Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 870
  • 720
  •   1
Отговори
# 435
 Hug HugБлагодаря!
Miss Fine, ако не е тайна,къде е магазинчето?Ние сме в Манчестър Tired и най-големия ми успех е в един арабски магазин-турски домати и БГ сирене,ама нещо то ми фалшивее и няма да го купя повече.Стана хубава баница,и за миш-маш ще стане,ама до тук.

# 436

Hug HugБлагодаря!
Miss Fine, ако не е тайна,къде е магазинчето?Ние сме в Манчестър Tired .
   На един час път от Манчестър, в Queensferry-wales  Peace

# 437
 newsm20Miss Fine ,you save the day!

# 438
МММ даа,това с детенце е много гадно-нямаш ли някоя позната англичанка.по-отракана да се обади и да ги набере по ред на номерата?Аз като казах на мъжа ми за отложения час,ми каза,че ако съм се била обяснявала,припявала и настоявала са щели да ме видят веднага(междудругото аз се бях отплеснала и първо отидох час по-рано и рецепциониската знаеше,видя ме и пак ме замота 5 мин,да проверявала и ...отиде и се невиде)Иначе фамилията е английска и поне тук не могат да ме хванат Mr. Green
  Обаче нещо се появи проблем на свивките на краката и отидохме в некакъв уолк-ин център и там ми се падна една гадна индийка,дето въобще не ми отрази страданията,каза че требва да отслабвам и това е-че аз съм си дебела от години-какво общо имаше това с евентуалната инфекция не разбрах?!?
Опитах се да каза,че може би е от стрес-местене,деца,училище-тя ми вика-това е групов стрес и не е важен.Взех си рецептата и повече не исках да и говоря...

# 439
juleto18 ако решите да дойдете ми пиши, ще се обадя да питам дали имат и да запазят, че не винаги има. Или ще ти взема, ще пием кафе и ще ти ги дам. Последно бяха 3,50 килограма. Зелени са, леко са по-различни от нашите, но са доста по-вкусни от камбите  Grinning

# 440
juleto18 ако решите да дойдете ми пиши, ще се обадя да питам дали имат и да запазят, че не винаги има. Или ще ти взема, ще пием кафе и ще ти ги дам. Последно бяха 3,50 килограма. Зелени са, леко са по-различни от нашите, но са доста по-вкусни от камбите  Grinning
Miss Fine, дай адреса на магазина. Все ще имам път в тази посока в близко бъдеще.

# 441
  • Bristol
Merry, поне знам, че има и други ентусиасти като мен... Ти и двата варианта ползваш, доколкото разбирам - и с кола, и с влак пътуваш; кое те уморява повече?
И с двата варианта съм ок, но аз шофирам отдавна тук и не ми е притеснено. Предпочитам с влака и до гарата с колело за спорт, но пък така не съм флексибъл. Според това какви са ми плановете, редувам кола или влак. Тази седмица само 2 дни пътувам с влака, съответно не си купих сезонен тикет, вземам за седмица обикновено. Веднъж взех за месец и се получи, че две седмици не го ползвах, прекарах се  ooooh! От тогава реших само за седмица да взимам, според обстоятелствата. Днес ме изненадаха, че не само уикенда и банк холидея, но и почти цялата следваща седмица май ще съм в едно градче до Портсмут, ще спестя от влака Wink Вече дори организирах в петък да излезем на вечеря с колеги в Портсмут  Laughing
Между другото, Портсмут е мнооого красив град! Мен на бързо ме инструктира един бивш военен служил там къде да ходя, какво да видя, дори карта от гугъл ми разпечата и по нея записки ми остави  Crazy В неделята, въпреки че нямах много време, успях успешно да обиколя най-важните места и се сдобих с едногодишен билет. Планирала съм пак да отида да до разгледам корабите и музеите, но този път мисля да зарибя и семейството  Flutter
Ау, Merry, уморих се само да ти гледам работата на картинки  Crazy
Простено ти е за момента, после си добре дошла в клуба  Hug
Биляна, и аз успях да ги "тикна оф" всичките в съботата, много съм горда със себе си. Сега само преследвам сина да поддържа, а той мърмори, че съм била много гръмпи  Joy

# 442
ОК,ще се разберем Simple Smile))ние обикновено гледаме да заведем децата някъде пред уикенда,така че колко му е за час път да дойдем:)Само да се върна от България и да се преместим в новата къща и ще ти пиша Hug Hug

# 443
  • На село (близо до Лондон)
Хайде пак да се запиша Simple Smile. Гледам никой не се оплаква и да иска да сваршва ваканцията само аз Tired

Днес е нов ден с нови сили, пък и слънце пекна отрано Sunglasses.
Златна, не остана служба  Hug
Miss Fine, за къде си засилила малката? Още не им ли е рано за училище? Питър от януари ще тръгва на пре-скул но само за 2 дни

# 444
Miss Fine, за къде си засилила малката? Още не им ли е рано за училище? Питър от януари ще тръгва на пре-скул но само за 2 дни
  При нас в Уелс-не навсякъде- имат от 2 годишни 12 часа и половина на седмица. В нейното нърсери не ги признаваха, но тук в училището си има плей група само за тези часове. Но понеже тя е по-голяма и е от повече от две години на нърсери и прецениха, че направо може да я сложат в При скул групата, за да не е с бебешорите, а с малко по-големите. Още не ми е ясно как е точно, че те за мен са заедно, в една много голяма зала, но сигурно са на различни кътове с различни занимания.

