Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 52 200
  • 720
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря отново за споделените мнения, ще се огледаме някак.
Не ми остава време да си спомня, че съм бременна с това приключване на учебната година  Tired

# 166
  • Sofia
Аз да питам още нещо- искаме да отидем за 1 ден до Hampton court palace и после до Windsor. Дали има значение последователността, в която се разглеждат, знам, че са доста различни? И транспорта между двата замъка ми го дава 1час и нещо сайта на транспорта за планиране на маршрут, мога ли да му вярвам? Става въпрос за петък, 12.07., защото може и в събота да отидем, но ми се струва, че ще има повече хора.

# 167
Здравейте момичета.

Щях да отговоря за волтарена но Свидничка не е изпреварила Heart Eyes

ЕLL мерси че питаш. Мъж ми и той май не е паника като мен. Той по-скоро се изнервя на себе си че го мързи да седне да учи Laughing. А малката..... расте, Убавее и става все по-голям звяр Mr. Green Щастлива е, че най- накрая има нов креват.

Аз вчера бях на първото си инретвю за работа в УК. Доволна съм. Не мисля че ще ме вземат, не защото не бих се справила с работата, а ..... заради външния ми вид. Позицията е секретарка в църквата. Според мен за там трябва жена с внушителни размери, която да си тежи на мястото. Жена, която хората ще гледат със страхопочитание и ще споделят ежедневната си мъка, а тя ще ги гледа с големи мили очи и ще се обръща към тях с Darling. Иначе интервюто беше много приятно и се радвам че ме извикаха, защото това си е опит.

Какви ги мислите за края на седмицата. Ние уж щяхме да излизаме по женски, но изведнъж всички се отганизирахме за семейни екскурзии. Ние ще ходим на къмпинг. Laughing

# 168
  • London
Здравейте на всички,
На всички успехи в новите начинания.
Имам един въпрос към преподавателите в тема, а също и по-запознатите.    bouquet

Тъй като моето дете тази година ще приключи по рано 5 дни уч.година трябваше да пусна запитване за тези 5 дни и получих одобрение, но в листа пише :

Level of attendance during last academic year ... current academic year 95.13% Shocked Shocked Shocked i sega точно тези 95.13 % ме притесняват.
Да кажа, че детето за първа година беше обучавано в английско училище иииии ..., а бе да питам добре ли се е справила или ...?
Ясно ми е , че за една уч.година няма как да достигне висоти, но този резултат добре ли или да намилам още ... Whistling Whistling Whistling

Ако е в рамките на нормалното да я оставя да си поеме дъх  Sunglasses, не, че няма да стане при баба и леля в България , но все пак ...

Хубав Ден на всички.

# 169
  • ENGLAND
Cheeky Monkey не се притеснявай, тези проценти нямат нищо общо с ученето. Това е посещаемостта на детето през годината, ако е имало дни когато е боледувало или по други причини не е ходило на училище се смятат не дни отсъствие, а в проценти.
Резултатите се отразяват в рипорта с левали и след тях а, b или c, например Maths Level 3b. Aко вече сте получили рипорта там пише за различните предмети левалите. Ако искаш пиши ми на лични ще ти кажа за тях.

# 170
Здравейте момичета Simple Smile

Аз днес приключих официално с хотела и то с големи емоции и много смях (до степен, че си забавих сама работата с 2 часа). И всичко не заради моите колеги, а заради българи, МНОООГО БЪЛГАРИ. Почвам си аз работа и чувам българска реч - един, двама, трима ... и хоп целия балет на Българската Опера и трупа от Народния Театър (така каза една от дамите, но аз по програма не виждам да пише нищо за народния театър) #Crazy Настанили се вчера, аз като съм свършила работа. Та бяха приказки, та беше чудо Simple Smile Яд ме е, че съм изпуснала снощи представлението им на Дон Кихот, днес обаче играят Жизел, а утре имат 2 представления на Лебедово Езеро (това всичко е тук в Рединг), но аз няма да се уредя за нито едно от 3те Sad , а билети има. Та както и да е, дано са ми на късмет като за последен ден на старата работа и пред началото на новата. Моя мениджър обаче пък хич не ги харесва  Joy ние си имаме и 2 бизнес конференции в хотела и сме пълни с разни костюмари, а нашите момчета и момичета цял ден ходят по боксерки, пижами и хавлии из коридорите, и вдигат луда олелия .... на мен ми беше супер забавно и весело, но уви не и на шефовете  Joy

В Понеделник, ще трябва да ходя до Бристол за индъкшън, но няма да имам свободно време за мое съжаление, а бих се радвала да се видя с някоя от мамите в района, но нищо, другия път като идвам. Притеснено ми е за новата работа. И малко изнервено - вчера си получих договора и работния график за 5 седмици и през 3 от 5 уикенда ще работя, а уговорката ни беше поне един уикенд ден да почивам и ще трябва още в Понеделника да се доизясняваме, а аз хич не обичам така - още не съм почнала и единственото условие, което имах вече не се взима под внимание. Но както и да е - за сега ще го сложа в графа ''бели кахъри''.

Шая, дано пък да ти звъннат и за 2ро интервю. На мен секретарка в църква ми звучи интересно Simple Smile

Ставам да готвя аз, че моите мъже ще се върнат прегладнели след 2/3 часа Simple Smile

Лек ви ден и прекрасен уикенд Simple Smile

# 171
  • Bristol
Само за Gromit се чудя - ще падне търсене в интернет, тук не е май много популярен.  newsm78
Няма нужда да търсиш или да е гледало филмчето детето. Просто кученцата са готини и интересно декорирани. 80 бройки са разпръснати, едно имало дори в Лондон на Падингтон, лондончанки ако са го мернали и се чудят какво е Wink Основно са концентрирани в центъра на Бристол. Има и апп за телефон, ако се движиш по начертаните пътеки, ти разказва за забележителностите покрай които минаваш. Ето ТУК е картата и по-подробни обяснения.
Утре пък ще има карнавал в центъра, голяма лудница ще е  Crazy Ние обаче на друг сме решили да ходим, селски  Laughing
Българският балет и тук ще идва, отдавна го мернах. Питах щерката дали иска да види балет, но тя не беше ентусиазирана, а аз не съм фен. И при нас има останали билети  Confused Затова пък за мюзикъла Катс, хубавите дати ги изкупиха още преди няколко месеца. И аз се уредих, да се похваля  Whistling
ev:), успешен старт на новата работа. Аз следващата седмица съм в Дарби. Мъжът за първи път сам ще остане да гледа децата няколко дни  Twisted Evil С влакчето рано сутринта тръгвам. От как започнах работа в този офис толкова път с влак не съм пътувала май за целия си престой в Англия! Забравих кола вече да карам, затова пък задобрях с колелото. Днес за първи път изпреварих друг колоездач  Mr. Green И за първи път една кола не ме видя и щеше да ме отнесе  Rolling Eyes
Cheeky Monkey, Дорет ти го е казала, това не са оценки, а присъствие.

# 172
  • London

Cheeky Monkey, Дорет ти го е казала, това не са оценки, а присъствие.

Трудно го преглътнах, че даже и като присъствие ме уведомяват, аз си мислех, че е като заетост  Mr. Green примерно в клас ...
В България ми даваха една характеристика  с подобни проценти и на какво трябва да обърна внимание.  bouquet

# 173
  • Пазарджик/Лондон
Привет Hug!

Не съм писала отдавна в темата, нямах достъп до компютър няколко месеца, сега вече ми е в ръчичките и ако не остане време да пиша - поне мога да ви чета Wink.

Работих 8 месеца в Полгейт - това е градче близо до Eastbourne и не ми беше лошо, но преди два месеца сериозно се разтърсих за работа в Лондон, че скъпият е тук, да не го изпусна Joy.Е, намерих си работа, вече от месец съм в Лондон, все още свиквам - всичко е по- различно тук, и на новата работа ме затрупват с информация, тренинги и какво ли не, ама няма да мрънкам - добре е засега Crazy.

Та като се събрахме със скъпият започнахме да мислим как да си намерим самостоятелно място за живеене, че сега сме в една къща 10 маймунки Joy.Намерихме си, живот и здраве се нанасяме на 26 юли, броя дните вече.Най- хубавото е , че вече мислим как да си вземем и децата. Ако всичко върви по план това ще стане някъде през август.

