Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 875
  • 720
  •   1
Отговори
# 405
  • UK
Ами това са ми впечатленията след три седмици, няма как да знам какви ще са след една година, ако тогава съм още тук, пак ще споделя. Засега ми харесва, не съм дошла с голяма торба с очаквания, та да се разочаровам, семейството е приятно, децата са сладури, не са ми създавали проблеми досега, не ме мъчат с купища работа в почивните дни (най много да ме помолят да стана сутринта с децата в събота, за да си поспят малко, но то е за два часа и не винаги), аз си върша моите задължения, нямам време името си да кажа през десетте часа на ден, в които работя, но съм ОК с това... В почивните си дни излизам, разхождам се, купувам си каквото искам, парите ми стигат, даже ми остават, какво повече да искам? Simple Smile

# 406
  • Bristol
Каката е Елена, най- вероятно ще е Илейна newsm78.
На моята си й казват Елена, но с ударение на първото Е Simple Smile Малко при спелинга трябва да помагам, но веднъж видят ли го и повече не грешат. Аз й казвам на галено Ели, тя не обича други освен много близки хора да я наричат така, но пък си харесва съкратеното име и дори държи спелинга му да е Ellie. Това от както разбра, че истинското име на една от любимите й изпълнителки Ellie Goulding e Elena Goulding  Mr. Green

Графиката беше нагоре (супер щастлив и превъзбуден от новото място), после надолу рязко (депресия, носталгия), после полека се качва нагоре и се стабилизира (плато). Проблемът е обаче, че през същите етапи минаваш и като се прибереш в Родината си, след като няколко години си живял и учил в чужбина. Моето плато дойде към края на втората година от престоя ми тук.

Дано утре не ме до мързи и да си оправя и изчистя качествено къщата. За неделя планирам да отскоча до Портсмут, много хубави неща чувам за там! Не че за един ден може да се види много, но съм на принципа "Човекът е човек, когато е на път". Особено сега както съм свободна, без задължения към деца и съпруг, с никого не се съобразявам ...  Whistling Party

# 407
Момичета, молба за помощ... Знаете ли от къде/ как мога да купя билет за влак с (голямо) намаление?
Може би трябваше да започна с добрите новини - вече една седмица съм работеща Simple Smile, но работата ми е на 30 мили от нас по кратък път и на 42 мили по магистрала. Карането много ме напряга и изморява и след 5 дни се чувствам като от центрофуга. Затова реших да потърся други варианти, но са много по-скъпи... Двупосочния билет излиза 30 паунда, докато с колата ми е под 10. Идеи за варианти за намаление с влак?
Хм, и да ви попитам - Season ticket включва ли пътуване между двата града или е само за едната посока?

Последна редакция: сб, 17 авг 2013, 00:37 от Rampelina

# 408
  Е да настояваш, да настояваш, колко да настояваш  Mr. Green Въпросната бъдеща Йоанна ще си е Джоана. Близки и приятели може и да свикнат, но масата ще и вика Джоана. А ако това име не се харесва на родителите и въпросното дете става едно изнервяне, което за мен е пълно безсмислено. Аз и преди съм писала по темата, като човек, който има проблем и името, крайно е изнервящо и неприятно и никога не бих си го причинила на детето. То и на БГ на Йоанна се вика или Йоанче или Ани, тука едва ли ще и викат Йоанче, ако ще е Ани по добре да си е Ани и толкова. Това са си мой разсъждания де, никой не карам да се съобразява с тях  Peace

оф и аз мисля така на 100% , а това Джоана хич не ми харесва, май само на мен Simple Smile
аз лично съм се спряла на Софиа ( Sophia ) Голяма драма с това име Simple Smile

# 409
kiara,

Разцъках из разни сайтове тук, повечето са поне с едно прикачване.

Много ти благодаря.   bouquet     И аз не намирам директни, явно няма  Sad

# 410
Rampelina, честито за работата!  Hug Погледни тук дали ще намериш нещо подходящо за билетите: http://www.thetrainline.com/

На Толумбичката лентичката и аз я гледах скоро та си помислих как е вече почти на финала.  Heart Eyes

Габриел, по темата за имената го произнасят тук Гейбриъл, което на мен не ми пречи, има рожден ден другата седмица. Ако знаете какво съм решила да си причиня... Laughing Ще правим pizza - movie - sleepover night със 7 негови приятелчета. Искаше ми се да го направим на вън в градината на палатка, но с това криво време няма как да стане, та ще ги натръшкам да спят по надуваеми легла в двете спални. Две от децата вече потвърдиха, че ще дойдат, но честно казано тайно се надявам поне на едно - две да не им позволят.  Blush  Mr. Green Каквото такова.

# 411
  • Bristol
Добро утро, лейдис!
Кафенце и да се хвърляме по задълженията. За мен днес са  newsm79 1ironing wash hang 1dishes newsm71
Nana, подготви се и за двата варианта и дано имаш късмет да не вали! Напълно те разбирам и аз все се хвърлям да правя подобни неща за децата, майки сме. Всеки път се заричам, че е за последно и после пак го правя  Crazy Още не съм възстановила къщата от последния рейв на сина, уж днес ще го правя. Вече за него не организирам, само се опитвам да посрещам щетите до колкото се може по-спокойно, но след последното му парти не ми се удаде да запазя спокойствие  Embarassed
Rampelina, честита работа! Ти направо ме успокои, аз пътувам около 40 мили и билета с влака ми е само 20 паунда  Laughing Сезонните билети са двупосочни, да, но не очаквай голямо намаление, около 25%. Вместо 20 плащам 15 на ден. Може да вземеш за седмица, за месец или за година. За година като сложа че 25 дни съм отпуска и няма да го ползвам ми излиза 14 паунда  newsm78 С кола си е по-евтино, но вчера например такъв трафик ударих на М4, над 10 мили станд стил или 10-20 мили в час се движехме! С влаковете също не е песен, при сняг и много дъждове имат проблеми да се движат, а това лято заради пожар до линията над 6 часа бяха спрели всички влакове в моя район! Взех си такси с други двама пътници до Бристол. С две думи, скъпа емоция. Но ако работата те кефи и ще ти помогне да постигнеш целите си определено си заслужава, аз така се успокоявам, след като си платя чайлд кера и пътните  Money Много хора не могат да ме разберат и се чудят защо го правя, а и самите те предпочитат да си седят в къщи и изкарват повече време с децата от колкото да се вкарват в подобни филми. Добре, че мъжът ми е съпортив, само ме е помолил, като тегля чертата накрая, ако може да не е минусов финансовия резултат в края на месеца  Mr. Green

# 412
  • Манчестър
Аз се наслаждавам на женското си царство.....най-добрата ми приятелка от БГ е на гости и ще я водя на Lake District.Ще се разходим, ще обядваме, изобщо релакс.

Аз пътувам 16 мили до работа в едната посока, само с колата и ако няма трафик ми отнема 35-40 мин....нямам опция за градски транспорт...

# 413
Момичета, заблудила съм се - 15 паунда е двупосочен билет; не знам защо вчера сутринта като се опитахме да купим онлайн, даде обща цена 30. Както и да е, след малко отиваме до гарата, да разпитаме на място.
Работата ми е страхотна, определено е голям късмет и шанс и не мога да си позволя да я изпусна. Но пътуването ме смазва. Merry, поне знам, че има и други ентусиасти като мен... Ти и двата варианта ползваш, доколкото разбирам - и с кола, и с влак пътуваш; кое те уморява повече? Аз ще опитам с влак тази седмица, поне да видя как е (въпреки че трябва да излезна в 6.40 и ще се прибера след 8, докато с кола излизам в 7.45 и се прибитам към 6.45).
Момичета, за колко време свикнахте с карането тук? На мен ми е голямо напрежение, може би защото за първи път карах тази седмица и много нови неща и стрес ми се насъбраха накуп. Но определено е много различно от България - с обратното движение свикнах, но с бързото каране и разминаването по тези тесни улички не мога да се отпусна...
Работата ми е свързана с доста психическо натоварване и като се изморя с карането, не съм съвсем адекватна там. Обмислям варианти вкл. за наемане на стая близо до работа в дните от понеделник до петък, но още не съм се решила.

# 414
По повод имената моят мъж е Ивайло, всички колеги му викат Иво единствено шефът му Айво Laughing и това вече 3 години.Така си е свикнал човека и това е, ние го приемаме вече като нормално.
 Тулумба при теб съвсем служба не остана.Ти си по бърза от мен виж и количка си взела аз и това нямам,но имам още време.Предстои ни едно велико преселение в един наш много любим и тих квартал в Северен Лондон и нямам търпение да стане и след това ще мисля за бебето живот и здраве.

# 415
Напълно те разбирам, че чакаш местенето първо.
Нашата къща е още с нагоре краката, багажа из кашони, като наредя след седмица,
вече си заслужава да купувам и за бебето, сега само ще трупам на купчини.
По-добре да чака...
То и за мен трябва да купя разни неща, за болницата..
Една позната така се помотаваше и на края ражда по дантелите, че и аз така  Laughing

Ау, Merry, уморих се само да ти гледам работата на картинки  Crazy

# 416
В тази болница където бях до сега ми оформиха всички документи и взеха под внимание, че ми е забранено да раждам нормално.Съответно приложих всички документи от Бг.Сега си мисля като се преместим и регистрирам в нова болница цялата тази бумащина наново ли трябва да се изписва и да ме разпитват.Аз и с име не съм готова, все се надявам на грешка в пола  Joy Иначе с име за девойка имам готовност одавна.

# 417
Мм, предполагам, че щом ти е написано в записките, ще го вземат предвид.
Чакам си ядрено-магнитния да видим мен какво ще ме правят.
Име имаме и обратното, силно се надявам да няма грешка  Grinning

# 418
  • UK/София
Две от децата вече потвърдиха, че ще дойдат, но честно казано тайно се надявам поне на едно - две да не им позволят.  Blush  Mr. Green Каквото такова.

Laughing LaughingЕгати пожеланието на майка за р.ден на детето й! Laughing Аз вече нямам никакво желание за организация на рождени дни.Пишман става човек след като е платил кофа пари за зала и всичко останало, а болшинството от родителите даже и не си правят труда да отговорят дали ще дойдат.Тази година забелязах, че англичанките прикрепят към поканата лист с огромни букви, на който на ръка е написано "Моля отговорете".Тази година на Калин потвърдиха няколко деца, а други 4 които си мълчаха се изсипаха заедно със всичките им братя и сестри и родители. Crossing ArmsМного ги мразя тези изпълнения.Винаги като едно от децата ми е било канено на парти е отивало без брат си.А така хем може човек да се злепостави в недостиг на храна, а и с недостиг на пликове с подаръци.
 За това на големия тази година няма да има парти, а Legoland семейно.Хем няма да е за два часа, хем цял ден ще се забавлява и ще му държи влага дълго време.Само, че ще го изтеглим за този вторник, че дойде писмо за операцията на сливиците на брат му и баш на р.ден няма как да отидем. Tired
 Относно операцията имам питане за имуностимулантите.Знам, че зимата бяхте писали какви видове давате, но не мога да намеря нищо с търсачката.Kато вадиха сливиците на големия ми син си имах от БГ, но сега ще купувам от тук.За това много моля, ако може пак да напишете какви видове сте купували и сте доволни от тях.
  Merry, бях съпричастна с теб и иконките ти днес - и аз ги изпълних всички.Друг път не ги показвай, че ми действат заразително. Sunglasses

# 419
Здравейте мами,

Извинявам се, че нахлувам в темата, но искам да попитам нещичко.

