Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 858
  • 720
  •   1
Отговори
# 495
Ние се стягаме за път, а за учебната година сме в очакване Simple Smile

# 496
Здравейте  Hug
Demmy26, приготвих следните документи- писмо с предложение за работа, лични документи, банкова сметка, документи, в които присъства името ми- кансъл такс, битови сметки, които са на мое име, договор за наем и т.н. Всички документи на мъжа ми( ако потрябват ) за дейността му , платени такси ,данъци . В интерес на истината още не сме получили писмо с отказ, но съвета , който ни дадоха на интервюто ни доведе до този извод. На интервюто ми задаваха въпроси и попълниха съответно един формуляр и толкова , нищо друго не искаха и не погледнаха  newsm78 Все пак нещата още са 50 на 50 , но ще подам документи за синя карта. Мисля, че това е някаква юридическа хватка ,но да видим .... Аз не искам да се възползвам от помощи и прочие, дори си спрях детските в БГ като идвам тук,защото няма да отглеждам децата в страната, а и не искам да имам проблеми после заради смешните им суми Sick Дано да стане, сега чакаме , май в рамките на 40 - 45 дни излизаше решение...
За училището- Аз още не мога да повярвам, че синът ми ще е първокласник  Rolling Eyes Единственото, което направихме е да проучим  къде какво има, но покупките ще ги правим ден преди началото на училището,защото тогава ще има родителска среща, на която ще кажат какво е необходимо-униформи ,тетрадки и т.н. Бях доста притеснена за сина ми, но от месец ходи на частни уроци при една мис , която прави чудеса с него. Тук определено педагозите имат подход към децата. Детето ми ходи с желание, връща се с грейнали очи. Тя не говори БГ, а той не разбираше английски, а сега вече могат да си говорят , прави изречения, схваша изрази и ги повтаря на улицата  Party На мен тук единствено детския сленг ми е малко труден за разбиране, но и това ще стане  Grinning
ХУбав ден момичета, при нас е облачно, но това няма да ни спре да се разходим  Wink

# 497
  • Оптимист по принуда
Т е р и, от това,което чета, имаш пълен списък с документи и отговаряш на изискванията за НИН, дано ти го дадат. Няма значение, дали смяташ да се възползваш от помощите, тях ги интересува потенциалната възможност, затова все гледат да откажат. При мен ситуацията беше следната - кандидатствах за НИН в продължение на година като селф. Взех Жълта карта и ми го дадоха накрая, но интересното е, че при всяко интервю, тази,която го водеше, казваше - от нас нищо не зависи, ние само интервюираме.. На четвъртия път, се паднах при една, която каза - няма нужда да ви снимам Жълтата карта, вие имате всички необходими документи - и аз, шаранчето - добре. И естествено - отказ. Отивам пак - и на предварителния оглед  на документите и казвам на едната - миналия път не ми снимаха Жълтата карта. И тя - ама как, това е най-важно. И ме прати да седна при същата, която не ми я снима предния път,като и обясни как не са я снимали и т.н. Тази каза- ама как, това е голям пропуск! И аз тогава и казах - Вие бяхте тази,която не пожела да снима картата, Вие проведохте интервюто #2gunfire #2gunfire. Спогледаха се сконфузени и на след 20 дни имах НИН.
Ако все пак не стане /което не ти пожелавам/, във формата,която интервюиращите попълват, има един последен лист, на който те питат има ли нещо,което желаеш да добавиш. Длъжни са да снимат,всеки документ,който им представиш - колкото повече,толкова по-добре. Съветвам те да им кажеш да запишат какво са те посъветвали предния път..Ще свърши работа.
Поздравления за първокласника и затова,че детенцето учи по този начин английски - от личен опит знам, че това е най-добрата педагожка практика. Сега ще започне да се справя перфектно с езика детето. Успех във всички начинания!
Лек ден!

Последна редакция: пт, 30 авг 2013, 11:27 от demmy26

# 498
Demmy26, благодаря ти за куража  Hug През много кофти ситуации си преминала  Rolling Eyes Аз останах с усещането, че имат инструкции да мъчат българите , които искат да се легалилизират . Сега ще изчакаме търпеливо писмото с резултата.  Praynig Praynig Praynig Praynig

# 499
  • Оптимист по принуда
Права си,Т е р и, бавят ни умишлено, да печелят време,докато измислят поредната рестрикция преди 2014... Стискай зъби и палци!!!!  Hug Hug

# 500
знам че не съм по темата , но мога ли да ви помоля особено тези,които са v очакване на своето бебе да си каят районите.Аз живея в Streatham  и много ще се радвам ,ако има с кой да си ражойдаме коремите Simple Smile в последствие и бебоците..Тук съм от 2 години и съм бременна в 33 седмица.Днес си направих регистрация в сайта, нямам кирилица на компа, извинете за неграмотното писане трудно ми беше Simple Smile Peace Peace Peace

# 501
Miss Fine, Merry, tzvetak, прочетох ви отговорите   bouquet, но нямах сили да пиша, като се върна от работа мога само да вечерям и след кратка разходка – да си лягам.
Та за карането – след 3 седмици ежедневно по над 60 мили на ден, вече съм доста по-уверена; само това разминаване ме тормози все още, с тесните улици свикнах, но като тръгнат в насрещното платно, заради паркирали коли, всеки път изтръпвам, че ще си одраскаме огледалата.
Miss Fine, да, действително се свиква, моят корем ме поотпусна на третата  седмица  Simple Smile; няма спор – по-удобно си е с кола, не се съобразявам с часове, не стоя на дъжда и не чакам по спирки; с влак още не съм пробвала, но имам 2 прикачвания, едва ли ще е по-добре.
Merry, tzvetak, благодаря за съветите, надявам се и за мен някой ден да е удоволствие карането.

Момичета, кога се подават документи за прием в High school? Също – има ли предимства по район на местоживеене, както е в primary, има ли значение кое primary завършва? Или се гледат само резултатите от изпитите, които ще има пролетта? Моят син ще е последна година в primary (първа учебна година в UK). 
Бях спокойна до преди 2-3 седмици, защото high school в градчето, в което живеем е добро и бях с нагласата, че тук ще продължи (съответно, че ще питам учителите, като започне септември какво е нужно да правим от тук нататък). Но сега с този път за работа, сериозно се замислям да се преместим някъде по-близо от догодина. Проучвам хубавите училища в района там и ми се иска да се подготвим с варианти. Ако обаче се преместим и не го приемат в тамошното училище, което съм харесала, ще е много неприятно, затова ми се иска първо да знам къде ще учи, а после да се местим, но ако е прием по местоживеене, май няма как да се получи… Идеи?

# 502
привет момичета, да и питам в УК има ли по магазините крем оле ваниия на доктор Йоткер?  Embarassed
Че много ми трябва за една торта...мислех че го има тук и не си взех от БГ, но погледнах в Теското и Азда  и не го открих  Sad

# 503
  • UK
виж в полските магазини, може там да има

# 504
Момичета, знаете ли дали в ТЕСКО има бутер тесто?
Знам, че има в АЛДИ, но ми е далече и не знам как да стигна с колата.
И как се казва на английски?

# 505
  • Оптимист по принуда
Момичета, знаете ли дали в ТЕСКО има бутер тесто?
Знам, че има в АЛДИ, но ми е далече и не знам как да стигна с колата.
И как се казва на английски?
Здравей Future, Бутер тесто има във всички магазини - обикновено е на рафтовете до маргарина и маслото -puff pastry.Само че все са едни малки опаковки, квадратни,зелени /нашите в бг са доста по-големи/. А ако ти трябват кори за баница в морисънс например са във фризерите при замразеното  - Filo Pastry, лилава опаковка, предполагам и в теско пак там ще ги намериш,пак са по-малки от нашите,но 2 пакетчета правят една тавичка баница.  chef  chef

# 506
Здравейте момичета,
от няколко дни чета темата, тъй като съпруга ми в четвъртък заминава да работи в Лондон. Идеята ни е след известно време да заминем и ние с децата, но....... абсолютно нищо не ми е ясно. Моля ви ако имате време и ви се занимава, да ми обясните какво ни чака и с какво трябва да се захванем първо. Големият ми син сега ще е в трети клас и съответно ще трябва и училище да му търся там. Ще съм благодарна на всяко едно мнение и съвет.

# 507
Demmy26, мерси! Всички Puff pastry ли са бутер тесто? Има ли разлика? А  filo pastry са обикновени кори за баница?

Довечера ще имам гости с деца и исках нещо да ги почерпя, но да става бързо и вкусно и се сетих за банички със сирене или кашкавал с бутер тесто. Стават бързо. И разбира се-точно днеска ми се развали фурната-сложих да пека зеле-след 1 час го проверих-еми не е чуло. Чудя се дали мога да ги направя баничките на грила newsm78.

# 508
  • Оптимист по принуда
Demmy26, мерси! Всички Puff pastry ли са бутер тесто? Има ли разлика? А  filo pastry са обикновени кори за баница?

Довечера ще имам гости с деца и исках нещо да ги почерпя, но да става бързо и вкусно и се сетих за банички със сирене или кашкавал с бутер тесто. Стават бързо. И разбира се-точно днеска ми се развали фурната-сложих да пека зеле-след 1 час го проверих-еми не е чуло. Чудя се дали мога да ги направя баничките на грила newsm78.
Да, всички са бутер тесто..А Filo са си 'нашенски' кори за баница..За грила не съм пробвала..Успех.

# 509
  На грила според мен няма да бухнат хубаво и ще прегорят само отгоре. Вземи им един мъфини, разни снаксове, плодчета и са готови децата.

Общи условия

Активация на акаунт