Жега иде, зной, ЮЛИ месец бебета ще имаме безброй. - тема 29

• 28 958
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
честито на мама руми и мама луиза,живи,здрави бебчета,а на тях успешно възстановяване им желая!
Близначе и аз съм с шишета на Томи Типи,но това не означава,че са по-добри от Авент.И аз сина си съм го отгледала с Авент и не исках да изневеря на марката,но продавачките в магазина на Доналд Дък ми похвалиха Томито,та за това си взех само 2 малки шишета,но малката ги хареса-пие си и млякото и водата.
Днес съм пуснала климатика в хола и съм притворила вратата на спалнята,дано да не простудя Елито.

# 646
Здравейте момичета Simple Smile
Първо честито на станалите мами Simple Smile Да са ви живи и здрави бебчовците, а вие да сте много силни и да се възстановите бързо  bouquet
Бързам да се отчета, че сме си 2 в 1  Hug от 2 дни сме в София, но нещо нямах нет в хотела и не съм прочела всичко. Бяхме на преглед, а вчера и на запис, горе-долу са добре нещата, само бебчо е малко по-малък отколкото трябвало. Иначе записа ни е ок, кръвотока към него също, надявам се да навакса или да не са го измерили много точно  Rolling Eyes Другата седмица се връща и нашия доктор, че сега е отпуска, така че го чакам с нетърпение, да видим и той какво ще каже.  На прегледа ни измериха, че е 1970 гр, което си е под нормата.
Много ви прегръщам и се връщам да чета, че многооооо сте изписали Laughing после ще пиша пак!

# 647
Сити има време да порасне бебчо, ще стискаш и ще го храниш повечко и така.
Ели то да не я простудиш, ама пък това си говорехме тези дни, че не е добре и да я претоплиш.
Данче не може да има при мен такова нещо като спешно, аз съм решила никакви спешни работи, до последно ще си стоя в къщи, и какво може да е толкова спешно, досега съм нямала проблеми няма да имам и в болницата, нали всичко е до положително мислене  Grinning
шишетата оооо кой каза, че томи типи били по-добри някоя майка дето такова е взела на нейното дете и както го свикнеш така ще откара, аз мисля, че ако изобщо иска биберон на бебето му е все едно каква е марката. Crossing Arms
Иве че то аз с такива отоци съм не помня вече откога нямам кокалчета нито отвън нито отвътре на краката, но докторката каза, че не е проблем, те гледали нагоре по пищяла ако там има оток е проблем.
Джина тука е 37-38 градуса на сянка, красота, и най-ме е яд като каже някоя "компетентна" разхождай се вика да родиш лесно, абе алооооо ела ти с тия килограми се разхождай на тия жеги, че то в 10 сутринта беше 33 градуса, ако се разхождаш по тия жеги най-много да се сгромолясаш някъде. Снощи така си залягахме уж в 11:30 като видях как е 27 градуса и викам на ММ не издържам ще спим на климатик, та ако ще да изпонастинем. Иначе обади се нямаш грижи, ще подрусаме бебетата заедно, докато ние пием по един швепс  Grinning

# 648
Честити синове на Луиза и Руми. Да са ви живи и здрави дечицата.  Hug
Танче честит юбилей на мама. Желая и здраве и много внуци за които да е най-готината баба.

Близначе
много ми харесват обиколниците. Може би ще му е задушно с тях, но за есента ще са екстра. То и без докато са малки не се въртят така, че без тях ще му е по-добре. Аз въобще не си и помислям да слагам обиколниците. Даже не знам къде са  newsm78. А за шишетата аз също ползвам Авент и преди с баткото и с малкия. Дори не съм се и замисляла да избера други. Много съм доволна и от помпата и от шишетата и децата ги харесват. Така че не се ядосвай предварително. Може твоето момче също да ги хареса.

гърлинблу и аз родих нормално. Бебчетата родени около термина е по-вероятно да се родят нормално. Така че броя ще се увеличи.

глезотийка чакаме добрите новини.  Hug
Сандалка супер си се сетила за тоя протектор. Наистина леглата са ужасни пък при нас са и едни високи... за дребоси като мен е ужасно.
Мисти и тук е ужасно топло обаче при вас е отврат. Не подухва от никъде. Лекарката ми казва да излизам с бебчето до 10 часа и вечер след 17. Добре но до 10 абсурд да се приготвя, а вечер след 17 не по-малко топло  Thinking

Да споделя на две на три за раждането ми. На 09.06 в 3.20 през ноща ми изтекоха водите. Отидохме бързо в болницата прегледаха ме и имах разкритие само 2см. Болки йок! Настаних се в предродилна и започнахме да чакаме. ААА между другото голям съвпадък се получи. При приемането ми ме питат къде работя и аз казвам .. и те викат, а още една от тая фирма. Влизам после в предродилна и виждам колежката ми и тя тям накипрена с нощница и тя ще ражда  Laughing. Тя около термина си аз по-рано, но си спретнахме без да искаме задружна среща в родилното.
Та след 7-8 часа чакане болки и контракции никакви. Казвам им аз на сестрите, че и предишния път съм била така да ми сложат система и да родя, те не та не ще чакаме. Накрая вече доктора като дойде и като разбра, че съм със изтекли води вече 11 часа почти каза да ми сложат система. Сложиха ми я в два, в четери и половина родих. Силните болки бяха не повече от 40 минути. След като се оказа, че явно в околоплодните ми води е била тази бактерия от която после лекуваха Виктор, ми идеше да го застрелям оня доктор и сестрите дето не ми сложиха системата по-рано. Та така важното е че всичко вече е минало и сега се моля бебчо да расте жив и здрав.
Най-после успях да кача две снимки.

Липсва ми скреч. Исках да я питам за даването на вода на кърмените бебета, но сега ще разровя нета. Дано всичко е наред при нея.

# 649
  • Бургас
Момичета, мерси много за пожеланията за мама...всички сте много мили Simple Smile Ще й ги предам тази вечер Simple Smile

# 650
Моргана ,кажи имаш ли шевове,с каква упойка те шиха и този път размаза ли се от кеф ,като си видя бебето?Аз съм леко притеснена как ще реагирам на срещата с малкия.Със сина ми Петьо ви казвам,хич не реагирах адекватно,гледах го само ,странно ми беше и неосъзнато сякаш...Една акушерка ме попита дали искам да го гушна ,а аз попитах "Защо?" Joy Изобщо не знаех какво да го правя JoyА с второ дете ,нали уж вече знаеш какво се случва,по друг начин ли се почувства?
Като влезем в юли съвсем ще настане бум на бебета.Аз лично през 10 минути проверявам дали някой не е родил. Crazy Crazy Crazy
И на мен ми липсва Скреч  Rolling Eyes
Пина,Гифтче ,тук ли сте?
Отивам да се опъна на дивана да гледам "Да,мило" Mr. Green Mr. Green

# 651
Забравих да направя комплимент на майчетата от срещата.Много сте готини и свежи! Flowers Sunflower
Иве,и на мен бебето ми е дребно-между 2500 и 3000 гр,ама при нас има логично обяснение,ние сме ниски с мъжа ми,малката кака се роди 2900,но пък беше хищна като пираня и наддаде много бързо.Тоновете ти също не са притеснителни,моите варираха от 140 до 170.
Шишета на Авент и аз ползвах предния път,не сме имали проблеми,тя така или иначе най-много обичаше да суче,но не се е мръщила на бибероните,та както свикне,така си и откарва.
Данче,не съм отегчена,направо съм кълбо от нерви tantrum,за докторите няколко дни явно са доста разтегливо понятие.Като нищо ще си затворя 40 седмици тук,както имам всички признаци за много наближило раждане. newsm78
Си-ти,всичко ще се подреди,грамчета се качват бързо,важно е да е зряло детенцето,а и нали си под наблюдение,няма страшно. Hug

# 652
Тук съм аз, тъкмо да питам как се усещат контракциите? Знам, че много пъти е коментирано, ама ако не е досадно да преговорим. Нали било болка като че ще ми идва? Щото вчера малко и днес малко имам такива болки. Но са леки и по- скоро постоянни, за известен период от време, не са на равни интервали или нещо такова  Thinking  Чудя се ще разбера ли когато тръгна да раждам  Thinking

# 653
Pina точно през кръста и ниско в корема са болките, явно имаш контракции, трябва да ги мериш през какъв интервал са, защото е нормално да имаш някакви, но ако зачестят ще разбереш вярвай  Mr. Green я за всеки случай си приготви чантата до вратата
Моргана много мъничък ми изглежда, направо да те е страх да го пипнеш, май съм забравила колко малко и сладичко е новородено бебе.

# 654
О, тя торбата (чувала) ми е приготвена, за 3 секунди я взимам и тръгвам. Обаче много уморено ми стана някак си, не ми се ражда, нямам сили. Ох, сутрин и предиобед съм доста по- енергична. Да взема тази вечер да се обръсна, че не се знае какво ще стане  Tired

# 655
fly2 - четох постовете на тази мама от юнските и така се наплаших - викам си, леле край, това беше живота свършиии. Обаче май всичко си е индивидуално, дано нашите бебета на юлките са спокойнички и имат милост към майките си:)
blizna4e - и аз си взех шишетата на Авент, четох, четох по българските сайтове, по немски, английски, испански (всички езици дето знам, да се похваля какъв съм полиглот Sunglasses ) и накрая реших, че отзивите за тях са най-добри. Да видим бебето какво мисли? Ако трябва ще взема и на Томи Типи или Нук...то ще си покаже.

Мамита да ви кажа последната оферта, която открих - бодита с дълго ръкавче от сравнително хубава материя за по 1.79лв. в Карфур Simple Smile Плюс има много бебешки дрешки на промоция. Но тия направо избиват рибата, аз по-евтини не съм виждала . Страната на произход обаче е Китай (мен не ме притеснява, защото изглеждат горе долу добре и дори за едно обличане ще станат).
Искам да питам за пелените - колко и какви да си взема? newsm78

# 656
Тук съм Данче Hug Не съм родила.А така ми се иска...

Честити рожби на  Руми88 и Луиза!Живи и здрави да са и много радости да носят на родителите си!!

Скрит текст:
Много ми е нервно и съм със страхотно главоболие. Нервно ми е от ремонта, който уж е към краят си, нервно ми е от хора, от детето.... Добре, че в четвъртък и петък няма да имат тренировки и първата ми работа ще бъде да я закарам на Бистрица за 3-4 дни.
Имам нужда тук да стане чисто и да остана поне за два дни сама, така ще се оправя.
Отделно, от жегата май, лицето ми се поти, става на червени петна и ми излизат пъпки Sad
Джине,просто не знаеш колко добре те разбирам.Ремонта вкъщи приключи,но нервното ми състояние си остана.Не ми се контактува с никой.Само ми се стои вкъщи,сама и да си мълча.Цялото ми лице е в пъпки от жегата,топло ми е,краката ми са подути,климатик нямаме...Абе ужас просто.Уж бременността била най-хубавия период в живота на жената. ooooh!
Сандалче,казваш да настояваме за тонове.Ми знам ли аз след прегледа оня ден,като се оплаках на познати,че този нищо не ми казва и че ми изписва лекарства без изследвания,получих доста негативно отношение от хората.Била съм разглезена,какво съм искала повече,тук било така,това не ми е Гърция,човекът ги разбирал повече от мен нещата,все пак е доктор и че ако съм му била искала нещо повече е щял да ми каже:"А ти защо не си станала лекарка,като толкова ги разбираш нещата".Радвам ви се на вас в София и другите по-големи градове,защото виждам,че тук в провинцията хората са свикнали на грубо отношение и това,че не получават нужната информация и внимание изобщо не им прави впечатление.Казват си"Той е доктор,чел е дебелите книги.Аз коя съм?"
М-тина,толкова спокойствие лъха от поста ти.Браво,че се справяш с бебоците!
Мисти,Гърл и аз се глася за нормално.Стига нещо да не се обърка в последния момент. Peace
За компетенциите около мен да не ви разправям.Разхождай се вика,че да родиш по-лесно.Ми я се разхождай ти с подути крака,ходила като кърбалки(сигурно не знаете какво е това) и при 37 градуса..
Весе,съчувствам ти за този зъб.Просто не искам да си представям какво ти е сега в тези жеги,измежду всичките ни други болежки и неудобства,да имаш зъбобол ConfusedВади,че да се спасиш!Пиши.когато можеш да кажеш как си.
Глезотийке,стискам палци всичко да е наред!
Шишета съм взела едно на НУК  и майка ми прати още 4 на куче марка.Но каквито такива.Не смятам да се вталясвам чак толкова с марките.
Моргана,какъв е бил този микроб?За водичката при кърмените бебета,четох че може да даваш,но ако не искат не ги насилваш.Все пак те от кърмата си набавяло всичко необходимо.Дано обаче се включи и Скреч да обясни по-добре.
СиТи,не се притеснявай за грамчетата.То това са приблизителни стойности.А и едно бебче може да се роди напълно нормално и здравичко и с по-малко грамчета. Peace
Пина,може да имаш подготвителни контракции.Нормално е.Ако тръгнеш да раждаш със сигурност ще разбереш!

Момичета,я дайте някоя рецепта за тиквички.Не знам какво да ги направя,а не ми се ще да ги пържа както обикновено.

Последна редакция: ср, 19 юни 2013, 16:47 от gift

# 657
оооо Пина ще разбереш кога ще раждаш бъди сигурна. Контракциите са стягане на корема и болка ниско долу в корема.
Мисти мъничък е да. Всички дрешки са му ужасно големи. Крачетата му са като солетки. Ама сега съм се заела с угояването му и дано имам добър резултат.

Данче нямам шевове. То оставаше и туи да имам с това малко бебе. Добре че нямам, че предния път като помня колко много и дълго ме боляха та сега ако имах и това стоене в болницата 8дни щях вече да съм с двата крака в следродилната депресия. А за бебчето, ми да ти кажа сякаш не осъзнавах какво се случва, пък и бях много притеснена дали е добре бебето, че нали по-рано и сякаш неможах да се развълнувам от раждането. Сега вече нещата са други. Вече малко се поуспокоих, че бебче е добре и се наслаждавам на грижите за него. Може би от 24часовите грижи за него сама в болницата сега имам чувството, че отдавна сме заедно, а не че е родено преди 10 дни.
Сега се опитвам да обръщам повече внимание на баткото. Че покрай бебчето все му се караме да не прави това, онова и ме е страх да не вземе да ревнува.

Гифтче изолираха стафилокок.

Уф без да искам съм направила два албума в снимката. Ама ми опъна нервите докато стане поне един. ще се опитам да изтрия. Сори.

Последна редакция: ср, 19 юни 2013, 17:00 от моргана

# 658
Здравейте!
Аз се завърнах от "Отмъщението на маникюристката", няма такава прецаквация. Мисля, че малката ми племенница би ми отрязала и лакирала по-добре ноктите на краката. Тази женица беше с напукани пети и начупени нокти на дясната ръка, изглеждаха като гризани. Направо се вцепих какво ще ми стори. Слава Богу интервенциите на ръцете не бяха никакви, лакира ме... Прибрах се, смъкнах лака и започнах да си оправям ноктите, които бяха дялкани като с тесла. Видях се с една приятелка за 2 мин. и тя каза: Не се сърди, но наистина не изглеждат професионално!... Ама те си бяха чисто НЕпрофесионално  Joy Хем ми е смешно, хем се чудя що все на такива попадам. Иначе жената беше много любезна, но определено е сбъркала професията  Joy
Навън пък чайките се дерат като Angry Birds или като от филма на Хичкок  hahaha Цирка е пълен.
Да не забравя да спомена, че минах и през една шивачка, на която в понеделник оставих едни неща, тя каза за вторник към 10:30ч, казах, че не бързам, каза ОК за сряда, ама като минах, не били готови, да отида към 17:30ч. Качеството на услугите почва много да пада. Дано поне това, което трябва да преправи да няма забележки.
Знам, че са бели кахъри на фона на всичко, но защо да е така?
Руми, радвам се, че се появи!  Hug
Призовавам и Цвети_ДП!

Моргана, значи има надежда и за нас Wink Много хубав този Виктор, а тези малки краченца  Heart Eyes Да ви е жив и здрав!   bouquet

Весе,  Hug

Родилите вече мами, радвам се, че се появявате от време на време, за да кажете как сте!   bouquet

А на всички минали прегледи днес, дано новините да са все добри и да няма спешно израждане на бебета!  Praynig

# 659
  • Зеленият рай в сърцето на България
Sandalka благодаря за куража  Hug

Иве че то аз с такива отоци съм не помня вече откога нямам кокалчета нито отвън нито отвътре на краката
И аз отдавна нямам кокълчета  ooooh! да не говорим, че краката ми вече не влизат нито в големите обувки, които си купих, нито в чехли  #Cussing out в нищо

Весе 6 дни  ooooh! това е истинско мъчение. Дано след утре, бързо да се оправиш и да си отдъхнеш ...

pina и аз напоследък получавам такива болки (точно както преди цикъл) нерегулярни и незасилващи се, но все пак по-болезнени тези до сега ... на ЖК казаха, че са подготвителни контракции.

Ей, Жалина оцеля ли в тая жега, аз не смея да си покажа носа на вън?

Общи условия

Активация на акаунт