Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 858
  • 720
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Здравейте момичета,
от няколко дни чета темата, тъй като съпруга ми в четвъртък заминава да работи в Лондон. Идеята ни е след известно време да заминем и ние с децата, но....... абсолютно нищо не ми е ясно. Моля ви ако имате време и ви се занимава, да ми обясните какво ни чака и с какво трябва да се захванем първо. Големият ми син сега ще е в трети клас и съответно ще трябва и училище да му търся там. Ще съм благодарна на всяко едно мнение и съвет.

И моята дъщеря трябваше да е трети клас тази есен в БГ Wink от скоро сме тук и още чакаме отговор кое училище ще ни предложат. Виж в старите теми попрочети доста неща ще ти се изяснят аз почнах някъде от 10-та тема да ги чета Wink) Направи си превод на актовете за раждане на децата, картоните с ваксините и на отпусното от училище направих, не знам още дали ще ми го искат, но за всеки случай. Като дойдете се записвате на личен лекар и подавате в общината по местоживеене бланка за училище. Ето тук можете да видите кои са ви близки училища по пощенският код http://home.rm.com/schoolfinder/SchoolInfo.aspx?s=9263425&ut … htmove-reciprocal

ПП Копирвала съм си в един файл неща, които съм чела из темите и мисля че ще са ми нужни, ако искаш мога да ти го пратя пусни ми на лични мейл Wink

# 511
  • UK/София
Чудя се дали мога да ги направя баничките на грила newsm78.

ShockedИ тогава така ще ти се опушат баничките и къщата, че децата ще си играят с пожарникарите в къщата ти довечера. Party

# 512
Здравейте,мацки Wink
Влизам набързо да споделя радостта си, ние докато очаквахме отказ, днес на обяд получих писмо с НИН-а си. Направо не мога да повярва Grinning Party
Още не съм подавала документи за синя карта, но след като ми подсказаха, че шанса е на 100% в моя случай, ще го направя и без това ще ми потрябва.
Future, аз пък не можах да намеря бутер тесто в Алди и си помислих,че нямат,мерси, Hugче сподели,следващият път ще отварям очи,че ми е по-удобно там,защото е близо до нас Simple Smile
Борикс Hug исках да ти пиша,но пощата ти е препълнена и не можах  bouquet
Лека вечер на всички Simple Smile Ех, много съм щастлива newsm47 newsm44

# 513
  • Варна
Някой пазарува ли от фермерски пазари? Как са цените там и качеството на продуктите? Предполагам е различно навсякъде, но ще ми е интересно да чуя ако някой е ходил мнение Wink

И си повтарям въпроса за първият учебен ден носите ли нещо като цветя??

Т е р и много се радвам, че са ти дали НИН-а даваш ми кураж и аз да се пробвам Wink

ПП Поразчистих си малко пощата Wink

# 514
Тери , поздравления за номера / след него е лесно

# 515
Момичета, кога се подават документи за прием в High school? Също – има ли предимства по район на местоживеене, както е в primary, има ли значение кое primary завършва? Или се гледат само резултатите от изпитите, които ще има пролетта? Моят син ще е последна година в primary (първа учебна година в UK). 

Всичко си пише на сайта на общината  Simple Smile, съжалявам, че съм задала глупав въпрос. И списък с училащата има, и изисквания... Само не очаквах, че трябва до края на октомоври да сме се готови с избраните училища.

# 516
  • Bristol
Rampelina, молба може и онлайн да се подаде. Сега просто трябва да по прочетеш и да отидеш на опън ивнингс, за да си изградиш някакво впечатление. Не се притеснявай, два месеца са повече от достатъчно.

Днес ми беше първи ден в офиса след предаването на обекта. Няма да ви кажа колко съм уморена след 11 дни работа без почивка, като последните 6 бяха по 12 часа. На място не го осъзнах, но в момента, в който се прибрах в къщи и усетих как ме поваля умората. Колегите в офиса ме посрещнаха приятелски, вече и аз успешно се включвам в професионалните разговори и шегички. Бъзикаха ме че по ББС са ни давали, обектът се просрочи с 4 дни, което е супер недопустимо за нашия бизнес и доста загуби за фирмата. Следващия уикенд съм нощни смени, друг обект предаваме.
Толумба, Нотингам не беше на нашата фирма за съжаление, иначе като нищо щях да се пиша и там доброволка  Laughing
Малката от днес е на училище, баткото с нетърпение очаква утре първия учебен ден, дано така продължи и до края на годината. Аз със свито сърце чакам понеделник, когато мъжът тръгва пак командировка и за първи път, от как съм започнала новата работа, ще остана сама с децата  Rolling Eyes Трябва да се стегна и да вляза в ритъм, да видим как ще стане след двете нощни смени  Crazy

За първи път тази година успяхме да отидем и да видим Фестивала на Хвърчилата в Бристол  Flutter Много интересно беше направен, линкът който пуснах е сцената с морето. Китът беше най-голямото хвърчило на фестивала тази година.

# 517
Аз съм пазарувала няколко пъти от Farmer shops  и Farmer market - продуктите са пресни и с отлично качество. Много често има интересни, специфични неща.... Например има един магазин с много интересни комбинации с пилешки и гъши пастет, интересни  pork sausages, зеленчуците са по-вкусни. Цените..... зависи..... обикновено са същите или по-високи ( няма промоции по типа " 3 на цената на 2" и т.н.)

# 518
Здравейте момичета. Ние се прибрахме от почивка. Беше страхотно!
Сега с пълна пара пак всеки си пое задачите, даже и аз започнах работа.
Чесито за НиН-овете.
 Успех на учениците, Боян започва утре а Яната на 12ти.

# 519
Здравейте,

честито за НИН-овете, новите работни приключения и т.н. .Хубаво е, като прочете човек за добри новини на фона на всичкия роден негативизъм Simple Smile

Борикс, кажи ми, моля те, как преведохте актовете за раждане - при заклет преводач или има по-специфичен начин за легализиране?

И да Ви ( а, според новия правопис трябва всички да сте с главна буква Wink  ) питам има ли сайт за справки за официалните почивни и училищни празници? Че да си сверим часовника относно билети и почивки.
Вие ходите ли си за Рождество в България?

Поздрави  Hug

# 520
  • Варна
Здравейте,
...
Борикс, кажи ми, моля те, как преведохте актовете за раждане - при заклет преводач или има по-специфичен начин за легализиране?

И да Ви ( а, според новия правопис трябва всички да сте с главна буква Wink  ) питам има ли сайт за справки за официалните почивни и училищни празници? Че да си сверим часовника относно билети и почивки.
Вие ходите ли си за Рождество в България?

Поздрави  Hug

Актовете ги преведох само при заклет преводач, но все още не сме минали през всички процедури и не знам дали ще е достатъчно.

За училищата на това за което ние кандидатстваме на страницата има календар с почивните дни през следващата учебна година. Може да има някои леки разминавания си мисля между различните училища защото гледам някои деца вече са започнали училище, а при нас пише на 06/09/13 ще бъде първият учебен ден Wink

ПП golden благодаря за отзивите ще ги пробваме тукашните само да хвана половинката да почива в събота, че повечето са тогава Wink Четох някъде, че имало ферми в които можеш да отидеш да си набереш сам зеленчуците, но било доста по скъпо нещо като атракция е най вероятно, затова се зачудих да не се окажат и тези пазари атракция Wink))

Последна редакция: вт, 03 сеп 2013, 12:18 от Борикс

# 521
Възмутена съм!!!!!   EmbarassedНаписано ми е, че на 3ти Септември е отворен ден  в градината от 9-12. Да занеса снимки на малката, и на нас, да взема и резервни дрехи. Станах още в 5 сутринта, от вълнение, че малката вече е пораснала, ще ходи за първи път на градина и т.н. Отиваме към 9.45- няма никой, никой. В същата сграда има някакви детски консултации, които са отделно от градината, само те бяха. Питам ги, има ли някой от градината, те ми казват, че няма никой, не знаят кога ще започне градината, нямат никаква информация.
Звъня по телефона-никой няма. Нито имам идея как да се свържа с тях повече, нямат сайт, още тогава ги питах. И сега се чудя кога точно да заведа детето на градина newsm78.

Относно баничките с бутер тесто снощи- тестото беше от ТЕСКО, квадратно. Когато го отворих.....не беше на листове, разточено, само да го режа и да слагам плънка. Просто дебел квадрат. Е, просто ...Не стига, че нямам нормална фурна, ами и някакво незнайно за мен тесто.
В крайна сметка, сама си го рязах този дебел квадрат на тънко, като блат за торта и така. За печенето на грила-стана, нямаше проблем, не изгоряха, нито имаше пушек.
И сега се чудя как тогава изглежда бутер тестото в теско, което да е на листове?

# 522
  • Лондон
Браво, тъкмо вчера щях да пиша и да моля някой да напише нещо друго освен за кулинарни подвизи Rolling Eyes

Шая, много се радвам на вашата ваканция, ще чакам по-подробни разкази :love

100dollarstable (не знам къде да сложа главната буква Laughing), най-добре вземи датите от училището, защото повечето май си имат свои програми, иначе аз съм гледала държавен сайт, през google съм търсила "official school holidays"...
Ние преди си имахме правило по Коледа да не пътуваме, една година се излъгахме, падна малко сняг, затвориха летищата, та пропуснахме Коледата в БГ  и отидохме направо за Нова година:?
Тази година обаче още след морето се организирахме за Коледни ски и ще рискуваме... няма да е към БГ обаче Simple Smile

Борикс, не съм чувала и виждала някой да подарява цветя или друго за началото на учебната година, само накрая Peace

Нашето училище започва от утре, не мога още да повярвам, че лятото свърши Sad Аз се приготвих със всичко още в края на миналата учебна година и сега поне с униформи и обувки не се занимавам... Имаме нови учителки и нов клас, смесиха двата класа от миналата година в нови 2, та ще има и ново опознаване... Започнаха и рождените дни, вече бяхме на 2 за 1 седмица, и така всеки уикенд до края на септември ooooh!

Успех на всички ученици!

# 523
  • Варна
Момичета да се похваля приеха ни в желаното училище. Ходихме днес на място в училището, звъняха в училищна администрация говориха и казаха ще ни звъннат по късно. След половин час се обадиха да кажат че сме приети  Laughing

Сега почва пазаруването на униформи и нямам идея още какво ще им тряба. Предполагам тетрадки някакви и моливи някъде бях чела че пишели с молив тук в началното училище  newsm78.

Какви шишета за вода купувате?? Аз досега моите все със стъклени ги пращах, но пише без стъклени в бланката с инфо която ни дадоха. Гледам има едни в Асда пластмасови ама като ги отворя и ми миришат  Embarassed Другите вътре с алуминий те не ми миришат толкова ама нали алуминия го дават вреден  newsm78 Ако поръчвате от някой сайт и сте доволни дайте линк  Praynig

ПП ДА се редактирам намерих в Асда едни  бутилки от стомана може би от тях ще взема Wink Но ако имате и други предложения ще се радвам да споделите Wink

Последна редакция: вт, 03 сеп 2013, 22:13 от Борикс

# 524
  • UK
Как пишат с моливи тези деца... Аз на близнаците (четиригодишни) им давах моливи, за да си пишат буквата, обаче те натискат толкова силно, че ги чупят веднага... Накрая им дадох по един химикал. И без това им е трудна (К), с моливите съвсем не им се получаваше.

Общи условия

Активация на акаунт