Преди половин час имах един малък да кажем спор с една девойка на кон в парка до нас.
Седяхме си с мъжа ми на пейката лежерно и наблюдавахме спортуващите и съответно девойката на коня. По едно време тя го пришпори доста и направо летяха и ние двамата се възхищавахме на гледката докато изведнъж те спряха и тя започна да го щляпа с една пръчка от тези за конете, не знам как се казват. Та доста здраво го попляскваше и ние си зяпахме любопитноо, в последствие започна и да го ругае на английски доста истерично и естествено всички гледаха на там с интерес. В следващия момент девойката погледна към нас (ние бяхме най-близо) и се провикна супер истерично 'What are you watching, bi*ch?' и аз съответно повдигнах среден пръст в отговор. Девойката направо освирепя тръгна с коня и застане с него точно пред мен, не знам как да обясня но един вид нали коня аха да го накара уж да ме нападне с копита или не знам... Та започна да крещи неща от рода какво съм и полазвала, искала ли съм да слезне от коня и да ми направи не знам си какво на лицето, какъв ми бил проблема и започна да замахва да ме удря с пръчката. Съответно в това време дотича приятеля й и започна да пита какъв ни бил проблема и т.н. И аз и казах, че проблем нямах докато не ми се развика и че си седя и си почивам в парка и просто гледам как си бие коня. На което тя започна да ми крещи коя съм била аз , че да и казвам какво да прави, имала ли съм била идея как се възпитава кон, откъде съм била дошла, като ме гледала сигурно съм била на бенефити, коя съм аз че да и говоря така, как си позволявам да я гледам, щяла да слезне от коня да ми разбие главата, от Полша ли съм била, тя била живеела тук от както се е родила, кой ме знае аз от къде съм, даже не съм можела да говоря и още един куп изказвания против емигрантите...  Аз и казах (спокоен и безразличен тон) да слезне от коня щом иска, но не е нейна работа от къде съм и какво правя тук. И щом мисли, че е повече от мен за какво изобщо се занимава и обръща внимание за какво я гледам и т.н. Приятеля и се опита нещо да измрънка да сме внимавали как говорим на приятелката му и тя продължи, че то било нормално така да се бие коня и т.н. И аз пак и казах, че не ме интересува как си бие коня, но няма право така да ми вика и да ми казва bi*tch. И тя съответно започна, че аз съм и била показала среден пръст и за това, започнахме да спорим, че не е вярно и тя пак започна от къде съм била и прочие. През цялото време викаше, а аз си задържах нервите, защото все пак по-малка от мен и т.н. не знам и какви са законите, не знам пълнолетна ли е или не. Съответно и казах, че не е права да съди по това кой от къде е и че не искам да споря с нея, и щом се мисли за повече от мен да не се занимава и да си продължава по пътя и го казах спокойна и с усмивка. И тя пак почна да крещи искала ли съм да слезне от коня да ми изтрие усмивката от лицето и т.н. И аз я попитах как се казва и тя ме пита защо. В това време мъжа ми почна на български да ми говори да не се занимавам, да спра да орговарям и аз му викам защо като все пак си имаме права, това си е расизъм един вид и мога да подам жалба. И тя почна изведнъж да вика жалба ли искаш да подаваш, сякаш ни разбра... и така спорихме още няколко минути в случая тя от къде е и как ме е разбрала, значи не е англичанка, но  така или иначе няма да се продължавам да споря да си продължава. Опита се пак да ме провокира, но като видя, че не става си тръгнаха.

Ох малко дълго стана,  много се подпуших. Не бях права да и показвам среден пръст ама на такова нещо няма как да не отвърна. Мъжа ми твърди, че изобщо в такива ситуации винаги ние българите ще излезнем виновни и че изобщо няма смисъл да се занимавам, камо ли пък жалби та се пускат и т.н. Как се процедира при такива расистки изказвание, как се постъпва, реално можеше и да си ме прегази с коня, не знам колко и е акъла в главата, като я гледам каква е истерична. Яд ме е, че не мога нищо да направя, яд ме е на тея антикампании, защото ето, че хората наистина мислят, че идваме само заради тъпите бенефити и прочие. Наистина ли закона ще бъде в нейна полза, ако да кажем се стигне до жалби полиции хипотетично. Много болно ми стана и просто исках да го споделя и да чуя мнение по въпроса, за да знам за в бъдеще какви са ми и правата и как е най-добре да се постъпва в ситуацията. Мерси предварително и ще се радвам да чуя различни мнение по въпроса...  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт