Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 890
  • 720
  •   1
Отговори
# 375

7:30 сутринта или вечерта? Ако е вечерта, мога да ви закарам. Транспортът е много зле, но би трябвало да има рейсове до центъра, виж тук http://www.transportdirect.info/. Тъй като е неделя, няма да са много на често. Аз лично бих предпочела да си платя за такси, вместо да ползвам рейс, наистина около 25 ще ви излезе.
Много благодаря за предложението! Трогната съм, наистина !
Става дума за сутринта и се прежалих ме да идем с такси. За ранния час ще е най-добре с детето.
Успех с фиестата, прекрасно преживяване е!

Между другото и аз ще записвам сина на училище. Работни ангажименти налагат да прекараме няколко месеца в Бишопс Стортфорд - има ли някой от вас наблизо?
Трудно се ориентирах за системата с училищата, но ще видим кога и дали ще ни вземат, че реално сме изпуснали срока за редовната година. Хубавото е, че е рисепшън, поне няма да губи материал.

Приятно прекарване на остатъка от ваканцията на всички Wink

# 376
Здравейте  Hug Мога ли да ви питам за самолетите до и от Англия? Планувам до година да остана няколко дена в Англия, но не мога да намеря директни полети от Канкун, Мексико. Все намирам с прекачване в САЩ, а все си мислех, че има директни полети. Дали някой от вас би имал повече информация? Предварително ви благодаря за отговорите  Heart Eyes

# 377
kiara,

Разцъках из разни сайтове тук, повечето са поне с едно прикачване.
Намерих само на http://www.virgin-atlantic.com/gb/en.html директен.
Произволни дати август и септември ми даде цена £5 хил и нещо си  Rolling Eyes
Поиграй си малко с датите, ако искаш. Май са някакви чартъри тия директните,
защотото нямат регулярни дати на летене.

# 378
  Здравейте и от мен. Ние сме добре. Спрях малката от нърсъри и от септември ще почва плей група, която ще премине в при скуул в училището до нас. Почнах и нова уикенд работа, малко е несигурна, но дано е ок. Нищо не ми казаха в при скула за униформи, знаете ли дали децата са с униформи или техни си дрехи. Предполагам ще ми пратят писмо, че дори незнам кога ще почне още  Crazy
  tanzen ще ви дадат място за училище със сигурност , просто може да е далече от къщата ви. Ако ти е вярна линииката и детето ти е на 5год и половина не трябва ли да е Year 1  Rolling Eyes Рецепшън е след 4 години.
   vajrater добре дошла, не се притеснявай да пишеш, всички сме минали от началото, ще свикнеш, просто гледай да си сред хора повече  Peace
  Merry превръщането ти в работохолик го прочетох първия момент като *алкохолик*  Laughing Да внимаваш с тези комадировки, ей  Laughing Къде в Уелс ще идваш, ако е в северен да се обадиш.
  Bean дай някоя рецепта за тесто за мекички за машина за хляб, ако става. тя моята е с някакви програми, даже незнам дали мога да я настроя ръчно...

# 379
  • Дивия Северозапад
Момичета, има ли някоя от вас NUS Extra Card за отстъпки при пазаруване?

# 380
  • Варна
 ....
  Bean дай някоя рецепта за тесто за мекички за машина за хляб, ако става. тя моята е с някакви програми, даже незнам дали мога да я настроя ръчно...

За рецепта не знам, но тесто основно за пица досега слагам на пробрамата за хляба и като спре да бърка вадя Wink

Взех от това брашно което ми препоръчахте Allinson Strong White Bread Flour и почнахме да се разбираме с хлебопекарната по добре  Joy После и от маята ще взема като свърша наличната Wink
Зеленчуците от Лидъла са по добре и засега от тях ще вземам докато открия някой интернационален магазин Wink
Корите за баница нямаше тези които ми бяхте казали и викам вземам каквото има, че много ми се беше дояло. Разбърках си аз плънката отварям корите и що да видя вътре не е кори ами тесто разточено на кръгчета  Shocked Еми пораздърпах кръгчетата натроших сиренце, малко олио и от яйцата и газираната вода сложих и станаха нещо като сиренки Wink)) не бяха лоши ама определено не беше баница  Laughing
Имам въпросче супите как правите застройките? Аз в БГ с жълтък и кисело мляко правех топла застройка май му се вика както си ври супата я слагам и става чудна без да се пресича. Тук обаче ми стават  едни бели супите - приличат на таратор  Embarassed
Може би някаква сметана да ползвам, но каква?? Изобщо всяка идея ще ми е от полза Wink

vajrater  и моята щерка завърши 2ри клас в БГ и сега чакам да видя кой клас ще сме и изобщо приети ли сме в желаното училище Wink

# 381
  • Пазарджик/Лондон
Привет и от мен Hug!

Преместихме се в новата квартира, децата пристигнаха - всичко върви по план засега, по нататък ще видим Rolling Eyes.
Още сме без телевизия, утре очаквам да дойдат от Скай , че децата мрънкат.
Бях до общината, връчиха ми книжка за училищата, която да прочета и ми дадоха формуляр, който да попълна.Утре ще имам повечко време , та възнамерявам да прочета внимателно книжката - нищо не знам за тукашните у-ща, дано се справя, стискайте палци Crazy.И дано намеря у-ще , близо до новата ни квартира, че все се надпреварвам с времето ooooh!.

Ах, покрай кулинарната ви дискусия осъзнах колко ми липсва машината за хляб - ще трябва тези дни да си набавя една.

Хубав ден ви пожелавам  bouquet!

# 382
  • UK
 Аз вече 7 месеца нямам успех със застроиката на супата , като изключа моментите , когато съм имала българско кисело мляко. Веднъж , не помня какво готвих , но купих една сметана creme fraiche от Сейнсбърито и си мисля , че с нея би станала по добра застройка .
 Брашно и аз ползвам Аллисън стронг , но аз меся от време на време Добруджанки и веднъж месих един хляб. И аз бих си купила машина за хляб , ще взема да се поогледам.

На мен училищата тук са ми "тъмна Индия". Знам , че системата няма нищо общо с българската , може ли да ми  пратите линк , къде да чета да се ориентирам. Моето дете е малко де , но все пак да съм подготвена. Много ми се иска да я пусна на градина догодина , но много скъпи ми се виждат тези такси. Горе долу са едни и същи на всякъде нали  или се бъркам. Аз съм гледала засега само тук около нас.

Последна редакция: пн, 12 авг 2013, 22:21 от GreenP

# 383
  • Лондон
tanzen, ти не пишеше ли едно време в темата за родените през март 2008 деца? Ако не бъркам, детето ти е на 5 1/2 сега и трябва да е в year 1 на есен, от поста ти не разбрах какво всъщност искаш да направиш, ако сте временно в Англия, защо въобще го записваш на училище newsm78 Както казах, не разбрах какви са ти намеренията, но ако поясниш, може да дадем съвет Simple Smile

Много се изписа за храните, веднага става ясно кой има време за готвене, и кой не толкова Laughing Аз не съм въобще експерт, само за живеещите в югозападен Лондон мога да кажа, че турските магазини в West Ealing предлагат много вкусни плодове и зеленчуци, неща за Коледни ястия, доматите са хубави поне до октомври... Waitrose имат най-вкусните плодове и зеленчуци от веригите, но нямат толкова много магазини и на мен ми е трудно да ходя често

Моето дете от днес е на лагер в училището й, беше безкрайно учудена, че има и момчета, та се обяснявахме, че това е нормално, все пак е лагер, не е както в училище само момичета Grinning Дано да ги гледат добре, че много я мисля цял ден...

# 384
  • ENGLAND

vajrater  и моята щерка завърши 2ри клас в БГ и сега чакам да видя кой клас ще сме и изобщо приети ли сме в желаното училище Wink

Детето ти ще е в У 4, моята дъщеря е две седмици по-голяма от твоята.

GreenP е постнала снимка на корите за които говорих, преди време и аз бях пуснала снимка тук. Само тези използвам, по-хубави са и от турските.

# 385
  • Варна

Детето ти ще е в У 4, моята дъщеря е две седмици по-голяма от твоята.

GreenP е постнала снимка на корите за които говорих, преди време и аз бях пуснала снимка тук. Само тези използвам, по-хубави са и от турските.

Сега ще поогледам докъде трябва да е стигнала с математиката по техните програми да видим и там дали ще трябва да ги догонва  Wink

Показах и на мъжу снимката на корите другият път ще гледаме пак за тях, може и да е нямало налични предният път или ние да не сме ги видели  Confused

# 386
  • Пазарджик/Лондон
tzvetak , аз съм в югозападен Лондон , но още съм много неориентирана Embarassed.Видях Waitrose вчера, разхождахме се из Балам,ще кажа на мъжа ми да разучи къде е  West Ealing - той е по- ориентиран от мен Wink.

Прочетох книжката за у-щата, сега ще трябва да попълня формата и да я изпратя, дано не объркам нещо.

Днес ни прекараха телевизия, децата са доволни, аз също  Flutter.

Хубав ден ви пожелавам  bouquet!

# 387
Здравейте. Надявам се да не ви досадя с поста си. Обръщам се към вас за малко помощ.  Embarassed Аз съм си в България още, но имаме планове с мъжа ми (дай Боже да се сбъднат) да заминем за Англия. Искам да ви попитам дали някоя от вас работи в социалната сфера или е по-запозната? Защото завърших бакалавър Социална педагогика, сега мисля да записвам и магистратура, но се чудя дали пак да е в тази сфера или Предучилищна и Начална училищна педагогика. Чудя се и дали изобщо имам шанс да започна работа по която и да е от двете специалности в Англия.  Ако можете да ми дадете информация или да ме посъветвате ще съм много благодарна, защото нямам познат там, който да ми разясни как стоят нещата и имам ли шанс да работя по специалността си, която обожавам. Какво образование какви изисквания имат за домовете за деца, за възрастни хора, за детските ми градини...
Благодаря ви много предварително, ако намерите време за мен и въпросите ми. Дано не ви се сторят глупави. Поздрави и топли прегръдки от България. Hug

# 388
  • Лондон
Аелис, ако искаш напиши ми на лични къде сте... Това с училищата е по-сложно, не е само формата, опитай се да разгледаш сайтове и да събереш информация от родители, на които децата са вече в съответното училище...

kocinkaG (интересен ник) според мен в тази държава педагози винаги ще се търсят, въпросът е, че за всяко работно място, не само на педагог, се иска опит в държавата, а такъв не може да се натрупа, защото не можеш да започнеш работа.... От вчера чета, че притискат Tesco и Next, че наемали повече чужденци, когато толкова англичани били без работа  ooooh!, не знам до януари 2014 какво още ще се измисли, но във времена на криза популизма е много добре приет...

Ние изпратихме таткото на едноседмична ваканция по мъжки... май съм прекалено добра наистина Rolling Eyes

# 389
Здравейте! Има ли запознати с университетите в Лондон? Интересува ме специалност Психология. Писах къде ли не, засега ми отговориха само от Royal Holloway. Знаете ли как стоят нещата с прехвърляне от България? Както и студентските заеми?

Общи условия

Активация на акаунт