Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 52 220
  • 720
  •   1
Отговори
# 195
  • UK/София
Биляна, https://www.facebook.com/groups/bgmami/554369334621088/?notif_t=group_activity в тази група във фейсбук в последно време само това се обсъжда, ако искаш присъедини се, там засичам  приятни персони и от тази група Wink. Повечето казват, че няма проблем да се отиде без час. Между другото утре и аз ще ходя до посолството да заверявам  пълномощни.
Линк- образци на пълномощни http://www.bulgarianembassy-london.org/index.php?option=com_cont … 67&Itemid=135

Благодаря за информацията!
 Отидохме днес в посолството и човекът, който изпълнява ролята на охрана и всичко останало каза, че едва ли има шанс да ни приемат в този ден.Имаше много майки за пасавани (с предимство се ползваха, което е супер), за пълномощни и т.н.Май ваденето на паспорт без час е най-трудно.Човекът беше адски любезен с всички хора.Дойде при нас, каза че е говорил с консула и той е казал, че ще удължат приемното си време за този ден.Изпратиха ни за 1ч. в Хайд парк и като се върнахме ни приеха веднага.Вътре обслужването беше на страхотно ниво.Имаше и един Бай Ганьо от клиентите, който беше станал с лице към възглавницата и се чудеше с кого да се скара.Накрая консула му стана жертва и беше изгонен от посолството.За съжаление се срещат и такива сънародници.
 Но за всичко и на всички в посолството ни мога да кажа голямо БРАВО!!!!!

# 196
  • ENGLAND
Nia7 пробвай при джипито, но не вярвам да ти изпише рецепта, ако е нещо по-различно от антибиотик. Аз бях сваршила лекарствата от България и трябваше да продължа, ходих при джипито, но не ми даде рецепта. Каза, че тук контрола е много стриктен, за да ти даде рецепта за дадено лекарство трябва да има изследвания за тази болест правени тук. А аз исках даже и лекарство дето се изписва за една болест, ама лекува и друго.
В аптека е изключено да ти дадат, ако е с рецепта и ти нямаш английска.
Търси някой дето се прибира тия дни от  България, най-лесно и бързо.

# 197
Така ще направя.Ще поразпитам познати и близки за връщащи се вече.
То хубаво контрола в аптеките им стриктен,ама още по хубаво щеше да е да обръщат малко повечко внимание на бременните.Не на всеки казан проблем да ми казват - нормално е.Имам час за лекар но за след 6 седмици. ooooh!и то след упорито настояване, което прерасна почти в скандал с всичките ми епикризи от България.

# 198
  • Пазарджик/Лондон
Добро утро  bouquet   bouquet!

tzvetak , благодаря ти Hug.Да, нареждат се нещата , едно по едно Flutter.За декларацията - направихме такава още преди година, само че май беше и за двете деца, не за всяко по отделно newsm78.

Благодаря на всички, които отговориха на въпроса ми относно актовете за раждане Hug.

Nia7 , все още разгадавам тукашната система на здравеопазване, та не мога да ти бъда полезна, но съм сигурна , че момичетата ще ти отговорят Hug.

Хубав ден ви пожелавам  bouquet!

# 199
nia7 от скромният ми опит който имам като бременна в ук мога да кажа че си права и не обръщат много внимание на бременните. До колкото акушерките ми казаха до 28 седмица от бременноста ако имаш оплаквания се обръщаш към Джипито си. Едва ли ще вземат под внимание изследванията ти от Бг но настоявай да ти направят такива изследвания и тук. За щастие аз карам лека бременност и не ми е необходимо повече внимание от това което nhs предлага но трябва да си много упорит когато имаш проблем. Успех ти желая

# 200
Nia7 като чета написаното нямаш шанс скоро да получиш нова рецепта от лекар , така че аз лично бих помолила да ми ги пратят от Бг веднага и до 1 седмица ще ги имаш!
 И тъй като стана въпрос за лекари... майка ми ще идва наесен да помага за децата ми. Та е пенсионер в Бг , по принцип не взема месечни лекарства, но все пак как може да се запише да има лекар в UK ?

Последна редакция: чт, 11 юли 2013, 18:48 от veni-b

# 201
[ но трябва да си много упорит когато имаш проблем. Успех ти желая
  Точно! Ниа7, костваше ми много упоритост за да ми обърнат внимание на моята бременност  и лечението от което имах нужда, но с много упоритост успях..щом и хапчетата и инжекциите ми даваха! Успех ти желая! Лека бременност както на теб така и на всичко бременни в темата.

# 202
Така е за съжаление.Колко нерви ще си спестят и двете страни ако проявят малко разбиране.На мен също не ми е приятно да вися по болници и да искам лекарства, но имам горчив опит с първата ми бременност.Единствено ми предлагат вит.Д ....да се смееш ли да плачеш ли.Моля се да съм здрава и всичко да приключи успешно.