# 445
  • UK/София
Хайде пак да се запиша Simple Smile. Гледам никой не се оплаква и да иска да сваршва ваканцията само аз Tired

Днес е нов ден с нови сили, пък и слънце пекна отрано Sunglasses.
Златна, не остана служба  Hug

Аз не искам да свършва ваканцията.Моите момчета също са диви, но е нормално.Много страдам като свърши дълга ваканция, след това дълго време ми е тъжно.Много мразя училищното време...............движиш се всеки ден като робот.
 Вчера бяхме на Legoland.Лелеееее, колко много хора имаше през седмицата, какво ли е уикенда.Но пък беше страхотно, сега се чувствам като пребита.
 За червените чушки ме беше срам да си кажа. LaughingВ нас се лансират като златото.Правя лютеница на всеки 2-3 седмици по около 6-7 буркана.Изчезва за отрицателно време.Но пък си казвам, че е врътка, но децата я обожават и ядат нещо без консерванти.За това намерим ли червени чушки веднага се купуват.

# 446
Ох, като страдате за червени чушки, покрай моето изхранване-кошмар, намерих и да ви споделя за ето тези в Sainsbury's.
Поне в нашия магазин са при маслините и други пикълс.
За мен поне, са точно като българските чушки-имат дъх на чушка, сладки, месести, маринатата е вкусна и не кисела изобщо, дори имат черничко от обелките, където са печени.

Последна редакция: ср, 21 авг 2013, 12:21 от zlatnata tolumba

# 447
  • Оптимист по принуда
Абе както се казва - Господ здраве да ни дава, че както изглежда с докторите няма да се разберем и това си е. Ще си пием парацетамола и ще се молим да сме ок, ние сме издръжлива нацийка така или иначе....
Наи-важното е, че след 12 дни и 20 позвънявания Негово Величие Докторът ми се обади с резултатите..Казвам му,че съм получила междувременно и писмо от хематолога с апойнтмънт на 23.08. а той ми вика - "ООО,преди банк холидей уикенда,а? Еее..." той си чака уикенда човека и хич не му се слуша за кръвни резултати....Не знам,сигурно в Гана е нямало банк холидеи newsm78....

# 448
Здравейте, Английски мами!!!
Първо ще ви попитам в голям град ли живеете, защото аз в наше село оплаквания нямам, а забелязвам, че познати в по-големите градове са като вас... Чакат със седмици да се видят с доктор и т.н.... Аз смело твърдя, че тук лекуват адекватно както децата, така и нас със съпруга ми. Имам заболяване на щитовидната жлеза и даже сърджарито ми праща напомнящи писма за да отида да си изследват нивата на хормоните. Раждането и тук/секцио/ беше, като разходка в парка в сравнение със секциото ми в частна клиника в БГ.
Съжалявам да чуя, че ви третират така. Аз за четири години тук не съм усетила никаква дискриминация .Ако сте недоволни, няма ли вариант да смените сърджарито, или просто не долюбвате системата като цяло?

# 449
  • Оптимист по принуда
Аз лично живея от 3 години в малко градче,в което няма чужденци,изобщо районът е такъв. И мисля,че точно заради това усещам по-осезаемо някакво отношение. То не е винаги явно, но е там...Винаги са учтиви по задължение...И аз съответно... Трябва да призная,че и моето раждане в областния град Бедфорд мина повече от прекрасно,акушерките бяха невероятни и дълбоко се съмнявам, че в БГ щях да получа такова обслужване,но до там. Винаги когато е трябвало да имам контакт със здравната им система, не съм била удовлетворена. Липсва ми възможността да отида при личния,да му кажа какво ми е,той да ми даде направление, ако не е компетентен по въпроса, да се кача в колата и да отида на консултация където трябва на съшия или най-късно следващия ден.
Не разбирам защо тук трябва да се случва всичко толкова бавно и полека, така спокойно, че човек може и да си отиде преди да види специалист. Тукашните са си свикнали, аз не мога...и както казах не ме дразни толкова,ако става въпрос за мен, но когато е за детето е друг въпрос.. Не е нормално да не можеш да получиш един резултат от кръвна картина близо 2 седмици,когато е бил готов още същия следобед... Като цяло не ми харесва идеята да оствям съобщения и да чакам до безкрайност,и то за детето.. И аз си получавам писмата,когато става въпрос за рутинните апойнтмънти от NHS, годишни такива,напомняния за ваксини и т.н. Но това е компютъризирана с-ма и затова работи, но когато е за индивидуалния случай, за човека, то трудно намирам индивидуално отношение...

Общи условия

Активация на акаунт