са ми аргументите на едно 13 годишно момче за или против едното и другото училище.

Аз правих трансфер на дете от едно друго специално училище..същата работа-страхотна материална база.
Обаче, кофти практики на обучение и терапии там..
Материалната база на нашето училище е просто плачевна, строим ново и старото малко оставено на доизживяване.
Но пък родители от близо и далеч отиват на съд, само да приемем децата им при нас..
Скоро пак във връзка с трансфер на дете, но от нас, имах връзка с едно друго специално училище,
уау, онемях и заради базата, и заради практиките, страхотно училище.

# 708
  • Bristol
Насила хубост не става, е казал народът. По-добре в училището където иска, от колкото в училището където категорично отказва да отиде. Така поне можеш да го шантажираш, ето избра си училище, сега си налягай парцалите и учи. Докато ако ходи в нежелано училище, като нищо ще бяга от часове и ще прави разни щуротии, само и само да ти покаже, че не си била права  Crazy ooooh! Трудно е с тинейджър да се излезе на глава. Аз лично се опитвам да обясня защо, изслушвам го и него и държа той да се обоснове защо. Компромиси се правят и от двете страни. Считам, че налагането на моето мнение може да предизвика само обратен ефект. Само в армията го има този подход, правиш това, защото аз така казах... Може и да греша, не знам  Peace

# 709
Merry,

дай пример за ситуация, когато си приела избора на 13 годишния тийн за нещо сериозно като
избора на училище, въпреки че си била категорично против  Peace
Изслушването и обосноваването за мен са част от нормалната ежедневна комуникция между хората,
пък били те и на по 5.
Но има решения, които предпочитам да взимам аз, признавам си..

# 710
Благодаря за отговорите!Ето сега ще поясня малко повече(почвам с първа вметка,че преди много години аз се запънах да ходя в едно училище и правех куп простотии,с което въобще не се гордея,само и само да ме преместят.След 1 срок,майка ми не издържа и се предаде,само че аз вече бях видяла и другата страна на медала,т.е. по-лесната и безотговорна .Малко или много имаше значение,макар че завърших с отличие училището,което сама си избрах,а после и дипломата от СУ е добра.По специалността от това училище имам най-много трудов стаж,а не от университета...Та в общи линии-аз бях доволна от избора си ,въпреки съпротивата на родителите.Е,после изпуснах други възможности,ама-така е било писано.)
 Та след това уточнение,да направя и второто-до сега той е отличен ученик,не много добър ,а наистина отличен,има си желание да учи,интересува се,чете странична литература.И затова и малко страдаше в България(смееха се,че не иска да бяга от час,че не пуши,че е спортист)Пу-пу Blush,не че  е мойто,ама наистина е разкошно дете!
  Сега за ущилищата тук:първото ,в което беше на изпит,го уплаши:каза,че му се е видяло много голямо(има около 1900 деца).Отделно ,стаята,където е бил изпита е била до нещо,което той нарече "изолатор"и там са били някакви деца,с различни наказания,които не са били особено приятелски настоени.Самата стая е била мръсна.Персонала също не беше особено любезен-предполагам,че на толкова деца едва ли имат време да обръщат внимание на всеки. Това ушилище някакси автоматично отпадна.По това време изборът беше м/у него(номер 2 в списъка ) и големия каунсъл(номер 3 )И в двете училища има доста каунсъл ,и доста пакистанци,но в номер 3 са над 50% ooooh!
 Отидохме до номер 3.Попитаха ни дали искаме първо да огледаме и той се съгласи.Дадоха ни момче в десето клас за гид-което ни показа различните кабинети.С ръка на сърцето си казвам,че след като знам само училищата в България ,това ми се видя много добре,а на него му светнаха очите като видя компютритр,кабинетите за науки,спорната база.От там момчето по погрешка ни вкара при някаква заместник директорка-тя не чакаше нас,но ни отдели време и внимание.Аз лично ,много я харесах-нали знаете как усещате,когато някой е отдаден и обича работата си,особено,когато е свързано с деца.Резултатите,в сравнение с други такива училища(само момчета )са много добри.На последния офстед-2.Самото училище е в някакъв шиип с Манчестер Юнайтед ooooh!и два пъти седмично имат (или ходят ) на някакви тренировки.Та те това му бяха плюсовете:1.само момчета и са строги за униформите и външния вид.;2.не лоши резултати;3.добра база ;4.не на последно място-поради големия брой деца с допълнителен език английски-имат допълнителни уроци по английски.
  И така,тъкмо седнахме да попълним документите и ми се обадиха от католическото училище,което беше номер 1 в списъка ни.Както казах,той вече беше харесал  номер 3 и въобще  не се зарадва..Но отидохме и до католическото училище да видим как стоят нещата при тях(сега само да кажа,че той ходи там на уроци по английски по една система-КЮМОН)и сме виждали една част от ущилището.Срещнах ме се с жената,която отговаря за записванията и която сигурно бях побъркала с моите въпроси,само и само да го вземат при тях TiredНо тук се появи НО-това че имат място,не означава,че ще е за него-трябва да се срещнем с госпожата на 9ти клас и ако тя го прецени(без тест),ще му предложат мястото newsm78На питането за допълнителен английски,отговора беше ,че могат да му помогнат в различни направления,но  не и така конкретно,както например с допълнителни уроци.А, и ми търсиха документи от българското училище,които аз не съм взела... Уф,колко дълго стана Simple SmileПлюсовете тук са ,че децата са повече англичани,с основен английски,с отлични резултати на последните тестове(иначе офстеда и тук е 2)
   Неговите аргументи бяха,че ако не се хареса на госпожата,може и да не получи мястот и пак ще се озовем в начална позиция и с ново чакане,а той вече не иска в къщи.Аз заявих,че искам да бъде в среда,където ще се чувства добре и това  не е есредата в у-ще номер 3,а в номер 1.И тогава отговорът беше,че той ще се чувства много по-спокоен с другите чужденци,поне 1 година докато оправи английския(а и малко с математика са напред)и навакса материала...Че за него е по-добро мястото,където ше ходи с желание,защото сам го е избрал.
   И сега последното:за сега той иска да учи архитектура.У-ще номер 1 е католически колеж по науките,а у-ще номер 3 е арт и медия и той твърди,че за него ще е по-добре,с оглед желанието да продължи с архитектура.
 Та за сега това е сделката-една година и ще го местя или го местя,ако преценя,че има проблем и не върви добре.Но той е навит на всичко,изглежда ми спокоен и сигурен,че ще се справи .

# 711
Значи изобщо не става въпрос за детска прищявка и имате план.
Успех му желая на момчето ти  Hug

Цял ден сме в болницата на курсове за родители.
Като се записвахме ми се видя добра идея, сега и двамата с аланглето не сме във възторг  Tired

# 712
 Благодаря!Ако въобще е план(за сега)...И въпреки несъгласието ми за там,трябваше да го подкрепя,но дано е за добро Praynig
 А защо не ти харесват курсовете?По-принцип имаш опит или са загуба на време като цяло? И таткото ли требва да е с тебе?

# 713
  • София
Мили дами .... никоя от вас ли няма контакти в смотания Бат?

Пишман станАх  ....
Няма квартири и туй то  Confused

# 714
Бат въобще не е смотан напротив пълен е с много интересни неща за разглеждане. Миналата година бяхме там за жалост само за няколко часа и останахме очаровани от градчето. Нямаме за жалост контакти там

# 715
  • София
Бат въобще не е смотан напротив пълен е с много интересни неща за разглеждане. Миналата година бяхме там за жалост само за няколко часа и останахме очаровани от градчето. Нямаме за жалост контакти там

Благодаря ти за отговора ... мислех, че съм невидима  Wink

Естествено, че не е смотан и съм горда с дъщеря си,
но никога не съм подозирала с какво ще се сблъскаме третата година ...
Освен, че е безсрамно скъп - договорите за наем стартират поне за 8 месеца  Sad

Заминаваме на 30-ти - Боже! Дано си настаня детето някъде  Praynig Praynig Praynig

Благодаря все пак! Желая ви успех момичета!   bouquet

# 716
  • UK
Мина, пробвахте ли сайтове от рода на http://www.spareroom.co.uk/flatshare/?search_id=143210951&
може да излезе нещо
или пък университетския сайт/форум/вестник ако има такива-може да има обяви на студенти,които си търсят съквартирант

# 717
Мина,

Трудно ще ви е да намерите квартира само за 4 месеца, освен ако не е нещо съмнително.
Квартири се дават за минимум 6 месеца, дори повечето за година.
Вариантите ви са някакъв късмет да се споразумеете с някого, девойката да се споразумее с приятели/колеги за няколко месеца, а на края-плащате си за 6 месеца, нищо, че ще е само 4.
Бих платила 2 месеца от горе да ми е мирна главата в свястна къща, от колкото нещо съмнително.
От Университета нямат ли база някаква?

juleto18,

Много са си хубави курсовете, ама като станеш рано в неделя, после като се замислиш как ще трябва
да прекараш прекрасен ден като днешния затворен в болницата и ти се отщява.
Никой не те задължава, нито пък бъдещия татко. Аланглето сам се интересува, а и му беше полезно.
Бяхме 15 двойки, половината от които американци и австралийци. Отделно мешаницата от раси и националности.
Да имаш британска жена, определено не е на мода  Crazy

# 718
Здравейте, имам питане относно записването на училище.
С две деца съм, на 6 и 9 години, мога ли да ги запиша да ходят на училище по средата на срока, /октомври - ноември/, тъй като все още сме в България.
Благодаря ви.

# 719
Здравейте, имам питане относно записването на училище.
С две деца съм, на 6 и 9 години, мога ли да ги запиша да ходят на училище по средата на срока, /октомври - ноември/, тъй като все още сме в България.
Благодаря ви.
Да, можеш по всяко време, но трябва и децата да са тук.

Общи условия

Активация на акаунт