Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 52 179
  • 720
  •   1
Отговори
# 150
Супер предложения, със сигурност ще се възползваме от тях.   bouquet

Само за Gromit се чудя - ще падне търсене в интернет, тук не е май много популярен.  newsm78

еv, звучи чудесно, една от мечтите ми е да работя точно това, точно снимки на сватби  Heart Eyes

# 151
  • След завоя в дясно
Nana_cool леко и безаварийно да си ползваш книжката.
ev:) честито ново хоби/работа Laughing
antony и аз благодаря за информацията ще се възползвам
Шая как минаха изпитите на мъжлето. Моят се явяваше миналата година, е няма такова спокойствие прочете само веднъж учебника и го взе.Аз ако бях щеше голяма паника да е. Как е малката галантна госпожица от снимката?
Tzvetak Wimbledon го следя с голям интерес тази година, само дето българското присъствие много бързо се изпари Simple Smile Май повече са клюките около нашите.
Биляна- направихте ли картичката?
Merry- как се чувстваш на новото място, поуспокоиха ли се нещата т.е ти поуспокои ли се Simple Smile
Толумби-честити сини гащи. Захвърли тези дерзания кой ще пере кой ще готви кой ще ти помага за бебо. Истината ,е че ще се справиш с или без помощ. Ако сте близки с майка ти, аз ако съм на твое място бих я поканила и не за да ми чисти пере или гледа детето, а поради една много проста пък и много важна за мен причина да сподели щастието, което ми предстои с мен. Преди близо 9 год през визовия период с високо вдигнато носле дерзаеща да покаже най вече на себе си пък и на света, че мога да се справя родих първото си детенце. Бяхме само двамата с мъжът ми и никой друг, е справих се и смея да твърдя добре, но на каква цена сама в болничната стая мечтаеща си за момента как ще представя новото попълнение пред фамилията , със второто мама беше при мен и няколко дни след раждането дойдоха и останалата част от фамилията. Къщата ми бе пълна сърцето също. Малко са такива щастливи моменти в живота   bouquet

# 152
Здравейте , предстои ми преместване в Северна Ирландия / от Бг / и искам да намеря информация какви се учебните програми за различните възрасти? Ако тук има мами с деца на 8 и 12 г. бихте ли споделили на тези възрасти какви предмети се изучават ?  Синът ми е на 12 / за 6-и клас в Бг / и тук още не е учил Химия, Физика , анг. история. Дъщеря ми , която ще е на 8 г. - за втори клас в Бг напр. трябва ли да знае таблицата за умножение ? Бих била благодарна ако споделите и какви книги се изучават в училище и т.н.

# 153
  • Sofia
Здравейте,
реших да питам тук- следващата седмица ще ходим в Лондон, само аз и дъщеря ми сме, на 15 ненавършени. Искаме да влезем в Ice Bar, обаче не знам дали ще ни пуснат като е непълнолетна. Какви са там законите? В сайта на бара нищо не пише, а трябва да направя резервация за ден и час предварително и да платя. Благодаря предварително.

# 154
  • Bristol
Аз пропуснах, защото писах от телефона, но...
Нана,  честита книжка и хубави новини! Времето в Бристол е прекрасно, уикенда ще се задържи уж такова. Барбекюто от няколко седмици седи в двора и не си правим труда да го прибираме, а само да го ползваме Wink Аз яко въртя педалите на колелото преди и след работа. Каня се да си напазарувам екип за дъждовно време, но все отлагам Grinning Пожелавам ти подобно време и на теб, особено като тръгнете с палатките  Hug
Толумба, по-хубаво то Ell не мога да се изразя! Не е проблем гледането на бебето, сигурна съм че с половинката сами ще се справите перфектно, а по-скоро да споделиш момента и радостта с най-близките си хора  Heart Eyes
Ell, благодаря, постепенно се окопитвам. С администраторката се сближих. Тя ме светна на елементарни операции с CAD, защото един младок дизайнер ме отряза, че трябвало първо на курс да отида, преди да го ползвам и не ми помогна  Rolling Eyes Той е прав, комплициран е този софтуер и е по различен от Майкрософт офис, с който съм свикнала. В бъдеще, ако всичко върви както трябва, ще се наложи и ще ме пратят, но точно това, за което го ползвам в момента не си заслужава курс, за 10 мин влязох в час. Следващата седмица ми е практическия трейнинг, а по-следващата ще ме тестват. Залагам на тези две седмици, за да видя наистина ли ми е там мястото или беше грешка. Събирам постепенно и клюките за офиса от един... колега. Кой каза, че мъжете не клюкарствали  Joy А ти как си, какви са плановете за лятната ваканция с децата?

# 155
Здравейте,
реших да питам тук- следващата седмица ще ходим в Лондон, само аз и дъщеря ми сме, на 15 ненавършени. Искаме да влезем в Ice Bar, обаче не знам дали ще ни пуснат като е непълнолетна. Какви са там законите? В сайта на бара нищо не пише, а трябва да направя резервация за ден и час предварително и да платя. Благодаря предварително.

Бети - ето информацията от страницата: http://www.belowzerolondon.com/icebar-faq.html
Minors are welcome to join us in the daytime sessions (last entry at 18:30) accompanied by an adult, after that the age limit is strictly 18 and older. Valid ID may be required.

т.е. до 6:30 може да е в бара, като резервираш, вземи по-ранен час

# 156
Здравейте , предстои ми преместване в Северна Ирландия / от Бг / и искам да намеря информация какви се учебните програми за различните възрасти? Ако тук има мами с деца на 8 и 12 г. бихте ли споделили на тези възрасти какви предмети се изучават ?  Синът ми е на 12 / за 6-и клас в Бг / и тук още не е учил Химия, Физика , анг. история. Дъщеря ми , която ще е на 8 г. - за втори клас в Бг напр. трябва ли да знае таблицата за умножение ? Бих била благодарна ако споделите и какви книги се изучават в училище и т.н.

Вени - ето информация за 8-години - за това знам.... Как са с езика? Предполагам в началото ще е нанагорно, но не се плаши, ще се оправи. Ще я запишат в Yr 4.

Предметите са общо взето 3 (maths, literacy, science) + обичайните музика, физическо, рисуване, още един език. Таблицата за умножение я минаха цялата, но ще я повтарят и завтарят още, така че няма страшно, ще я научи.

Ако ти се рови и чете: търси за national curriculum
http://www.education.gov.uk/schools/teachingandlearning/curricul … 6/abt-schl-curric

И един списък с книги (но ако не говори езика още, не я мъчи с това; веднъж като проговори, ще мине бързо нататък):
http://www.educatingtogether.co.uk/resource/Children's%20re … Y3%20(7-8yrs).pdf

# 157
  • Bristol
Синът ми е на 12 / за 6-и клас в Бг / и тук още не е учил Химия, Физика , анг. история.
Примерна програма какво са учили 11-12 годишните в училището на сина. Общо взето уж се движат по една програма, но всяко училище има и свобода. Например, по история са учили за Бристол и градчето, в което се намира училището. Със сигурност в училище в Ирландия това няма да го преподават  Peace Науките са си все още заедно, дори история и география още не ги делят, а се водят Humanities. Отделно има различия в системите на образование между Англия, Уелс и Шотландия, имат различни Examination boards, не знам Ирландия дали следват Англия или и те са си самостоятелни  newsm78
Ето какво намерих в Гугъл за програмата от 7ми до 9ти клас включително в Северна Ирландия Northern Ireland Curriculum > Key Stage 3

# 158
Здравейте!
Може ли да ми препоръчате обезболяващо мазило (от рода на Волтарен)
Дъщеря ми си изкълчи коляното миналата година, вероятно има възпаление или разтегнати връзки не знам точно, уж болката мина, но се е възобновила.
Пак ще ходи на лекар, но не вярвам, че лечението ще е различно от рецепта за Парацетамол, Ибупрофен и препоръка да си почива.

Благодаря предварително.

Последна редакция: чт, 04 юли 2013, 15:03 от cool_witch

# 159
Здравейте на всички.
Бих искала да се запиша в темичката въпреки че все още не съм родител, но живот и здраве съвсем скоро ще стана  Grinning. И съм сигурна че ще имам нужда от вашите съвети и помощ  Simple Smile

cool_witch Волтарен можеш да си поръчаш от amazon. Или другия вариант отиваш в аптеката и питаш за мазило с същия или подобен състав

# 160
За Amazon няма време, ще й кажа да пита аптекаря.
Не съм сигурна, че там може както тук - да кажеш какво ти е и да поискаш съвет и лекарство . Затова попитах.

# 161
Може разбира се, стига да се продава без рецепта това, което ще ти препоръчат/ти трябва Peace

# 162
  • UK
Волтаренът тук се казава Voltarol и се продава свободно във всяка Азда и Теско  Peace

# 163
  • Sofia
Бети - ето информацията от страницата: http://www.belowzerolondon.com/icebar-faq.html
Minors are welcome to join us in the daytime sessions (last entry at 18:30) accompanied by an adult, after that the age limit is strictly 18 and older. Valid ID may be required.

Много благодаря, толкова се рових в тоя сайт, но пък вече резервирах.

# 164
Волтаренът тук се казава Voltarol и се продава свободно във всяка Азда и Теско  Peace

Благодаря!
Утре сутринта е пак на лекар, но не се надявам на адекватно или дори някакво лечение 
Няма такава здравна система Tired

Общи условия

Активация на акаунт