И след дългият увод да попитам нещо Embarassed. Голямата ми дъщеря ще завърши у-ще в БГ като частна ученичка, но малката е на 8 и ще я записвам на у-ще тук. Та въпросът ми е - какви документи трябва да взема от БГ? Засега се сещам само за паспорт и акт за раждане - но акта за раждане трябва ли да е нотариално заверен и преведен?Извинявам се предварително, ако вече е отговаряно на подобни въпроси - прочетох само последните две страници, сега ще отида в началото на темата да ви изчета спокойно, докато чакам отговор Wink.

Забравих да кажа, сега живея в Източен Лондон, близо до Стратфорд,  от 26 нататък ще съм в Югозападен и по- точно - Wandsword common, та ако някоя от вас е наблизо - може да пием по кафе Flutter.

Хубав ден ви пожелавам  bouquet!

# 174
Здравейте момичета!
Извинявам се, че нахлувам в темичката ви, но имам нужда от помощ.
От 2 месеца мъжа ми е в Манчестър и иска да му изпратя чиния и приемник на булсатком. Някой има ли представа с Еконт или с БП колко ще струва?
Има ли алтернативни начини да гледа ТВ от българска фирма?
Благодаря ви  bouquet

# 175
  • UK/София
Здравейте момичета!
От 2 месеца мъжа ми е в Манчестър и иска да му изпратя чиния и приемник на булсатком. Някой има ли представа с Еконт или с БП колко ще струва?
Благодаря ви  bouquet

WinkЛеле, как ще му изпращаш чиния на Булсатком  ooooh!, на границата ще помислят, че ще нападате Англия.Има хора които се занимават с инсталиране на Булсатком, те осигуряват приемник.Антени има в магазините, не е нужно да е с етикета на Булсатком.В БГ хелп имаше доста обяви, проверете там.

Аелис, на цялото ни семейство актовете за раждане са преведени и нотариално заверени.Няколко пъти са ни ги искали по различни случаи, за това те съветвам да го направиш.Ще трябва също и всички ваксини, но ти като мед. лице това го знаеш.

# 176
  • Нотингам/Пловдив
Ние си донесохме Булсата със самолета, чинията я таксувахме за ръчен багаж, нямахме никакви проблеми  Simple Smile
 Актовете на раждане на децата бяха само преведени и не сме имали никакви проблеми.

# 177
Здравейте момичета!
Благодаря ви  bouquet

WinkЛеле, как ще му изпращаш чиния на Булсатком  ooooh!, на границата ще помислят, че ще нападате Англия.Има хора които се занимават с инсталиране на Булсатком, те осигуряват приемник.Антени има в магазините, не е нужно да е с етикета на Булсатком.В БГ хелп имаше доста обяви, проверете там.

Аелис, на цялото ни семейство актовете за раждане са преведени и нотариално заверени.Няколко пъти са ни ги искали по различни случаи, за това те съветвам да го направиш.Ще трябва също и всички ваксини, но ти като мед. лице това го знаеш.

Няма до ходи да си търси чиния той..познавам си го, освен това приключва работа към 22 часа. Не е проблем за мен да му изпратя. Стига да не е проблем за Еконт да ми я вземат и да не противоречи на английските закони.
Хич не разбрах дали се шегуваш...скапано ми е днес Confused
Благодаря ти   bouquet

# 178
  • Пазарджик/Лондон
Биляна , cocko - благодаря ви за отговорите Hug.

Биляна , сетих се аз за ваксините, свеки е уредила въпроса, остава само да ги преведат на английски Wink.Проблема е , че е превела вече актовете за раждане.

И сега съм в чуденка - да й кажа да ги завери нотариално и пак ли да ги праща за превод? newsm78.Или пък да рискувам и да ги взема само преведени newsm78.

VK , успех с чинията и приемника Hug.

# 179
Това с нотариалната заверка се прави само ако не е оригинал, а копие. Аз лично си преведох оригиналите. Актовете за раждане за чужбина /а и свид. за брак/  си имат специален печат удостоверяващ автентичността им !
Аз пък да попитам за ваксините- какъв документ да изискам от личната ? С дати и име на ваксината ли?

Общи условия

Активация на акаунт