# 203
  • Bristol
Аз за пълномощните се включвам. На мен едно такова пълномощно, където не пишеше, че е безсрочно преди време ми го прибраха на границата. Казаха, че важало само 6 месеца  Rolling Eyes Сега може и да са променили закона, но ако не са, горещо съветвам да се пише, че е безсрочно, за да нямате проблеми. Двете деца сме ги написали на едно пълномощно, но аз пътувам обикновено и с двете. Не знам, ако съм само с едното дете дали би имало проблем  Thinking Тази година, като бях само с щерката, отказах да им давам пълномощно, въпреки че го държах в ръката си и за мой лош късмет те го видяха  Confused Тя пътува само с британските документи. Те отначало се нацупиха, ходиха нещо да проверяват на друг компютър и ме пуснаха.

Да докладвам за моят трейнинг в Дарби или Дерби, както му викаме по български Simple Smile Е, толкова пиене не бях пила от не знам си кога и пак на малкото пръстче на англичаните не можах да стъпя. Да не говоря за групичката шотландци, които намериха един ресторант, където до 7 часа всичко е на половин цена и точно в седем без 15 отиваха, взимаха и нареждаха по още три халби бира пред всекиго  Crazy Оплаках се на мъжът, а той вика, че вече съм разбирала колко трудно му било като ходел командировки  Joy

# 204
Някой да знае дали някъде има безплатни курсове по английски език  в източен Лондон?

# 205
  • UK/София
Така е за съжаление.Колко нерви ще си спестят и двете страни ако проявят малко разбиране.На мен също не ми е приятно да вися по болници и да искам лекарства, но имам горчив опит с първата ми бременност.Единствено ми предлагат вит.Д ....да се смееш ли да плачеш ли.Моля се да съм здрава и всичко да приключи успешно.

Когато бях бременна в Англия и не ми обърнаха внимание при проблем аз загубих бебето.След това за следващата бременност се прибрах в БГ.Там ми обръщаха внимание през цялата бременност, но бях в България.Тук ние няма да променим системата дори и със скандали ( последното е ужасно дори за споменаване).Не могат лекарите да престъпят определените им граници и да ти дадат лекарства, които ти искаш.Ами, ако нещо се случи ей така, не от лекарствата, после те ще бъдат осъдени.Не се заяждам, минала съм много по-тежко през твоето състояние.Но, ако мислиш, че така ще продължава, по-добре си отиди в България и до раждането остани там.И аз да бях лекар нямаше да ти дам това което ти искаш.

# 206
  • Варна
Някой да каже за този район Grays, около Лондон, много ли е зле Mr. Green
Че май ще съм там за известно време.
И като инфраструктура , добре ли е Tired.

# 207
Забравих да спомена че моята упоритост беше подкрепена с изследвания правени в Бг и преведени, но и аз бях  твърдо решила че ако не ми обърнат вниманието от което имах нужда, единствения  изход за мен беше- прибиране в Бг. Разбира се бях подготвена и запасена с нужните медикаменти за да може докато задвижат нещата ( всички знаем че стават бавно) да имам през първите три месеца. Може да е изиграло роля и предишните две загуби, едната водена по документи при тях, но предполагам е и определена доза късмет Simple Smile.
                                                                                                                                         Ох, Емма е с подсечено дупе от зъбите, цял ден пищи и реве....такъв кошмар до сега не е било.. По гадно от това да не ти е добре детето няма..smile3518

# 208
Биляна, аз също съм мед.работник и никога не бих изнудвала някой за рецепта.Аз имам резултати изпратени по пощата заедно с рецепта.Разбирам, че тук не ги признават.НО ако прояват малко разбиране биха пуснали изследвания за да се уверят в това.В никакъв случай не си измислям, а търпеливо и упорито им казвам какви симптоми имам и през какво съм преминала за да имам първото си дете.И предвид възрастта ми - 39 все си мислех, че ще ми обърнат внимание.Да бях в България и направих камари прегледи и изследвания.Но за момента нямам възможнст да оставя семейството си тук и да раждам там.Моля се за здраве пък каквото е писано.
Може би е време да се ослушам за допълнителна здравна застраховка.Всяко мнение ще ми е от полза.

# 209
Здравейте, от скоро съм в Англия и не зная от къде да намеря информация за въпроса, който ме интересува - мога ли да имам GP при положение че няма NIN и колко би ми струвал началния преглед в такъв случай или по - конкретно - кой е най - евтиния вариант за цитонамазка  /PAP test/ тук, много ми е спешно наистина.  опитах да открия отговора в изписаното до сега, но темата е много обширна и не мога да прегледам всичко. Благодаря, момичета - ако знаете къде точно мога да намеря отговорите на тези въпроси може да ми пуснете линк на лични и ще си изтрия поста за да не спамя по темата.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт